Ministry of Health and Family Welfare
Orientation of States/UTs on Administration of Precaution Dose to 18-59 years old population at Private CVCs
Private COVID-19 Vaccination Centres can charge only up to a maximum of INR 150 as service charge for vaccination over & above the cost of vaccine
09 APR 2022 12:17PM by PIB Delhi
An orientation meeting of all Health Secretaries of States/UTs was held on 09th April 2022 at 10:30 am, under the chairpersonship of Secretary (H&FW), regarding precaution dose for 18-59 years old population at Private CVCs.
Secretary (H&FW) highlighted that the precaution dose will be of same vaccine which has been used for administration of 1st & 2nd dose. It was also informed that no fresh registrations would be required for precaution dose as all due beneficiaries are already registered on CoWIN.
It was emphasized that all vaccinations must mandatorily be recorded of CoWIN platform and both the options of ‘Online appointment’ and ‘Walk-in’ registration and vaccination will be available at Private CVCs.
The Private CVCs will maintain the vaccination sites as per the guidelines issued earlier by MoHFW. They can charge up to a maximum of INR 150 as service charge for vaccination over & above the cost of vaccine. HCWs, FLWs and Citizens aged 60 year or more, shall continue to receive precaution dose vaccination at any CVC, including free of charge vaccination at Government Vaccination Centers.
Detailed orientation of State officials was done on various new provisions made on CoWIN platform for the expansion of eligible population for precaution dose and also correction of vaccination certificates by citizens.
States/UTs were also advised to accelerate the administration of ongoing free COVID-19 vaccination with 1st dose and 2nd dose to 12+ years population and optimal administration of precaution dose for HCWs, FLWs and ≥60 years population at Govt. CVCs.
Dr. Manohar Agnani, Addl.Secy (Health) and other senior officers of Union Health Ministry were present in the virtual meeting along with Health Secretary and NHM Mission Directors and other officials from States/UTs.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଦେଶର ଘରୋଇ ଟିକାକରଣ କେନ୍ଦ୍ରରେ ୧୮ରୁ ୫୯ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ପ୍ରତିଷେଧକ ମାତ୍ରା ପ୍ରଦାନ ନେଇ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡିକର ପ୍ରାଥମିକ ତାଲିମ
ଘରୋଇ କୋଭିଡ-୧୯ ଟିକାକରଣ କେନ୍ଦ୍ରଗୁଡିକ ଟିକା ମୂଲ୍ୟ ଛଡା ସର୍ବାଧିକ ୧୫୦ ଟଙ୍କା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସେବାବାବଦ ଦେୟ ଅସୁଲ କରିପାରିବେ
09 APR 2022 12:17PM by PIB Bhubaneswar
ଘରୋଇ କୋଭିଡ ଟିକାକରଣ ଗ୍ରହଣ କେନ୍ଦ୍ର ଗୁଡିକରେ ୧୮ରୁ ୫୯ ବର୍ଷର ଲୋକମାନଙ୍କ ପ୍ରତିଷେଧକ ମାତ୍ରା ଦେବା ସଂକ୍ରାନ୍ତ ଏକ ପ୍ରାକ ପ୍ରସ୍ତୁତି ବୈଠକ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ସଚିବଙ୍କ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ ତା ୦୯.୪.୨୨ ଦିନ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଯାଇଛି । ଏଥିରେ ସମସ୍ତ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସଚିବମାନେ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ ।
ପ୍ରଥମ ଓ ଦ୍ୱିତୀୟ ମାତ୍ରା ଯାହା ପ୍ରତିଷେଧକ ମାତ୍ରା ମଧ୍ୟ ଠିକ ସେଇୟା ବୋଲି କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ସଚିବ କହିଥିଲେ । ପ୍ରତ୍ୟେକ ହିତାଧିକାରୀ କୋୱିନ ପୋର୍ଟାଲରେ ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇ ସାରିଥିବାରୁ ପ୍ରତିଷେଧକ ମାତ୍ରା ନିମନ୍ତେ କୌଣସି ସାନି ପଞ୍ଜିକରଣର ଆବଶ୍ୟକତା ନାହିଁ ।
ଏଥିରେ କୁହାଯାଇଥିଲା ଯେ ସମସ୍ତ ଟିକାକରଣ କୋୱିନ ପୋର୍ଟାଲରେ ପଞ୍ଜିକୃତ ହେବା ବାଧ୍ୟତାମୂଳକ ଓ ଅନଲାଇନ ଆପଏଣ୍ଟମେଣ୍ଟ ଓ ୱାକଇନ ପଞ୍ଜିକରଣର ଦୁଇଟି ଯାକ ଇଛାଧୀନ ବିଷୟ ଘରୋଇ କୋଭିଡ ଟିକାକରଣ କେନ୍ଦ୍ରରେ ଉପଲବ୍ଧ ।
ପୂର୍ବରୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ଜାରି ହୋଇଥିବା ମାର୍ଗଦର୍ଶିକା ଅନୁସାରେ ଘରୋଇ କୋଭିଡ ଟିକାକରଣ କେନ୍ଦ୍ରଗୁଡିକ ସେମାନଙ୍କ ସାଇଟ ଖୋଲା ରଖିବେ । ଟିକାର ମୂଲ୍ୟକୁ ଛାଡି ସେମାନେ ଜଣଙ୍କଠାରୁ ସର୍ବାଧିକ ୧୫୦ ଟଙ୍କା ସେବାବାବଦ ଆୟ ଅସୁଲ କରିପାରିବେ । ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା କର୍ମୀ, ସମ୍ମୁଖ ଯୋଦ୍ଧା ଏବଂ ୬୦ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ବୟସର ନାଗରିକ ଯେକୌଣସି କୋଭିଡ ଟିକା ଗ୍ରହଣ କେନ୍ଦ୍ରରେ ପ୍ରତିଷେଧକ ମାତ୍ରା ନେଇପାରିବେ । ସରକାରୀ ଟିକାକରଣ କେନ୍ଦ୍ରରେ ସେମାନଙ୍କୁ କୌଣସି ଦେୟ ପଇଠ କରିବାକୁ ପଡିବ ନାହିଁ ।
ରାଜ୍ୟ ଅଧିକାରୀମାନଙ୍କୁ କୋୱିନ ପ୍ଲାଟଫର୍ମରେ ଥିବା ବିଭିନ୍ନ ନୂତନ ବ୍ୟବସ୍ଥା ନେଇ ମଧ୍ୟ ସବିଶେଷ ପ୍ରାକ ପ୍ରସ୍ତୁତି ତାଲିମ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିଲା ।
ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ଗୁଡିକୁ ୧୨ ବର୍ଷରୁ ଅଧିକ ପିଲାମାନଙ୍କ ନିମନ୍ତେ କୋଭିଡ-୧୯ର ବିନାଦେୟ ଯୁକ୍ତ ଟିକା ଓ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା କର୍ମୀ, ସମ୍ମୁଖ ଯୋଦ୍ଧା ଓ ୬୦ ବର୍ଷରରୁ ଅଧିକ ବୟସର ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କୁ ସରକାରୀ ଟିକାକରଣ କେନ୍ଦ୍ରରେ ଦେବାକୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଇଛି ।
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଅତିରିକ୍ତ ସଚିବ ଡକ୍ଟର ମନୋହର ଅଗନାନୀ ଓ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ବରିଷ୍ଠ ଅଧିକାରୀଙ୍କ ସମେତ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସଚିବ ଓ ଜାତୀୟ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମିଶନ ନିର୍ଦ୍ଦେଶକ ଓ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ଅଧିକାରୀ ଏହି ଅଭାସି ବୈଠକରେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ ।