তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতীয় কন্টেন্টে বিশ্বৰ দৰ্শকৰ হৃদয় আৰু মনত ৰেখাপাত কৰি আহিছেঃ কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী অনুৰাগ ঠাকুৰ
“ভাৰতৰ বাবে নিজাকৈ অ’টিটি প্লেটফৰ্ম স্থাপনৰ বাবে সম্প্ৰচাৰকৰ লগতে টেলকোৰ মাজত তৎপৰতা বৃদ্ধি পাইছে”
সমগ্ৰ বিশ্বৰপৰা সহ-প্ৰযোজনা সহযোগিতা ত্বৰান্বিতকৰণৰ বাবে সকলো ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰা হ’বঃ শ্ৰী অনুৰাগ ঠাকুৰ
৫ বছৰৰ ভিতৰত ভাৰত সমগ্ৰ বিশ্বৰ আগশাৰীৰ মানসম্পন্ন কন্টেন্ট যুগুতকাৰী ৰাষ্ট্ৰসমূহৰ অন্যতম হ’ব
চৰকাৰী নীতিয়ে ২০২৫ ৰ ভিতৰত মিডিয়া আৰু মনোৰঞ্জন বাতাবৰণটোক বছৰি ৫৩ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ উপাৰ্জনত সহায় কৰিব
ভাৰত বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ ‘প্ৰভাৱশালী অৰ্থনীতি’ হ’বলৈ অগ্ৰসৰ হৈছেঃ শ্ৰী শেখৰ কাপুৰ
19 MAY 2022 4:31PM by PIB Guwahati
“হে প্ৰীত জহা কী ৰীত সদা, মে গীত ৱহা কে গাতা হো, ভাৰত কা ৰহনে বালা হো, ভাৰত কী বাত চুনাতা হো“, এইদৰেই ভাৰতৰ কথকতাৰে কেন্দ্ৰীয় তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰী শ্ৰী অনুৰাগ ঠাকুৰে আজি কানৰ প্ৰখ্যাত পেলেছ ডেছ ফেষ্টিভেলছত ইণ্ডিয়া ফৰামক সম্বোধন কৰে। ৬০০০ বছৰ পুৰণি সংস্কৃতি আৰু ১.৩ বিলিয়ন লোকক প্ৰতিনিধিত্ব কৰি মন্ত্ৰীজনে বিদেশী আৰু ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতা, সাংবাদিক আৰু প্ৰতিনিধিৰে সমবেত দৰ্শকৰ সন্মুখত নিজৰ মূল ভাষণ প্ৰদান কৰে।
ভাৰতীয় প্ৰযোজক, কেন্দ্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ প্ৰমাণীকৰণ পৰিষদৰ সদস্য ও চলচ্চিত্ৰ জগতৰ ব্যক্তিত্ব শ্ৰীমতী বাণী ত্ৰিপাঠী তিকুৱে আঁত ধৰা অধিৱেশনখনত ভাৰত চৰকাৰৰ তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ সচিব শ্ৰী অপূৰ্ব চন্দ্ৰ, লেখক, কবি আৰু কেন্দ্ৰীয় চলচ্চিত্ৰ প্ৰমাণীকৰণ পৰিষদৰ অধ্যক্ষ শ্ৰী প্ৰসূন যোশী, ভাৰতীয় অভিনেতা, লেখক, পৰিচালক আৰু প্ৰযোজক শ্ৰী আৰ মাধৱন, ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতা, অভিনেতা, টেলিভিচন প্ৰেজেনটাৰ আৰু উদ্যোগী আৰু ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰ আৰু দূৰদৰ্শন প্ৰতিষ্ঠানৰ অধ্যক্ষ শ্ৰী শেখৰ কাপুৰ, হলিউড ৰিপ'ৰ্টাৰৰ সম্পাদক শ্ৰী স্কট ৰক্সবৰো, প্ৰযোজক শ্ৰী ফিলিপ এভ্ৰিলে অংশগ্ৰহণ কৰে।
এই বৰ্ষত কান চলচ্চিত্ৰ মহোৎসৱ আৰু ভাৰত-ফ্ৰান্সৰ কূটনৈতিক সম্পৰ্ক স্থাপন উভয়ৰে ৭৫ বছৰ পূৰ্ণ হৈছে। কানৰ এই গুৰুত্বৰ সম্পৰ্কে ব্যক্ত কৰি মন্ত্ৰীজনে কয় যে বিগত বছৰসমূহত ‘ফেষ্টিভেল ডি কান’ য়ে ভাৰত-ফ্ৰান্সৰ সম্পৰ্ক সুদৃঢ়কৰণত এটি উল্লেখযোগ্য ভূমিকা পালন কৰিছে। মন্ত্ৰীজনে ভাৰতীয় চিনেমাৰ ঐতিহাসিক সফলতাৰ কথা উল্লেখ কৰে আৰু কয় যে ভাৰতীয় কন্টেন্টে বিশ্বৰ দৰ্শকৰ হৃদয় আৰু মনত ৰেখাপাত কৰি আহিছে আৰু ১৯৪৬ ত বিশিষ্ট ভাৰতীয় চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতা চেতন আনন্দৰ ছবি নীচা নগৰক পাম ডি অ’ৰ বঁটা প্ৰদানতে অগ্ৰগতিৰ আধাৰশিলা স্থাপিত হৈছিল আৰু এটা দশকৰ পাছত অৰ্থাৎ ১৯৫৬ ত সত্যজিৎ ৰায়ৰ পথেৰ পাঁচালীয়ে পাম ডি অ’ৰ বঁটা লাভ কৰিছিল। আজি বিশ্বজুৰি আমাৰ চিনেমাৰ উৎকৃষ্টতাৰ স্বীকৃতিয়ে দেশখনক ‘বিশ্বৰ কন্টেন্ট হাব’ হিচাপে প্ৰকাশ কৰিবলৈ অগ্ৰসৰ হৈছে বুলি মন্ত্ৰীজনে লগতে কয়।
কানত ভাৰতৰ সাম্প্ৰতিক উপস্থিতি সম্পৰ্কে ভাষণ প্ৰদান কৰি মন্ত্ৰীজনে কয়, “ভাৰতে বিশ্বৰ দৰ্শকক দেশখনৰ চিনেমাৰ উৎকৃষ্টতা, প্ৰযুক্তিগত দক্ষতা, সমৃদ্ধ সংস্কৃতি আৰু গল্প কঠনৰ সুপ্ৰসিদ্ধ ঐতিহ্যৰ সোৱাদ দিবলৈ সাজু হৈছে।” “ভাৰতৰ ৰেড কাৰ্পেট প্ৰকাশে আমাৰ চিনেমাৰ উৎকৃষ্টতাৰ বৈচিত্ৰ্যক কেৱল বিভিন্ন ভাষা আৰু অঞ্চলৰ অভিনেতা আৰু চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতাসকলকেই প্ৰতিনিধিত্ব নহয়, বৰঞ্চ অ’টিটি প্লেটফৰ্মসমূহকো উজ্জীৱিত কৰিছে য’ত সুৰকাৰ আৰু লোকশিল্পীৰ শক্তিশালী প্ৰকাশে যুৱ প্ৰজন্ম আৰু বয়োজ্যেষ্ঠ উভয় দৰ্শককে মুগ্ধ কৰিছে“, মন্ত্ৰীজনে লগতে কয়।
মন্ত্ৰীজনে দৰ্শকসকলক কানত ভাৰতীয় ষ্টাৰ্টআপসমূহৰ উপস্থিতি সম্পৰ্কে অৱগত কৰে আৰু কয়, মিডিয়া আৰু মনোৰঞ্জন খণ্ডটোৰ ষ্টাৰ্টআপসমূহে স্বকীয় প্ৰযুক্তিগত দক্ষতা থূপাই প্ৰদৰ্শন কৰিছে আৰু এভিজিচি বিশ্ব (world of AVGC) খনৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠখিনিক প্ৰদৰ্শনৰ লগতে খণ্ডটোৰ এনিমেশ্যন পেছাদাৰীসকলৰ এটি শক্তিশালী প্ৰতিনিধি দল আছে।
মন্ত্ৰীজনে কেন্দ্ৰীয় আৰু ৰাজ্য উভয় চৰকাৰে গ্ৰহণ কৰা ভিন্ন ব্যৱস্থা সম্পৰ্কে দৰ্শকসকলক অৱগত কৰি কয় যে কেন্দ্ৰই যোৱা ৮ বছৰত ভাৰতত সহ-প্ৰযোজন, চলচ্চিত্ৰৰ শ্বুটিং আৰু চলচ্চিত্ৰৰ সুবিধা বৃদ্ধিৰ বাবে বৃহৎ পদক্ষেপৰ কল্পনা কৰাৰ সমান্তৰালভাৱে উত্তৰ প্ৰদেশ আৰু মধ্যপ্ৰদেশৰ দৰে ৰাজ্যই নিজাকৈ চলচ্চিত্ৰ সুবিধা নীতি প্ৰণয়ন আৰু সহ-প্ৰযোজনাৰ সুযোগ প্ৰদান কৰিছিল। তেওঁ কয় যে এই প্ৰচেষ্টাসমূহৰ লক্ষ্য হৈছে ভাৰতৰ মিডিয়া আৰু মনোৰঞ্জন বাতাবৰণটোৰ বৰ্ধন ঘটোৱা, যিয়ে ২০২৫ ৰ ভিতৰত বছৰি ৫৩ বিলিয়ন মাৰ্কিন ডলাৰ উপাৰ্জন কৰিব বুলি আশা কৰা হৈছে।
এনে এক পদক্ষেপ হিচাপে “ভাৰত চৰকাৰে আনুষ্ঠানিকভাৱে দৃশ্য-শ্ৰাব্য সেৱাসমূহক ১২টা ‘চেম্পিয়ন সেৱা খণ্ড’ ৰ অন্যতম হিচাপে গণ্য কৰিছে আৰু শেহতীয়াকৈ উদ্যোগটোৰ নেতৃত্বসকলক লৈ এভিজিচি টাস্ক ফ’ৰ্চ গঠন কৰা হৈছে। ইয়াৰ উদ্দেশ্য হৈছে ভাৰতে এই খণ্ডটোত ক্ষীপ্ৰ অগ্ৰগতি লাভ কৰিবলৈ নীতিগত ৰ’ডমেপ প্ৰস্তুতকৰণ আৰু ইয়াৰ জৰিয়তে ভাৰতক পছন্দৰ 'বিশ্বৰ প'ষ্ট প্ৰডাকশ্যন হাব' হিচাপে পৰিগণিত কৰা।“
শ্ৰী অনুৰাগ ঠাকুৰে কয় যে এহাতেদি কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা, ভাৰ্চুৱেল ৰিয়েলিটি, মেটাভাৰ্ছৰ দৰে নিমজ্জিত (immersive) প্ৰযুক্তিৰ আগমনে ভাৰতৰ আইটি দক্ষ কৰ্মশক্তিৰ বাবে অপৰিসীম সম্ভাৱনাৰ সৃষ্টি কৰিছে। আনফালে, ভাৰতৰ অ’টিটি বজাৰখন ২০২৪ ৰ ভিতৰত বছৰি ২১% বৃদ্ধিৰে প্ৰায় ২ বিলিয়ন ডলাৰৰ হ’ব বুলি অনুমান কৰা হৈছে।
মন্ত্রীজনে অংগীকাৰ সম্পৰ্কে ব্যক্ত কৰি কয় যে চৰকাৰখনে ভাৰতক বিশ্বৰ কন্টেন্ট উপ মহাদেশলৈ ৰূপান্তৰিতকৰণৰ বাবে প্রয়োজনীয় সকলো ব্যৱস্থা গ্রহণ কৰিব আৰু আমাৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ দক্ষতাক ব্যৱহাৰেৰে ভাৰতক এভিজিচি খণ্ডৰ বাবে পছন্দৰ প’ষ্ট প্রডাকশ্যন হাব হিচাপে গঢ়ি তুলিব আৰু তাৰ বাবে চৰকাৰে সমগ্ৰ বিশ্বৰ সহ-প্ৰযোজনা সহযোগিতাক ক্ষীপ্ৰ কৰি তুলিব আৰু লগতে চলচ্চিত্ৰৰ দৃশ্যগ্ৰহণৰ বাবে ভাৰতৰ শ্ৰেষ্ঠ স্থানসমূহো দেখুৱাই দিব। এই পদক্ষেপসমূহৰ জৰিয়তে অহা ৫ বছৰত ভাৰতে সমগ্ৰ বিশ্বৰ আগশাৰীৰ মানসম্পন্ন কন্টেন্ট সৃষ্টিকাৰী ৰাষ্ট্ৰসমূহৰ লীগলৈ অগ্ৰসৰ হ’ব বুলি শ্ৰী ঠাকুৰে পূৰ্বানুমান কৰে।
শ্ৰী ঠাকুৰে ভাৰতত শ্বুটিং কৰিবলৈ, ইয়াৰ আতিথ্যৰ সোৱাদ ল’বলৈ আৰু ইয়াৰ মনোৰম প্ৰাকৃতিক দৃশ্যৰ অভিজ্ঞতা গ্ৰহণ কৰিবলৈ উষ্ম আদৰণি জনাই নিজৰ বক্তব্যৰ সামৰণি মাৰে।
শ্ৰী শেখৰ কাপুৰে সুলভ ব্ৰডবেণ্ড আৰু ম’বাইল ডিভাইচৰ প্ৰৱেশে চলচ্চিত্ৰ উদ্যোগত পেলোৱা প্ৰভাৱ সম্পৰ্কে কয় আৰু কয় যে ভাৰত বিশ্বৰ সৰ্ববৃহৎ ‘প্ৰভাৱশালী অৰ্থনীতি’ হ’বলৈ আগবাঢ়িছে আৰু অতি সোনকালেই যুৱ চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতাসকলে চিনেমাক পুনৰ সংজ্ঞায়িত কৰিব।
ভাৰত হৈছে নিৰলস সপোনৰ কেন্দ্ৰ, ইয়াক বাস্তৱায়িতকৰণৰ বাবে আগ্ৰহেৰে অপেক্ষা, আগলৈ চাই আছে বুলি শ্ৰী শেখৰ কাপুৰৰ মন্তব্যৰ আঁত ধৰি শ্ৰী প্ৰসূন যোশীয়ে এইদৰে কয়। শ্ৰী যোশীয়ে আৰু কয় যে ভাৰতৰ অধিক আত্মবিশ্বাস আছে আৰু শেহতীয়াকৈ চিনেমাৰ প্ৰযোজনাৰ মানদণ্ডত এয়া পৰিস্ফূত হৈছে। কোনো সভ্যতাই নিজৰ মূল কথাটো প্ৰামাণিকভাৱে প্ৰকাশ কৰিব পৰা মাত্ৰেকে ই আৰু সুদৃঢ় হৈ পৰে বুলি তেওঁ কয়।
শ্ৰী অপূৰ্ব চন্দ্ৰই লাঞ্চবক্স, মিষ্টাৰ এণ্ড মিচেছ আয়াৰ আৰু ৰকেটৰীৰ দৰে চলচ্চিত্ৰসমূহৰ কথা উল্লেখ কৰে যিসমূহৰ কাহিনী সাধাৰণতে ভাৰতীয় যদিও সমগ্ৰ বিশ্বৰ দৰ্শকৰ মাজত ইয়াৰ অনুৰণন হৈছে। তেওঁ লগতে ভাৰত চৰকাৰে কালি বিশ্বৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ চলচ্চিত্ৰ নিৰ্মাতাসকলৰ বাবে ইনচেনটিভ ঘোষণাৰ কথা পুনৰবাৰ উল্লেখ কৰে।
শ্ৰী আৰ. মাধৱনে কয় যে বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তিৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰতৰ বহুখিনি কথা বিশ্ববাসীক ক’বলৈ আছে আৰু চিনেমা জগতখনে এই ধাৰণাটোৰ অন্বেষণ কৰিব লাগিব। আৰ্য্যভট্টৰপৰা সুন্দৰ পিচাইলৈকে ভাৰতৰ অসাধাৰণ কাহিনী আছে যাৰ বাবে সমগ্ৰ বিশ্বৰ যুৱক-যুৱতীসকলে অপেক্ষা কৰি আছে। শ্ৰী মাধৱনে লগতে কয় যে নতুন প্ৰযুক্তিসমূহৰ অগ্ৰগতি সাধনে চিনেমা উদ্যোগক নতুন সুযোগ প্ৰদান কৰিছে। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত ক্ষুদ্ৰ অৰ্থনীতি লক্ষণীয়ভাৱে বৃদ্ধি পাইছে; তেওঁ ডিজিটেলাইজেশ্যনে ভাৰতীয় চিনেমাৰ বাবে উজলি উঠাৰ নতুন পথ প্ৰশস্ত কৰিব।
যোৱা সময়ছোৱাত তামিল আৰু মালয়ালম চিনেমাৰে কাম কৰা ফৰাচী প্ৰযোজক ফিলিপ এভ্ৰিলে এই পদক্ষেপৰ শলাগ লৈ উল্লেখযোগ্য বুলি অভিহিত কৰে। তেওঁ কয় যে ভাৰতৰ গল্প-কঠনৰ ক্ষেত্ৰত অপৰিসীম প্ৰতিভা আৰু অসাধাৰণ সম্ভাৱনা আছে যদিও সাংস্কৃতিক বাধাই কেতিয়াবা গল্পসমূহ বিদেশী দৰ্শকৰ ওচৰ পোৱাত বাধা দিব পাৰে। ভাৰতীয় গল্পসমূহ যাতে অনুবাদত হেৰাই নাযায় আৰু ফলপ্ৰসূভাৱে বিদেশী দৰ্শকৰ কাষ চাপিব পাৰে, তাৰ বাবে ফিলিপ এভ্ৰিলে সমগ্ৰ দেশসমূহতে সহ-প্ৰযোজনাক উৎসাহিত কৰিবলৈ পৰামৰ্শ আগবঢ়াই, যি কৌশল ভাৰত চৰকাৰেই অৱলম্বন কৰিছে।

Ministry of Information & Broadcasting
Indian content has been ruling the hearts and minds of the global audience: Union Minister Shri Anurag Thakur
“Gold rush amongst broadcasters as well as telcos to set up own OTT Platforms for India”
Will take all measures to speed up Co- Production Collaborations from around the world: Shri Anurag Thakur
In 5 years India will be amongst the leading quality content producing nations across the globe
Government policies to help media and entertainment ecosystem to generate USD 53 billion annually by 2025
India is about to become the world’s biggest ‘influencer economy’: Shri Shekhar Kapur
19 MAY 2022 4:31PM by PIB Delhi
“है प्रीत जहां की रीत सदा, मैं गीत वहां के गाता हूं, भारत का रहने वाला हूं, भारत की बात सुनाता हूं “, carrying the tales of Bharat, Union Minister of Information and Broadcasting Shri Anurag Thakur today addressed the India Forum at the famous Palais des Festivals in Cannes. Representing a 6000 year old culture and 1.3 billion people the Minister delivered his keynote address in front of audience comprising foreign and Indian filmmakers, journalists and delegates.
The session moderated by Ms Vani Tripathi Tikoo, Indian Producer, Member, Central Board of Film Certification & Film Personality had on the panel Shri Apurva Chandra, Secretary, Information & Broadcasting, Government of India, Shri Prasoon Joshi, Writer, Poet, and Chairman, Central Board of Film Certification, Shri R Madhavan, Indian actor, writer, director, and producer, Shri Shekhar Kapur, Indian filmmaker, actor, television presenter and entrepreneur and Chairman, Film and Television Institute of India, Mr. Scott Roxborough, Editor, Hollywood Reporter, Mr. Philip Avril, Producer
This year marks the 75th year celebration of both Cannes Film Festival and of establishment of India-France diplomatic relations. Speaking on the importance of Cannes the Minister said that over the years, ‘Festival de Cannes’ has played a significant role in strengthening Indo-French relations. The Minister noted historic highs of Indian cinema and said that Indian content has been ruling the hearts and minds of the global audience and the stepping stone was laid by bestowing the Palme d’Or to the prolific Indian filmmaker Chetan Anand’s film Neecha Nagar in 1946 and a decade later in 1956, Satyajit Ray’s Pather Panchali won the Palme d’Or. Today the recognition of our cinematic excellence the world over is set to manifest the country into the ‘content hub of the world’, the Minister added.
Speaking on India’s current presence in Cannes the Minister said “India intends to give you - the global audience, a flavour of the country’s cinematic excellence, technological prowess, rich culture and illustrious heritage of storytelling”. “India’s red carpet presence captured the diversity of our cinematic excellence not only in terms of representation of actors and film makers from various languages and regions, but also OTT platforms, with a strong presence of music composers and a folk artist who have enthralled audiences both young and old”, the Minister further added.
The Minister informed the audience about the presence of Indian startups in Cannes and said the startups from media and entertainment sector will showcase their technological prowess and pitch to the best from the world of AVGC along with a strong delegation of animation professionals from the sector.
The Minister informed the audience of the various measures by both Union and State governments and said while Center has envisioned major initiatives over the last 8 years to boost co-productions, film shoots and film facilitations in India, States like Uttar Pradesh and Madhya Pradesh have formulated their own film facilitation policies and provided co-production opportunities. He stated that these efforts aimed at boosting India’s media and entertainment ecosystem, which is expected to generate USD 53 billion annually by 2025.
In one such measure, “Government of India officially designated audiovisual services as one of 12 'champion service sectors’ and recently set up an AVGC task force comprising of industry leaders to prepare a policy roadmap for India to take a quantum leap in this sector and position us as the preferred ‘post production hub of the world’ “.
Shri Anurag Thakur said that on one hand artificial intelligence, virtual reality, immersive technologies such as the Metaverse, present immense possibilities to India’s IT skilled workforce, the OTT market in India is predicted to grow at 21% annually to nearly 2 Billion Dollars by 2024 on the other.
The Minister promised that the Government will take all necessary measures to transform India into a Global Content Sub Continent and use the skills of our youth to make India the preferred Post Production Hub for the AVGC sector and to that end Government will speed up co-production collaborations from around the world and also offer the best locations in India for Film Shoots. These steps, Shri Thakur envisioned, will in the next 5 years, catapult Bharat into the league of leading quality content producing nations across the globe.
Shri Thakur concluded his statement by extending a warm invitation to shoot in India, bask in its hospitality and relish its breathtaking landscape.
Shri Shekhar Kapur spoke about the effect of access to cheap broadband and mobile devices having a disruptive effect on movie industry and said that India is about to become the world’s biggest ‘influencer economy’ and that cinema will soon be redefined by the young film makers.
India is a pool of restless dreams, dreams that are restless to make it big, of looking forward, added Shri Prasoon Joshi to the comment of Shri Shekhar Kapur. Shri Joshi further added that India has more and more self-belief, and that it shows in terms of the quality of recent cinematic productions. When a civilisation can express its core authentically, he argued, it becomes even stronger.
Shri Apurva Chandra cited movies like Lunchbox, Mr and Mrs Iyer and Rocketry that are typically Indian in their story but have resonated with audience across the world. He further reiterated the incentives announced by the Government of India yesterday for film makers from across the world.
Shri R. Madhavan commented on how India has so much to tell the world in the field of science and technology and the cinema world must explore this idea. From Aryabhatta to Sundar Pichai India has extraordinary stories which are aspirations of youngsters around the world. Shri Madhvan also argued that the advance of new technologies is offering new opportunities to the cinema industry. He reminded that, under the leadership of Prime Minister Narendra Modi, the micro economy has grown spectacularly; he suggested that digitalisation will offer new avenues to shine for Indian cinema.
Philippe Avril, French Producer who has worked in the past with Tamil and Malayalam movies, applauded the move, which he labelled as significant. He commented that India has immense talent and extraordinary potential in terms of story-telling but that cultural barriers can sometimes prevent stories to reach foreign audiences. To ensure that Indian stories are not lost in translation and effectively reach foreign audiences, Philippe Avril advised to encourage co-production across countries, which is precisely the strategy of the Government of India.
Saurabh Singh