ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ନେପାଳର ଲୁମ୍ବିନୀରେ ବୁଦ୍ଧଜୟନ୍ତୀ ସମାରୋହ
16 MAY 2022 4:21PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନେପାଳର ଲୁମ୍ବିନୀସ୍ଥିତ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ଅଧିବେଶନ କେନ୍ଦ୍ର ଓ ଧ୍ୟାନ ଭବନରେ ୨୫୬୬ତମ ବୁଦ୍ଧ ଜୟନ୍ତୀ ସମାରୋହରେ ଯୋଗ ଦେଇଛନ୍ତି । ତାଙ୍କ ସହିତ ନେପାଳ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସମ୍ମାନନୀୟ ଶେର ବାହାଦୁର ଦେଉବା ଓ ତାଙ୍କ ପତ୍ନୀ ଡକ୍ଟର ଆରଜୁ ରାନା ଦେଉବା ମଧ୍ୟ ଯୋଗଦେଇଥିଲେ ।
ଲୁମ୍ବିନୀ ବିକାଶ ଟ୍ରଷ୍ଟ(ଏଲଡିଟି) ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ତଥା ନେପାଳ ସଂସ୍କୃତି, ପର୍ଯ୍ୟଟନ ଓ ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପ୍ରେମବାହାଦୁର ଆଲେ, ଲମ୍ବିନୀ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ କୁଲପ୍ରସାଦ କେସି, ଏଲଡିସି ଉପାଧ୍ୟକ୍ଷ ତଥା ସମ୍ମାନୀୟ ନେଟିଆ ଶାଖ୍ୟ ପୁଟ୍ଟା ଓ ନେପାଳ ସରକାରଙ୍କ ଅନେକ ମନ୍ତ୍ରୀ ଓ ଗଣ୍ୟମାନ୍ୟ ଅତିଥି ଏଥିରେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ ।
ସାଧୁ, ବୌଦ୍ଧ ପଣ୍ଡିତ ତଥା ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀଙ୍କୁ ମିଶାଇ ପ୍ରାୟ ୨୫୦୦ ଉପସ୍ଥିତ ଅଭ୍ୟାଗତଙ୍କୁ ଉଭୟ ଦେଶର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
Buddha Jayanti Celebration at Lumbini, Nepal
16 MAY 2022 4:21PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi attended the 2566th Buddha Jayanti Celebration at International Convention Center and Meditation Hall at Lumbini, Nepal. He was accompanied by Prime Minister of Nepal, Rt. Hon. Sher Bahadur Deuba, and his spouse Dr. Arzu Rana Deuba.
Hon’ble Minister of Culture, Tourism and Civil Aviation of Nepal, Mr. Prem Bahadur Ale, who is Chairman of the Lumbini Development Trust (LDT), Hon’ble Chief Minister of Lumbini, Mr. Kul Prasad KC, Vice Chairman of LDT, Venerable Metteyya Shakya Putta, and several Ministers of the Government of Nepal were among the other dignitaries present.
Both Prime Ministers addressed the nearly 2500 attendees, which included monks, Buddhist scholars and international participants.