প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না প্রগতি মৈদান ইন্তিগ্রেতেদ ত্রাঞ্জিৎ কোরিদোর প্রোজেক্ত জুন ১৯দা মীয়ামদা কত্থোক্কনি
মেন তন্নেল অমসুং অন্দরপাস মঙা মীয়ামদা কত্থোক্কনি
মসি প্রগতি মৈদান রিদেভেলপমেন্ত প্রোজেক্তকী শরুক অমনি
ভাইরোন মার্গতা অয়েৎ অপন লৈতনা গারী চৎপা য়াহল্লগনি অমদি ত্রাফিক লোদসু হন্থহল্লগনি
প্রোজেক্ত অসি ময়োল্লমগী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা অওনবা পুরক্তুনা হিংবদা হেন্না নুংঙাইহন্নবগী মায়কৈদা থাংজিনবা খোঙথাঙ অমনি
17 JUN 2022 10:11AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জুন ১৯, ২০২২গী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবা মতমদা প্রগতি মৈদান ইন্তিগ্রেতদ ত্রাঞ্জিৎ কোরিদোর প্রোজেক্তগী মেন তনেল অমসুং অন্দরপাস মঙা লৈবাক মীয়ামদা কত্থোক্কদৌরি‍। থৌরম অদুদা মহাক্না মীয়ামগী মফমদসু ৱা ঙাঙগনি‍। ইন্তিগ্রেতেদ ত্রাঞ্জিৎ কোরিদোর অসি প্রগতি মৈদান রিদেভেলপমেন্ত প্রোজেক্তকী শরুক অমনি‍।
প্রগতি মৈদান ইন্তিগ্রেতেদ ত্রাঞ্জিৎ কোরিদোর প্রোজেক্ত অসি কেন্দ্র লৈঙাক্না অচঙবা শেল পুম্নমক পুথোক্তুনা লুপা করোর ৯২০ হেন্না চঙনা শেমগৎপনি‍। মসি প্রগতি মৈদান্দা শেমগৎলিপা অনৌবা মালেমগী থাক্কী একজিবিসন অমসুং কনভেন্সন সেন্তরশিংদা অয়েৎ অপন লৈতনা অমদি কোম্না চঙবা য়াননবা পান্দম থম্লগা শেমগৎপনি অমদি মসিনা প্রগতি মৈদান্দা পাঙথোকপা থৌরমশিংদা এ্জিবিতর অমসুং য়েংবা লাক্লিবশিংনা লায়না শরুক য়াহনবা ঙমহল্লগনি‍।
অদুম ওইনমক, প্রোজেক্ত অসিগী কান্নবদি প্রগতি মৈদান্দগী হেন্না পাক চাউরি মরমদি মসিনা অয়েৎ অপন লৈতনা গারী চৎপা য়াহন্দুনা লম্বী চৎলিবশিংদা মতম অমসুং শেল চঙবা য়াম্না হন্থহনগনি‍। মসি ময়োল্লমগী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা অওনবা পুরক্তুনা মীয়ামগী হিংবদা কোমহন্নবা পান্দমদা লৈঙাক্না পায়খৎলিবা থৌরাংশিংগী শরুক অমনি‍।
মেন তনেল অসিনা রিং রোদ অমদি ইন্দিয়া গেৎ অনিবু পুরানা কিলা রোদ অমসুং প্রগতি মৈদান ফাওদুনা শম্নহল্লি‍। লেন তরুক থোক্না খায়দোক্লবা তনেল অসিগী প্রগতি মৈদান্দা লৈরিবা অচৌবা বেজমেন্ত পার্কিংদা চঙফম য়াওনা তোঙান তোঙানবা পান্দমশিং লৈরি‍। তনেল অসিগী তোপ তোপ্পা মচাক অমা হায়রগদি পার্কিং লোৎকী মায়কৈ অনিমক্তগী গারী লায়না চত্থোক চৎশিন তৌবা য়াননবা মেন তনেল অসিগী মখাদা ক্রোস তনেল অনি শেমগৎলিবসিনি‍। মসিদা স্মার্ত ফাইয়র মেনেজমেন্ত, মোদর্ন ভেন্তিলেসন অমসুং ওতোমেতেদ দ্রেনেজ, দিজিতেল ওইনা কন্ত্রোল তৌবা সি.সি.তি.বি. অমসুং তনেল মনুংগী পব্লিক এনাউন্সমেন্ত সিস্তেম্নচিংবা য়াওনা অয়েৎ অপন লৈতনা চত্থোক চৎশিন য়াননবা খ্বাইদগী নৌবা মালেমগী থাক্কী ফেসিলিতীশিং য়াওরি‍। মতম কুইনা ঙাইদুনা লৈরক্লবা তনেল অসিনা মশাগী কেপাসিতীদগী কা হেন্না শীজিন্নরবা ভাইরোন মার্গগী অতোপ্পা লম্বী অমা ওইনা লৈদুনা ভাইরোন মার্গকী ত্রাফিক মশিংগী তঙ্খায় হেন্না মসিদা চৎনরকপা য়াই হায়না পানরি‍।
তনেল অসিগা লোয়ননা অন্দরপাস তরুক – মথউরা রোদতা মরি অমসি ভাইরোন মার্গতা অমা অমসুং রিং রোদ অমদি ভাইরোন মার্গ ইন্তরসেক্সন্দা অমা লৈগনি‍।

Prime Minister's Office
PM to dedicate Pragati Maidan Integrated Transit Corridor project on 19th June
Main Tunnel and five underpasses to be dedicated
It is an integral part of Pragati Maidan Redevelopment Project
Will ensure hassle-free vehicular movement and reduce traffic load of Bhairon Marg
Project another step towards ensuring ease of living through transforming urban infrastructure
17 JUN 2022 10:11AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will dedicate to the nation the main tunnel and five underpasses of Pragati Maidan Integrated Transit Corridor Project on 19th June, 2022 at 10:30 AM. He will also address the gathering on the occasion. The Integrated Transit Corridor project is an integral part of Pragati Maidan Redevelopment Project.
The Pragati Maidan Integrated Transit Corridor project has been built at a cost of more than Rs. 920 crore, entirely funded by the Central Government. It is aimed to provide hassle free and smooth access to the new world class exhibition and convention centre being developed at Pragati Maidan, thereby facilitating easy participation of exhibitors and visitors in the programmes being held at Pragati Maidan.
The impact of the project, however, will be much beyond Pragati Maidan as it will ensure hassle-free vehicular movement, helping save time and cost of commuters in a big way. It is part of the overarching vision of the government to ensure ease of living for people through transforming urban infrastructure.
The main Tunnel connects Ring Road with India Gate via Purana Qila Road passing through Pragati Maidan. The six lane divided Tunnel has multiple purposes, including access to the huge basement parking of Pragati Maidan. A unique component of the Tunnel is that two cross tunnels below the main tunnel road have been constructed in order to facilitate movement of the traffic from either side of the parking lot. It is equipped with the latest global standard facilities for smooth movement of traffic such as smart fire management, modern ventilation and automated drainage, digitally controlled CCTV and Public Announcement system inside the Tunnel. This long-awaited Tunnel will serve as an alternative route to Bhairon Marg, which is running much beyond its carriage capacity and is expected to take more than half of the traffic load of Bhairon Marg.
Along with the tunnel, there will be six underpasses – four on Mathura Road, one on Bhairon Marg and one on the intersection of Ring Road and Bhairon Marg.