ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଡେନମାର୍କର ରାଣୀ ମାର୍ଗାରେଟ୍ ଦ୍ୱିତୀୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ସ୍ୱାଗତ କରିଛନ୍ତି
04 MAY 2022 12:44AM by PIB Bhubaneswar
ଡେନମାର୍କର ମହାମହିମ ମହାରାଣୀ ମାର୍ଗାରେଟ୍ ଦ୍ୱିତୀୟ ଆଜି କୋପେନହେଗନ୍‌ର ଅକମାଲିୟନବର୍ଗ ରାଜପ୍ରାସାଦରେ ଭାରତର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀଯୁକ୍ତ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ଭବ୍ୟ ସ୍ୱାଗତ କରିଛନ୍ତି ।
ସେଠାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କୁ ଡେନମାର୍କରେ ତାଙ୍କର ସିଂହାସନ ଆରୋହଣର ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ସମ୍ମାନିତ କରିଥିଲେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ତାଙ୍କୁ ଚଳିତ ବର୍ଷ ଗୁଡିକରେ ଭାରତ – ଡେନମାର୍କ ମଧ୍ୟରେ ଦ୍ରୁତଗତିରେ ବଢ଼ୁଥିବା ସମ୍ପର୍କ ବିଷୟରେ, ବିଶେଷ ରୂପରେ ସବୁଜ ରଣନୀତିପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାଗୀଦାରୀ ସମ୍ପର୍କ ଉପରେ ତାଙ୍କୁ ସୂଚନା ଦେଇଥିଲେ । ସାମାଜିକ କାର୍ଯ୍ୟ କ୍ଷେତ୍ରକୁ ଆଗକୁ ନେବାରେ ଡେନମାର୍କର ରାଜ ପରିବାରର ଭୂମିକାକୁ ସେ ଭୂୟସୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ ।
ତାଙ୍କୁ ସେଠାରେ କରା ଯାଇଥିବା ଭବ୍ୟ ସ୍ୱାଗତ ଏବଂ ଅତିଥି ସତ୍କାର ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମହାମହିମ ରାଣୀଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
Queen Margrethe II of Denmark Welcomes Prime Minister
04 MAY 2022 12:44AM by PIB Delhi
Her Majesty Queen Margrethe II of Denmark received Prime Minister Shri Narendra Modi today at the hostoric Amalienborg Palace in Copenhagen.
Prime Minister felicitated Her Majesty on the occasion of the Golden Jubilee of her accession to the throne of Denmark.
Prime Minister briefed her on the increasing momentum in India - Denmark ties in recent years, particularly the Green Strategic Partnership. He also lauded the role of the Danish Royal Family in furthering social causes.
Prime Minister thanked Her Majesty for the warm reception and hospitality extended to him.