Ministry of Finance
Revenue Deficit Grant of Rs. 7,183.42 crore released to 14 States
Total Revenue Deficit Grant released to States so far in current financial year gone up to Rs. 14,366.84 crore
States will get a total Revenue Deficit Grant of Rs. 86,201 crore in 2022-23
06 MAY 2022 4:30PM by PIB Delhi
The Department of Expenditure, Ministry of Finance has on Friday released the 2nd monthly instalment of Post Devolution Revenue Deficit (PDRD) Grant of Rs. 7,183.42 crore to 14 States. The grant has been released as per the recommendations of the Fifteenth Finance Commission.
The Fifteenth Finance Commission has recommended a total Post Devolution Revenue Deficit Grant of Rs. 86,201 crore to 14 States for the financial year 2022-23. The recommended grant will be released by the Department of Expenditure to the recommended States in 12 equated monthly instalments. With this release, the total amount of Revenue Deficit Grants released to the States in 2022-23 has gone up to Rs. 14,366.84 crore.
The Post Devolution Revenue Deficit Grants are provided to the States under Article 275 of the Constitution. The grants are released to the States as per the recommendations of the successive Finance Commissions to meet the gap in Revenue Accounts of the States post devolution.
The eligibility of States to receive this grant and the quantum of grant for the period from 2020-21 to 2025-26 was decided by the Fifteenth Commission based on the gap between assessment of revenue and expenditure of the State after taking into account the assessed devolution during this period.
The States which have been recommended Post Devolution Revenue Deficit Grant by the Fifteenth Finance Commission during 2022-23 are: Andhra Pradesh, Assam, Himachal Pradesh, Kerala, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Punjab, Rajasthan, Sikkim, Tripura, Uttarakhand and West Bengal.
State-wise details of Post Devolution Revenue Deficit Grant recommended for 2022-23 and the amount released to States as 2nd installment are as under:
State-wise Post Devolution Revenue Deficit Grants (PDRDG) released
(Rs in crore)
S.No.
Name of State
PDRDG recommended by FC-XV for the year 2022-23.
2nd installment released for the month of May, 2022.
1
Andhra Pradesh
10,549
879.08
2
Assam
4,890
407.50
3
Himachal Pradesh
9,377
781.42
4
Kerala
13,174
1097.83
5
Manipur
2,310
192.50
6
Meghalaya
1,033
86.08
7
Mizoram
1,615
134.58
8
Nagaland
4,530
377.50
9
Punjab
8,274
689.50
10
Rajasthan
4,862
405.17
11
Sikkim
440
36.67
12
Tripura
4,423
368.58
13
Uttarakhand
7,137
594.75
14
West Bengal
13,587
1132.25

শেল-থুম মন্ত্রালয়
রাজ্য ১৪দা লুপা কোতি ৭,১৮৩.৪২গী রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্ত রিলিজ তৌখ্রে
চৎলিবা শেনবা চহিসিদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিংদা রিলিজ তৌখিবা অপুনবা রেভেন্যু গ্রান্ত দিফিসিৎ লুপা কোতি ১৪,৩৬৬.৮৪ য়ৌখ্রে
২০২২-২৩দা রাজ্যশিংনা লুপা কোতি ৮৬,২০১গী অপুনবা রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্ত অমা ফংলগনি
06 MAY 2022 4:30PM by PIB Imphal
শেল-থুম মন্ত্রালয়গী এক্সপেন্দিচর দিপার্তমেন্তনা ইরাই নুমিৎতা লুপা কোতি ৭,১৮৩.৪২গী পোস্ত দেবোলুসন রেভেন্যু দিফিসিৎ (পি.দি.আর.দি.) গ্রান্তকী অনিশুবা ইন্সতোলমেন্ত রাজ্য ১৪দা রিলিজ তৌখ্রে৷ গ্রান্ত অদু তরা মঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসনগী রিকম্মেন্দেসনশিংগী মতুং ইন্না রিলিজ তৌখিবনি৷
তরামঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসননা শেনবা চহি ২০২২-২৩গীদমক লুপা কোতি ৮৬,২০২১গী অপুনবা পোস্ত দেবোলুসন রেভেন্যু গ্রান্ত অমা রিকম্মেন্দ তৌখ্রে৷ রিকম্মেন্দেসন গ্রান্ত অদু এক্সপেন্দিচর দিপার্তমেন্তনা রাজ্যশিংদা চাং চপ মান্নবা মওংদা থা ইন্সতোলমেন্ত ১২ রিলিজ তৌগদৌরি৷ রিলিজ অসিগা লোইননা, ২০২২-২৩দা রাজ্যশিংদা রিলিজ তৌখিবা রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্তকী অপুনবা শেনফম অদু লুপা কোতি ১৪,৩৬৬.৮৪ য়ৌখ্রে৷
কন্সতিত্যুসনগী আর্তিকল ২৭৫গী মখাদা পোস্ত দেবোলুসন রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্তশিং অদু রাজ্যশিংদা পীরি৷ রাজ্যশিংগী পোস্ত দেবোলুসনগী রেভেন্যু একাউন্তশিংদা লৈরিবা গেপ অদু মেনশিন্নবা মথং মথাউ নাইনা ফাইনান্স কম্মিসনগী রিকম্মেন্দেসনশিংগী মতুং ইন্না গ্রান্তশিং অদু রাজ্যশিংদা রিলিজ তৌখিবনি৷
গ্রান্ত অসি ফংগদৌরিবা রাজ্যশিংগী ইলিজিবিলিতী অমদি ২০২০-২১দগী ২০২৫-২৬ ফাওবগী ওইনা গ্রান্তকী ক্বান্তম অদু তরামঙাশুবা কম্মিসননা মতম অসিদা লৈরিবা এসেস দেবোলুসন অদু য়েংলবা মতুংদা রাজ্যগী এক্সপেন্দিচর অমসুং রেভেন্যুগী এসেসমেন্তকী মরক্তা লৈরিবা গেপ অদুগী মতুং ইন্না লেপখি৷
২০২২-২৩গী মতমদা তরামঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসননা পোস্ত দেবোলুসন রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্ত রিকম্মেন্দ তৌখিবা রাজ্যশিং অদুদি: আন্ধ্র প্রদেশ, অসাম, হিমাচল প্রদেশ, কেরলা, মনিপুর, মেঘালয়, মিজোরাম, নাগালেন্দ, পঞ্জাব, রাজস্থান, সিক্কিম, ত্রিপুরা, উত্তরখন্দ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলনি৷
২০২২-২৩গীদমক রিকম্মেন্দ তৌখিবা পোস্ত দেবোলুসন রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্তকী রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা অকুপ্পা মরোলশিং অমদি অনিশুবা ইন্সতোলমেন্ত ওইনা রাজ্যশিংদা রিলিজ তৌখিবা শেনফম অদু মখাদা লৈরে:
রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা রিলিজ তৌখিবা পোস্ত দেবোলুসন রেভেন্যু দিফিসিৎ গ্রান্তশিং (পি.দি.আর.দি.জি.)
(লুপা কোতিদা)
সিরিএল নম্বর
রাজ্য মমিং
২০২২-২৩ চহিগী ওইনা এফ.সি.-XVনা রিকম্মেন্দ তৌখিবা পি.দি.আর.দি.জি.
২০২২গী মে থাগী ওইনা রিলিজ তৌখিবা অনিশুবা ইন্সতোলমেন্ত
১
আন্ধ্র প্রদেশ
১০,৫৪৯
৮৭৯.০৮
২
অসাম
৪,৮৯০
৪০৭.৫০
৩
হিমাচল প্রদেশ
৯,৩৭৭
৭৮১.৪২
৪
কেরলা
১৩,১৭৪
১০৯৭.৮৩
৫
মনিপুর
২,৩১০
১৯২.৫০
৬
মেঘালয়
১,০৩৩
৮৬.০৮
৭
মিজোরাম
১,৬১৫
১৩৪.৫৮
৮
নাগালেন্দ
৪,৫৩০
৩৭৭.৫০
৯
পঞ্জাব
৮,২৭৪
৬৮৯.৫০
১০
রাজস্থান
৪,৮৬২
৪০৫.১৭
১১
সিক্কিম
৪৪০
৩৬.৬৭
১২
ত্রিপুরা
৪,৪২৩
৩৬৮.৫৮
১৩
উত্তরখন্দ
৭,১৩৭
৫৯৪.৭৫
১৪
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৩,৫৮৭
১১৩২.২৫