Prime Minister's Office
PM dedicates to the nation and lays foundation stone of 11 projects worth over Rs 31,500 crore in Tamil Nadu
“It is always wonderful to be back in Tamil Nadu. This land is special. The people, culture and language of this state are outstanding”
“The Tamil language is eternal and the Tamil culture is global”
“Modernisation and development is being done keeping in mind the needs of the future. At the same time, it will merge with local art and culture”
“The Government of India is fully focussed on building infrastructure that is top quality and sustainable”
“Government is working to achieve saturation level coverage for key schemes”
“We aim to achieve Garib Kalyan”
“As a close friend and neighbour, India is providing all possible support to Sri Lanka”
“Government of India is fully committed to further popularising Tamil language and culture”
26 MAY 2022 7:52PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi dedicated to the nation and laid the foundation stone of 11 projects worth over Rs 31,500 crore in Chennai. These projects will boost infrastructure development, enhance connectivity and give an impetus to ease of living in the region. Governor of Tamil Nadu Shri R. N. Ravi, Chief Minister Shri M K Stalin, Union Minister Shri L Murugan were among those present on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister expressed his happiness to be back in Tamil Nadu. “It is always wonderful to be back in Tamil Nadu. This land is special. The people, culture and language of this state are outstanding” he said at the outset. He said that someone or the other from Tamil Nadu is always excelling. He recalled hosting the Deaflympics contingent and said “this time it was India’s best performance in the tournament. Out of the 16 medals we have won, youngsters from Tamil Nadu had a role in 6 of those medals”.
Further commenting on rich Tamil culture, the Prime MInister said “the Tamil language is eternal and the Tamil culture is global. From Chennai to Canada, From Madurai to Malaysia, From Namakkal to New York, From Salem to South Africa, The occasions of Pongal and Puthandu are marked with great fervour”. He also informed that recently, at the Cannes Film Festival, son of the great soil of Tamil Nadu and Union Minister Thiru L Murugan walked the Red Carpet in traditional Tamil attire that made the Tamil people all over the world very proud.
He said that in the project inaugurated or laid the foundation stones of, a thrust on road connectivity is visible. This is so as it is directly linked to economic prosperity. He said that Bengaluru - Chennai Expressway will connect two major centers and 4 Lane double decker elevated road connecting Chennai Port to Maduravoyal will make Chennai port more efficient and decongest the city. The Prime Minister expressed his happiness that five railway stations are being redeveloped. This modernisation and development is being done keeping in mind the needs of the future. At the same time, it will merge with local art and culture. Madurai-Teni Railway Gauge Conversion Project, he said, will help the farmers as it will give them new markets.
The Prime Minister congratulated all those getting houses as a part of the historic Chennai Light House project under the PM-Awas Yojana. “This has been a very satisfying project as we started a global change.. And in record time the first project has been realized and I am glad that it is in Chennai”, he said.
The Prime Minister noted that the multi-modal logistic parks will be a paradigm shift in the freight ecosystem of our country. Each of these projects across various sectors will boost job creation and our resolve to be Atma Nirbhar, he said.
The Prime Minister said that history has taught us that those nations which gave topmost importance to infrastructure made the transition from developing to developed countries. The Government of India is fully focussed on building infrastructure that is top quality and sustainable, he said referring to both physical and coastal infrastructure. We aim to achieve Garib Kalyan. Our emphasis on social infrastructure indicates our emphasis on the principle of ‘Sarv Jan Hitaya and Sarv Jan Sukhaya’, he said. The Prime Minister said that his Government is working to achieve saturation level coverage for key schemes. Take any sector - toilets, housing, financial inclusion… we are working towards complete coverage. When this is done, there is no scope for exclusion, he added.
The Prime Minister remarked that the government has gone beyond what is traditionally referred to as infrastructure. A few years ago, he said, infrastructure referred to roads, power and water. Today we are working to expand India’s gas pipeline network. Work is happening on i-ways. It is our vision to bring high speed internet to every village.
The Prime Minister stressed that the Government of India is fully committed to further popularising Tamil language and culture. In January this year, the new campus of Central Institute of Classical Tamil was inaugurated in Chennai. The new campus is fully funded by the Union Government. He added that the 'Subramania Bharati Chair' on Tamil Studies at Banaras Hindu University was recently announced. He said that since BHU is located in his constituency, the joy was extra special.
The Prime Minister said Sri Lanka is passing through difficult times. I am sure you are concerned with the developments there. As a close friend and neighbour, India is providing all possible support to Sri Lanka. The Prime Minister recalled that he was the first Indian Prime Minister to visit Jaffna. The Government of India is undertaking numerous projects to assist Tamil people in Sri Lanka. These projects cover healthcare, transportation, housing and culture.
The Prime Minister concluded by reiterating the country’s collective resolve to fulfil the dreams of our freedom fighters during the Azadi ka Amrit Mahotsav.
The Prime Minister dedicated to the nation five projects worth over Rs 2960 crore. The 75 km long Madurai-Teni (Railway Gauge Conversion Project), built at a project cost of over Rs. 500 crore, will facilitate access and give a boost to tourism in the region. The 30 km long third railway line between Tambaram - Chengalpattu, built at a project cost of over Rs. 590 crore, will facilitate running of more Suburban services, thus offering greater options and enhancing comfort for the travellers. The 115 km long Ennore-Chengalpattu section and 271 km long Thiruvallur-Bengaluru section of ETB PNMT natural gas pipeline, built at a project cost of around Rs. 850 crore and Rs 910 crore respectively, will facilitate supply of natural gas to consumers as well industries in Tamil Nadu, Karnataka and Andhra Pradesh.
The programme also witnessed inauguration of 1152 houses constructed as part of the LightHouse Project - Chennai, built at a cost of Rs 116 crore under Pradhan Mantri Awas Yojana-Urban.
The Prime Minister also laid the foundation stone of six projects, being built at a cost of over Rs. 28,540 crore. The 262 Km long Bengaluru - Chennai Expressway will be built at a cost of over Rs. 14,870 crore. It will pass-through the states of Karnataka, Andhra Pradesh and Tamil Nadu and help reduce travel time between Bengaluru and Chennai by 2-3 hours. The 4 Lane double decker elevated road connecting Chennai Port to Maduravoyal (NH-4), of about 21 Km in length, will be built at a cost of over Rs 5850 crore. It will facilitate round the clock approach of goods vehicles to Chennai port. The ​​94 km long 4 lane Neraluru to Dharmapuri section of NH-844 and 31 km long 2 lane with paved shoulders of Meensurutti to Chidambaram section of NH-227, being built at a cost of around Rs 3870 crore and Rs 720 respectively, will help provide seamless connectivity in the region.
The foundation stones for redevelopment of five Railway stations: Chennai Egmore, Rameswaram, Madurai, Katpadi and Kanyakumari, were also laid during the programme. This project will be completed at a cost of over Rs. 1800 crore, and is being undertaken with a view to enhance convenience and comfort of the passengers through provision of modern amenities.
The Prime Minister also laid the foundation stone of a Multi Modal Logistic Park at Chennai worth around Rs. 1430 crore. It will provide seamless intermodal freight movement and also offer multiple functionalities.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তামিলনাডুত ৩১,৫০০ কোটি টকাৰ অধিক মূল্যৰ ১১ টা প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা উৎসৰ্গা আৰু স্থাপন কৰে
"তামিলনাডুলৈ আহি সদায় ভাল লাগে। ই ভূমি নিৰ্দিষ্ট। ৰাজ্যখনৰ জনসাধাৰণ, সংস্কৃতি আৰু ভাষা অসাধাৰণ"
"তামিল ভাষা চিৰন্তন আৰু তামিল সংস্কৃতি বিশ্বব্যাপী"
"ভৱিষ্যতৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ কথা মনত ৰাখি আধুনিকীকৰণ আৰু উন্নয়ন সম্পন্ন কৰা হৈছে। একে সময়তে, ই স্থানীয় কলা আৰু সংস্কৃতিত মিহলি হ'ব"
"ভাৰত চৰকাৰে সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ আৰু বহনক্ষম আন্তঃগাঁথনি নিৰ্মাণৰ প্ৰতি সম্পূৰ্ণ মনোযোগ দিছে"
"গুৰুত্বপূৰ্ণ আঁচনিসমূহৰ ক্ষেত্ৰত, চৰকাৰে সেইবোৰক নিখুঁততালৈ লৈ যোৱাৰ বাবে কাম কৰি আছে"
"আমাৰ লক্ষ্য হৈছে দুৰ্বল শ্ৰেণীৰ কল্যাণ"
"এজন ঘনিষ্ঠ বন্ধু আৰু চুবুৰীয়া হিচাপে ভাৰতে শ্ৰীলংকাক সম্ভৱপৰ সকলো সহায় আগবঢ়াইছে"
"ভাৰত চৰকাৰ তামিল ভাষা আৰু সংস্কৃতিক অধিক জনপ্ৰিয় কৰিবলৈ সম্পূৰ্ণৰূপে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ"
26 MAY 2022 7:52PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে চেন্নাইত ৩১,৫০০ কোটি টকাৰ অধিক মূল্যৰ ১১টা প্ৰকল্পৰ উৎসৰ্গা আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিছে। এই প্ৰকল্পসমূহে অঞ্চলটোত আন্তঃগাঁথনি উন্নয়ন ত্বৰান্বিত কৰিব, সংযোগ বৃদ্ধি কৰিব আৰু জীৱনধাৰণৰ সহজতা ত্বৰান্বিত কৰিব। অনুষ্ঠানত তামিলনাডুৰ ৰাজ্যপাল শ্ৰী আৰ এন ৰবি, মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী এম কে ষ্টালিন, কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী এল মুৰুগান আৰু অন্যান্য সকল উপস্থিত আছিল।
সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পুনৰ তামিলনাডু ভ্ৰমণত আনন্দ প্ৰকাশ কৰে। তেওঁ আৰম্ভণিতে কৈছিল, "তামিলনাডুলৈ আহি সদায় ভাল লাগে। ই ভূমি নিৰ্দিষ্ট। ৰাজ্যখনৰ জনসাধাৰণ, সংস্কৃতি আৰু ভাষা অসাধাৰণ। "তামিলনাডুৰ পৰা সদায় কোনোবাই সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ কাম কৰে। ডিফ্লিম্পিক্সত ভাৰতীয় দলৰ কৃতিত্বৰ কথা স্মৰণ কৰি তেওঁ কয়, "এইবাৰ প্ৰতিযোগিতাখনত ভাৰতৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ প্ৰদৰ্শন আছিল। আমি জিকা ১৬ টা পদকৰ ভিতৰত তামিলনাডুৰ যুৱক-যুৱতীসকলে ছয়টা পদক জয়কৰাত ভূমিকা পালন কৰিছে। "
তামিল সংস্কৃতিৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "তামিল ভাষা চিৰন্তন আৰু তামিল সংস্কৃতি বিশ্বব্যাপী। চেন্নাইৰ পৰা কানাডালৈ, মাদুৰাইৰ পৰা মালয়েছিয়ালৈ, নামক্কালৰ পৰা নিউয়ৰ্কলৈ, চালেমৰ পৰা দক্ষিণ আফ্ৰিকালৈ পোংগল আৰু পুথাণ্ডুৰ দৰে উৎসৱ অতি উৎসাহেৰে উদযাপন কৰা হয়। তেওঁ লগতে উল্লেখ কৰে যে শেহতীয়া কান চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱত তামিলনাডুৰ মহান ভূমিৰ পুত্ৰ আৰু কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী থিৰু এল মুৰুগান পৰম্পৰাগত তামিল পোছাক পৰিধান কৰি ৰেড কাৰ্পেটত খোজ কাঢ়ি আহিছিল, যাৰ ফলত সমগ্ৰ বিশ্বতে বাস কৰা তামিল লোকসকল অতি গৌৰৱান্বিত হৈছিল।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে যিবোৰ প্ৰকল্পৰ বাবে উদ্বোধন বা আধাৰশিলা স্থাপন কৰা হৈছে, সেইবোৰত পথ সংযোগৰ ওপৰত গুৰুত্ব স্পষ্টভাৱে দেখা গৈছে। ইয়াৰ কাৰণ হৈছে ই অৰ্থনৈতিক সমৃদ্ধিৰ সৈতে পোনপটীয়াকৈ সম্পৰ্কিত। তেওঁ কয় যে বেংগালুৰু-চেন্নাই এক্সপ্ৰেছৱেই দুটা মুখ্য কেন্দ্ৰক সংযোগ কৰিব আৰু চেন্নাই বন্দৰৰ পৰা মাদুৰাভয়াললৈ সংযোগ কৰা ডবল-ডেকাৰ এলিভেটেড পথটোৱে চেন্নাই বন্দৰৰ দক্ষতা বৃদ্ধি কৰিব আৰু চহৰখনত ভিৰ হ্ৰাস কৰিব। ভৱিষ্যতৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি আধুনিকীকৰণ আৰু বিকাশ কৰা হৈছে। একে সময়তে, ই স্থানীয় কলা আৰু সংস্কৃতিত মিহলি হ'ব। তেওঁ কয় যে মাদুৰাই-টেনি ৰে'লৱে গজ ৰূপান্তৰ প্ৰকল্পই কৃষকসকলক সহায় কৰিব কিয়নো তেওঁলোকে তেতিয়া নতুন বজাৰ লাভ কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰী আৱাস যোজনাৰ অধীনত ঐতিহাসিক চেন্নাই লাইট হাউচ প্ৰকল্পৰ অংশ হিচাপে ঘৰ লাভ কৰা সকলোকে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে। "এইটো এটা অতি সন্তোষজনক প্ৰকল্প যে আমি ইয়াক বিশ্বব্যাপী পৰিৱৰ্তন হিচাপে আৰম্ভ কৰিছিলো। আৰু প্ৰথম পৰিকল্পনাটো ৰেকৰ্ড সময়ত সম্পূৰ্ণ হৈছিল আৰু মই সুখী যে এইটো চেন্নাইত সম্পূৰ্ণ হৈছিল। "
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে মাল্টি-নোডেল লজিষ্টিক পাৰ্কে আমাৰ দেশৰ সামগ্ৰী চলাচলৰ পৰিৱেশ ব্যৱস্থাত এক ডাঙৰ পৰিৱৰ্তন আনিব। বিভিন্ন ক্ষেত্ৰত বিয়পি থকা এই প্ৰকল্পবোৰৰ প্ৰতিটোৱে চাকৰি সৃষ্টিত উদগনি দিব আৰু আত্মনিৰ্ভৰশীল হোৱাৰ আমাৰ সংকল্প পূৰণ কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ইতিহাসই আমাক শিকাইছে যে যিবোৰ ৰাষ্ট্ৰই আন্তঃগাঁথনিৰ ওপৰত সৰ্বাধিক গুৰুত্ব দিয়ে তেওঁলোকে নিশ্চিতভাৱে উন্নয়নশীল দেশসমূহৰ পৰা উন্নত দেশলৈ যায়। ভৌতিক আৰু উপকূলীয় আন্তঃগাঁথনি দুয়োটা ৰ খাতা উল্লেখ কৰি তেওঁ কয় যে ভাৰত চৰকাৰে সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ আৰু বহনক্ষম আন্তঃগাঁথনি গঢ়ি তোলাৰ ক্ষেত্ৰত সম্পূৰ্ণ মনোযোগ দিছে। তেওঁ কয় যে আমাৰ লক্ষ্য হৈছে দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ কল্যাণৰ সাফল্য। সামাজিক আন্তঃগাঁথনিৰ ওপৰত আমাৰ গুৰুত্বই 'সৰ্বজন হিতাই আৰু সৰ্বজন সুখাই'ৰ নীতিৰ ওপৰত আমাৰ বিশ্বাস স্পষ্ট কৰি তুলিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে তেওঁৰ চৰকাৰে ফ্লেগশ্বিপ আঁচনিৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত তেওঁলোকক নিখুঁতভাৱে লৈ যোৱাৰ বাবে কাম কৰি আছে। তেওঁ কয় যে যিকোনো খণ্ডৰ কথা লওক – শৌচালয়, গৃহ নিৰ্মাণ, বিত্তীয় অন্তৰ্ভুক্তি... আমি নিখুঁততাৰ বাবে কাম কৰি আছো। যেতিয়া ই সম্পূৰ্ণ হয়, কাকো ইয়াৰ আওতাৰ পৰা বাদ দিয়াৰ কোনো সুযোগ নাথাকিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে তেওঁৰ চৰকাৰে পৰম্পৰাগতভাৱে আন্তঃগাঁথনিৰ দ্বাৰা বুজি পোৱাকামৰ বাহিৰেও কাম কৰি আছে। তেওঁ কয় যে কেইবছৰমান আগতে আন্তঃগাঁথনিৰ অৰ্থ হৈছে পথ, বিদ্যুৎ আৰু পানী। আজি আমি ভাৰতৰ গেছ পাইপলাইন নেটৱৰ্ক সম্প্ৰসাৰিত কৰাৰ বাবে কাম কৰি আছো। আই-ৱাজৰ কাম চলি আছে। আমাৰ দৃষ্টিভংগী হৈছে প্ৰতিখন গাওঁক উচ্চ গতিৰ ইণ্টাৰনেট প্ৰদান কৰা।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জোৰ দি কয় যে ভাৰত চৰকাৰ তামিল ভাষা আৰু সংস্কৃতিক অধিক জনপ্ৰিয় কৰিবলৈ সম্পূৰ্ণৰূপে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ। এই বছৰৰ জানুৱাৰীত চেণ্ট্ৰেল ইনষ্টিটিউট অৱ ক্লাছিকেল তামিলৰ নতুন চৌহদ চেন্নাইত উদ্বোধন কৰা হয়। এই নতুন চৌহদটো কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰৰ দ্বাৰা সম্পূৰ্ণৰূপে পুঁজি যোগান ধৰা হৈছে। তেওঁ কৈছিল যে শেহতীয়াকৈ বেনাৰস হিন্দু বিশ্ববিদ্যালয়ৰ তামিল অধ্যয়নৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত 'সুব্ৰমন্য ভাৰতী পীঠ' ঘোষণা কৰা হৈছে। তেওঁ কয় যে যিহেতু বেনাৰস হিন্দু বিশ্ববিদ্যালয় তেওঁৰ সমষ্টিৰ অন্তৰ্গত, সেয়েহে এইটো দেখি বিশেষ আনন্দিত হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, শ্ৰীলংকা এক সংকটৰ মাজেৰে পাৰ হৈ আছে। মই জানো আপুনি তাত থকা পৰিস্থিতিবোৰৰ বিষয়ে চিন্তিত হ'ব। এজন ঘনিষ্ঠ বন্ধু আৰু চুবুৰীয়া হিচাপে, ভাৰতে শ্ৰীলংকাক সকলো সম্ভৱ সহায় আগবঢ়াই আছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে স্মৰণ কৰে যে তেওঁ জাফনা ভ্ৰমণ কৰা প্ৰথম ভাৰতীয় প্ৰধানমন্ত্ৰী। ভাৰত চৰকাৰে শ্ৰীলংকাৰ তামিল লোকসকলক সহায় কৰিবলৈ কেইবাটাও প্ৰকল্পৰ ওপৰত কাম কৰি আছে। এই প্ৰকল্পবোৰৰ ভিতৰত আছে স্বাস্থ্যসেৱা, যান-বাহন, আৱাস আৰু সংস্কৃতি।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে স্বাধীনতাৰ অমৃত মহোৎসৱৰ সময়ত আমাৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰামীসকলৰ সপোন পূৰণৰ বাবে দেশৰ সামূহিক সংকল্পৰ পুনৰাবৃত্তি কৰি ভাষণ সমাপ্ত কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২৯৬০ কোটি টকাৰ অধিক মূল্যৰ পাঁচটা প্ৰকল্প উৎসৰ্গা কৰে। ৭৫ কিলোমিটাৰ দীঘল মাদুৰাই-টেনি (ৰে'ল গজ ৰূপান্তৰ) প্ৰকল্পটো ৫০০ কোটি টকাৰ অধিক ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা হৈছে, যি অঞ্চলটোত যান-বাহন চলাচল সহজ কৰিব আৰু পৰ্যটনবৃদ্ধি কৰিব। একেদৰে, ৫৯০ কোটি টকাৰ অধিক প্ৰকল্প ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা তাম্বাৰাম-চেঙ্গালপট্টুৰ মাজত ৩০ কিলোমিটাৰ দীঘল তৃতীয় ৰে'লপথটোৱে অধিক উপনগৰীয় ৰে'ল সেৱা চলাবলৈ সহায় কৰিব। এনেদৰে, যাত্ৰীসকলে অধিক বিকল্প পাব আৰু সুবিধাবোৰ বৃদ্ধি কৰা হ'ব। ইটিবি পিএনএমটি প্ৰাকৃতিক গেছ পাইপলাইনৰ ১১৫ কিলোমিটাৰ দীঘল এন্নোৰ-চেঙ্গালপট্টু শাখা আৰু ২৭১ কিলোমিটাৰ দীঘল তিৰুভাল্লুৰ-বেংগালুৰু শাখাটো ক্ৰমান্বয়ে প্ৰায় ৮৫০ কোটি টকা আৰু ৯১০ কোটি টকাৰ প্ৰকল্প-ব্যয়ত প্ৰস্তুত কৰা হৈছে। ই তামিলনাডু, কৰ্ণাটক আৰু অন্ধ্ৰ প্ৰদেশৰ উদ্যোগসমূহত গ্ৰাহকসহ প্ৰাকৃতিক গেছযোগানৰ সুবিধা প্ৰদান কৰিব।
অনুষ্ঠানটোত প্ৰধানমন্ত্ৰী আৱাস যোজনা-নগৰৰ অধীনত ১১৬ কোটি টকা ব্যয়েৰে লাইট হাউচ প্ৰকল্প-চেন্নাইৰ অংশ হিচাপে নিৰ্মাণ কৰা ১১৫২ টা ঘৰো উদ্বোধন কৰা হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২৮,৫৪০ কোটি টকাৰ অধিক ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ হ'বলগীয়া ছয়টা প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলাও স্থাপন কৰে। ইয়াৰ অধীনত ২৬২ কিলোমিটাৰ দীঘল বেংগালুৰু-চেন্নাই এক্সপ্ৰেছৱে ১৪,৮৭০ কোটি টকাৰ অধিক ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা হ'ব। এক্সপ্ৰেছৱেখন কৰ্ণাটক, অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ আৰু তামিলনাডুৰ মাজেৰে পাৰ হ'ব আৰু বেংগালুৰু আৰু চেন্নাইৰ মাজত ভ্ৰমণৰ সময় ২-৩ ঘণ্টা হ্ৰাস কৰা হ'ব। চাৰি লেনৰ ডাবল-ডেকাৰ এলিভেটেড পথটোৱে চেন্নাই বন্দৰক মাদুৰাভয়ালৰ (ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-৪) সৈতে সংযোগ কৰিব। ইয়াৰ দৈৰ্ঘ্য প্ৰায় ২১ কিলোমিটাৰ। ইয়াক ৫৮৫০ কোটি টকাৰ অধিক ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা হ'ব। ই যানবাহনসমূহক চব্বিশ ঘণ্টা চেন্নাই বন্দৰত উপস্থিত হ'বলৈ সহায় কৰিব। একেদৰে, ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-৮৪৪-ৰ ৯৪ কিলোমিটাৰ দীঘল আৰু চাৰি লেনৰ নেৰালুৰুৰ পৰা ধৰমপুৰী শাখা আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-২৭৭-ত চিদাম্বৰম শাখালৈ দু-লেনৰ মেনচুৰুটি বাহন ৰখাৰ সুবিধাৰে সজ্জিত ক্ৰমান্বয়ে প্ৰায় ৩৮.৭০ কোটি টকা আৰু ৭২০ কোটি টকা ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা হৈছে। তেওঁলোকৰ নিৰ্মাণে অঞ্চলটোত নিৰৱচ্ছিন্ন সংযোগ প্ৰদান কৰাত সহায় কৰিব।
অনুষ্ঠানটোৰ সময়ত চেন্নাই এগম'ৰ, ৰামেশ্বৰম, মাদুৰাই, কাটপাডি আৰু কন্যাকুমাৰীকে ধৰি পাঁচটা ৰে'ল ষ্টেচনৰ পুনৰ্বিকাশৰ আধাৰশিলাও স্থাপন কৰা হৈছিল। প্ৰকল্পটো ১৮৮ কোটি টকাৰ অধিক ব্যয়েৰে সম্পূৰ্ণ হ'ব। প্ৰকল্পটোৰ উদ্দেশ্য হৈছে আধুনিক সুবিধা প্ৰদান কৰা যাতে যাত্ৰীসকলে ভ্ৰমণত কোনো অসুবিধাৰ সন্মুখীন নহয় আৰু তেওঁলোকৰ যাত্ৰা আৰামদায়কভাৱে সম্পূৰ্ণ হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চেন্নাইত প্ৰায় ১৪৩০ কোটি টকাৰ এক মাল্টি-মডেল লজিষ্টিক পাৰ্কৰ আধাৰশিলাস্থাপন কৰে। ই বিভিন্ন ধৰণৰ অন্যান্য সুবিধা প্ৰদান কৰিব যাৰ ভিতৰত আছে বিজোড় আৰু সহজ মাল্টি-মডেল চলাচল।