ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କରୋନା ସଂକ୍ରମଣ ପ୍ରତିହତ ଦିଗରେ ପଦକ୍ଷେପ
27 MAR 2022 9:30AM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶରୁ କରୋନା ଦୂର କରିବା ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ନିରନ୍ତର ଉଦ୍ୟମ କରୁଛନ୍ତି । ଏଥିପାଇଁ ସମଗ୍ର ଦେଶରେ ବିନା ମୂଲ୍ୟରେ ଟିକାଦାନ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଛି । ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ୧,୮୩,୨୦,୧୦,୦୩୦ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇ ସାରିଲାଣି । ଏଥିପାଇଁ ବିଭିନ୍ନ ଟିକାଦାନ କେନ୍ଦ୍ରରେ ମୋଟ ୨,୧୭,୭୩,୮୦୩ ଥର ଉଦ୍ୟମ ହୋଇଛି । ଚଳିତ ମାର୍ଚ୍ଚ ମାସ ୧୬ ତାରିଖଠାରୁ ୧୨ରୁ ୧୪ ବର୍ଷ ବୟସର ବର୍ଗର ପିଲାଙ୍କୁ ଟିକାଦାନ କାର୍ଯ୍ୟ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅଧୀନରେ ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ୧,୨୨,୦୧,୦୬୫ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଯାଇସାରିଲାଣି ।
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକେନ୍ଦ୍ର କର୍ମୀମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ୧୦,୪୦,୩୪,୪୭୨ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ, ୯,୯୯,୬୨୬୧ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଏବଂ ୪୪୨୧୮୭୨ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରତିଷେଧାତ୍ମକ ଟିକା ଦିଆଯାଇ ସାରିଲାଣି । କ୍ଷେତ୍ରସ୍ତରୀୟ କର୍ମୀମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ୧୮,୪୧,୨୭୯୭ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ, ୧୭,୫୦,୧୦୮୬ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଏବଂ ୬୭୯୩୪୭୬ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରତିଷେଧାତ୍ମକ ଡୋଜ୍ ଦିଆଯାଇ ସାରିଲାଣି ।
୧୨ରୁ ୧୪ ବର୍ଷ ବୟସର ପିଲାଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ଟିକା ଦିଆଯାଇଛି । ୧୫ରୁ ୧୮ ବର୍ଷ ବର୍ଗରେ ୫୬,୮୧୧୪୨୨ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ, ୩୭୧୭୪୧୧୩ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି ।
୧୮ରୁ ୪୪ ବର୍ଷ ବର୍ଗରେ ୫୫୪୨୭୮୦୨୨ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ୍, ୪୬୩୪୫୭୫୩୦ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଟିକା ଦିଆଗଲାଣି ।
୪୫ରୁ ୫୯ ବୟସ ବର୍ଗରେ ୨୦୨୬୯୦୯୬୯ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ, ୧୮୪୭୪୮୯୫୦ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଦିଆଯାଇଛି ।
୬୦ ବର୍ଷ ବୟସରୁ ଅଧିକ ବର୍ଗରେ ୧୨୬୬୯୭୫୯୮ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରଥମ ଡୋଜ, ୧୧୫୦୭୭୯୩୦ ଜଣଙ୍କୁ ଦ୍ୱିତୀୟ ଡୋଜ ଏବଂ ୧୧୩୪୦୪୬୭ ଜଣଙ୍କୁ ପ୍ରତିଷେଧାତ୍ମକ ଟିକା ଦିଆଯାଇସାରିଲାଣି ।
ଦେଶରେ କରୋନା ବର୍ତ୍ତମାନ ନିମ୍ନମୁଖୀ ସଂକ୍ରମଣରେ ରହିଛି । ଆଜି ସକାଳ ୭ଟା ସୁଦ୍ଧା ୧୬୧୮୭ ଜଣ ନୂଆ ସଂକ୍ରମିତ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହା ୦.୦୪ ଶତାଂଶ ହାରରେ କମୁଛି । ସେହିପରି ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ମଧ୍ୟ ବଢ଼ୁଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୧୮୨୬ ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରି ମୋଟ ୪୨୪୮୨୨୬୨ ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହେଲେଣି । ଏହାର ହାର ବର୍ତ୍ତମାନ ୯୮.୭୫ ଶତାଂଶ ରହିଛି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୧୪୨୧ ଜଣ ନୂଆ ସଂକ୍ରମିତ ହୋଇଛନ୍ତି । ଗତ ୨୪ ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ୬,୨୦,୨୫୧ଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ହୋଇଛି । ଏ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ମୋଟ ୭୮,୬୯,୨୨,୯୬୫ଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା କରାଗଲାଣି । ବର୍ତ୍ତମାନ ଦୈନିକ ସଂକ୍ରମଣ ହ।ର ୦.୨୩ ଶତାଂଶ ଏବଂ ସାପ୍ତାହିକ ସଂକ୍ରମଣ ହାର ୦.୨୭ ଶତାଂଶ ରହିଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 183.20 Cr
Over 1.22 Cr vaccine doses administered for age group 12-14 years
India's Active caseload declines to 16,187 today; stands at 0.04% of India’s total Positive Cases
1,421 new cases reported in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 98.75%
Weekly Positivity Rate is presently at 0.27%
27 MAR 2022 9:30AM by PIB Delhi
India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 183.20 Cr (1,83,20,10,030) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 2,17,73,803 sessions.
COVID-19 vaccination for the age group 12-14 years was started on 16 March, 2022. So far, more than 1.22 Cr (1,22,01,065) adolescents have been administered with the first dose of COVID-19 vaccine.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
10403472
2nd Dose
9996261
Precaution Dose
4421872
FLWs
1st Dose
18412797
2nd Dose
17501086
Precaution Dose
6793476
Age Group 12-14 years
1st Dose
12201065
Age Group 15-18 years
1st Dose
56814422
2nd Dose
37174113
Age Group 18-44 years
1st Dose
554278022
2nd Dose
463457530
Age Group 45-59 years
1st Dose
202690969
2nd Dose
184748950
Over 60 years
1st Dose
126697598
2nd Dose
115077930
Precaution Dose
11340467
Precaution Dose
2,25,55,815
Total
1,83,20,10,030
Following a continuous downward trend, India’s Active Caseload has declined to 16,187 today, constituting 0.04% of the country's total Positive Cases.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.75%. 1,826 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 4,24,82,262.
1,421 new cases were reported in the last 24 hours.
The last 24 hours saw a total of 6,20,251 COVID-19 tests being conducted. India has so far conducted over 78.69 Cr (78,69,22,965) cumulative tests.
There has been a sustained fall in the weekly and daily Positivity Rates too. Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 0.27% and the Daily Positivity rate is also reported to be 0.23%.