প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নৱসাৰীত 'গুজৰাট গৌৰৱ অভিযান'ৰ সময়ত একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প মুকলি কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৩০৫০ কোটি টকাৰ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰে আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰে
"দ্বৈত ইঞ্জিন চৰকাৰে গুজৰাটত দ্ৰুত আৰু সামগ্ৰিক বিকাশৰ গৌৰৱময় পৰম্পৰাক আন্তৰিকতাৰে আগবঢ়াই নিছে"
"চৰকাৰে দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ কল্যাণ আৰু দৰিদ্ৰ লোকসকলক মৌলিক সুবিধা প্ৰদানৰ ওপৰত সৰ্বাধিক গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে"।
"দুৰ্গম এলেকাত বাস কৰা প্ৰতিজন দৰিদ্ৰ, প্ৰতিজন জনজাতীয় লোক বিশুদ্ধ পানীৰ অধিকাৰী"
"আমি চৰকাৰত থাকি সেৱা কৰিবলৈ পোৱাৰ সুযোগ হিচাপে গণ্য কৰোঁ"
"আমি প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ যে পুৰণি প্ৰজন্মই সন্মুখীন হোৱা সমস্যাবোৰ আমাৰ নতুন প্ৰজন্মই যাতে সন্মুখীন নহয়"
10 JUN 2022 12:48PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি 'গুজৰাট গৌৰৱ অভিযান' নামৰ এক অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰে। তেওঁ নৱসাৰীৰ জনজাতীয় অঞ্চল খুদভেলত 'গুজৰাট গৌৰৱ অভিযান'ৰ সময়ত কেইবাটাও উন্নয়নমূলক পদক্ষেপ উদ্বোধন কৰে আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰে। ইয়াৰ ভিতৰত আছে ৭টা প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন, ১২ টা প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা আৰু ১৪ টা প্ৰকল্পৰ ভূমি পূজন ৷ এই প্ৰকল্পসমূহে অঞ্চলটোত পানী যোগান উন্নত কৰাৰ লগতে সংযোগ বৃদ্ধি আৰু জীৱনৰ সহজতা বৃদ্ধিত সহায় কৰিব ৷ অনুষ্ঠানত গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী ভূপেন্দ্ৰ ৰজনীকান্ত পেটেল, কেন্দ্ৰীয় আৰু ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী আৰু বিভিন্ন জনপ্ৰতিনিধিও উপস্থিত আছিল।
সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অনুষ্ঠানস্থলীত জনজাতীয় জনসাধাৰণৰ বিশালতাৰ কথা উল্লেখ কৰে। তেওঁ গৌৰৱেৰে কয় যে এনে অনুষ্ঠান আয়োজন কৰিলে জনজাতীয় ভাই-ভনীসকলে নিৰন্তৰ স্নেহ প্ৰদৰ্শন কৰে। তেওঁ জনজাতীয় ক্ষমতা আৰু সংকল্পৰ গৌৰৱ স্বীকাৰ কৰি নৱসাৰীৰ ভূমিক অভিবাদন জনায়।
বিগত দুটা দশকত দ্ৰুত সামগ্ৰিক বিকাশ আৰু এই উন্নয়নৰ পৰা জন্ম হোৱা এক নতুন আকাংক্ষা হৈছে গুজৰাটৰ গৌৰৱ। দ্বৈত ইঞ্জিন চৰকাৰে এই গৌৰৱময় পৰম্পৰাক আন্তৰিকতাৰে আগবঢ়াই নিছে। তেওঁ কয় যে আজিৰ প্ৰকল্পসমূহে দক্ষিণ গুজৰাটৰ চুৰাট, নৱসাৰী, ভালচাদ আৰু তাপী জিলাত জীৱন সহজ কৰি তুলিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আঠ বছৰ পূৰ্বে গুজৰাটৰ ৰাইজে তেওঁক কেনেকৈ দিল্লীলৈ পঠিয়াইছিল সেয়া স্মৰণ কৰে। তেওঁ কয় যে বিগত ৮ বছৰত চৰকাৰে জনসাধাৰণ আৰু বহুতো নতুন খণ্ডক উন্নয়ন প্ৰক্ৰিয়া আৰু আকাংক্ষাৰ সৈতে সংযোগ কৰাত সফল হৈছে। তেওঁ স্মৰণ কৰে যে কেনেকৈ এনে এটা সময় আছিল যেতিয়া দৰিদ্ৰ, দুখীয়া, দলিত, আদিবাসী, মহিলা আৰু অন্যান্য দুৰ্বল শ্ৰেণীয়ে কেৱল মৌলিক প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণৰ বাবে তেওঁলোকৰ গোটেই জীৱন অতিবাহিত কৰিছিল। পূৰ্বৰ চৰকাৰসমূহে উন্নয়নক অগ্ৰাধিকাৰ দিয়া নাছিল। অধিকাংশ দৰিদ্র শাখা আৰু অঞ্চল সুবিধাৰ পৰা বঞ্চিত হৈছিল। তেওঁ কয় যে যোৱা ৮ বছৰত সবকা সাথ, সবকা বিকাশৰ মন্ত্ৰ অনুসৰণ কৰি তেওঁৰ চৰকাৰে দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ কল্যাণ আৰু দৰিদ্ৰ লোকসকলক মৌলিক সুবিধা প্ৰদানৰ ওপৰত সৰ্বাধিক গুৰুত্ব আৰোপ কৰিছে ৷ নিজৰ কথা অব্যাহত ৰাখি তেওঁ কয় যে এতিয়া চৰকাৰে কল্যাণমূলক আঁচনিসমূহৰ সংপৃক্ততাৰ জৰিয়তে দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ ১০০ শতাংশ সৱলীকৰণৰ কাৰ্যসূচী আৰম্ভ কৰিছে ৷ প্ৰধান মঞ্চত উপনীত হোৱাৰ পূৰ্বে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জনজাতীয় সম্প্ৰদায়ৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে। তেওঁ কয় যে জনসাধাৰণ আৰু হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে সংযোগে উন্নয়নৰ সমৰ্থনত নতুন গতি প্ৰদান কৰিছে।
গুজৰাটীত ভাষণ প্ৰদান কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে স্থানীয় লোকসকলৰ সৈতে তেওঁৰ দীৰ্ঘদিনীয়া সম্পৰ্কৰ কথাও স্মৰণ কৰে। তেওঁ এই ক্ষেত্ৰত কাম কৰি থকা সময়ত মানুহৰ আতিথ্য আৰু মৰমৰ কথা মনত পেলাইছিল। আৱেগিক হৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে "আপোনালোকৰ মৰম আৰু আশীৰ্বাদ মোৰ শক্তি"। তেওঁ কয় যে জনজাতীয় সম্প্ৰদায়ৰ শিশুসকলে সকলো সম্ভৱ সুযোগ লাভ কৰিব লাগে আৰু একে সময়তে তেওঁলোকৰ পৰিষ্কাৰ পৰিচ্ছন্নতা, জ্ঞান, সংগঠন আৰু অনুশাসনৰ গুণাগুণৰ কথা উল্লেখ কৰে। তেওঁ জনজাতীয় লোকসকলৰ মাজত সামূহিক জীৱন আৰু পৰিৱেশ সুৰক্ষাৰ মূল্যবোধৰ কথাও কয়। তেওঁ জনজাতীয় অঞ্চলত পানী নিশ্চিত কৰাৰ কামৰ কথাও কয়। তেওঁ কয় যে আজিৰ ৩,০০০ কোটি টকাৰ প্ৰকল্পসমূহ আগৰ দিনবোৰৰ একেবাৰে বিপৰীত যেতিয়া আনকি এটা সৰু বস্তু যেনে পানীৰ টেংক মুকলিৰ দৰে এটা সৰু কথাইও শিৰোনাম দখল কৰিবলৈ সক্ষম হৈছিল। তেওঁ কয় যে নিৰন্তৰ কল্যাণ আৰু উন্নয়নৰ প্ৰকল্পসমূহ দীৰ্ঘদিন ধৰি তেওঁৰ শাসন শৈলীৰ অংশ হৈ আহিছে আৰু এই প্ৰকল্পসমূহৰ উদ্দেশ্য হৈছে জনসাধাৰণৰ কল্যাণ আৰু দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ কল্যাণ আৰু এইবোৰ যিকোনো নিৰ্বাচনী ধাৰণাৰ বাহিৰত। কঠিন অঞ্চলত বাস কৰা প্ৰতিজন দৰিদ্ৰ আৰু প্ৰতিজন জনজাতীয় লোক বিশুদ্ধ পানীৰ অধিকাৰী, সেয়েহে ইমান ডাঙৰ প্ৰকল্প হাতত লোৱা হৈছে ৷ তেওঁ কয় যে বৰ্তমানৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ পৰিচয় হৈছে যে তেওঁ এটা প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰে আৰু তাৰ পিছত সেই প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন কৰে আৰু সেয়া হৈছে প্ৰকল্পসমূহ সময়মতে সম্পূৰ্ণ কৰাৰ বাবে কৰ্ম সংস্কৃতিৰ এক দৃষ্টান্তমূলক পৰিৱৰ্তন। তেওঁ জোৰ দি কয় যে "আমি চৰকাৰত থকাটোক সেৱাৰ সুযোগ হিচাপে গণ্য কৰিছো" আৰু আমি প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ যে আমাৰ নতুন প্ৰজন্মই পুৰণি প্ৰজন্মই সন্মুখীন হোৱা সমস্যাৰ সন্মুখীন হ'বলগীয়া যাতে নহয়। সেয়েহে এই আঁচনিসমূহে সকলোৰে বাবে পৰিষ্কাৰ পানী, মানদণ্ড শিক্ষাৰ দৰে মৌলিক সুবিধা নিশ্চিত কৰি আছে। তেওঁ সেই সময়ৰ কথা মনত পেলাইছিল যেতিয়া এই অঞ্চলত এখনো বিজ্ঞান বিদ্যালয় নাছিল, কিন্তু এতিয়া চিকিৎসা মহাবিদ্যালয় আৰু বিশ্ববিদ্যালয়সমূহ ইয়াত স্থাপন হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আটাইতকৈ দূৰৱৰ্তী অঞ্চলসমূহত আন্তঃগাঁথনি, শিক্ষা, ব্যৱসায়, সংযোগ আঁচনিৰ জৰিয়তে জীৱন সলনি হৈ আছে। তেওঁ প্ৰাকৃতিক কৃষি গ্ৰহণ কৰাৰ বাবে ডাং জিলা আৰু দক্ষিণ গুজৰাটকো প্ৰশংসা কৰে। তেওঁ কয় যে মাতৃভাষাত শিক্ষা, আনকি চিকিৎসা আৰু অভিযান্ত্ৰিকৰ দৰে কাৰিকৰী পাঠ্যক্ৰমৰ বাবেও অ'বিচি আৰু জনজাতীয় শিশুসকলৰ বাবে সুযোগ মুকলি হ'ব। তেওঁ বন বন্ধু আঁচনিৰ নতুন পৰ্যায় ৰূপায়ণ কৰাৰ বাবে ৰাজ্য চৰকাৰকো প্ৰশংসা কৰে। শেষত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আমি সামগ্ৰিক, সামগ্ৰিক আৰু ন্যায়সংগত উন্নয়নৰ বাবে কাম কৰি আছো।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তাপী, নৱসাৰী আৰু চুৰাট জিলাৰ বাসিন্দাসকলৰ বাবে ৯৬১ কোটি টকাৰ ১৩ টা পানী যোগান প্ৰকল্পৰ বাবে ভূমি পূজন কৰে। তেওঁ প্ৰায় ৫৪২ কোটি টকা ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা নৱসাৰী জিলাৰ এখন চিকিৎসা মহাবিদ্যালয়ৰ ভূমি পূজনো সম্পন্ন কৰে, যি অঞ্চলটোৰ লোকসকলক সুলভ আৰু মানদণ্ডৰ চিকিৎসা সেৱা প্ৰদান কৰাত সহায় কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰায় ৫৮৬ কোটি টকা ব্যয়েৰে মধুবন বান্ধস্থিত এষ্টোল আঞ্চলিক পানী যোগান প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰে। এইটো পানী যোগান অভিযান্ত্ৰিক দক্ষতাৰ এক অলৌকিক ঘটনা। ইয়াৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১৬৩ কোটি টকাৰ 'টেপ টু ৱাটাৰ' প্ৰকল্প উদ্বোধন কৰে। এই প্ৰকল্পসমূহে চুৰাট, নৱসাৰী, ভালচাদ আৰু তাপী জিলাৰ বাসিন্দাসকলক সুৰক্ষিত আৰু পৰ্যাপ্ত খোৱা পানী প্ৰদান কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তাপী জিলাৰ বাসিন্দাসকলক বিদ্যুৎ যোগান ধৰাৰ বাবে ৮৫ কোটি টকাৰ অধিক ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা বীৰপুৰ ব্যাৰা উপ-কেন্দ্ৰ উদ্বোধন কৰে। ভালচাদ জিলাৰ ভাপী চহৰৰ বাবে ২০ কোটি টকা ব্যয়ৰ ১৪ এমএলডি ক্ষমতাৰ এটা নৰ্দমা শোধন প্ৰকল্পও উদ্বোধন কৰা হয় যাতে বৰ্জিত পানী শোধনৰ সুবিধা হয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে নৱসাৰীত ২১ কোটি টকাৰ অধিক ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা চৰকাৰী আৱাসৰ উদ্বোধন কৰে ৷ তেওঁ পিপলাইদেৱী-জুনেৰ-চিচভিহিৰ-পিপলদাহাৰৰ পৰা নিৰ্মাণ কৰা পথ আৰু ডাঙত ১২-১২ কোটি টকা ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা বিদ্যালয় ভৱনসমূহো জনসাধাৰণলৈ উৎসৰ্গা কৰে ৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চুৰাট, নৱসাৰী, ভালচাদ আৰু তাপী জিলাৰ বাসিন্দাসকলক সুৰক্ষিত খোৱা পানী যোগান ধৰাৰ বাবে ৫৪৯ কোটি টকাৰ আঠটা পানী যোগান প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰে। নৱসাৰী জিলাত ৩৩ কোটি টকা ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ হ'বলগীয়া খেৰগাম আৰু পিপালখেদ সংযোগী বহল পথটোৰ আধাৰশিলাও স্থাপন কৰা হয়৷ চুপা হৈ নৱসাৰী আৰু বৰদোৱালীৰ মাজত আন এটা চাৰি লেনৰ পথ প্ৰায় ২৭ কোটি টকা ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা হ'ব৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ডাঙত ক্ৰমান্বয়ে ২৮ কোটি আৰু ১০ কোটি টকা ব্যয়েৰে জিলা পঞ্চায়ত ভৱন নিৰ্মাণ আৰু ৰোলাৰ ক্ৰেছ বেৰিয়াৰ উপলব্ধ কৰাৰ আৰু সেয়া ঠিক কৰাৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰে।

Prime Minister's Office
PM Launches Multiple Development Projects During 'Gujarat Gaurav Abhiyan' in Navsari
PM inaugurates and lays the foundation stone of multiple development projects worth Rs 3050 crores
“The double engine government is sincerely carrying forward the glorious tradition of rapid and inclusive development in Gujarat”
“The government has laid the utmost emphasis on the welfare of the poor and on providing basic facilities to the poor”
“Every poor, every tribal living in howsoever inaccessible area is entitled to clean water”
“We treat being in government as an opportunity to serve”
“We are committed that the problems faced by the older generation are not faced by our new generation”
10 JUN 2022 12:48PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi Prime Minister participated in a programme 'Gujarat Gaurav Abhiyan’ today. He inaugurated and laid the foundation stone of multiple development initiatives during ‘Gujarat Gaurav Abhiyan’ at Khudvel, a tribal region in Navsari today. This includes the inauguration of 7 projects, foundation stone laying for 12 projects and Bhumi Pujan for 14 projects. These projects will help in improving the water supply in the region, along with boosting connectivity and enhancing the ease of living. Chief Minister of Gujarat Shri Shri Bhupendra Rajnikant Patel, Union and State Ministers and people’s representatives, were among those present on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister noted the enormity of the gathering of the tribal population at the venue. He noted with pride that organizing such programmes indicate the continued affection of the tribal brothers and sisters. He bowed to the land of Navsari acknowledging the glory of tribal potential and determination.
The pride of Gujarat is the rapid and inclusive development in the last two decades and a new aspiration born out of this development. The double engine government is sincerely carrying forward this glorious tradition. He said today’s projects will bring ease of living to Surat, Navsari, Valsad and Tapi districts of South Gujarat, he said.
The Prime Minister recalled how 8 years ago the people of Gujarat sent him to Delhi. In the last 8 years, he said, the government has succeeded in linking many new segments of people and regions with the development process and aspirations. He recalled how there was a time when poor, deprived, dalits, tribals, women and other vulnerable sections used to spend their entire lives meeting just the basic needs. Earlier governments did not make development their priority. Most needy sections and regions were deprived of the facilities. He said that in the last 8 years, following the mantra of Sabka Saath, Sabka Vikas, his government has laid the utmost emphasis on the welfare of the poor, on providing basic facilities to the poor. Now, he continued, the government has embarked upon the programme of 100 per cent empowerment of the poor through saturation of the welfare schemes. The Prime Minister, before reaching the main stage, interacted with the beneficiaries from the tribal communities. He said contact with the public and beneficiaries provides new momentum to the support for development.
Speaking in Gujarati, the Prime Minister recalled his long association with the local people. He remembered the hospitality and affection of the people during those times when he was working in the region. “Your affection and blessings are my strength”, said a visibly moved Prime Minister. He said that children of the tribal communities should get all the possible opportunities and noted their qualities of cleanliness, wisdom, organization and discipline. He also talked of the values of community living and environment protection among the tribal people. He also talked of his work for ensuring water in the tribal areas. Today’s projects with more than 3 thousand crore rupees are in stark contrast from earlier days when even something as small as inauguration of a water tank used to hog headlines, he said. He said continuous welfare and projects of development have been part of his governance style for long and these projects are aimed for the welfare of people and garib kalyan and are way beyond any electoral consideration. Every poor, every tribal living in howsoever inaccessible area is entitled to clean water, that is why such big projects are undertaken, he continued that it has been the hallmark of the Prime Minister that poth foundation stone laying and inauguration is done by him, a massive change in work culture for timely delivery of the projects. “We treat being in government as an opportunity to serve”, he emphasized. We are committed that the problems faced by the older generation are not faced by our new generation. That is why these schemes are ensuring basic facilities like clean water, quality education for all, he said. He recalled a time when there was not even a science school in the region whereas now medical colleges and universities are coming up. Lives are changing through infrastructure, education, business, connectivity related schemes in the most far-flung areas, the Prime Minister said. He also praised Dang district and South Gujarat for adopting natural farming. Education in the mother tongue, even for technical courses like medical and engineering, will open chances for OBC, tribal children, he said. He also praised the state government for implementing the new phase of Van Bandhu Yojana.We are working for holistic, inclusive and equitable development, the Prime Minister concluded.
The Prime Minister performed the Bhumi Pujan for 13 water supply projects for residents of Tapi, Navsari and Surat districts, worth ₹961 crores. He also performed the Bhumi Pujan of a Medical College in Navsari district, to be built at the cost of about ₹542 crores, which will help provide affordable and quality medical care to the people of the region.
The Prime Minister inaugurated the Madhuban dam based Astol regional water supply project, built at the cost of about ₹586 crores. It is a marvel of water supply engineering skills. Also, ‘Nal Se Jal’ projects worth ₹163 crores were inaugurated by the Prime Minister. These projects will provide safe and adequate drinking water to the residents of Surat, Navsari, Valsad and Tapi districts.
The Prime Minister inaugurated the Virpur Vyara substation, constructed at a cost of over ₹85 crores, to provide electricity to residents of the Tapi district. A sewage treatment plant with a capacity of 14 MLD, worth ₹20 crores, was also inaugurated for Vapi city of Valsad district to facilitate wastewater treatment. The Prime Minister inaugurated government quarters built in Navsari at a cost of over Rs 21 crores. He also inaugurated roads constructed from Piplaidevi - Juner - Chichvihir - Pipaldahad and school buildings constructed in Dang, at a cost of about Rs 12 crore each.
The Prime Minister laid the foundation stone of 8 water supply projects worth ₹549 crores, to provide clean drinking water to the residents of Surat, Navsari, Valsad and Tapi districts. The Foundation stone of a wide road connecting Khergam and Pipalkhed, to be built at the cost of ₹33 crores in Navsari district, was also laid. Another four-lane road will be constructed between Navsari and Bardoli via Supa, at a cost of about ₹27 crores. The Prime Minister also laid the foundation stone for the construction of Zila Panchayat Bhavan and for providing and fixing a roller crash barrier in Dang at a cost of about Rs 28 crores and 10 crores respectively.