ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏପ୍ରିଲ ୧୮ରୁ ୨୦ଯାଏ ଗୁଜରାଟ ଗସ୍ତରେ ଯିବେ
ଦାହୋଦରେ ଆୟୋଜିତ ଆଦିଜାତି ମହାସମ୍ମେଳନରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଯୋଗଦେବା ସହିତ ୨୨ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ବିଭିନ୍ନ ବିକାଶମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦ୍‌ଘାଟନ ଓ ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବେ
ଜାମ୍‌ନଗରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ବିଶ୍ୱ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସଂଗଠନର ପାରମ୍ପରିକ ଔଷଧର ବୈଶ୍ୱିକ କେନ୍ଦ୍ରର ଶିଳାନ୍ୟାସ ସହିତ ଗାନ୍ଧିନଗରରେ ‘ଆୟୁଷ ଇନ୍‌ଭେଷ୍ଟମେଣ୍ଟ ଆଣ୍ଡ ଇନୋଭେସନ ସମ୍ମିଳନୀ’ ଉଦ୍‌ଘାଟିତ ହେବ
ବନାସକାଣ୍ଠା ଜିଲ୍ଲାର ଦିୟୋଦରଠାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ‘ବନାସ ଡେରୀ ସଂକୁଳ’ ସେଣ୍ଟର ପରିଦର୍ଶନ କରିବେ
16 APR 2022 2:21PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଚଳିତମାସ ୧୮ରୁ ୨୦ତାରିଖ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ତିନିଦିନିଆ ଗୁଜରାଟ ଗସ୍ତରେ ଯିବେ। ଏପ୍ରିଲ ୧୮ ତାରିଖ ସନ୍ଧ୍ୟା ପ୍ରାୟ ୬ଟା ସମୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗାନ୍ଧିନଗରରେ ସ୍କୁଲ ସମୂହ ପାଇଁ ନିର୍ମିତ କମାଣ୍ଡ ଆଣ୍ଡ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ସେଣ୍ଟରକୁ ବୁଲି ଦେଖିବେ । ଏପ୍ରିଲ ୧୯ତାରିଖ ପୂର୍ବାହ୍ନ ପ୍ରାୟ୯ଟା ୪୦ମିନିଟ୍ ସମୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବନାସକାଣ୍ଠା ଜିଲ୍ଲାର ଦିୟୋଦରଠାରେ ବନାସ ଡେରୀ ସଂକୁଳର ବିବିଧ ଉନ୍ନୟନ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦ୍‌ଘାଟନ ଓ ଶୁଭ ଦେବେ । ଏହାପରେ ସେଦିନ ଅପରାହ୍ନ ପ୍ରାୟ ସାଢେ ତିନିଟା ସମୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଜାମନଗରରେ ବିଶ୍ୱ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସଂଗଠନର ପାରମ୍ପରିକ ଔଷଧର ବୈଶ୍ୱିକ କେନ୍ଦ୍ରର ଶୁଭ ଦେବାର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଚୂଡାନ୍ତ ହୋଇଛି ।
ଏପ୍ରିଲ ୨୦ତାରିଖ ପୂର୍ବାହ୍ନ ପ୍ରାୟ ୧୦ଟା ତିରିଶ ମିନିଟ୍‌ରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗାନ୍ଧିନଗରଠାରେ ଆୟୋଜିତ ଗ୍ଲୋବାଲ ଆୟୁଷ ଇନ୍‌ଭେଷ୍ଟମେଣ୍ଟ ଓ ଇନୋଭେସଡସମିଟ୍‌କୁ ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିବେ । ଏହା ପରେ ସେଦିନ ଅପରାହ୍ନ ପ୍ରାୟ ସାଢେ ତିନିଟା ସମୟରେ ଦାହୋଦରେ ଆୟୋଜିତ ଆଦିଜାତି ମହାସମ୍ମେଳନକୁ ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିବା ସହିତ ବିଭିନ୍ନ ବିକାଶମୂଳକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଶୁଭ ଦେବେ ।
ସ୍କୁଲ ସମୂହର କମାଣ୍ଡ ଓ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ସେଣ୍ଟରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଗାନ୍ଧିନଗରରେ ସ୍କୁଲ ସମୂହ ପାଇଁ ନିର୍ମିତ କମାଣ୍ଡ ଆଣ୍ଡ କଂଣ୍ଟ୍ରୋଲ ସେଣ୍ଟରରେ ଏପ୍ରିଲ ୧୮ ତାରିଖର ସନ୍ଧ୍ୟା ପ୍ରାୟ ୬ଟା ସମୟରେ ପହଞ୍ଚି ତାହାକୁ ବୁଲି ଦେଖିବେ । ଏହି ସେଣ୍ଟର ବା କେନ୍ଦ୍ରରେ ବାର୍ଷିକ ୫୦୦କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଡାଟା ସେଟ୍ ସଂଗୃହୀତ ହେଉଛି । ସେସବୁକୁ ବିଗ୍ ଡାଟା ଆନାଲିଟିକ୍ସ, ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସି ଓ ମେସିନ ଲର୍ଣ୍ଣିଂ ବ୍ୟବସ୍ଥାର ତର୍ଜମା କରାଯାଇ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀଙ୍କର ପାଠପଢାର ସାମଗ୍ରିକ ଫଳାଫଳ ନିର୍ଣ୍ଣୟ କରାଯାଉଛି । ଏହି କେନ୍ଦ୍ର ଦୈନିକ ଅନଲାଇନ ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ଶିକ୍ଷକ ଓ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀଙ୍କ ଉପସ୍ଥାନ ସଂଗ୍ରହ କରିବା ସହିତ ପିଲାଙ୍କ ପାଠପଢାର ଫଳାଫଳ ଓ ଆକଳନ ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ସମୟରେ ବର୍ଷରେ ଏକାଧିକ ବାର କରୁଛି । ଏହି କମାଣ୍ଡ ଓ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ବିଶ୍ୱବ୍ୟାଙ୍କ ଶିକ୍ଷାକ୍ଷେତ୍ରରେ ବିଶ୍ୱର ଶ୍ରେଷ୍ଠ ନୀତିର ମାନ୍ୟତା ପ୍ରଦାନ କରିଛି । ଏହି କେନ୍ଦ୍ର ବୁଲି ଦେଖିବା ସହିତ ନିଜ ନିଜ ଦେଶରେ ଏଭଳି ବ୍ୟବସ୍ଥା କରିବାକୁ ଅନ୍ୟ ଦେଶଗୁଡିକୁ ବିଶ୍ୱବ୍ୟାଙ୍କ ପରାମର୍ଶ ଦେଇଛି ।
ବନାସ ଡେରୀ ସଙ୍କୁଳରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ବନାସକାଣ୍ଠା ଜିଲ୍ଲାର ଦିଓଦରଠାରେ ନବନିର୍ମିତ ବନାସ ଡେରୀ ସଙ୍କୁଳର ନୂଆ ଦୁଗ୍ଧ ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ ପ୍ରକଳ୍ପ ଓ ଆଳୁ ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ କାରଖାନାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିବେ । ଏହି ଦୁଇ ପ୍ରକଳ୍ପ ୬୦୦କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଟଙ୍କାରେ ନିର୍ମିତ । ନୂଆ ଡେରୀ ପ୍ରକଳ୍ପଟି ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ନୂଆ ଏବଂ ଏଥିରେ ଏକ ସମୟରେ ପ୍ରାୟ ୩୦ଲକ୍ଷ ଲିଟର କ୍ଷୀରର ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ ହୋଇପାରିବ । ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପରୁ ଦୈନିକ ପ୍ରାୟ ୮୦ଟନ୍ ଲହୁଣି, ଏକଲକ୍ଷ ଲିଟର ଆଇସ୍‌ସ୍କ୍ରିମ୍‌, ୨୦ଟନ୍ ଖୁଆ ଓ ଛଟନ ଚକୋଲେଟ ଉତ୍ପାଦିତ ହେବାର ସାମର୍ଥ୍ୟ ରହିଛି ।
ସେହିଭଳି ଆଳୁ ପ୍ରକ୍ରିୟାକରଣ ପ୍ରକଳ୍ପରୁ ଫ୍ରେଞ୍ଚ ଫ୍ରାଏଜ, ଆଳୁ ଚିପ୍ସ, ଆଳୁ ଟିକି ଓ ପେଟିସ ଆଦି ଉତ୍ପାଦିତ ହେବା ସହିତ ବିଦେଶକୁ ରପ୍ତାନୀ ହେବ । ଏହି ଦୁଇ ପ୍ରକଳ୍ପ ଦ୍ୱାରା ସ୍ଥାନୀୟ ଚାଷୀ ଉପକୃତ ହେବା ସହିତ ସମ୍ପୃକ୍ତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଅର୍ଥନୀତି ସୁଦୃଢ ହୋଇପାରିବ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ବନବାସ ଗୋଷ୍ଠୀ ରେଡିଓ କେନ୍ଦ୍ରକୁ ରାଷ୍ଟ୍ର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଅର୍ପିତ କରିବେ । ଏହି ଗୋଷ୍ଠୀ ବେତାର କେନ୍ଦ୍ର ଚାଷୀମାନଙ୍କ ନିମନ୍ତେ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଇଛି। ଏଥିରୁ ଚାଷୀଙ୍କୁ କୃଷି ଓ ପଶୁପାଳନ ଆଦି ସମ୍ପର୍କରେ ବିଜ୍ଞାନଭିତ୍ତିକ ତଥ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ । ପ୍ରାୟ ୧୭୦୦ ଗ୍ରାମର ପାଞ୍ଚ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଚାଷୀ ଏହି ରେଡିଓ କେନ୍ଦ୍ରର ସୁବିଧା ପାଇବେ ।
ଏହା ବ୍ୟତୀତ ପାଲନପୁରଠାରେ ବନାସ ଡେରୀ ପ୍ଲାଣ୍ଟର ପରିବର୍ଦ୍ଧିତ ଛେନା ଓ ଦୁଗ୍ଧଗୁଣ୍ଡ ପ୍ଲାଣ୍ଟକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ରାଷ୍ଟ୍ର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଅର୍ପଣ କରିବେ । ଏହାଛଡା ଗୁଜରାଟର ଦମାଠାରେ ନିର୍ମିତ ଜୈବିକ ଖତସାର ଓ ବାୟୋଗ୍ୟାସ ପ୍ଲାଣ୍ଟ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଉଦ୍‌ଘାଟିତ ହେବ । ଏହାଛଡା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଖିମନା, ରତନପୁର-ଭିଲ୍‌ଡି, ରାଧନପୁର ଓ ଥୱାରଠାରେ ଏକ ଶହ ଟନ୍ ବିଶିଷ୍ଟ ଚାରିଟି ଗୋବରଗ୍ୟାସ ପ୍ଲାଣ୍ଟର ଶୁଭ ଦେବେ ।
ବିଶ୍ୱ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସଂଗଠନର ପାରମ୍ପରିକ ଔଷଧ କେନ୍ଦ୍ର
ଜାମନଗର ଏହି କେନ୍ଦ୍ର ବା ଜିସିଟିଏମ୍ ସ୍ଥାପିତ ହେବାକୁ ଯାଉଛି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏପ୍ରିଲ ୧୯ ତାରିଖ ଅପରାହ୍ନ ପ୍ରାୟ ସାଢେ ତିନିଟା ସମୟରେ ଏହାର ଶୁଭ ଦେବେ । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ମରିସସ୍‌ର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରବିନ୍ଦ କୁମାର ଜଗନ୍ନାଥ, ବିଶ୍ୱ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସଂଗଠନର ମହା ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଡକ୍ଟର ଟେଡ୍ରସ ଘେବ୍ରେସସ୍ ଉପସ୍ଥିତ ରହିବେ । ବିଶ୍ୱ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସଂଗଠନ ପକ୍ଷରୁ ପାରମ୍ପରିକ ଔଷଧ ସମ୍ପର୍କରେ ଏହି କେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଥମ କରି ସ୍ଥାପନ କରାଯାଉଛି । ଏହା ଏକ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ଆରୋଗ୍ୟ ହବ୍‌ରେ ପରିଣତ ହେବ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଏ ।
ଗ୍ଲୋବାଲ ଆୟୁଷ ଇନଭେଷ୍ଟମେଣ୍ଟ ଆଣ୍ଡ ଇନୋଭେସନ ସମ୍ମିଟ୍
ଗାନ୍ଧିନଗରର ମହାତ୍ମା ମନ୍ଦିରରେ ଗ୍ଲୋବଲ ଆୟୁଷ ଇନ୍‌ଭେଷ୍ଟମେଣ୍ଟ ଓ ଇନୋଭେସନ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀ ଆୟୋଜିତ ହେଉଛି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏହାକୁ ଏପ୍ରିଲ ୨୦ ତାରିଖ ପୂର୍ବାହ୍ନ ସାଢେ ୧୦ଟା ବେଳେ ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିବେ । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ମରିସସ୍‌ର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ବିଶ୍ୱ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସଂଗଠନର ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ମଧ୍ୟ ଯୋଗଦେବେ । ଏହି ତିନିଦିନିଆ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀରେ ପାଞ୍ଚଟି ପୂର୍ଣ୍ଣାଙ୍ଗ ଅଧିବେଶନ, ଆଠଟି ଗୋଲଟେବୁଲ ବୈଠକ, ଟି କର୍ମଶାଳା ଓ ଦୁଇଟି ସଂପାନ(ଆଲୋଚଚକ୍ର)ର ଆୟୋଜନ କରାଯାଇଛି । ଏଥିରେ ପ୍ରାୟ ୯୦ଜଣ ବିଶିଷ୍ଟ ବକ୍ତା ଓ ୧୦୦ ପ୍ରଦର୍ଶକ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ ।
ଏହି ଶୀର୍ଷ ବୈଠକ ଭାରତରେ ଆୟୁଷ କ୍ଷେତ୍ରରେ ପୁଞ୍ଜିନିବେଶ ସମ୍ଭାବନା ଓ ସାମର୍ଥ୍ୟକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ସହିତ ଏ କ୍ଷେତ୍ରରେ ନବସୃଜନ, ଗବେଷଣା ଓ ବିକାଶକୁ ସହାୟତା ଯୋଗାଇବ ।
ଆଦିବାସୀ ମହାସମ୍ମେଳନରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଦାହୋଦରେ ଆୟୋଜିତ ହେଉଥିବା ଆଦିଜାତି ମହାସମ୍ମେଳନରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏପ୍ରିଲ ୨୦ତାରିଖ ଅପରାହ୍ନ ପ୍ରାୟ ୩ଟା ୩୦ମନିଟ୍‌ରେ ଯୋଗଦେବେ । ସେଠାରେ ସେ ୨୨,୦୦୦ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଟଙ୍କାର ବିିଭିନ୍ନ ବିକାଶମୂଳକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଉଦ୍‌ଘାଟନ ଓ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବେ । ଏହି ସମ୍ମେଳନରେ ଦୁଇ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ଲୋକ ଯୋଗଦେବେ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସେଠାରେ ୧୪୦୦ କୋଟିରୁ ଅଧିକଟଙ୍କାର ପ୍ରକଳ୍ପକୁ ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିବେ । ସେଥିମଧ୍ୟରେ ରହିଛି ଦାହୋଦ ଜିଲ୍ଲା ଦକ୍ଷିଣାଞ୍ଚଳ ଆଞ୍ଚଳିକ ଜଳଯୋଗାଣ ବ୍ୟବସ୍ଥା, ଯାହା ନର୍ମଦା ଉପତ୍ୟକା ଯୋଜନାରେ ୮୪୦କୋଟି ଟଙ୍କାରେ ନିର୍ମିତ । ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପରୁ ଦାହୋଦ ଜିଲ୍ଲାର ୨୮୦ ଗାଁ ଓ ଦେବଗଡ ବରିଆ ସହରକୁ ପାନୀୟଜଳ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯିବ । ଏହାଛଡା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦାହୋଦ ସ୍ମାର୍ଟସିଟି ପ୍ରକଳ୍ପ (୩୩୫କୋଟି ଟଙ୍କାର ଯୋଜନା)ର ବିଭିନ୍ନ ଉନ୍ନୟନ କାର୍ଯ୍ୟ, ୧୨୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ନିର୍ମିତ ଦଶହଜାର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆବାସ ଆଦିବାସୀଙ୍କୁ ପ୍ରଦାନ କାର୍ଯ୍ୟରେ ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିବେ ।
ଏଥିସହିତ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମଧ୍ୟ ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କର ୫୫୦କୋଟି ଟଙ୍କାର ବିଭିନ୍ନ ବିକାଶମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିବାର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ରହିଛି । ସେଦିନ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦାହୋଦରେ ବିଦ୍ୟୁତ୍‌ଚାଳିତ ରେଳ ଇଞ୍ଜିନ ନିର୍ମାଣ କାରଖାନାର ଶୁଭ ଦେବେ । ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପ ପାଇଁ ୨୦ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟ ହେବ । ଏଠାରେ ୯୦୦୦ ଅଶ୍ୱ ଶକ୍ତି ବିଶିଷ୍ଟ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ବିଦ୍ୟୁତ୍ ରେଳ ଇଞ୍ଜିନ ତିଆରି ହେବ । ଏହା ଦ୍ୱାରା ୧୦ହଜାର ଲୋକ ପ୍ରତ୍ୟକ୍ଷ ଓ ପରୋକ୍ଷ ନିଯୁକ୍ତି ପାଇବେ ।

Prime Minister's Office
PM to visit Gujarat from 18 to 20 April
PM to attend the Adijati Maha Sammelan in Dahod and inaugurate and lay the foundation stone of various development projects worth around Rs 22,000 crore
PM to lay the foundation stone of WHO Global Centre for Traditional Medicine in Jamnagar and also inaugurate inaugurate Global AYUSH Investment & Innovation Summit in Gandhinagar
PM to dedicate to the nation and lay the foundation stone of multiple development projects at Banas Dairy Sankul in Diyodar, Banaskantha
PM to visit the Command and Control Centre for Schools in Gandhinagar
16 APR 2022 2:21PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gujarat from 18 to 20 April, 2022. On 18th April, at around 6 PM, Prime Minister will visit the Command and Control Centre for Schools in Gandhinagar. On 19th April, at around 9:40 AM, he will dedicate to the nation and lay the foundation stone of multiple development projects at Banas Dairy Sankul in Diyodar, Banaskantha. Subsequently, at around 3:30 PM, he will lay the foundation stone of WHO Global Centre for Traditional Medicine in Jamnagar. On 20th April, at around 10:30 AM, Prime Minister will inaugurate the Global AYUSH Investment & Innovation Summit at Gandhinagar. Thereafter, at around 3:30 PM, he will attend the Adijati Maha Sammelan in Dahod and inaugurate and lay the foundation stone of various development projects.
PM at Command and Control Centre for Schools
Prime Minister will visit the Command and Control Centre for Schools in Gandhinagar on 18th April at around 6 PM. The Centre collects over 500 crore data sets annually and analyzes them meaningfully using big data analytics, artificial intelligence and machine learning, in order to enhance overall learning outcomes for students. The Centre helps track daily online attendance of teachers and students, undertake centralized summative and periodic assessments of learning outcome of students etc. The Command and Control Centre for Schools has been deemed a global best practice by the World Bank, which has also invited other countries to visit and learn about it.
PM at Banas Dairy Sankul in Diyodar, Banaskantha
Prime Minister will dedicate to the nation a new dairy complex and potato processing plant at Diyodar, Banaskantha district, built at a cost of over Rs. 600 crores, on 19th April, at around 9:40 AM. The new dairy complex is a greenfield project. It will enable the processing of about 30 lakh litres of milk, produce about 80 tonnes of butter, one lakh litres of ice cream, 20 tonnes of condensed milk (Khoya) and 6 tonnes of chocolate daily. The potato processing plant will produce different types of processed potato products like french fries, potato chips, aloo tikki, patties etc, many of which will be exported in other countries. These plants will empower the local farmers and give a boost to the rural economy in the region.
Prime Minister will also dedicate the Banas Community Radio Station to the nation. This Community Radio Station has been established to provide farmers key scientific information related to agriculture and animal husbandry. It is expected that the radio station will connect with over 5 lakh farmers of about 1700 villages.
Prime Minister will dedicate to the nation the expanded facilities for the production of cheese products and whey powder at the Banas dairy plant in Palanpur. Also, the Prime Minister will dedicate to the nation, Organic Manure and Biogas plant established at Dama, Gujarat.
Prime Minister will also lay the foundation stone of four gobar gas plants of 100 tonnes capacity to be established at Khimana, Ratanpura – Bhildi, Radhanpur and Thawar.
WHO Global Centre for Traditional Medicine
Prime Minister will lay the foundation stone of WHO Global Centre for Traditional Medicine (GCTM) in Jamnagar on 19th April at around 3:30 PM, in the presence of the Prime Minister of Mauritius Mr. Pravind Kumar Jugnauth and Dr. Tedros Ghebreyesus, Director-General, World Health Organization (WHO). GCTM will be the first and only global outpost centre for traditional medicine across the world. It will emerge as an international hub of global wellness.
Global AYUSH Investment & Innovation Summit
The Global AYUSH Investment & Innovation Summit, to be held at Mahatma Mandir in Gandhinagar, Gujarat, will be inaugurated by the Prime Minister on 20th April at around 10:30 AM. Prime Minister of Mauritius and DG, WHO will also be present on the occasion. The three-day summit will witness 5 Plenary sessions, 8 roundtables, 6 workshops, and 2 symposiums, with the presence of around 90 eminent speakers and 100 exhibitors. The Summit will help uncover investment potential, and give a fillip to innovation, research & development, start-up ecosystem, and the wellness industry. It will help bring together industry leaders, academicians and scholars together and act as a platform for future collaborations.
PM in Adijati Maha Sammelan, Dahod
Prime Minister will attend the Adijati Maha Sammelan in Dahod on 20th April at around 3:30 PM, where he will inaugurate and lay the foundation stone of various development projects worth around Rs 22,000 crore. The Sammelan is expected to witness participation of over 2 lakh people.
Prime Minister will inaugurate projects worth over Rs 1400 crore. He will inaugurate Dahod District Southern Area Regional Water Supply Scheme, constructed on Narmada River Basin, worth around Rs 840 crore. It will cater to the water supply needs of around 280 villages in Dahod District and Devgadh Baria city. Prime Minister will also inaugurate five projects of Dahod Smart City worth around Rs 335 crore. These projects include Integrated Command & Control Centre (ICCC) Building, Storm water drainage system, Sewerage works, Solid Waste Management System and Rain Water Harvesting System. Under Pradhan Mantri Awas Yojana, benefits worth Rs. 120 crore will be provided to 10,000 tribals of Panchmahal and Dahod districts. Prime Minister will also inaugurate 66 KV Ghodia substation, Panchayat Houses, Anganwadis, among others.
Prime Minister will also lay the foundation stone for manufacturing of 9000 HP Electric Locomotives at the Production Unit in Dahod. The cost of the project is around Rs. 20,000 crore. Dahod workshop, established in 1926 for periodic overhaul of steam locomotives, will be upgraded to electric locomotive manufacturing unit with infrastructural improvements. It will provide direct and indirect employment to over 10,000 people. Prime Minister will also lay the foundation stone of various projects of the State government worth around Rs 550 crore. This includes water supply related projects worth about Rs. 300 crore, Dahod Smart City projects worth around Rs. 175 crores, works related to Dudhimati river project, GETCO Substation at Ghodia, among others.