ସଡକ ପରିବହନ ଓ ରାଜପଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କ୍ୟାସ ଭ୍ୟାନ ପାଇଁ ମାର୍ଗଦର୍ଶିକା ଜାରି
27 FEB 2022 10:33AM by PIB Bhubaneswar
ସଡ଼କ ପରିବହନ ଓ ରାଜମାର୍ଗ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ 23 ଫେବୃୟାରୀ 2022 ରେ ଏକ ମାର୍ଗଦର୍ଶିକା ଜାରି କରିଛନ୍ତି ଯାହା ଅନୁସାରେ କ୍ୟାସ ଭ୍ୟାନ; ମୋଟର ବାହନ ଉଦ୍ୟୋଗ ମାନକ -163 :2020 ସମୟକୁ ସମୟ ସଂଶୋଧନ କ୍ରମେ ଉଲ୍ଲିଖିତ ସର୍ବନିମ୍ନ ଆବଶ୍ୟକତାକୁ ପାଳନ କରିବେ, ଯେ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସଂମ୍ପର୍କିତ ବିଆଇଏସ୍ ବିନିର୍ଦ୍ଦେଶ, ଭାରତୀୟ ମାନକ ବ୍ୟୁରୋ ଅଧିନିୟମ, 2016 (2016 ର 11) ଅନ୍ତର୍ଗତ ଅଧିସୂଚିତ କରାଯାଇ ନାହିଁ।
ଏହାଦ୍ବାରା ବିଶେଷ ପ୍ରୟୋଜନ ବାହନ ଭାବରେ କ୍ୟାସ ଭ୍ୟାନର ନିର୍ମାଣ, ଶ୍ରେଣୀ ଅନୁମୋଦନ ପରୀକ୍ଷଣ ଏବଂ ପଞ୍ଜୀକରଣରେ ସୁବିଧା ହେବ।
ବିବରଣୀ ଦେଖିବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ କରନ୍ତୁ।

Ministry of Road Transport & Highways
Notification issued for Cash vans
27 FEB 2022 10:33AM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways has issued a notification on 23rd February, 2022, whereby Cash Vans shall comply with the minimum requirements as stated in Automotive Industry Standard-163:2020, as amended from time to time, till the corresponding BIS specifications are notified under the Bureau of Indian Standards Act, 2016(11 of 2016).
This will facilitate manufacture, type approval testing and registration of Cash Vans as special purpose vehicles.
click here to see the details