প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভগিস শাস্ত্রি হায়না খঙনবা সংস্কৃৎ গ্রমারিয়ন প্রোফেসর ভগিরথ প্রসাদ ত্রিপাথিনা লৈখিদবদা পি.এম.না অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
12 MAY 2022 9:59AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভগিস শাস্ত্রি হায়না খঙনবা সংস্কৃৎ গ্রমারিয়ন প্রোফেসর ভগিরথ প্রসাদ ত্রিপাথিনা লৈখিদবদা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে‍।
ত্বীত অমদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খিবদা:
“প্রফোসর ভগিরথ প্রসাদ ত্রিপাথি ‘ভগিস শাস্ত্রি’ নহাশিংগী মরক্তা সংস্কৃৎপু হেন্না পাম্নহন্নবগীদমক মতমগী সাইন্তিফিক থৌওংশিং শীজিন্নদুনা মমল নাইদ্রবা থৌদাং য়ারম্মি‍। মহাক য়াম্না মমুৎ তানা খঙ-হৈবা অমদি নীংথিনা নৈনবা মীওই অমা ওইরম্মি‍। মহাক্না লৈখিদবগী চৈনা ফংলে‍। মহাক্কী ইমুং মনুং অমসুং মরূপ মপাংশিংগী মফমদা অৱাবা ফোঙদোকচরি‍। ওম সান্তি‍।”

Prime Minister's Office
PM condoles demise of Sanskrit Grammarian, Prof Bhagirath Prasad Tripathi known as Vagish Shastri
12 MAY 2022 9:59AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed deep grief over the demise of Sanskrit Grammarian, Prof Bhagirath Prasad Tripathi known as Vagish Shastri.
In a tweet, the Prime Minister said;
"Prof Bhagirath Prasad Tripathi ‘Vagish Shastri’ made priceless contributions in making Sanskrit more popular among the youth using modern scientific methods. He was extremely knowledgeable and well-read. Pained by his demise. Condolences to his family and friends. Om Shanti."