স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ইন্ত্রপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়
ভারত শিনবা থুংবগী মফম ২০০দা জুন ১৩দা প্রধান মন্ত্রী নেস্নেল এপ্রেন্তাইসশিপ মেলা পাংথোক্কনি
সেক্তর ৩৬+, ত্রেদ ৫০০+ অমসুং কম্পেনী ১০০০+না মেলা অসিদা শরুক য়াদুনা থবক্কী খুদোংচাবা কয়া পীগনি
13 JUN 2022 9:13AM by PIB Imphal
স্কিল দিভেলপমেন্ত অমসুং ওন্তোপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়না কোর্পোরেতশিংগী মনুংদা ওন-গ্রাউন্দ ত্রেনিংগী খুদোংচাবা কয়াগা নহারোলশিংগা মরী লৈনহনবগা লোয়ননা থবক ফংবগী খুদোংচাবা হেনগৎহন্নবা পান্দমগা লোয়ননা হন্দক্কী থাদগী হৌনা থাগী খুদিংগী প্রধান মন্ত্রী নেস্নেল এপ্রেন্তাইসশিপ মেলা পাংথোক্কনি। জুন ১৩গী অয়ুক্কী পুং ৯দগী নুংথিলগী পুং ৫ ফাওবা মেলা অসি পাংথোক্কনি। পি.এম. নেস্নেল এপ্রান্তাইসশিপ মেলা অসি লৈবাক শিনবা থুংবগী মফম ২০০ হেনবদা পাংথোক্কনি। সেক্তর ৩৬+কী কম্পেনী ১০০০ হেনবনা মেলাসিদা শরুক য়াগনি অমসুং কম্পেনীশিংগী মনুংদা এপ্রেন্তাইস ওইনা থবক পীবগী খুদোংচাবা পীগনি। ৫শুবা-১২শুবা গ্রেদ পাস তৌবগী সর্তিফিকেত, স্কিল ত্রেনিং সর্তিফিকেত অমসুং আই.তি.আই.গী দিপ্লোমা, নত্ত্রগা গ্রেজুএত দিগ্রী পায়বা মীওইশিংনা খুদোংচাবশিংগী অসিগীদমক্তা ইন্তর্ভ্যু পীবা য়াগনি। কেন্দিদেতশিংদা ত্রেদ ৫০০+দগী অপাম্বা খনবগী খুদোংচাবা পীগনি। ত্রেদশিং অসিগী মনুংদা অতোপ্পা কয়াগা লোয়ননা ৱেলদর, ইলেক্ত্রিসিয়ন, হাউসকীপর, ব্যুতিসিয়ন, মেকানিক্নচিংবশিং য়াওরি।
প্রোগ্রাম অসিগী খ্বাইদগী মরু ওইবা পান্দমদি শহরশিং অসিদগী এপ্রেন্তাইস খনবা অমসুং থবক মফমশিংদা ভেল্যু পীবা ঙম্নবগীদমক্তা কেন্দিদেতশিংগী ত্রেনিং অমসুং প্রেক্তিকেল স্কিলসেতকী খুত্থাংদা মখোয়গী মতিক মশক খঙদোকপা অমসুং হেন্না ফগৎহন্নবা হোৎনবদা ইমপ্লোয়রশিংদা তেংবানবা পুক্নিং থৌগৎপনি।
ত্রেনিং মতম লোইরবা তুংদা কেন্দিদেতশিংগী মফমদা নেস্নেল কাউন্সিল ফোর ভোকেস্নেল এজুকেসন অমসুং ত্রেনিং (এন.সি.ভি.ই.তি.)না শকখঙবা এপ্রেন্তাইস সর্তিফিকেত পীগনি অমসুং মসিগী মতেংনা মখোয়বু ইন্দস্ত্রীনা শকখঙগনি।
প্রধান মন্ত্রী নেস্নেল এপ্রেন্তাইসশিপ মেলাদা শরুক য়ারিবা লুপশিংদা কম্মন প্লেৎফোর্ম অমদা এপ্রেন্তাইস ওইবগী মতিক লৈবা মীওইশিং উন্নবা অমসুং মখোয়বু মফমদুমক্তদা খনবগী খুদোংচাবা ফংগনি। মখা তবা ওইনা, য়ামদ্রবদা ইমপ্লোয়ী মরি লৈবা স্মোল-স্কেল ইন্দস্ত্রীশিংনা থৌরম অসিদা এপ্রেন্তাইস খনবা য়াগনি। লর্নরশিংনা খোমজিনবা ক্রেদিত কয়াগী তহমফম লৈবা অমসুং মদুবু তুংগী একাদমিক্কী হীরমশিংদা শিজিন্নবা য়াহনগদবা ক্রেদিত বেঙ্ককী থৌওং অমসু অথুবা মতমদা হৌদোক্লগনি।
স্কিল দিভেলপমেন্ত অমসুং ওন্তোপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী, শ্রী রাজেশ অগর্ৱালনা প্রধান মন্ত্রী এপ্রেন্তাইসশিপ মেলাগী মতাংদা মশাগী ৱাখল্লোন ফোংদোক্লদুনা এপ্রিলদা পাংথোকখিবা মমাংগী এপ্রেন্তাইসশিপ মেলানা মায় পাকখ্রবা মতুংদা ঐখোয়না প্রধান মন্ত্রী এপ্রেন্তাইসশিপ মেলা (পি.এম.এন.এ.এম.)বু থা খুদিংগী পাংথোক্নবা ৱারেপ লৌখিবনি হায়না ফোংদোকখি। অসিগুম্বা স্কিল দিভেলপমেন্তকী মোদেলদগী কেন্দিদেত অমসুং ইস্তাব্লিশমেন্ত অনিমক্না কান্নবা ফংগনি হায়না ঐখোয়না থাজবা থম্মি। মেলাশিং অসিগী খুত্থাংদা ঐখোয়না নহা মিলিয়ন অমা হেনববু এপ্রেন্তাইস ওইনা মরী লৈনবগী পান্দম থম্লি। মসিনা কেন্দিদেতশিংদা দুকানশিংগা মরী লৈনবা হেন্দ-ওন এক্সপেরিএন্স পীবগী মথক্তা লোকেলগী থাক্তা লৈবা মাইগ্রেসনগী শিংনবশিংবুসু মাইয়োক্নহনগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।

Ministry of Skill Development and Entrepreneurship
Pradhan Mantri National Apprenticeship Mela to be organised across 200 locations across India on June 13th
36+ sectors, 500+ trades, and 1000+ companies will be participating in the Mela to provide employment opportunities
13 JUN 2022 9:13AM by PIB Delhi
With an aim to connect the youth with more opportunities of on-ground training within corporates and further a chance to get employment , the Ministry of Skill Development and Entrepreneurship will be organising the Pradhan Mantri National Apprenticeship Mela every month now on. On 13th June, 2022, the mela will be organised from 9 AM to 5 PM. The PM National Apprenticeship Mela will take place across 200+ locations in India. More than 1000 companies from across 36+ sectors will be participating in the Mela providing opportunities of being hired as an apprentice within companies. Individuals having a 5th–12th grade pass certificate, a skill training certificate, an ITI Diploma, or a graduate degree can apply for an interview across these trades/opportunities. The candidates will be given a choice of 500+ trades, including welders, electricians, housekeepers, beauticians, mechanics, and others.
The primary goal of this programme is to encourage the hiring of apprentices from these cities, as well as to assist employers in identifying and developing their potential through training and practical skillsets bringing value to their workplace.
Candidates will also receive Apprenticeship certificates recognised by the National Council for Vocational Education and Training (NCVET) at the end of their training period, which will give them industry recognition.
Participating organisations in the Pradhan Mantri National Apprenticeship Melas have the opportunity to meet potential apprentices on a common platform and select candidates on the spot. Furthermore, small-scale industries with at least four employees can hire apprentices at the event. A credit bank concept will also be introduced soon, with a depositary of various credits accumulated by learners that can be used for future academic pathways.
Expressing his views on the Pradhan Mantri National Apprenticeship Mela, Shri Rajesh Aggarwal, Secretary, Ministry of Skill Development and Entrepreneurship, said that following the success of the previous apprenticeship mela held in April, we have decided to organize the Pradhan Mantri National Apprenticeship Mela (PMNAM) every month. We hope both the candidate and the establishments will benefit from this model of skill development. We aim to engage over one million youth as apprentices through these melas. This will not only give the candidates hands on experience on the shop floors but also address the challenge of migration at a local level,he added.