প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ৫ জুনত মুকলি কৰিব এক বিশ্বব্যাপী পদক্ষেপ ‘পৰিৱেশৰ বাবে জীৱনশৈলী(এলআইএফই)আন্দোলন’
পৰিৱেশ সচেতন জীৱনশৈলী গ্ৰহণৰ বাবে ধাৰণা আমন্ত্ৰণ জনাই ‘লাইফ গ্ল’বেল কল ফৰ পেপাৰছ’ আৰম্ভ কৰাৰ পদক্ষেপ
‘পৰিৱেশৰ বাবে জীৱনশৈলী(এলআইএফই)আন্দোলন’ৰ ধাৰণাটো প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গ্লাছগোত অনুষ্ঠিত কোপেনহেগেন জলবায়ু সন্মলনত প্ৰৱৰ্তন কৰিছিল
ইয়াত ‘মনহীন আৰু ধ্বংসাত্মক ব্যৱহাৰ’ৰ পৰিৱৰ্তে ‘মানসিক আৰু ইচ্ছাকৃত ব্যৱহাৰ’ৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়া হৈছে
04 JUN 2022 1:48PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২২ চনৰ ৫ জুনত সন্ধিয়া ৬ বজাত ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে এক বিশ্বব্যাপী পদক্ষেপ ‘পৰিৱেশৰ বাবে জীৱনশৈলী (লাইফ) আন্দোলন’ আৰম্ভ কৰিব। উন্মোচনে সমগ্ৰ বিশ্বৰ ব্যক্তি, সম্প্ৰদায় আৰু সংস্থাসমূহক পৰিৱেশ সচেতন জীৱনশৈলী গ্ৰহণ কৰিবলৈ প্ৰভাৱিত আৰু বুজাবলৈ শিক্ষাবিদ, বিশ্ববিদ্যালয় আৰু গৱেষণা প্ৰতিষ্ঠান আদিৰ পৰা ধাৰণা আৰু পৰামৰ্শ আমন্ত্ৰণ কৰি ‘লাইফ গ্ল’বেল কল ফৰ পেপাৰছ’ৰ সূচনা কৰিব। কাৰ্যসূচীৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মুখ্য ভাষণ প্ৰদান কৰিব।
এই কাৰ্যসূচীত বিল গেটছ, সহ-অধ্যক্ষ বিল এণ্ড মেলিণ্ডা গেটছ ফাউণ্ডেশ্যন; লৰ্ড নিকোলাছ ষ্টাৰন, জলবায়ু অৰ্থনীতিবিদ; নাজ তত্ত্বৰ লেখক অধ্যাপক কেছ ছানষ্টেইন; বিশ্ব সম্পদ প্ৰতিষ্ঠানৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া তথা সভাপতি অনিৰুদ্ধ দাসগুপ্ত; ইউএনইপিৰ গ্ল’বেল হেড শ্ৰীমতী ইংগাৰ এণ্ডাৰছন; ইউএনডিপিৰ গ্ল’বেল হেড শ্ৰী অচিম ষ্টেইনাৰ আৰু বিশ্ব বেংকৰ সভাপতি ডেভিদ মালপাছ আদিয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিব।
যোৱা বছৰ গ্লাছগোত অনুষ্ঠিত হোৱা ২৬সংখ্যক ৰাষ্ট্ৰসংঘৰ জলবায়ু পৰিৱৰ্তন সন্মিলন (COP26)ৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লাইফৰ ধাৰণাটো প্ৰৱৰ্তন কৰিছিল। এই ধাৰণাটোৱে পৰিৱেশ সচেতন জীৱনশৈলীৰ প্ৰসাৰ ঘটায়, যিয়ে ‘মনহীন আৰু ধ্বংসাত্মক ব্যৱহাৰ’ৰ পৰিৱৰ্তে ‘মন আৰু ইচ্ছাকৃত ব্যৱহাৰ’ৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।

Prime Minister's Office
PM to launch a global initiative ‘LiFE Movement’ on 5th June
Launch to initiate ‘LiFE Global Call for Papers’ inviting ideas for adoption of environment conscious lifestyle
The idea of LiFE was introduced by PM during COP26 in Glasgow
It focuses on 'mindful and deliberate utilisation' instead of 'mindless and destructive consumption'
04 JUN 2022 1:48PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will launch a global initiative ‘Lifestyle for the Environment (LiFE) Movement’ on 5th June 2022 at 6 PM via video conferencing. The launch will initiate ‘LiFE Global Call for Papers’ inviting ideas and suggestions from academics, universities & research institutions etc to influence and persuade individuals, communities and organisations across the world to adopt an environment conscious lifestyle. Prime Minister will also deliver keynote address during the programme.
The programme will also witness participation of Mr. Bill Gates, Co-Chairman Bill & Melinda Gates Foundation; Lord Nicholas Stern, Climate Economist; Prof. Cass Sunstein, Author of Nudge Theory; Mr. Aniruddha Dasgupta, CEO and President World Resources Institute; Ms. Inger Andersen, UNEP Global Head; Mr. Achim Steiner, UNDP Global Head and Mr. David Malpass, World Bank President, among others.
The idea of LiFE was introduced by the Prime Minister during the 26th United Nations Climate Change Conference of the Parties (COP26) in Glasgow last year. The idea promotes an environment conscious lifestyle that focuses on 'mindful and deliberate utilisation' instead of 'mindless and destructive consumption'.