Prime Minister's Office
PM to dedicate Pragati Maidan Integrated Transit Corridor project on 19th June
Main Tunnel and five underpasses to be dedicated
It is an integral part of Pragati Maidan Redevelopment Project
Will ensure hassle-free vehicular movement and reduce traffic load of Bhairon Marg
Project another step towards ensuring ease of living through transforming urban infrastructure
17 JUN 2022 10:11AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will dedicate to the nation the main tunnel and five underpasses of Pragati Maidan Integrated Transit Corridor Project on 19th June, 2022 at 10:30 AM. He will also address the gathering on the occasion. The Integrated Transit Corridor project is an integral part of Pragati Maidan Redevelopment Project.
The Pragati Maidan Integrated Transit Corridor project has been built at a cost of more than Rs. 920 crore, entirely funded by the Central Government. It is aimed to provide hassle free and smooth access to the new world class exhibition and convention centre being developed at Pragati Maidan, thereby facilitating easy participation of exhibitors and visitors in the programmes being held at Pragati Maidan.
The impact of the project, however, will be much beyond Pragati Maidan as it will ensure hassle-free vehicular movement, helping save time and cost of commuters in a big way. It is part of the overarching vision of the government to ensure ease of living for people through transforming urban infrastructure.
The main Tunnel connects Ring Road with India Gate via Purana Qila Road passing through Pragati Maidan. The six lane divided Tunnel has multiple purposes, including access to the huge basement parking of Pragati Maidan. A unique component of the Tunnel is that two cross tunnels below the main tunnel road have been constructed in order to facilitate movement of the traffic from either side of the parking lot. It is equipped with the latest global standard facilities for smooth movement of traffic such as smart fire management, modern ventilation and automated drainage, digitally controlled CCTV and Public Announcement system inside the Tunnel. This long-awaited Tunnel will serve as an alternative route to Bhairon Marg, which is running much beyond its carriage capacity and is expected to take more than half of the traffic load of Bhairon Marg.
Along with the tunnel, there will be six underpasses – four on Mathura Road, one on Bhairon Marg and one on the intersection of Ring Road and Bhairon Marg.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১৯ জুনত প্ৰগতি ময়দান সুসংহত যোগাযোগ কৰিডৰ প্ৰকল্প দেশবাসীৰ প্ৰতি উৎসৰ্গা কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
মূল সুৰংগ আৰু পাঁচটা আণ্ডাৰপাছ উৎসৰ্গা কৰা হ’ব
ই প্ৰগতি ময়দান পুনৰ্বিকাশ প্ৰকল্পৰ এক অবিচ্ছেদ্য অংশ
ইয়াৰ জৰিয়তে যান-বাহনৰ বাধাহীন চলাচল নিশ্চিত হ’ব আৰু ভৈৰোঁ মাৰ্গৰ যান-বাহনৰ বোজা হ্ৰাস কৰিব
এই প্ৰকল্পই নগৰীয় আন্তঃগাঁথনি সংস্কাৰৰ জৰিয়তে সহজ জীৱনযাত্ৰা নিশ্চিত কৰিব
17 JUN 2022 10:11AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১৯ জুন, ২০২২ তাৰিখে পুৱা ১০:৩০ বজাত প্ৰগতি ময়দান সুসংহত যোগাযোগ কৰিডৰ প্ৰকল্পৰ মূল সুৰংগ আৰু পাঁচটা আণ্ডাৰপাছ দেশবাসীৰ উদ্দেশ্যে উৎসৰ্গা কৰিব। এই উপলক্ষে আয়োজিত অনুষ্ঠানটোত তেওঁ সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰিব। সুসংহত যোগাযোগ কৰিডৰ প্ৰকল্পটো প্ৰগতি ময়দান পুনৰ্বিকাশ প্ৰকল্পৰ এক অবিচ্ছেদ্য অংশ।
প্ৰগতি ময়দান সুসংহত যোগাযোগ কৰিডৰ প্ৰকল্পটো ৯২০ কোটি টকাতকৈও অধিক ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে প্ৰকল্প নিৰ্মাণৰ সম্পূৰ্ণ পুঁজি যোগান ধৰিছে। প্ৰগতি ময়দানত গঢ়ি তোলা নতুন বিশ্বমানৰ প্ৰদৰ্শনী আৰু সন্মিলন কেন্দ্ৰলৈ নতুন এই যোগাযোগ ব্যৱস্থাৰ মাধ্যমেৰে বাধাহীনভাৱে চলাচল কৰিব পৰা যাব। ইয়াৰ ফলত প্ৰগতি ময়দানত অনুষ্ঠিত হোৱা কাৰ্যসূচীসমূহত আয়োজক আৰু দৰ্শনাৰ্থীসকলে সহজেই অংশগ্ৰহণ কৰিব পাৰিব।
এই প্ৰকল্পটোৰ সুপ্ৰভাৱ প্ৰগতি ময়দানৰ সীমা অতিক্ৰমি আন স্থানতো পৰিব। ইয়াৰ জৰিয়তে যান-বাহনৰ বাধাহীন চলাচল নিশ্চিত হ'ব, যাত্ৰীসকলৰ সময় আৰু ব্যয় বৃহৎ পৰিমাণে ৰাহি হ'ব। নগৰীয় আন্তঃগাঁথনিৰ সংস্কাৰৰ জৰিয়তে নাগৰিকৰ সহজ জীৱনযাত্ৰা নিশ্চিত কৰাৰ বাবে চৰকাৰে যি পৰিকল্পনা গ্ৰহণ কৰিছে ই তাৰেই এটা অংশ।
মূল সুৰংগটোৱে ৰিং ৰোডক প্ৰগতি ময়দানৰ মাজেৰে পাৰ হৈ পুৰাণ কিলা ৰোড হৈ ইণ্ডিয়া গেটৰ সৈতে সংযোগ কৰে। ছয় লেনযুক্ত সুৰংগটোৰ প্ৰতিটো লেনক বেলেগ বেলেগ উদ্দেশ্যত ব্যৱহাৰ কৰা হব। ইয়াৰ ফলত প্ৰগতি ময়দানৰ তলফালে থকা বিশাল পাৰ্কিং অঞ্চলত সহজেই প্ৰৱেশ কৰিব পৰা যাব। সুৰংগটোৰ এটা অনন্য বৈশিষ্ট্য হ'ল পাৰ্কিং স্থানৰ দুয়োফালৰ পৰা যান-বাহন চলাচলৰ সুবিধাৰ বাবে মূল সুৰংগ পথৰ তলত দুটা ক্ৰছ সুৰংগ নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। ই নিৰৱচ্ছিন্ন যান-বাহনৰ চলাচলৰ বাবে শেহতীয়া অত্যাধুনিক প্ৰযুক্তি যেনে স্মাৰ্ট ফায়াৰ মেনেজমেণ্ট, আধুনিক ভেণ্টিলেচন আৰু স্বয়ংক্ৰিয় নিষ্কাশন, ডিজিটেলভাৱে নিয়ন্ত্ৰিত চিচিটিভি আৰু সুৰংগৰ ভিতৰত জনসাধাৰণৰ বাবে ঘোষণা প্ৰণালীৰো সংযোগ কৰা হৈছে। দীৰ্ঘদিন ধৰি প্ৰতীক্ষিত এই সুৰংগটোৱে ভৈৰোঁ মাৰ্গলৈ এক বিকল্প পথ হিচাপে কাম কৰিব। ইমানদিনে ক্ষমতাতকৈ যথেষ্ট বেছি যান-বাহন ভৈৰোঁ মাৰ্গৰে চলি আছে। আগন্তুক দিনত এই সুৰংগটোৱে ভৈৰোঁ মাৰ্গৰ যান-বাহনৰ বোজাৰ আধাতকৈও বেছি বহন কৰিব বুলি আশা কৰা হৈছে।
এই সুৰংগটোৰ লগতে মথুৰা ৰোডত চাৰিটা, ভৈৰোঁ মাৰ্গত এটা আৰু ৰিং ৰোড আৰু ভৈৰোঁ মাৰ্গৰ সংযোগস্থলত এটাকে ধৰি মুঠ ছয়টা আণ্ডাৰপাছ থাকিব।