Prime Minister's Office
Buddha Jayanti Celebration at Lumbini, Nepal
16 MAY 2022 4:21PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi attended the 2566th Buddha Jayanti Celebration at International Convention Center and Meditation Hall at Lumbini, Nepal. He was accompanied by Prime Minister of Nepal, Rt. Hon. Sher Bahadur Deuba, and his spouse Dr. Arzu Rana Deuba.
Hon’ble Minister of Culture, Tourism and Civil Aviation of Nepal, Mr. Prem Bahadur Ale, who is Chairman of the Lumbini Development Trust (LDT), Hon’ble Chief Minister of Lumbini, Mr. Kul Prasad KC, Vice Chairman of LDT, Venerable Metteyya Shakya Putta, and several Ministers of the Government of Nepal were among the other dignitaries present.
Both Prime Ministers addressed the nearly 2500 attendees, which included monks, Buddhist scholars and international participants.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
নেপালগী লুম্বীনিদা বুদ্ধ জয়েন্তি থৌরম পাংথোকখ্রে
16 MAY 2022 4:21PM by PIB Imphal
নেপালগী লুম্বীনিদা লৈবা ইন্তরনেস্নেল কনভেন্সন সেন্তর অমসুং মেদিতেসন হোলদা পাংথোকপা ২৫৬৬শুবা বুদ্ধ জয়েন্তি থৌরমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী শরুক য়াখ্রে। থৌরম অদুগা প্রধান মন্ত্রী মোদীগা লোয়ন্না নেপালগী প্রধান মন্ত্রী সের বহাদুর দিউবা অমসুং মহাক্কী লোয়নবী দোক্তর অর্জু রানা দিউবা শরুক য়াখি।
থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবা অতোপ্পা শক্নাইরবা মীওইশিংগী মনুংদা লুম্বীনি দিবলপমেন্ত ত্রস্ত(এল দি তি)গী চিয়ারমেন অমসুং নেপালগী তুরিজম অমসুং সিবিল এভিএসনগী মিনিস্তর প্রেম বহাদুর অলে, লুম্বীনিগী চীফ মিনিস্তর কুল প্রসাদ কে.সি, এল.দি.তিগী ভাইস চিয়ারমেন মেত্তেয়া সাক্যা পুত্তা অমসুং নেপাল সরকারগী অতোপ্পা মিনিস্তরশিং য়াওখি।
লম্বোইবশিং, বুদ্ধিস্ত পন্দিৎশিং অমসুং মালেমগী মফম কয়াদগী লাকপা মীওইশিং য়াওনা চাউরাক্না মীওই ২৫০০ শরুক য়াখিবা থৌরম অদুদা লৈবাক অনিমক্কী প্রধান মন্ত্রীশিংনা ৱা ঙাংখি।