Ministry of Information & Broadcasting
Khelo India University Games LIVE on DD Sports
23 APR 2022 11:30AM by PIB Delhi
As India awaits Khelo India University Games 2021, there is good news for Sports enthusiasts as DD Sports will be bringing the event live to everyone’s TV and Mobile, starting from April 24, 2022.
Introduced in 2020, as part of Khelo India Games to revive sports culture in India, the second edition of Khelo India University Games is being held from April 24 to May 3, 2022 with the opening ceremony scheduled on April 24 and the closing ceremony on May 3.
With the aim to build a strong framework for different sports in India, Khelo India University Games is a national level multi-sports annual event, wherein athletes from different sporting fields from across the country compete in different sporting events. It is the largest University level sports competition in the country intended to identify and train athletes in the age group 18 to 25 years for the Olympics and the Asian Games.
In collaboration with Sports Authority of India, DD Sports has made elaborate arrangements for comprehensive coverage of various games in this edition, wherein more than 3800 athletes from over 175 Universities are expected to participate. Athletics, Volleyball, Swimming, Basketball, Weightlifting, Wrestling, Kabaddi, Karate and Yogasana will be broadcast live on DD Sports, while Judo, Tennis, Mallakhambh, Archery, Fencing, Football, Table Tennis, Badminton, Hockey, Shooting and Boxing will be broadcast in recorded format. This edition of the games is being conducted in 20 disciplines as opposed to 18 in the first edition, as two indigenous disciplines Yogasana and Mallakhambh have been introduced in this edition for the first time.
Apart from the TV broadcast, to bring multiple games live to the viewers, 4 live streams of DD Sports will be available simultaneously on Prasar Bharati Sports YouTube channel. The broadcast will be interspersed with English and Hindi commentary and engaging graphics.
The games will be broadcast on DD Sports from 9 AM to 6 PM everyday on live/deferred live basis. This will be followed by half-an-hour highlights/statistics based shows and another half-an-hour show on the young talents to watch out for.
The daily highlights and important events will also be available on regional channels of Doordarshan. The Opening and Closing ceremonies will be broadcast live on DD Sports and DD National.
Stay tuned to Twitter handles of DD Sports (@ddsportschannel) and All India Radio Sports (@akashvanisports) for all the updates on daily developments at Khelo India University Games 2021.
To watch the 4 live-streams on Prasar Bharati Sports YouTube channel mentioned above, scan the QR code below.

ସୂଚନା ଓ ପ୍ରସାରଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ୟୁନିଭର୍ସିଟି ଗେମ୍‌ସର ଡିଡି ସ୍ପୋର୍ଟସରେ ସିଧା ପ୍ରସାରଣ
23 APR 2022 11:30AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତ, ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ୟୁନିଭର୍ସିଟି ଗେମ୍ସ 2021 ର ଅପେକ୍ଷା କରୁଛି। ତେଣୁ ଖେଳରେ ଆଗ୍ରହ ରଖୁଥିବା ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଏହା ଏକ ଭଲ ଖବର ଯେ ଡିଡି ସ୍ପୋର୍ଟସ 24 ଏପ୍ରିଲ୍ 2022 ରୁ ଆରମ୍ଭ ହେବାକୁ ଥିବା ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ସମସ୍ତ ଟିଭି ଓ ମୋବାଇଲରେ ଲାଇଭ ଦେଖାଇବ।
ଭାରତରେ ଖେଳ ସଂସ୍କୃତିକୁ ପୁନର୍ଜିବିତ କରିବା ପାଇଁ ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ଗେମ୍‌ସର ଅଂଶ ଭାବରେ 2020 ରେ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଥିଲା, ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ୟୁନିଭର୍ସିଟି ଗେମ୍‌ସର ଦ୍ବିତୀୟ ଆୟୋଜନ 24 ଏପ୍ରିଲ ରୁ 3 ମେ, 2022 ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କରାଯାଉଛି, ଯାହାର ଉଦ୍‌ଘାଟନ ସମାରୋହ 24 ଏପ୍ରିଲରେ କରାଯିବ ଏବଂ ଉଦ୍‌ଯାପନୀ ସମାରୋହ 3 ମେ ରେ କରାଯିବ।
ଭାରତରେ ବିଭିନ୍ନ ଖେଳ ପାଇଁ ଏକ ସଶକ୍ତ ଭିତ୍ତିଭୂମି ସୁବିଧା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ, ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ୟୁନିଭର୍ସିଟି ଗେମ୍‌ସ ଏକ ଜାତୀୟ ସ୍ତରର ଅନେକ ଖେଳର ବାର୍ଷିକ ଆୟୋଜନ ଅଟେ ଯେଉଁଥିରେ ସାରା ଦେଶରୁ ବିଭିନ୍ନ ଖେଳର ଆଥଲେଟ୍‌ ବିଭିନ୍ନ ଖେଳରେ ପ୍ରତିଯୋଗୀତା କରିଥାନ୍ତି। ଏହା ଦେଶର ସବୁଠାରୁ ବଡ଼ ବିଶ୍ବବିଦ୍ୟାଳୟ ସ୍ତରର ଖେଳ ପ୍ରତିଯୋଗୀତା ଯାହାର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ହେଉଛି ଅଲମ୍ପିକ୍ ଏବଂ ଏସିଆ ଖେଳ ପାଇଁ 18 ରୁ 25 ବର୍ଷ ବୟସର ଆଥଲେଟ ମାନଙ୍କୁ ଚିହ୍ନଟ କରିବା ଏବଂ ତାଙ୍କୁ ପ୍ରଶିକ୍ଷିତ କରିବା ଅଟେ।
ଭାରତୀୟ ଖେଳ ପ୍ରାଧୀକରଣର ସହଯୋଗରେ, ଡିଡି ସ୍ପୋର୍ଟସ ଏହି ଆୟୋଜନରେ ବିଭିନ୍ନ ଖେଳର ବ୍ୟାପକ କଭରେଜ୍ ପାଇଁ ବିସ୍ତୃତ ବ୍ୟବସ୍ଥା କରିଛି ଯେଉଁଥିରେ 175 ରୁ ଅଧିକ ବିଶ୍ବବିଦ୍ୟାଳୟର 3800 ରୁ ଅଧିକ ଆଥଲେଟ୍‌ ଭାଗ ନେବାର ଆଶା କରାଯାଉଛି। ଆଥଲେଟିକ୍‌ସ, ଭଲିବଲ୍, ସନ୍ତରଣ, ବାସ୍କେଟବଲ୍‌, ଭାରତ୍ତୋଳନ, କୁସ୍ତି, କବାଡ଼ି, କରାଟେ ଏବଂ ଯୋଗାସନକୁ ଡିଡି ସ୍ପୋର୍ଟସରେ ସିଧା ପ୍ରସାରଣ କରାଯିବ। ଏହା ସହିତ ଜୁଡୋ, ଟେନିସ୍, ମଲଖମ୍ବା, ତୀରନ୍ଦାଜ, ତଲୱାରଚାଳନା, ଫୁଟବଲ, ଟେବୁଲ ଟେନିସ୍, ବ୍ୟାଡମିଣ୍ଟନ, ହକି, ସୁଟିଂ ଓ ବକ୍ସିଂର ରେକର୍ଡ଼ ହୋଇଥିବା ଫର୍ମାଟକୁ ପ୍ରସାରଣ କରାଯିବ। ଏହି ଆୟୋଜନରେ 20 ଟି ଖେଳକୁ ସାମିଲ୍ କରାଯାଉଛି, ଯେତେବେଳେ ଏହାର ପୂର୍ବ ଆୟୋଜନରେ 18 ଟି ଖେଳକୁ ସାମିଲ୍ କରାଯାଇଥିଲା। ଏହି ଆୟୋଜନରେ ପ୍ରଥମ ଥର ଦୁଇଟି ସ୍ବଦେଶୀ ବିଷୟ – ଯୋଗାସନ ଓ ମଲଖମ୍ବ କୁ ପ୍ରଥମ ଥର ସାମିଲ୍ କରାଯାଇଛି।
ଟିଭି ପ୍ରସାରଣ ବ୍ୟତୀତ ଦର୍ଶକଙ୍କ ପାଇଁ ଅନେକ ଖେଳ ସିଧା ପ୍ରସାରଣ ପାଇଁ ଡିଡି ସ୍ପୋର୍ଟସ ର 4 ଲାଇଭ୍ ଷ୍ଟ୍ରିମ୍ ପ୍ରସାର ଭାରତୀ ସ୍ପୋର୍ଟସ ୟୁଟ୍ୟୁବ ଚ୍ୟାନେଲରେ ଏକ ସଙ୍ଗରେ ଉପଲବ୍ଧ ହେବ। ଇଂରାଜୀ ଓ ହିନ୍ଦୀ କମେଣ୍ଟ୍ରି ଏବଂ ଆକର୍ଷକ ଗ୍ରାଫିକ୍‌ସ ସହିତ ଏହାକୁ ପ୍ରସାରଣ କରାଯିବ।
ଖେଳର ପ୍ରସାରଣ ଡିଡି ସ୍ପୋର୍ଟସରେ ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳ 9 ରୁ ସନ୍ଧ୍ୟା 6 ଘ. ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଲାଇଭ୍/ ଡେଫରଡ୍‌ ଲାଇଭ୍ ଆଧାରରେ କରାଯିବ। ଏହାପରେ ଅଧ ଘଣ୍ଟାର ହାଇଲାଇଟ୍‌ସ / ପରିସଂଖ୍ୟାନ ଆଧାରିତ ସୋ ଏବଂ ଯୁବ ପ୍ରତିଭା ମାନଙ୍କ ଉପରେ ଆଉ ଏକ ଅଧ ଘଣ୍ଟାର ସୋ ହେବ।
ଦୈନିକ ହାଇଲାଇଟ୍‌ସ ଏବଂ ମହତ୍ତ୍ବପୂର୍ଣ୍ଣ କାର୍ଯ୍ରକ୍ରମ ଦୂରଦର୍ଶନର ଆଞ୍ଚଳିକ ଚ୍ୟାନେଲରେ ମଧ୍ୟ ଉପଲବ୍ଧ ହେବ। ଡିଡି ସ୍ପୋର୍ଟସ ଏବଂ ଡିଡି ନ୍ୟାସନାଲ୍‌ରେ ଉଦ୍‌ଘାଟନ ଓ ଉଦ୍‌ଯାପନୀ ସମାରୋହର ସିଧା ପ୍ରସାରଣ କରାଯିବ।
ଖେଲୋ ଇଣ୍ଡିଆ ୟୁନିଭର୍ସିଟି ଗେମ୍‌ସ 2021 ରେ ପ୍ରତିଦିନର ତାଜା ସୂଚନା ସହିତ ସମସ୍ତ ଅପଡେଟ୍ ପାଇଁ ଡିଡି ସ୍ପୋର୍ଟସ (@ddsportschannel) ଏବଂ ଅଲ୍ ଇଣ୍ଡିଆ ରେଡିଓ ସ୍ପୋର୍ଟସ (@akashvanisports) ର ଟ୍ବିଟର ହ୍ୟାଣ୍ଡେଲରେ ସାମିଲ୍ ହୁଅନ୍ତୁ।
ଉପରେ ଦର୍ଶା ଯାଇଥିବା ପ୍ରସାର ଭାରତୀ ସ୍ପୋର୍ଟସ ୟୁଟ୍ୟୁବ ଚ୍ୟାନେଲରେ 4 ଲାଇଭ୍ ଷ୍ଟ୍ରିମ୍ ଦେଖିବା ପାଇଁ, ନିମ୍ନରେ ଦିଆ ଯାଇଥିବା କ୍ୟୁଆର କୋଡକୁ ସ୍କାନ କରନ୍ତୁ।