ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଗୋଟିଏ ବର୍ଷରେ ୧ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ଅର୍ଡର ହାସଲ ପାଇଁ ଗଭର୍ଣ୍ଣମେଣ୍ଟ ଇ ମାର୍କେଟପ୍ଲେସ୍ (ଜିଇଏମ୍‌) କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
24 MAR 2022 9:25AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ୨୦୨୧-୨୨ ଆର୍ଥିକ ବର୍ଷରେ ୧ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ସାମଗ୍ରୀ କ୍ରୟ ପାଇଁ ଗଭର୍ଣ୍ଣମେଣ୍ଟ ଇ ମାର୍କେଟପ୍ଲେସ୍ (ଜିଇଏମ୍‌) କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି । ସେ ଏହା ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଜିଇଏମ ପ୍ଲାଟଫର୍ମ ୫୭% ଅର୍ଡର ମୂଲ୍ୟ ସହିତ ଏମଏସଏମଇ କ୍ଷେତ୍ରକୁ ସଶକ୍ତ କରୁଛି ।
ଏକ ଟୁଇଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ଜାଣି ଖୁସି ଯେ ଜିଇଏମ୍‌ ଗୋଟିଏ ବର୍ଷରେ ୧ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଅର୍ଡର ହାସଲ କରିଛି! ଏହା ପୂର୍ବ ବର୍ଷ ତୁଳନାରେ ଏକ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ବୃଦ୍ଧି । ଜିଇଏମ ପ୍ଲାଟଫର୍ମକୁ ଏମ୍ଏସଏମ୍ଇ କ୍ଷେତ୍ରରୁ ୫୭% ଅର୍ଡର ଆସିବା ସହିତ ଏହା ଏମଏସଏମଇକୁ ଅଧିକ ସଶକ୍ତ କରୁଛି ।”

Prime Minister's Office
PM appreciates Government e Marketplace (GeM) for achieving order value of Rs 1 Lakh Crore in a single year
24 MAR 2022 9:25AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has appreciated Government e Marketplace (GeM) for achieving annual procurement of Rs. 1 lakh crore in Financial Year 2021-22. He has also said that GeM platform is especially empowering MSMEs, with 57% of order value coming from MSME sector.
In a tweet, the Prime Minister said;
"Happy to know that @GeM_India has achieved order value of Rs 1 Lakh Crore in a single year! This is a significant increase from previous years. The GeM platform is especially empowering MSMEs, with 57% of order value coming from MSME sector."