শেল-থুম মন্ত্রালয়
স্তেত ১৪দা লুপা করোর ৭১৮৩.৪২গী রিভিন্যু দিফিসিৎ গ্রান্ত কাইথখ্রে
স্তেতশিংনা ২০২২-২৩দা লুপা করোর ৮৬.২০১গী অপুনবা রিভিন্যু দিফিসিৎ গ্রান্তকী শেনফম ফংখ্রে
08 APR 2022 12:35PM by PIB Imphal
শেলথুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা ঙসি স্তেত ১৪তা লুপা করোর ৭,১৮৩.৪২গী অহানবা থাগী ওইবা পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ (পি.দি.আর.দি.) গ্রান্তকী শেনফম কাইথখ্রে। গ্রান্ত অসি তরামঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসনগী রিকম্মেন্দেসন মতুং ইন্না পীবনি‍।
তরামঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসন্না শেনবা চহি ২০২২-২৩গী ওইনা স্তেত ১৪দা অপুনবা লুপা করোর ৮৬,২০১গী পোস্ত দিভোলুসন রিভিন্যু দিফিসিৎ গ্রান্তকী শেনফম পীননবা রিকম্মেন্দ তৌরকখিবনি‍। রিকম্মেন্দ তৌরক্লিবা গ্রান্ত অসি দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা রিকম্মেন্দ তৌরক্লবা স্তেতশিংদা থাগী ওইবা মান্নবা ইন্সতোল্মেন্ত ১২ থোক্না থাদোক্কদবনি‍।
সংবিধানগী আর্তিকল ২৭৫গী মখাদা স্তেতশিংদা পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্ত পীবনি‍। গ্রান্তশিং অসি ফাইনান্স কম্মিসনগী রিকম্মেন্দেসনশিংগী মতুং ইন্না স্তেতশিংগী পোস্ত দিভোল্যুসনগী রিভেন্যু একাউন্তশিংদা লাকপা অৱাৎপা মেনখৎনবা পীবনি‍।
স্তেতশিংনা গ্রান্ত অসি ফংবা য়াবগী ইলিজিবিলিতী অমসুং গ্রান্তগী শেন্ফমগী চাং অসি শেনবা চহি ২০২০-২১দগী ২০২৫-২৬ ফাওবগী ওইনা এসেস তৌরবা দিভোল্যুসন য়েংলবা মতুংদা স্তেত অদুগী শেন্থোক অমসুং চাদিংগী ফীভম নৈনরবা মতুংদা মরক্তা লৈরিবা অহোবা অদুদা য়ুম্ফম ওইরগা লেপ্পনি‍।
পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্তগীদমক তরামঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসন্না রিকম্মেন্দ তৌখ্রবা স্তেতশিং অদুদি: অন্ধ্র প্রদেশ, অসাম, হিমাচল প্রদেশ, কেরলা, মনিপুর, মেঘালয়, মিজোরাম, নাগালেন্দ, পঞ্জাব, রাজস্থান, সিক্কিম, ত্রিপুরা, উত্তরাখন্দ অমসুং নোংচুপ বেঙ্গলনি‍।
শেনবা চহি ২০২২-২৩গী ওইনা স্তেত-স্তেতশিংগী রিকম্মেন্দ তৌরক্লবা পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্ত অমসুং অহানবা ইন্সতোলমেন্ততা স্তেতশিংদা থাদোকখ্রবা শেনফমগী মচা খায়বা ৱারোল মখাদা পীরি:
স্তেত-স্তেতকী ওইনা কাইথখিবা পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্ত (পি.দি.আর.দি.জি.)
(লুপা করোরগী খুজিংদা)
সেরিএল মশিং
স্তেত মমিং
এফ.সি.-এক্স.ভি.না শেনবা চহি ২০২২-২৩গী ওইনা রিকম্মেন্দ তৌরক্লবা পি.দি.আর.দি.জি.
এপ্রিল ২০২২দা থাদোকখ্রবা ১বা ইন্সতোলমেন্ত
১
অন্ধ্র প্রদেশ
১০,৫৪৯
৮৭৯.০৮
২
অসাম
৪,৮৯০
৪০৭.৫০
৩
হিমাচল প্রদেশ
৯,৩৭৭
৭৮১.৪২
৪
কেরলা
১৩,১৭৪
১০৯৭.৮৩
৫
মনিপুর
২,৩১০
১৯২.৫০
৬
মেঘালয়
১,০৩৩
৮৬.০৮
৭
মিজোরম
১,৬১৫
১৩৪.৫৮
৯
নগালেন্দ
৪,৫৩০
৩৭৭.৫০
৯
পঞ্জাব
৮,২৭৪
৬৮৯.৫০
১০
রাজস্থান
৪,৮৬২
৪০৫.১৭
১১
সিক্কিম
৪৪০
৩৬.৬৭
১২
ত্রিপুরা
৪,৪২৩
৩৬৮.৫৮
১৩
উত্তরাখন্দ
৭,১৩৭
৫৯৪.৭৫
১৪
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৩,৫৮৭
১১৩২.২৫

Ministry of Finance
Revenue Deficit Grant of Rs. 7183.42 crore released to 14 States
States get a total Revenue Deficit Grant of Rs. 86,201 crore in 2022-23
08 APR 2022 12:35PM by PIB Delhi
The Department of Expenditure, Ministry of Finance has on Thursday released the 1st monthly instalment of Post Devolution Revenue Deficit (PDRD) Grant of Rs.7,183.42 crore to 14 States. The grant has been released as per the recommendations of the Fifteenth Finance Commission.
The Fifteenth Finance Commission has recommended a total Post Devolution Revenue Deficit Grant of Rs. 86,201 crore to 14 States for the financial year 2022-23. The recommended grant will be released by the Department of Expenditure to the recommended States in 12 equated monthly instalments.
The Post Devolution Revenue Deficit Grants are provided to the States under Article 275 of the Constitution. The grants are released to the States as per the recommendations of the successive Finance Commissions to meet the gap in Revenue Accounts of the States post devolution.
The eligibility of States to receive this grant and the quantum of grant for the period from 2020-21 to 2025-26 was decided by the Fifteenth Commission based on the gap between assessment of revenue and expenditure of the State after taking into account the assessed devolution during this period.
The States who have been recommended Post Devolution Revenue Deficit Grant by the Fifteenth Finance Commission during 2022-23 are : Andhra Pradesh, Assam, Himachal Pradesh, Kerala, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Punjab, Rajasthan, Sikkim, Tripura, Uttarakhand and West Bengal.
State-wise details of Post Devolution Revenue Deficit Grant recommended for 2022-23 and the amount released to States as 1st instalment are as under:
State-wise Post Devolution Revenue Deficit Grants (PDRDG) Released
(Rs in crore)
S.No.
Name of State
PDRDG recommended by FC-XV for the year 2022-23.
1st instalment released for the month of April, 2022.
1
Andhra Pradesh
10,549
879.08
2
Assam
4,890
407.50
3
Himachal Pradesh
9,377
781.42
4
Kerala
13,174
1097.83
5
Manipur
2,310
192.50
6
Meghalaya
1,033
86.08
7
Mizoram
1,615
134.58
8
Nagaland
4,530
377.50
9
Punjab
8,274
689.50
10
Rajasthan
4,862
405.17
11
Sikkim
440
36.67
12
Tripura
4,423
368.58
13
Uttarakhand
7,137
594.75
14
West Bengal
13,587
1132.25