প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ডেনমাৰ্কৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠকৰ প্ৰেছ বিজ্ঞপ্তি
03 MAY 2022 6:20PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ডেনমাৰ্কৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী. শ্ৰীমতী মেট ফ্ৰেডৰিকছেনৰ সৈতে এক দ্বিপাক্ষিক বৈঠকত মিলিত হয়।
দুয়োগৰাকী নেতাই এটাৰ পিছত আনটো বিন্যাসত আলোচনা কৰে আৰু তাৰ পিছত প্ৰতিনিধি পৰ্যায়ৰ আলোচনাত অংশগ্ৰহণ কৰে।
দুয়োগৰাকী প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰত-ডেনমাৰ্ক সেউজ কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ অগ্ৰগতিৰ পৰ্যালোচনা কৰে। আলোচনাত নৱীকৰণযোগ্য শক্তি, বিশেষকৈ অফশ্বৰ বায়ু শক্তি আৰু সেউজীয়া হাইড্ৰ’জেনৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতাৰ লগতে দক্ষতা বিকাশ, স্বাস্থ্য, জাহাজ, পানী আৰু আৰ্কটিক আদিৰ ওপৰত আলোচনা কৰা হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আমাৰ ধ্বজ্বাবাহী কাৰ্যসূচীসমূহত ভাৰতত ডেনিছ কোম্পানীসমূহৰ ইতিবাচক অৱদানৰ প্ৰশংসা কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰী ফ্ৰেডৰিকছেনে ডেনমাৰ্কত ভাৰতীয় কোম্পানীসমূহৰ ইতিবাচক ভূমিকাৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে।
দুয়োগৰাকী নেতাই দুয়োখন দেশৰ মাজত জনসাধাৰণৰ মাজত সম্প্ৰসাৰিত জনসাধাৰণৰ সম্পৰ্কক প্ৰশংসা কৰে আৰু প্ৰব্ৰজন আৰু গতিশীলতা অংশীদাৰিত্বৰ অভিপ্ৰায় ঘোষণাক আদৰণি জনায়।
দুয়োজন নেতাই আঞ্চলিক আৰু গোলকীয় বিষয়ত মত বিনিময় কৰে।
প্ৰতিনিধি পৰ্যায়ৰ আলোচনাৰ পিছত এক যুটীয়া বিবৃতি গ্ৰহণ কৰা হয়, যাক ইয়াত চাব পাৰিব।
সম্পূৰ্ণ হোৱা চুক্তিসমূহৰ তালিকা ইয়াত চাব পাৰে।

Prime Minister's Office
Press Release on Prime Minister’s meeting with Prime Minister of Denmark
03 MAY 2022 6:20PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a bilateral meeting today with the Prime Minister of Denmark, H.E. Ms. Mette Frederiksen.
The two leaders held talks in a one-on-one format, followed by delegation level talks.
Both Prime Ministers reviewed progress of the India-Denmark Green Strategic Partnership. Discussions covered cooperation in renewable energy, especially offshore wind energy and green hydrogen, as well as skill development, health, shipping, water and the Arctic, among others.
Prime Minister appreciated the positive contribution of Danish companies in India to our flagship programmes. Prime Minister Frederiksen highlighted the positive role of Indian companies in Denmark.
Both leaders lauded the expanding people to people ties between the two countries, and welcomed the Declaration of Intent on a migration and mobility partnership.
Both leaders also exchanged views on regional and global issues.
A Joint Statement was adopted after the Delegation Level Talks, which may be seen here.
List of agreements that were concluded may be seen here.