প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা অহমেদবাদতা গুজরাত পঞ্চায়ত মহাসমেলনদা ৱা ঙাংখ্রে
“ঙসি, ঐখোয়না অমৃত মহোতসব পাংথোক্লি, ঐখোয়না বাপুগী 'গ্রামীন বিকাস'কী মংলান অদু মংফাওনহনগদবনি”
“পঞ্চায়ত রিপ্রজেন্তেতিব লাখ অমা মখায়গা লোয়ননা খন্ন-নৈনবগী অচুম্বা অসিদগী হেনবা ইন্দিয়ন দেমোক্রেসীগী মপাঙ্গলগী খুদম করিসু লৈতে”
11 MAR 2022 6:23PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি অহমেদবাদতা গুজরাত পঞ্চায়ত মহাসমেলনদা ৱা ঙাংখ্রে৷ থৌরম অসিদা রাজ্য পুম্বদগী পঞ্চায়তি রাজ রিপ্রজেন্তেতিবশিংনা শরুক য়াখি৷
গুজরাত অসি বাপু অমদি সরদার বল্লভ ভাই পতেলগী লমদমনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷ “বাপুনা মতম পুম্নমক্তা খুঙ্গংগী চাওখৎ-থৌরাং, মশা মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা খুঙ্গংশিং ওইহনবগী মতাংদা ৱারি শাখি৷ ঙসিদি, ঐখোয়না অমৃত মহোতসব পাংথোকপা মতম অসিদা, ঐখোয়না বাপুগী 'গ্রামীন বিকাস'কী মংলান অদু মংফাওনহনগদবনি৷
গুজরাতকী পঞ্চায়ত অমদি খুঙ্গংশিংনা লাইনা-লাইচৎ অসি নিংথিনা অমদি চেকশিন্না থেংনবদা লৌরিবা থৌদাং অদু প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎখি৷ গুজরাত্তা, নুপী পঞ্চায়ত মীহুৎশিংগী মশিং অসি নুপা মীহুৎশিংদগী হেল্লি হায়নসু মহাক্না ফোংদোকখি৷ পঞ্চায়ত রিপ্রজেন্তেতিব লাখ অমা মখায়গা লোয়ননা খন্ন-নৈনবগী অচুম্বা অসিদগী হেনবা ইন্দিয়ন দেমোক্রেসীগী মপাঙ্গলগী খুদম করিসু লৈতে হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
খুঙ্গংদা অপিকপা অমদি খ্বাইদগী মরু ওইবা ইনিসিয়েতিবশিং শিজিন্নদুনা মতৌ করম্না খুঙ্গংবু চাওখৎহনগদগে হায়বগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা পঞ্চায়ত মেম্বরশিংদা লমজিং-লমতাক পীখি৷ মখোয়গী মহৈলোইশঙগী মপোক কুমওন নুমিৎ পাংথোক্নবা মহাক্না হায়খি৷ মসিগা মরী লৈননা, মহৈলোইশঙগী কেম্পস অমদি ক্লাসশিংবু শেংদোক্নবা অমদি মহৈলোইশঙগীদমক অফবা থবক থৌরমশিং পাইখৎনবা মহাক্না হায়খি৷ লৈবাক অসিনা ওগস্ত ২৩ ফাওবা অজাদি কা অমৃত মহোতসব পাংথোক্কদৌরি হায়না ফোংদোক্লদুনা, মহাক্না মতম অসিগী মনুংদা খুঙ্গংদা প্রভাত ফেরি (অয়ুক্কী খোংচৎ) ৭৫ পাংথোক্নবা মহাক্না হায়খি৷
মখা চৎথরকপদা, মহাক্না মতম অসিগী মনুংদা প্রোগ্রাম ৭৫ শিন্নবা হায়খি, মসিদা খুঙ্গংদা লৈরিবা মীয়াম পুম্বনা পুন্না শরুক য়ামিন্নগদবনি অমদি খুঙ্গংগী চাওখৎ-থৌরাংগীদমক খন্নগদবনি৷ অহেনবা সজেসন অমগা ফোংদোক্লদুনা, ভারতকী নিং-খা তম্বগী চহি ৭৫ শুরকপদা খুঙ্গংশিংনা অপিকপা উমং অমা শেমদুনা উ পাম্বী ৭৫ থাগদবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ মহৌশাগী লৌউ পথাপ শিজিন্নবা লৌমী য়ামদ্রবদা ৭৫দি খুঙ্গং খুদিংমক্তা লৈগদবনি৷ মালেম ইমাবু ফর্তিলাইজরশিং অমদি কেমিকেলশিংগী ফৎতবা হু অসিদগী কনগদবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ ফার্মগী পুখ্রি ৭৫দি নোংগী ইশিং য়োকশিনহনগদবনি, মসিনা লৈনুংদা লৈরিবা ইশিংগী চাং অসি হেনগৎহল্লগনি অমদি মসিনা কালেন থাগী মতমশিংদা মতেং পাংলগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মখা তাখি৷
শা-ষনবু ফুত অমসুং মাউথ দিজিজ অসিদগী কন্ননবগীদমক শা-ষন অমতবু ভেক্সিন কাপথোক্তনা থমহৌদনবসু মহাক্না পাউতাক পীখি৷ পঞ্চায়ত হাউস অমসুং লম্বীশিংদা এল.ই.দি. বল্বশিং থান্দুনা মৈ হেন্না শিজিন্নবদগী কন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা মখোয়দা অপীল তৌখি৷ সরকারগী থবক্তগী পোৎথাখ্রবা এমপ্লোইয়ীশিংনা খুঙ্গংদা থবক পাংথোক্নবগীদমক শেম-শাদুনা লৈগদবনি অমদি খুঙ্গংগী মপোক-কুমওন অদুসু মীয়াম পুন্দুনা অমদি মীয়ামগী য়াইফ-থৌরাংগী মতাংদা খন্ন-নৈনদুনা পাংথোক্কদবনি হায়নসু মহাক্না ফোংদোকখি৷ পঞ্চায়ত মেম্বরশিংগী মেম্বর অমনা লমদম অদুগী মহৈলোইশঙদা নোংমদা য়ামদ্রবদা মিনিৎ ১৫ খক্তা ওইরবসু অমুক্তং চৎকদবনি, মসিনা খুঙ্গংগী মহৈলোইশঙ অদু চেকশিনহনগনি অমদি মহৈ-মশিং তম্বা অমসুং লুবা-নানবগী অফবা স্তেন্দর্দশিং অদু ঙাক্তুনা থম্বা ঙমগনি হায়না মহাক্না পঞ্চায়ত মেম্বরশিংদা পাউতাক পীখি৷ পঞ্চায়ত মেম্বরশিংনা মীয়ামবু মীকপ থোকহন্দুনা তশেংনা সরকারগী হাইৱেজ ওইরিবা কম্মন সর্ভিস সেন্তরশিং (সি.এস.সি.শিং) অসিদগী খ্বাইদগী চাওনা কান্নবা লৌনবা মহাক্না পঞ্চায়ত মেম্বরশিংদা এপীল তৌখি৷ মসিনা মীয়াম্না রেলৱে বুক্কিংগীদমক অচৌবা শহরশিংদা চৎপদগী ঙাকথোকপদা মতেং পাংলগনি৷ অরোইবদা, অঙাংশিংনা খাংউ থক্তা মহৈ তম্বা তোক্তনবা অমদি অঙাং অমতবু মখোয়গী ইলিজিবিলিতীগী মতুং ইন্না স্কুল নত্রগা অনগনৱাদিদা মিং চন্দনা লৈহন্দনবা প্রধান মন্ত্রীনা পঞ্চায়ত মেম্বরশিংদা পাউতাক পীখি৷ প্রধান মন্ত্রীনা শরুক য়ারিবা পঞ্চায়ত মীহুৎশিংদগী অসুম্না তৌনবা ৱাশক লৌখি অমদি খুবাক্কী অহৌবা মখোলগা লোয়ননা শরুক য়ারিবা পঞ্চায়ত মীহুৎশিংনা মখোয়গী ওইবা অয়াবা পীখি ৷
Watch LIVE https://t.co/xD6xB9YICh
— PMO India (@PMOIndia) March 11, 2022
This is the land of Bapu and Sardar Vallabhbhai Patel.
Bapu always talked about rural development, self-reliant villages.
Today, as we are marking Amrit Mahotsav, we must fulfil Bapu's dream of 'Grameen Vikas': PM @narendramodi
— PMO India (@PMOIndia) March 11, 2022

Prime Minister's Office
PM addresses Gujarat Panchayat Mahasammelan in Ahmedabad
“Today, as we are marking Amrit Mahotsav, we must fulfil Bapu's dream of 'Grameen Vikas'”
“Nothing symbolizes the strength of Indian democracy more than fact of one and half lakh panchayat representatives deliberating together”
11 MAR 2022 6:23PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed Gujarat Panchayat Mahasammelan in Ahmedabad today. The event was attended by panchayati raj representatives from all over the State.
The Prime Minister noted that Gujarat is land of Bapu and Sardar Vallabhbhai Patel. He said “Bapu always talked about rural development, self-reliant villages. Today, as we are marking Amrit Mahotsav, we must fulfil Bapu's dream of 'Grameen Vikas'”
The Prime Minister appreciated the role of Gujarat’s panchayat and villages for a disciplined and good management of the pandemic. He also noted that in Gujarat, number of women panchayat representative is more than the male representatives. He said that nothing symbolizes the strength of Indian democracy more than fact of more than one and half lakh panchayat representatives deliberating together.
The Prime Minister gave guidance to the panchayat members on how to ensure there village development with small but very basic initiatives. He advised to celebrate the birthday or the foundation day of their school. By way of it, he advised to clean campus and classes of the school and to take up good activities for the school. Saying that country is celebrating Azadi Ka Amrut Mahotsav till August '23, he suggested to take out 75 Prabhatferi (morning processions) in the village during this period.
Moving forward, he advised to hold 75 programs during this period in which entire village populace should get together and think about the holistic development of the village. Adding one more suggestion he said that the villages should create a small forest planting 75 trees in commemoration of 75 years of Indian independence. There should be at least 75 farmers in each village who adopt natural way of farming. He said that the mother earth should get rid of the poison of fertilizers and chemicals. The Prime Minister added that 75 farm ponds should be made to conserve the rain water so that underground water level rises and it helps in summer days.
He also advised to ensure that not a single cattle is left unvaccinated to save them from the foot & mouth disease. The Prime Minister appealed them to adopt LED bulbs for saving electricity in Panchayat house and in streets as well. He also said that retired Government employees should be mobilized in the village and the village birthday should be celebrated in which people gather and discuss about the welfare of the people. He advised to the panchayat members that one member should visit the local school at least once in a day for 15 minutes at least so that the village school will be under strict vigil and maintain good standards of education and cleanliness. He appealed to the panchayat members to awaken the people to take maximum benefit of Common Service Centres (CSCs) which are actually the highways to government. This will help to people in avoiding visit to the big cities for railway booking etc. Finally the Prime Minister advised the panchayat members to ensure that there is no drop out in school and no child should be left un- admitted either in school or in Anganvadi as per their eligibility. The Prime Minister sought promises from the attendee panchayat members who gave affirmations with huge applause.