প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী নেপালগী লুম্বিনী খোঙচৎ (মে ১৬, ২০২২)
12 MAY 2022 7:09PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেপালগী প্রধান মন্ত্রী, ইকায়খুম্ননীংঙাই ওইরবা আর.তি. শের বহাদুর দ্যুবাগী পাউজেলগী মখা পোন্না মে ১৬, ২০২২, বুধ পুর্নিমাগী থৌরমদা লুম্বিনীদা ওফিসিএল ওইবা খোঙচৎ চৎকনি। মসিনা ইং ২০১৪গী মতুংদা প্রধান মন্ত্রীগী মঙাশুবা খোঙচৎ ওইগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুম্বিনীদা লৈবা শেংলবা মায়াদেবী লাইশঙদা চত্তুনা লাই খুরুমগনি। নেপাল সরকারগী মিৎয়েং মখাদা লুম্বিনী দিভেলপমেন্ত ত্রস্তনা শীন-লাঙগদৌরিবা বুধ জয়ন্তীগী থৌরমদসু প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাঙগনি। তোঙানবা থৌরম অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা লুম্বিনী মোনাস্তিক জোনগী মনুংদা লৈবা অমসুং নই দিল্লীগী ইন্তর্নেস্নেল বুধিস্ত কনফেদেরেসন (আই.বি.সি.)না মপু ওইবা লমদা শাগদৌরিবা বুধিস্ত কলচর অমসুং হেরিতেজকী ‘শিলনয়াস’ থৌরমদসু শরুক য়াগনি। প্রধান মন্ত্রী অনিনা লৈবাক অনিগী মরীগী মতাংদা ৱারীসু শাগনি।
প্রধান মন্ত্রী মোদীগী খোঙচৎনা ঐখোয়গী নৈবরহুদ ফর্স্ত পোলিসীবু হেন্না খুমাং চাউশিলহনবা ওইনা ভারত অমসুং নেপালগী মরক্তা অৱাংবা থাক্তা চাং নাইনা ৱারী শাবগী চৎনবীবু মখা তাহল্লি। মসিনা লৈবাক অনিগী মীওইশিংগী মরক্তা মান্ননা লৈরিবা সিভিলাইজেসনগী হেরিতেজপু মরু ওইবা পীরি।

Prime Minister's Office
Visit of Prime Minister Shri Narendra Modi to Lumbini, Nepal (May 16, 2022)
12 MAY 2022 7:09PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will pay an official visit to Lumbini on 16 May 2022 on the occasion of Buddha Purnima at the invitation of the Rt. Hon’ble Sher Bahadur Deuba, Prime Minister of Nepal. This will be Prime Minister’s fifth visit to Nepal since 2014.
At Lumbini, Prime Minister will visit the sacred Mayadevi temple to offer prayers. Prime Minister will also deliver an address at a Buddha Jayanti event organized by the Lumbini Development Trust under the aegis of the Government of Nepal. Separately, Prime Minister will participate in the "Shilanyas” ceremony for the construction of a centre for Buddhist culture and heritage, in a plot belonging to the International Buddhist Confederation (IBC), New Delhi within the Lumbini Monastic Zone. Both Prime Ministers will hold a bilateral meeting.
Prime Minister Modi’s visit continues the tradition of regular high level exchanges between India and Nepal in furtherance of our Neighbourhood First policy. It underscores the shared civilizational heritage of the people of both countries.