Prime Minister's Office
PM Modi’s message on the occasion of Bhav Vandna Parv at SGVP Gurukul in Ahmedabad, Gujarat
"The biography of Pujya Shastriji Maharaj will present a selfless life of a personality that remained devoted to the quest of knowledge and service of the society”
“Shastriji emphasized adapting ancient wisdom as per the needs of the time and avoiding stagnation”
“Saints and Bhakti Movement had played a major role in laying the foundation of the freedom movement”
20 MAR 2022 10:51PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi spoke on the occasion of Bhav Vandna Parv at SGVP Gurukul in Ahmedabad, Gujarat today. The event was organized on the occasion of the release of Pujya Shastriji Maharaj's biography - 'Shri Dharmajivan Gatha'.
Speaking on the occasion, the Prime Minister said that the deeds and stories of great personalities, often, remain only in memory and oral tradition instead of being recorded in writing. The biography of Pujya Shastriji Maharaj will present a selfless life of a personality that remained devoted to the quest of knowledge and service of the society, in the written form, he said. Referring to Pujya Shastriji Maharaj’s dictum of welfare of all, the Prime Minister said his vision of ‘Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas’ draws inspiration from the greats like Shastriji Maharaj and is based on the philosophy of ‘Sarvjan Hitay and Sarvjan Sukhay’.
The Prime Minister said Gurukul tradition of ancient India was embodiment of ‘sarvjan hitay’ as in the Gurukul pupil from all walks of life used to study together. This tradition carries in it the seeds of connecting the grand past and glorious future. This tradition gives religious, cultural and social inspiration to the common people of the country. Shastri ji shaped many lives all over the globe through his gurukul. “His life was not mere preaching or orders but a continuous stream of discipline and tapasaya….and he continues to guide us on the path of duty”, the Prime Minister said.
Recalling his personal association with SGVP Gurukul, the Prime Minister noted the elements of modernity in the ancient wisdom of the great institution. Shastriji emphasized adapting ancient wisdom as per the needs of the time and avoiding stagnation, the Prime Minister said.
The Prime Minister said that the saints and Bhakti Movement had played a role in laying the foundation of the freedom movement. He said that the Gurukul family may come forward to contribute in the Azadi ka Amrit Mahotsav and Amrit Kaal. Referring to the uncertainties caused by the pandemic and crises like Ukraine situation, the Prime Minister reiterated the importance of Aatmnirbharta. He asked the Gurukul family to be Vocal for Local. He asked them to make a list of things of everyday use and gauge the extent of dependence on the imported objects. If a thing is available which is made with the sweat of an Indian, that should always be preferred. Similarly, the family can contribute to Swachh Bharat Abhiyan, avoiding single use plastic. He asked them to regularly go out in groups to places like Statue of Unity or local statues for improving cleanliness. He also stressed the need to promote natural farming to protect mother earth from chemical and other damage. The Gurukul can play a major role in this, the Prime Minister said.
He concluded by requesting the Gurukul family to celebrate the Azadi ka Amrit Mahotsav in a novel way following the teachings of Pujya Shastriji Maharaj.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
গুজরাতকী এহমদাবাদতা এস.জি.ভি.পি. গুরুকুলদা ভৱ ৱন্দনা পার্বগী থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীগী পাউজেল
“পুজ্য শাস্ত্রিজী মহারাজকী পুনশি ৱারিনা লৌশিং তানশিনবা অমসুং খুনাইগী সেবাদা কৎথোক্লবা শক্নাইরবা মীশক অমগী মশাগী ওইজবা থাদোক্লবা পুনশি অমা উৎলগনি”
“শাস্ত্রিজীনা মতমগী তঙাইফদবা অদুগী মতুং ইন্না মমাংঙৈগী ৱাখল-লৌশিংবু শিজিন্নবা অমসুং পন্দুনা লৈহন্দবা হায়বসিদা মরু ওইবা থমখি”
“সন্তশিং অমসুং ভক্তি মুভমেন্তনা নিংখা তম্বগী খোংজংগী ইহৌ অসি শাগৎপদা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌখি”
20 MAR 2022 10:51PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদিনা ঙসি গুরাতকী এহমদাবাদতা এস.জি.ভি.পি. গুরুকুলদা ভৱ ৱন্দনা পর্বগী থৌরমদা ৱা ঙাংকি। থৌরম অসি পুজ্য শাস্ত্রিজী মহারাজকী পুনশি ৱারি – ‘শ্রী ধর্মজিৱন গথা’ ফোংবগী থৌরমদা শিনখিবনি।
থৌরম অদুদা ৱা ঙাংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি অফাওবা মীশিংগী মখোয়না তৌরম্বা থবকশিং অমসুং ৱারিশিং অসি অনম্বা মতমদা অইবা ওইনা থম্বগী মহুত্তা ৱাখলদা নিংশিংদুনা অমসুং চিনহায়গী চৎনবীদা ওইনা লৈহৌই। পুজ্য শাস্ত্রিজী মহারাজকী পুনশি ৱারি অসিনা লৌশিং তানশিনবা অমসুং খুনাইগী সেবাদা কৎথোক্লবা শক্নাইরবা মীশক অমগী মশাগী ওইজবা থাদোক্লবা পুনশি অমা, অইবা ওইনা উৎলগনি হায়না মহাক্না হায়খি। পুজ্য শাস্ত্রিজী মহারাজনা ময়ামগী য়াইফনবগী মতাংদা হায়খিবা ৱাফম অদুবু পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী ‘সবকা সাথ, সবকা ৱিকাস, সবকা বিস্বাস অমসুং সবকা প্রয়াস’কী ভিজন অসি শাস্ত্রিজী মহারাজগুম্বা অফাওবশিং অসিদগী ৱাখল-লৌশিং লৌই অমসুং মসি ‘সর্বজন হিতয় অমসুং সর্বজন সুখয়’গী ৱাখল্লোন অসিদা য়ুমফম ওই হায়না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অরিবা ভারতকী গুরুকুলগী চৎনবী অসি ‘সর্বজন হিতয়’গী শক্তম্নি মরমদি মফম কয়াদগী লাকপা গুরুকুলগী মহৈরোইশিংনা পুন্না তম্মিনৈ। মসিগী চৎনবী অসিদা য়াম্না ফজরবা মমাংঙৈগী মতম অমসুং চাউথোক্নিংঙাই ওইরবা তুংদা লাক্কদবা মতমগা শমজিন্নহল্লিবা মরী অদুবু পুদুনা চৎলি। চৎনবী অসিনা লৈবাক অসিগী চমজরবা মীচম প্রজাশিংদা ধর্মগী, চৎনবীগী ওইবা অমসুং খুনাইগী মতাংদা ৱাখল-লৌশিং পী। শাস্ত্রিজীনা মহাক্কী গুরুকুল অসিগী খুত্থাংদা মালেম অসিগী মীওই কবা অমগী পুনশি শেমখি। “মহাক্কী পুনশি অদু চুম্নগী ৱাপাও শন্দোকপা অমসুং য়াথং পীবা নত্তে, চৎনরোল অমসুং তপস্যাগী লেপ্পা লৈতনা চেনথরিবা ঈচেলনি অমসুং থৌ পাংথোকপগী লম্বিদা মহাক্না লেপ্তনা লমজিং-লমতাকপীরি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
এস.জি.ভি.পি. গুরুকুলগা লৈনরিবা মহাক্কী মরী অদুবু নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা অচৌবা ইন্সতিত্যুশনগী মমাংঙৈগী ৱাখল-লৌশিংদা মোদর্নিতীগী ইলেমেন্তশিং অদু পনখি। শাস্ত্রিজীনা মতমগী তঙাইফদবা অদুগী মতুং ইন্না মমাংঙৈগী লৌশিংবু শিজিন্নবা অমসুং পন্দুনা লৈহন্দবা হায়বসিদা মরু ওইবা থমখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি সন্তশিং অমসুং ভক্তি মুভমেন্তনা নিংখা তম্বগী খোংজংগী ইহৌ অসি শাগৎপদা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌখি। মহাক্না হায়খি মদুদি গুরুকুলগী ইমুংনা আজাদি কা অমৃত মাহোতসব অমসুং অমৃত কালদা শরুক য়ানবা চোংথোরকপা য়াগনি। লাইচৎ অমসুং য়ুক্রেনদা থোক্লিবা খুদোংথিবা মতম অসিনা মরম ওইদুনা থোকহনবা তম্বা ঙমদবশিং অদুবু পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা আত্মানির্ভর্তাগী মরু ওইবা অদু হন্না-হন্না হায়খি। মহাক্না গুরুকুলগী ইমুংদা ভোকল ফোর লোকল ওইনবা হায়খি। মহাক্না মখোয়দা নুমিৎ খুদিংগী শিজিন্নরিবা পোৎলমশিংগী লিস্ত অমা শেমদুনা মপান লমদগী পুশিল্লকপা পোৎশিংদা মপাল তাংবগী চাং অদু খন্দুনা য়েংনবা হায়খি। করিগুম্বা পোৎশক অমা ভারতমচা অমগী হুমাংনা শেম্বা ওইরবদি, মদু মতম চুপ্পদা অদুনা হেন্না মরু ওইনা লৌগদবনি। অসিগা চপ মান্ননা ইমুং অসিনা সিঙ্গল য়ুস প্লাস্তিক শিজিন্নবা লেপ্তুনা স্বচ ভারত অভিয়ানদা শরুক য়াবা য়াগনি। মহাক্না মখোয়দা অরু-অনান হেনগৎহন্নবগীদমক্তা কাংলুপ ওইনা স্তেচু ওফ য়ুনিতী নত্রগা লোকল স্তেচুগুম্বা মফশিংদা তোইনা চৎনবা হায়খি। মহাক্না পৃথিবী ইমা অসিবু কেমিকেল অমসুং অতোপ্পা কয়া অমনা শোকহনবদগী কন্নবা নেচরেল ফার্মিংবু য়োকখৎপগি তঙাইফদবা অদুগী মতাংদসু মরু ওইনা পনখি। গুরুকুলনা মসিদা য়াম্ন আমরু ওইবা থৌদাং লৌবা ঙমগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খিল
মহাক্না অরোইবদা গুরুকুল ইমুংনা পুজ্য শাস্ত্রিজী মহারাজনা তম্বীরম্বা-তাকপীরম্বা পাউতাকশিং অদু ইন্দুনা অনৌবা মওংদা আজাদি কা অমৃত মাহোতসব পাংথোক্নবা হায়জরদুনা লোইশিনখি।