মন্ত্রীমন্দল
ভারতনা শ্রী লঙ্কাগী কলম্বোদা বিমসতেক তেক্নোলোজি ত্রান্সফর সেন্তর লিংখৎনবগী মেমোরেন্দম ওফ এসোসিএসন(এম ও এ) মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
14 JUN 2022 4:08PM by PIB Imphal
ভারতনা বে ওফ বেঙ্গল ইনিসিয়েতিপ ফোর মল্তি-সেক্তরেল তেক্নিকেল এন্দ ইকোনোমিক কোওপরেসন(বিমসতেক) তেক্নোলোজি ত্রান্সফর সেন্তর(তি তি এফ) লিংখৎনবা হৌখিবা মার্চ ৩০,২০২২দা শ্রী লঙ্কাগী কলম্বোদা পাংথোকখিবা ৫শুবা বিমসতেক সম্মিৎতা বিমসতেক মেম্বর লৈবাকশিংনা খুৎয়েক পীনখিবা মেমোরেন্দম ওফ এসোসিএসন(এম ও এ) অমা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে।
বিমসতেক তি.তি.এফকী মরুওইবা পান্দমশিংদি তোক্নোলোজিশিং পীথোক-পীশিন তৌনবা, শরুক য়ামিন্নবা অমসুং কেপাসিতি বিল্দিং পুক্নিং থৌগৎতুনা বিমসতেক মেম্বর লৈবাকশিংগী মরক্তা তেক্নোলোজি পীনবগী থবক্তা মতেং পাংনবা অমসুং লম্বী তাকপগী থবক মপাঙ্গল কনখৎহনবনি।
বিমসতেক মেম্বর লৈবাকশিংগী মরক্তা মখাদা পীরিবা মরুওইবা হীরমশিং হায়বদি বাইওতেক্নোলোজি, নেনোতেক্নোলোজি, ইনফোর্মেসন অমসুং কম্মুনিকেসন তেক্নোলোজি, স্পেস তেক্নোলোজি এপ্লিকেসন, লৌউ-শিংউগী তেক্নোলোজি, চীঞ্জাক শেম-শাবগী তেক্নোলোজি, ফার্মাসিউতিকেল তেক্নোলোজি ওতোমেসন, নিউ অমসুং রিনিউএবল ইনর্জি তেক্নোলোজি ওতোমেসন, নিউ অমসুং রিনিউএবল ইনর্জি তেক্নোলোজি, নিউক্লিয়ার তেক্নোলোজি এপ্লিকেসন, ই-ৱেস্ত অমসুং সোলিদ ৱেস্ত মেনেজমেন্ত তেক্নোলোজি, হেল্থ তেক্নোলোজি, দিজাস্তর রিক্স রিদক্সন অমসুং ক্লাইমেত চেঞ্জ এদাপতেসনকী তেক্নোলোজিশিংগী মতাংদা তেক্নোলোজিশিং পীথোক-পীশিন তৌনবদা তি.তি.এফনা মতেং পাংগনি।
তি.তি.এফকী গভর্নিং বোদি অমা লৈগনি অমসুং তি.তি.এফকী থবক খুদিংমক গভর্নিং বোদিনা য়েংশিনগনি। গভর্নিং বোদিদা মেম্বর লৈবাক অমগী মীহুৎ অমা য়াওগনি।
বিমসতেক তি.তি.এফনা পাংথোক্কদবা থবকশিং :
১. বিমসতেক লৈবাকশিংদা লৈরিবা তেক্নোলোজিশিংগী দেতাবেঙ্ক থম্বা,
২. তেক্নোলোজি ত্রান্সফর মেনেজমেন্ত, স্তেন্দার্দস, এগ্রেদিতেসন, মেত্রোলোজি, তেস্তিং অমসুং কেলিব্রেসনগী অফবা থবকশিংগী মতাংদা ই-পাউশিং খোমজিনবা
৩. চাউখৎ-থৌরাংগী লমদা কেপাসিতি শেমগৎপা অমসুং অফবা থবকশিং শরুক য়ামিন্নবা অমসুং
৪. বিমসতেক লৈবাকশিংগী মরক্তা তেক্নোলোজিশিং পীথোক-পীশিন তৌনবা অমসুং শীজিন্নবা

Cabinet
Cabinet approves Memorandum of Association (MoA) by India for establishment of BIMSTEC Technology Transfer Centre at Colombo, Sri Lanka
14 JUN 2022 4:08PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved a Memorandum of Association (MoA) by India for establishment of Bay of Bengal Initiative for Multi-Sectoral Technical and Economic Cooperation (BIMSTEC) Technology Transfer Facility (TTF) was signed by the BIMSTEC member countries at the 5th BIMSTEC Summit held at Colombo, Sri Lanka on 30th March, 2022.
The main objectives of the BIMSTEC TTF are to coordinate, facilitate and strengthen cooperation in technology transfer among the BIMSTEC Member States by promoting the transfer of technologies, sharing of experiences and capacity building.
The TTF shall facilitate transfer of technologies among the BIMSTEC Member States, amongst other things, in the following priority areas Biotechnology, Nanotechnology, Information and Communication Technology, Space technology applications, Agricultural technology, Food processing technology, Pharmaceutical technology automation, New and renewable energy technology automation, New and Renewable energy technology, Oceanography, Nuclear Technology Applications, E-waste and solid waste management technology, Health Technologies, Technologies pertinent to Disaster Risk Reduction and Climate Change Adaptation.
The TTF shall have a Governing Board and the overall control of activities of the TTF shall be vested in the Governing Board. The Governing Board shall consist of one nominee from each Member State.
The expected outcomes of the BIMSTEC TTF are:
1. Databank of technologies available in BIMSTEC Countries,
2. Repository of information on good practices in the areas of technology transfer management, standards, accreditation, metrology, testing and calibration facilities,
3. Capacity building, sharing of experiences and good practices in development, and
4. Transfer and use of technologies among BIMSTEC countries.