প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না তামিল নাদুদা লুপা করোর ৩১,৫০০ হেনবগী প্রোজেক্ত ১১ জাতিদা খুৎশিন্নখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে
“তামিল নাদুদা অমুক হন্না লাকপা ফংজবা অসি মতম পুম্বদা নুংঙাইবা ফাওই। লমদম অসি য়াম্না অখন্নৈ। রাজ্য অসিগী মীয়াম, নাৎ অমসুং লোল অসি অথোইবনি”
“তামিল লোল অসি মুনাইদে অমসুং তামিল কলচর অসি মালেম শিনবা থুংনা য়ৌরি”
“তুংলমচৎকী মথৌ তারক্কদবা অদু য়েংলগা মোদর্নাইজেসন অমসুং দিবেলপমেন্তগী থবক অসি পাইখৎখি। মসিগা ইরোইননা মসিনা লমদম অসিগী কলা অমসুং নাৎ অসি পুনশিনহল্লগনি”
“ভারত সরকারনা খ্বাইদগী ফবা ক্বালিতী অমসুং সস্তেনেবল ওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপদা মপুং ওইনা মীৎয়েং চংলি”
“সরকারনা মরু ওইবা স্কিমশিংগীদমক সেচুরেসন লেবেল কবরেজ ফংনবা হোৎনরি”
“ঐখোয়না গরিব কল্যান ফংনবা পান্দম থম্মি”
“মরুপ অমসুং য়ুমলোন্নবা অমা ওইনা ভারতনা শ্রী লঙ্কাদা অঙম্বা মতেং পুম্নমক পাংলি”
“ভারত সরকারনা তামিল লোল অমসুং কলচর হেন্না চাউখৎহন্নবা কন্না হোৎনরি”
26 MAY 2022 7:52PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চেন্নাইদা লুপা করোর ৩১,৫০০রোমগী প্রোজেক্ত ১১ জাতিদা খুৎশিন্নখ্রে অমসুং উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। প্রোজেক্তশিং অসিনা লমদম অসিদা ইনফ্রাস্ত্রকচর চাউখৎহনবদা, কন্নেক্তিবিতী ফগৎহনবদা অমসুং ইজ ওফ লিবিং হেনগৎহনবদা শাহৌ পীরগনি। থৌরম অসিদা তামিল নাদুগী রাজ্যপাল শ্রী আর.এন. রবি, মুখ্য মন্ত্রী শ্রী এম.কে. স্তেলিন, কেন্দ্রগী মন্ত্রী এল. মুরুগন্না শরুক য়াখি।
মীতিন অসিদা ৱা ঙাংলদুন প্রধান মন্ত্রীনা তামিল নাদুদা অমুক হন্না লাকপা ফংজবদা নুংঙাইবা পোকই হায়না ফোঙদোকখি। “তামিল নাদুদা অমুক হন্না লাকপা ফংজবা অসি মতম পুম্বা য়াম্না নুংঙাই। মসিগী লম অসি অখন্নৈ। রাজ্য অসিগী মীয়াম, নাৎ অমসুং লোল অসি অথোইবনি” হায়না মহাক্না অহৌবদা ফোঙদোকখি। মহাক্না তামিল নাদুদগী কনাগুম্বা অমা নত্ত্রগা অতোপ্পা অমনা অদুমক মাইপাকপা পুরকই হায়খি। মহাক্না দেফলিম্পিক্স কন্তিজেঞ্জ ওকখিবা অদু নীংশিংলদুনা হায়খি, “তোর্নামেন্ত অসিদা হন্দক ভারতনা শীংথানীংঙাই ওইবা পর্ফোর্মেন্স উৎখি। ঐখোয়না মেদল ১৬ লৌরকখিবা অদুগী মনুংদা তামিল নাদুগী নহাশিংনা মেদল ৬ লৌবদা থৌদাং লৌখি”।
মখা তানা তামিল কলচরগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি “তামিল লোল অসি মুনাইদে অমসুং তামিল কলচর অসি মালেম শিনবা থুংনা য়ৌই। চেন্নাইদগী কনাদা, মদুরাইদগী মলেসিয়া, নমক্কলদগী ন্যু য়োর্ক, সলেমদগী সাউথ এফ্রিকা ফাওবা শন্দোক্লি। পোঙ্গল অমসুং পুথান্তু অসি চাউনা পাঙথোক্লি”। হন্দক্তা কেন্স ফিল্ম ফেস্তিবেলদা তামিল নাদুগী অথোইবা মচা নুপা অমসুং কেন্দ্রগী মন্ত্রী তিরু এল মুরুগন্না তামিলগী নাৎকী ফিজোলদা রেদ কার্পেৎতা চৎখি মসিনা মালেম পুম্বদা লৈরিবা তামিল মীয়ামদা চাউথোকচবা পোকহনখি হায়না ফোঙদোকখি।
মহাক্না শঙ্গাখিবা অমসুং উরেপ উয়ুং তমখিবা প্রোজেক্তশিং অসিনা রোদ কন্নেক্তিবতীদা শাহৌ পীবা উবা ফংলগনি হায়খি। মসিনা শেন্মীৎলোন চাউখৎহনবগা হকথেংননা মরী লৈনৈ। মহাক্না হায়খি বেঙ্গলুরু – চেন্নাই এক্সপ্রেসৱে অসিনা মরু ওইবা সেন্তর অনি ফাওনহল্লগনি অমসুং চেন্নাই পোর্তপু মদুরাভোয়লগা ফাওনহল্লিবা ৪ লেন দবল দেক্কর ইলিবেতেদ রোদ অসিনা চেন্নাই পোর্ত মথৌ তৌবা হেনগৎহল্লগনি অমসুং সহর অসিদা মী চিনবা হন্থহল্লগনি। প্রধান মন্ত্রীনা রেলৱে স্তেসন মঙা নৌনা শেমজিনবা অসিদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। তুংলমচৎকী মথৌ তারক্কদবা অদু য়েংলগা মোদর্নাইজেসন অমসুং দিবেলপমেন্তগী থবক অসি পাইখৎখি। মসিগা ইরোইননা মসিনা লমদম অসিগী কলা অমসুং নাৎ অসি পুনশিনহল্লগনি । মদুরাই-তেনি রেলৱেজ গেজ কনভর্জন প্রোজেক্ত অসিনা লৌমীশিংদা মতেং ওইরগনি মরমদি মসিনা মখোয়দা অনৌবা মার্কেৎশিং ফংহল্লগনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা পি.এম.-আৱাজ য়োজনাগী মখাদা ইতিহাসিক ওইরবা চেন্নাই লাইৎ হাউস প্রোজেক্তকী শরুক ওইনা য়ুমশিং ফংখিবা মীওইশিংদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখি। “মসি ঐখোয়না মালেমগী ওইবা অওনবা অমা পুরক্নবা হোৎনবা অসিদা প্রোজেক্ত অসি য়াম্না অপেনবা পোক্নীংঙাই ওই। অমসুং অতেনবা মতমগী মনুংদা অহানবা প্রোজেক্ত লোইশিনবা ঙমখি অমসুং মসি চেন্নাইদা ওইরিবা অসিদা নুংঙাইবা পোকই”, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মলতি-মোদেল লোজিস্তিক পার্কশিং অসিনা ঐখোয়গী লৈবাক্কী ফ্রৈৎ ইকোসিস্তেমদা অচৌবা অহোংবা অমা পুরক্লগনি হায়খি। তোঙান-তোঙানবা সেক্তরশিংদা পাইখৎলিবা প্রোজেক্তশিং অসিনা থবক পীবা অমসুং ঐখোয়গী আত্মনির্ভরগী ফিরেপ অসিদা শাহৌ পীরগনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ইনফ্রাস্ত্রকচরদা খ্বাইদগী মরু ওইবা মীৎয়েং চংখিবা লৈবাকশিং অদুনা চাউখৎলক্লি লৈবাকশিং ওইরম্বদগী চাউখৎলপা লৈবাকশিং ওইবা ঙমখি হায়বা অসি পুৱারীনা ঐখোয়দা তাকপীখি। ফিজিকেল অমসুং কোস্তেল ইনফ্রাস্ত্রকচর অনিগী মতাংদা পল্লদুনা, ভারত সরকারনা খ্বাইদগী ফবা ক্বালিতী অমসুং সস্তেনেবল ওইবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপদা মপুং ওইনা মীৎয়েং চংলি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। ঐখোয়না গরিব কল্যান ফংনবা পান্দম থম্মি। ঐখোয়না সোসিএল ইনফ্রাস্ত্রকচরদা মীৎয়েং চংলিবা অসিনা ‘সর্ব জন হিতায়া অমসুং সর্ব জন সুখায়া’ হায়বা ৱাখল্লোন অসি লুম্না লৌই হায়না তাক্লি, হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী সরকারনা মরু ওইবা স্কিমশিংগীদমক সেচুরেসন লেবেল কবরেজ ফংনবা হোৎনরি হায়না ফোঙদোকখি। সেক্তর অমা হেক্তা য়েংবীয়ু – তোইলেৎশিং, হাউসিং, ফাইনান্সিএল ইনক্লুজন…. ঐখোয়না মপুং ফানা কোনশিনবা ঙম্নবা মাইকৈদা থবক পাইখৎলি। মসি পাঙথোক্লবা মতমদা এক্সক্লুজনগী মফম অমত্তা লৈরোই, হায়না মহাক্না মখা তাখি।
প্রধান মন্ত্রীনা সরকার অসিনা মহৌশানা ইনফ্রাস্ত্রকচর হায়না খঙনবা অদুদগী হেন্দোক্না থবক পাইখৎখি হায়না ফোঙদোকখি। চহি খরগী মমাংদা ইনফ্রাস্ত্রকচর হায়বা অসি লম্বী, মৈ অমসুং ঈশিংবু খঙনরম্মি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। ঙসি ঐখোয়না ভারতকী গ্যাস পাইপলাইন নেৎৱার্ক পাকথোক-চাউথোকহল্লি। আই-ৱেজকী থবক পাইখৎলি। খুঙ্গং খুদিংদা হায় স্পীদ ইন্তর্নেৎ ফংহনবা হায়বা অসি ঐখোয়গী মঙলান্নি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভারত সরকারনা তামিল লোল অমসুং কলচর হেন্না চাউখৎহন্নবা কন্না হোৎনরি হায়না ফোঙদোকখি। চহি অসিগী জনুৱারীদা সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুত ওফ ক্লাসিকেল তামিলগী অনৌবা কেম্পস অমা চেন্নাইদা শঙ্গাখি। অনৌবা কেম্পস অসি কেন্দ্র সরকারনা মপুং ওইনা ফন্দিং তৌরি। হন্দক্তা বনারাস হিন্দু য়ুনিভর্সিতীদা তামিল স্তদীজকী ‘সুব্রমনিয়ম ভারতি চিয়র’ লাউথোকখি হায়না মহাক্না মখা তাখি। বি.ঐচ.য়ু. অসি মহাক্কী কেন্দ্রদা লৈবনা মরম ওইরগা মসিদা অখন্ননা নুংঙাইবা পোকই হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী লঙ্কা অসি য়াম্না অৱাবা তানফম অমদা লৈরি। নখোয়না মফম অদুদা ওইরিবা ফীভম অদুদা নুংঙাইতবা পোক্লমগনি হায়বা ঐহাক্না খঙই। মরুপ অমা অমসুং য়ুমলোন্নবা অমা ওইনা ভারতনা শ্রী লঙ্কাদা অঙম্বা মতেং পুম্নমক পাংলি। প্রধান মন্ত্রীনা জাফনা চৎখিবা মহাক অসি অহানবা ভারতকী প্রধান মন্ত্রী ওইখি হায়না ফোঙদোকখি। ভারত সরকারনা শ্রী লঙ্কাদা লৈবা তামিল মীয়ামদা তেংবাংনবা প্রোজেক্ত কয়ামরুম পাইখৎলি। প্রোজেক্তশিং অসিনা হেল্থকিয়র, ত্রান্সপোর্তেসন, হাউসিং অমসুং কলচর কোনশিল্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা আজাদী কা অমৃত মহোৎসবকী মনুংদা ঐখোয়গী নীংতম লান্মীশিংনা মঙজরম্বা মঙলানশিং অদু থুংহন্নবা লৈবাক অসিগী অপুনবা ফিরেপ অদু নৌহৌনা নীংশিংলদুনা ৱা ঙাংবা লোইশিনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ২৯০০ হেনবগী প্রোজেক্ত মঙা মীয়ামদা খুৎশিন্নখি। লুপা করোর ৫০০ হেন্না চংনা পাইখৎপা কিলোমিতর ৭৫ শাংবা মদুরাই-তেনি (রেলৱেজ গেজ ওনখৎপগী প্রোজেক্ত) অসিনা চৎথোক-চৎশিন্দা খুদোংচাহনগনি অমসুং লমদম অসিগী তুরিজমদা ইনোৎ অমা পীগনি। লুপা করোর ৫৯০গী প্রোজেক্ত অমগী মখাদা শেমগৎপা কিলোমিতর ৩০ শাংবা তাম্বরম-চেঙ্গলপত্তু মরক্তা লৈবা অহুমশুবা রেলৱে লাইন অসিনা অহেনবা সবঅর্বান্দা সর্ভিসেস চেলহনবদা মতেং পাংগনি অমসুং মীয়ামদা অহেনবা খুদোংচাবা কয়া ফংহনবা ঙমগনি। মথং শিৎনা লুপা করোর ৮৫০ অমসুং লুপা করোর ৯১০ রোম চঙনা পাইখৎখিবা ই.তি.বি. পি.এন.এম.তি নেচরেল গ্যাস পাইপলাইনগী কিলোমিতর ১১৫ শাংবা এন্নোর-চেঙ্গলপত্তু সেক্সন অমসুং কিলোমিতর ২৭১ শাংবা তিরুভল্লুর-বেঙ্গলুরু সেক্সন অসিনা তামিল নাদু, কর্নাতকা অমসুং অন্ধ্র প্রদেসকী কঞ্জুমর লোয়ননা ইন্দস্ত্রীশিংদা নেচরেল গ্যাস ফংহল্লগনি।
থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রী আৱাজ য়োজনা-অর্বানগী মখাদা লাইত হাওস প্রোজেক্ত - চেন্নাইগী শরুক অমা ওইনা লুপা করোর ১১৬ চংনা শাখিবা য়ুম ১১৫২ শঙ্গাখিবদু উবা ফংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ২৮,৫০০ হেনবগী প্রোজেক্ত ৬কী উরেপ-উয়ুংসু তমখি। লুপা করোর ১৪,৮৭০ চংনা কিলোমিতর ২৬২ শাংবা বেঙ্গলুরু-চেন্নাই এক্সপ্রেসৱে শেমগৎলগনি। লম্বী অসিনা কর্নাতকা, অন্ধ্র প্রদেস অমসুং তামিল নাদু রাজ্যশিং ফাউদুনা চৎকনি অমসুং বেঙ্গলুরু অমসুং চেন্নাইগী মরক্তা চৎথোক-চৎশিন্দা চংবা মতম পুং ২-৩দা হন্থহল্লগনি। কিলোমিতর ২১ রোম শাংবা চেন্নাই পোর্ত্তগী মদুরভায়ল (এন.ঐচ.-৪) ফাওবা য়ৌবা লেন ৪গী দবল দেক্কর ইলাবেতেদ রোদ লুপা করোর ৫৮৫০ হেন্না চংনা শারগনি। লম্বী অসিনা পুং কুনমরি চেন্নাই পোর্ত্তগী পোৎ-চৈ পুবা গারীশিং চংলকপদা য়াহনগনি। মথং শিৎনা লুপা করোর ৩৮৭০ অমসুং লুপা করোর ৭২০ চংনা শাগদবা এন.ঐচ-৮৪৪গী নিরালুরুদগী ধর্মপুরি ফাওবগী কিলোমিতর ৯৪ শাংবা লেন ৪গী লম্বী অমসুং এন.ঐচ-২২৭গী মিনসুরুত্তিদগী চিদম্বরম ফাওবগী কিলোমিতর ৩১ শাংবা লম্বী পেব সোলদর তৌদুনা লেন ২ গী লম্বী শেমগৎকদবা অসিনা লমদম অসিদা অপনবা লৈতবা কন্নেক্তিবিতী লৈহনবদা মতেং ওইরগনি।
থৌরম অসিদা রেলৱেজ স্তেসন মঙা: চেন্নাই ইগমোর, রামেশ্বরম, মদুরাই, কতপদি অমসুং কন্যাকুমারি অমুক হন্না শেমগৎনবা উরেপ-উয়ুং তমখি। প্রোজেক্ত অসি লুপা করোর ১৮০০ হেন্না চংদুনা শাবা লোইশিনগনি, অমসুং মসিনা পেসেঞ্জরশিংদা মতমগা চুনবা অনৌবা খুদোংচাবা কয়া ফংহনবা ঙম্লগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা চেন্নাইদা লুপা করোর ১৪০০ হেনবগী মলতিমোদাল লোজিস্তিক পার্ক অমা উরেপ-উয়ুং তমখি। মসিনা ইন্তরমোদেল ফ্রৈৎশিং পুথোক-পুশিন্দা তৌবদা খুদোংচাহল্লগনি অমসুং ফঙ্কস্নেলিতী কয়ামরুম ফংহল্লগনি।

Prime Minister's Office
PM dedicates to the nation and lays foundation stone of 11 projects worth over Rs 31,500 crore in Tamil Nadu
“It is always wonderful to be back in Tamil Nadu. This land is special. The people, culture and language of this state are outstanding”
“The Tamil language is eternal and the Tamil culture is global”
“Modernisation and development is being done keeping in mind the needs of the future. At the same time, it will merge with local art and culture”
“The Government of India is fully focussed on building infrastructure that is top quality and sustainable”
“Government is working to achieve saturation level coverage for key schemes”
“We aim to achieve Garib Kalyan”
“As a close friend and neighbour, India is providing all possible support to Sri Lanka”
“Government of India is fully committed to further popularising Tamil language and culture”
26 MAY 2022 7:52PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi dedicated to the nation and laid the foundation stone of 11 projects worth over Rs 31,500 crore in Chennai. These projects will boost infrastructure development, enhance connectivity and give an impetus to ease of living in the region. Governor of Tamil Nadu Shri R. N. Ravi, Chief Minister Shri M K Stalin, Union Minister Shri L Murugan were among those present on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister expressed his happiness to be back in Tamil Nadu. “It is always wonderful to be back in Tamil Nadu. This land is special. The people, culture and language of this state are outstanding” he said at the outset. He said that someone or the other from Tamil Nadu is always excelling. He recalled hosting the Deaflympics contingent and said “this time it was India’s best performance in the tournament. Out of the 16 medals we have won, youngsters from Tamil Nadu had a role in 6 of those medals”.
Further commenting on rich Tamil culture, the Prime MInister said “the Tamil language is eternal and the Tamil culture is global. From Chennai to Canada, From Madurai to Malaysia, From Namakkal to New York, From Salem to South Africa, The occasions of Pongal and Puthandu are marked with great fervour”. He also informed that recently, at the Cannes Film Festival, son of the great soil of Tamil Nadu and Union Minister Thiru L Murugan walked the Red Carpet in traditional Tamil attire that made the Tamil people all over the world very proud.
He said that in the project inaugurated or laid the foundation stones of, a thrust on road connectivity is visible. This is so as it is directly linked to economic prosperity. He said that Bengaluru - Chennai Expressway will connect two major centers and 4 Lane double decker elevated road connecting Chennai Port to Maduravoyal will make Chennai port more efficient and decongest the city. The Prime Minister expressed his happiness that five railway stations are being redeveloped. This modernisation and development is being done keeping in mind the needs of the future. At the same time, it will merge with local art and culture. Madurai-Teni Railway Gauge Conversion Project, he said, will help the farmers as it will give them new markets.
The Prime Minister congratulated all those getting houses as a part of the historic Chennai Light House project under the PM-Awas Yojana. “This has been a very satisfying project as we started a global change.. And in record time the first project has been realized and I am glad that it is in Chennai”, he said.
The Prime Minister noted that the multi-modal logistic parks will be a paradigm shift in the freight ecosystem of our country. Each of these projects across various sectors will boost job creation and our resolve to be Atma Nirbhar, he said.
The Prime Minister said that history has taught us that those nations which gave topmost importance to infrastructure made the transition from developing to developed countries. The Government of India is fully focussed on building infrastructure that is top quality and sustainable, he said referring to both physical and coastal infrastructure. We aim to achieve Garib Kalyan. Our emphasis on social infrastructure indicates our emphasis on the principle of ‘Sarv Jan Hitaya and Sarv Jan Sukhaya’, he said. The Prime Minister said that his Government is working to achieve saturation level coverage for key schemes. Take any sector - toilets, housing, financial inclusion… we are working towards complete coverage. When this is done, there is no scope for exclusion, he added.
The Prime Minister remarked that the government has gone beyond what is traditionally referred to as infrastructure. A few years ago, he said, infrastructure referred to roads, power and water. Today we are working to expand India’s gas pipeline network. Work is happening on i-ways. It is our vision to bring high speed internet to every village.
The Prime Minister stressed that the Government of India is fully committed to further popularising Tamil language and culture. In January this year, the new campus of Central Institute of Classical Tamil was inaugurated in Chennai. The new campus is fully funded by the Union Government. He added that the 'Subramania Bharati Chair' on Tamil Studies at Banaras Hindu University was recently announced. He said that since BHU is located in his constituency, the joy was extra special.
The Prime Minister said Sri Lanka is passing through difficult times. I am sure you are concerned with the developments there. As a close friend and neighbour, India is providing all possible support to Sri Lanka. The Prime Minister recalled that he was the first Indian Prime Minister to visit Jaffna. The Government of India is undertaking numerous projects to assist Tamil people in Sri Lanka. These projects cover healthcare, transportation, housing and culture.
The Prime Minister concluded by reiterating the country’s collective resolve to fulfil the dreams of our freedom fighters during the Azadi ka Amrit Mahotsav.
The Prime Minister dedicated to the nation five projects worth over Rs 2960 crore. The 75 km long Madurai-Teni (Railway Gauge Conversion Project), built at a project cost of over Rs. 500 crore, will facilitate access and give a boost to tourism in the region. The 30 km long third railway line between Tambaram - Chengalpattu, built at a project cost of over Rs. 590 crore, will facilitate running of more Suburban services, thus offering greater options and enhancing comfort for the travellers. The 115 km long Ennore-Chengalpattu section and 271 km long Thiruvallur-Bengaluru section of ETB PNMT natural gas pipeline, built at a project cost of around Rs. 850 crore and Rs 910 crore respectively, will facilitate supply of natural gas to consumers as well industries in Tamil Nadu, Karnataka and Andhra Pradesh.
The programme also witnessed inauguration of 1152 houses constructed as part of the LightHouse Project - Chennai, built at a cost of Rs 116 crore under Pradhan Mantri Awas Yojana-Urban.
The Prime Minister also laid the foundation stone of six projects, being built at a cost of over Rs. 28,540 crore. The 262 Km long Bengaluru - Chennai Expressway will be built at a cost of over Rs. 14,870 crore. It will pass-through the states of Karnataka, Andhra Pradesh and Tamil Nadu and help reduce travel time between Bengaluru and Chennai by 2-3 hours. The 4 Lane double decker elevated road connecting Chennai Port to Maduravoyal (NH-4), of about 21 Km in length, will be built at a cost of over Rs 5850 crore. It will facilitate round the clock approach of goods vehicles to Chennai port. The ​​94 km long 4 lane Neraluru to Dharmapuri section of NH-844 and 31 km long 2 lane with paved shoulders of Meensurutti to Chidambaram section of NH-227, being built at a cost of around Rs 3870 crore and Rs 720 respectively, will help provide seamless connectivity in the region.
The foundation stones for redevelopment of five Railway stations: Chennai Egmore, Rameswaram, Madurai, Katpadi and Kanyakumari, were also laid during the programme. This project will be completed at a cost of over Rs. 1800 crore, and is being undertaken with a view to enhance convenience and comfort of the passengers through provision of modern amenities.
The Prime Minister also laid the foundation stone of a Multi Modal Logistic Park at Chennai worth around Rs. 1430 crore. It will provide seamless intermodal freight movement and also offer multiple functionalities.