নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
খ্বাইদগী য়াম্বা কন্তিজেন্ত ওইনা লৈবাক্কী মফম কয়াগী শান্নরোয় ৮৫০০না ৪শুবা খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেমস শরুক য়াগনি: শ্রী অনুরাগ থাকুর
খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেমস ২০২১দা মমাঙঙৈগী অরিবা মশান্না ৫ য়াওগনি: য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর
ঙসি পঞ্চকুলাদা খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেমস ২০২১গী লোগে, এন্থেম, জর্সি অমসুং মাস্কোত হৌদোকখ্রে
07 MAY 2022 4:23PM by PIB Imphal
খ্বাইদগী য়াম্বা কন্তিজেন্ত ওইনা লৈবাক্কী মফম কয়াগী শান্নরোয় ৮৫০০না ৪শুবা খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেমস শরুক য়াগনি। ঙসি পঞ্চকুলাগী ইন্দ্রধনুস ওদিতোরিয়মদা খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেমস ২০২১গী লোগে, এন্থেম, জর্সি অমসুং মাস্কোত হৌদোকপদা ৱাফম অসি য়ুথ এফেয়ার্স অমসুং স্পোর্তসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী অনুরাগ থাকুরনা ফোঙদোকখিবনি। মিনিস্তরনা হায়খি হরিয়ানাদা লৈবাক অসিগী অপুনবা মীশিংগী চাদা ২ রোম লৈরবসু শান্ন-খোৎনবগী অয়াম্বা থৌরমশিংদা লৈবাক অসিগী মশিং য়াম্লবা মেদলশিং ফংলি। থৌরম অদুদা হরিয়ানাগী চীফ মিনিস্তর শ্রী মনোহর লাল, হরিয়ানাগী দিপুতি চীফ মিনিস্তর শ্রী ধুসয়ান্ত চৌতালা, হরিয়ানা লেজিসলেতিপ এশেমব্লিগী স্পিকর শ্রী গ্যান চান্দ গুপ্তা, হরিয়ানগী স্পোর্তস মিনিস্তর শ্রী সন্দিপ সিংহ, ভারত সরকারগী জল শক্তিগী হান্নগী মিনিস্তর শ্রী রতন লাল কাতারিয়া অমসুং হরিয়ানাগী চীফ সেক্রেতরি শ্রী সনজিব কৌসালশু শরুক য়াখি।
মমাঙঙৈগী অরিবা মশান্নশিং য়োকখৎপগী তঙাইফদবা পল্লদুনা শ্রী থাকুরনা হায়খি, পাংথোক্কদৌরিবা খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেমস ২০২১ অসিদা অরিবা মশান্না মঙা হায়বদি গাতকা, কালারিপায়াতু, থাং-তা, মাল্লাখম্বা অমসুং য়োগাসন শরুক য়াগনি। খেলো ইন্দিয়াগী মখাদা পাংথোক্লিবা য়ুথ গেমস অমসুং হন্দক লোইশিনখিবা য়ুনিভর্সিতি গেমস অসিনা তুংগী অফবা ওইরক্নবা নহারোলশিংদা ইনোৎ পীগনি। শান্নরোয়শিং মাঙজিল থানবা ভারত সরকারনা থবক কয়া য়াংনা পায়খৎলি।
থৌরম অসিগীদমক রাজ্য অসিনা মপুংফানা শেম-শাবা লোইরে হায়না ফোঙদোক্লদুনা, রাজ্য অসিনা খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেমস ২০২১ য়ুম্বু ওইনবা খুদোংচাবা পীরকপগীদমক হরিয়ানাগী চীফ মিনিস্তর শ্রী মনোহর লালনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী থাগৎখি। চীফ মিনিস্তরনা হায়খি রাজ্য অসিনা লৈবাক অসিগী চানবা মহৈ-মরোং পুথোকপা খক নত্তনা রাজ্য অসিগী শান্নোরোয়শিংনা মেদল কয়াশু পুরক্লি। হকচাং ফনা অমসুং পুক্নিং-ৱাখল নুংঙাইনা লৈনবা শান্নবা অসি য়াম্না ফৈ।
থৌরম অদুদা হরিয়ানাগী দিপুতি চীফ মিনিস্তর শ্রী ধুসয়ান্ত চৌতালা, হরিয়ানা লেজিসলেতিপ এশেমব্লিগী স্পিকর শ্রী গ্যান চান্দ গুপ্তা, হরিয়ানগী স্পোর্তস মিনিস্তর শ্রী সন্দিপ সিংহ, ভারত সরকারগী জল শক্তিগী হান্নগী মিনিস্তর শ্রী রতন লাল কাতারিয়া অমসুং হরিয়ানাগী চীফ সেক্রেতরি শ্রী সনজিব কৌসাল অমসুং অতোপ্পা শক্নাইরবা কয়াশু শরুক য়াখি।
ব্লেক বগ ‘জয়া’ অমসুং কৈ ‘বিজয়’না খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেমসকী মাস্কোতশিং ওইরি। খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেমস-২১গী হরিয়ানাগী মাস্কোতকী মমিং ‘ধাকাত’ হায়না থোল্লে। জুন ৪দগী জুন ১৩ ফাওবা হরিয়ানাদা ৪শুবা খেলো ইন্দিয়া য়ুথ গেমস পাংথোক্কনি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Largest ever Contingent of 8500 players from across the country to participate in the 4th Khelo India Youth Games: Shri Anurag Thakur
Five traditional sports in Khelo India Youth Games 2021: Union Minister for Youth Affairs and Sports
Logo, Anthem, Jersey and Mascot for the Khelo India Youth Games 2021 launched today in Panchkula
07 MAY 2022 4:23PM by PIB Delhi
Largest ever contingent of 8500 players from across the country would participate in the 4th Khelo India Youth Games. The Union Minister for Youth Affairs & Sports Shri Anurag Thakur said this during the launch of Logo, Anthem, Jersey and Mascot for the Khelo India Youth Games 2021 today in Indradhanush Auditorium, Panchkula. The minister said Haryana with just about 2% of the country's population has given the country a major share of medals in most of the sports events. Haryana Chief Minister Shri Manohar Lal, Haryana Deputy Chief Minister Shri Dhushyant Chautala, Haryana Legislative Assembly speaker Shri Gyan Chand Gupta, Haryana Minister of Sports Shri Sandeep Singh, Former Minister of State for Jal Shakti, Government of India Shri Rattan Lal Kataria and Haryana Chief Secretary Shri Sanjeev Kaushal also graced the event.
Stressing for the preservation of traditional sports, Shri Thakur said that five traditional games namely Gatka, Kalaripayattu, Thang-Ta, Mallakhamba and Yogasana would be part of the upcoming Khelo India Youth Games 2021. He said that the Youth Games and the recently concluded University Games under Khelo India would definitely inspire youth to go for big targets in future. The Minister for Youth Affairs and Sports said that the Government of India is steadfast in its efforts for the athletes to excel.
Stating that the state is fully preparing for the event, Haryana Chief Minister Shri Manohar Lal thanked the Prime Minister Narendra Modi for giving opportunity to the state for hosting Khelo India Youth games 2021. The Chief Minister also said that the state is not just producing food grains for the country but also medals through their sportspersons. Sports are good for both physical and mental fitness, the Chief Minister added.
Haryana Deputy Chief Minister Shri Dhushyant Chautala, Haryana Minister of Sports Shri Sandeep Singh, Haryana Assembly Speaker Shri Gyan Chand Gupta and Former Minister of State for Jal Shakti, Shri Rattan Lal Kataria along other dignitaries were also present on the occasion.
‘Jaya’ the black buck and ‘Vijay’ the tiger are the mascots for Khelo India Youth Games. The name of the Mascot for Haryana for Khelo India Youth Games-21 is ‘Dhakad’. The 4th Khelo India Youth Games is going to be held from 4 June to 13 June in Haryana.