Ministry of Health and Family Welfare
Orientation of States/UTs on Administration of Precaution Dose to 18-59 years old population at Private CVCs
Private COVID-19 Vaccination Centres can charge only up to a maximum of INR 150 as service charge for vaccination over & above the cost of vaccine
09 APR 2022 12:17PM by PIB Delhi
An orientation meeting of all Health Secretaries of States/UTs was held on 09th April 2022 at 10:30 am, under the chairpersonship of Secretary (H&FW), regarding precaution dose for 18-59 years old population at Private CVCs.
Secretary (H&FW) highlighted that the precaution dose will be of same vaccine which has been used for administration of 1st & 2nd dose. It was also informed that no fresh registrations would be required for precaution dose as all due beneficiaries are already registered on CoWIN.
It was emphasized that all vaccinations must mandatorily be recorded of CoWIN platform and both the options of ‘Online appointment’ and ‘Walk-in’ registration and vaccination will be available at Private CVCs.
The Private CVCs will maintain the vaccination sites as per the guidelines issued earlier by MoHFW. They can charge up to a maximum of INR 150 as service charge for vaccination over & above the cost of vaccine. HCWs, FLWs and Citizens aged 60 year or more, shall continue to receive precaution dose vaccination at any CVC, including free of charge vaccination at Government Vaccination Centers.
Detailed orientation of State officials was done on various new provisions made on CoWIN platform for the expansion of eligible population for precaution dose and also correction of vaccination certificates by citizens.
States/UTs were also advised to accelerate the administration of ongoing free COVID-19 vaccination with 1st dose and 2nd dose to 12+ years population and optimal administration of precaution dose for HCWs, FLWs and ≥60 years population at Govt. CVCs.
Dr. Manohar Agnani, Addl.Secy (Health) and other senior officers of Union Health Ministry were present in the virtual meeting along with Health Secretary and NHM Mission Directors and other officials from States/UTs.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
লনাইগী সি.ভি.সি.শিংদা চহি ১৮-৫৯ শুরবা মীওইনা প্রিকোসন দোজ কাপ্পদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী ওরেন্তেসন
লনাইগী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন সেন্তরশিংনা ভেক্সিনগী মমলগী মথক্তা ভেক্সিনেসনগী সর্বিস চার্জ ওইনা য়াম্লবদা আই.এন.আর. ১৫০ ফাওবা লৌবা য়াই
09 APR 2022 12:17PM by PIB Imphal
লনাইগী সি.ভি.সি.শিংদা চহি ১৮-৫৯ শুরবা মীওইনা প্রিকোসন দোজ কাপ্পগা মরী লৈননা, ২০২২গী এপ্রিল ৯গী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবা মতমদা সেক্রেতরী (ঐচ. অমসুং এফ.দবল্যু.)গী চেয়রপর্সনশিপকী মখাদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী হেলথ সেক্রেতরীশিং পুম্বগী ওইবা ওরেন্তেসন মিতিং অমা পাংথোকখ্রে।
সেক্রেতরী (ঐচ. অমসুং এফ.দবল্যু.)না নিংশিংখি মদুদি প্রিকোসন দোজ অসি অহানবা অমসুং অনিশুবা দোজ কাপ্পদা শিজিন্নখিবা চপ মান্নবা ভেক্সিন অদুমক ওইগদবনি। মসিদা অমুকসু খঙহল্লি মদুদি কোৱিন্দা হান্ননা রেজিস্তর তৌখ্রবা বেনিফিসরীশিংগী ওইনা প্রিকোসন দোজকীদমক অনৌবা রেজিস্ত্রেসন তৌবগী মথৌ তারোই।
মসিদা মরুওইবা পীরি মদুদি ভেক্সিনেসন খুদিংমক কোৱিন প্লেতফোর্মদা রেকোর্দ শোইদনা তৌগদবনি অমসুং ‘ওনলাইন এপোইন্তমেন্ত’ অমসুং ‘ৱাল্ক-ইন’ রেজিস্ত্রেসন অমসুং ভেক্সিনেসনগী ওপসন অনিমক লনাইগী সি.ভি.সি.শিংদা ফংগনি।
লনাইগী সি.ভি.সি.শিংনা ভেক্সিনেসনগী মফমশিং এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.না হান্ননা ইসু তৌখ্রবা লমজিং-মতাক্কী মতুং ইন্না থমগদবনি। মখোয়না ভেক্সিনগী মমলগী মথক্তা ভেক্সিনেসনগী সর্বিস চার্জ ওইনা য়াম্লবদা আই.এন.আর. ১৫০ ফাওবা লৌবা য়াই। ঐচ.সি.দবল্যু.শিং, এফ.এল.দবল্যু.শিং অমসুং চহি ৬০ নত্ত্রগা মথক্কী মীওইশিংনা, সরকারগী ভেক্সিনেসন সেন্তরশিংদা লেম্না ভেক্সিনেসন কাপ্পা য়াওনা সি.ভি.সি. অমদা প্রিকোসন দোজ ভেক্সিনেসন হেক্তা কাপ্পা য়াই।
প্রিকোসন দোজগী ইলিজিবল ওইরবা মীশিং চাওথোকপা অমসুং নাগরীকশিংনা ভেক্সিনেসন সর্তিফিকেৎশিংগী শেমদোকপগী রাজ্য ওফিসিএলশিংগী ওরেন্তেসনগী মরীক চুম্বা কোৱিনগী প্লেতফোর্মদা শেম্বা অনৌবা প্রোভিসনশিংদা তৌরি।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংবু অহানবা অমসুং অনিশুবা দোজতগীনা চহি ১২+কী মীশিংদা হৌজিক চৎথরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কাপ্পা হেনগৎনবা অমসুং সরকারগী .ভি.সি.শিংদা ঐচ.সি.দবল্যু.শিং, এফ.এল.দবল্যু.শিং অমসুং চহি ৬০ মীওইশিংদা প্রিকোসন দোজ কাপ্নবা পাউতাকসু পীখি।
দাঃ মনোহর আঙ্গানি, এদ্দিসনেল সেক্রেতরী (হেলথ) অমসুং কেন্দ্রগী হেলথ মন্ত্রালয়গী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংগা লোয়ননা হেলথ সেক্রেতরী অমসুং এন.ঐচ.এম. মিসন দাইরেক্তরশিং অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদগী অতৈ ওফিসিএলশিংনা ভর্চুএল মিতিং অসিদা শরুক য়াখি।