Prime Minister's Office
PM congratulates the Finance Minister and her team for a ‘people-friendly and progressive Budget’
“Budget this year has come with a new confidence of development amidst the once-in-a-century calamity”
“This Budget will create new opportunities for the common people along with providing strength to the economy”
“Budget is full of opportunities for more Infrastructure, more Investment, more growth, and more jobs.”
“Welfare of the poor is one of the most important aspect of this budget”
“Budget’s provisions aim to make agriculture lucrative and full of new opportunities”
01 FEB 2022 3:57PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has said that the Budget this year has come with a new confidence of development amidst the once-in-a-century calamity. “This Budget will create new opportunities for common people along with providing strength to the economy”, he said.
In his remarks after the Union Budget was tabled in the Lok Sabha, the Prime Minister said that the Budget is” full of opportunities for more Infrastructure, more Investment, more growth, and more jobs.” This will further open the green job sector. This Budget not only solves the contemporary problems but also ensures bright future for the youth, he added.
The Prime Minister said that the quest for modernity and technology in every sphere of life through steps such as drones for farmers, Vande Bharat Trains, digital currency, 5 G services, national digital health ecosystem will hugely benefit our youth, middle class, poor, Dalit and backward classes.
The Prime Minister stressed that welfare of the poor is one of the most important aspect of this Budget. The Budget aims to ensure pucca house, toilet, tap water and gas connection for every poor household. At the same time focus is on modern Internet connectivity also.
The Prime Minister mentioned that for the first time in the country, ‘Parvatmala’ scheme is being started in regions like Himachal, Uttarakhand, Jammu Kashmir and the North East. This scheme will create modern system of transportation in the hilly areas, he said.
The Prime Minister said that along with the cleaning of Ganga, which is the centre of faith of millions of Indians, the Government will encourage natural farming on the banks of the river in five states of Uttarakhand, Uttar Pradesh, Bihar, Jharkhand and West Bengal. This is a significant step for the welfare of the farmers and this will also help in making Ganga chemical-free, he said.
Budget’s provisions aim to make agriculture lucrative and full of new opportunities. Measures like special fund for encouraging new agriculture startups and package for food processing industry, will help in increasing income of farmers. More than 2.25 lakh crore rupees are being transferred in the account of the farmers through MSP purchase, the Prime Minister said.
Along with record increase in the credit guarantee, many schemes have been announced in the Budget. “India’s MSME sector will be greatly benefitted by the reservation of 68 per cent of the Defence Capital Budget for the domestic industry. 7.5 lakh crore rupees worth of public investment will give new push to the economy and create new opportunities for small and other industries”, he said.
The Prime Minister concluded by congratulating the Finance Minister and her team for a ‘people-friendly and progressive Budget’.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা শেল থুম মন্ত্রী অমসুং মহাক্কী কাঙবুবু “মীয়ামগী খনবা অমসুং চাউখৎপা পুরক্কদবা বজেৎ” পুথোকপগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
“হন্দক্কী চহিগী বজেৎনা চহি ১০০গী মনুংদা থোকপা খুদোংচাদবগী মরক্তা চাউখৎ-থৌরাংগী অনৌবা থাজবা অমা পুদুনা লাক্লি”
“বজেৎ অসিনা শেন্মিৎলোনগী মপাঙ্গল হাপ্পগা লোয়ননা মীচম মীয়ামগী পুন্সিদা অনৌবা খুদোংচাবা কয়া শেম্লগনি”
“বজেৎ অসিদা অহেনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর, অহেনবা ইনভেস্তমেন্ত, অহেনবা শাহৌ অমসুং অহেনবা থবক কয়া পীবগী খুদোংচাবা কয়ানা থল্লি”
“লাইরবশিংগী নুংঙাই য়াইফবগী হীরম্না বজেৎ অসিগী খ্বাইদগী মরু ওইবা মিৎয়েংনি”
“বজেৎ অসিগী কাংলোনশিংনা লৌউ-শিংউববু শেন্দোং হেন্না লৈহনবা অমসুং মসিদা অনৌবা খুদোংচাবা কয়া লৈহন্নবা পান্দম থম্লি”
01 FEB 2022 3:57PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হন্দক্কী চহিগী বজেৎনা চহি ১০০গী মনুংদা থোকপা খুদোংচাদবগী মরক্তা চাউখৎ-থৌরাংগী অনৌবা থাজবা অমা পুদুনা লাক্লি হায়খ্রে। “বজেৎ অসিনা শেন্মিৎলোনগী মপাঙ্গল হাপ্পগা লোয়ননা মীচম মীয়ামগী পুন্সিদা অনৌবা খুদোংচাবা কয়া শেম্লগনি”, হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
য়ুনিয়ন বজেৎ অসিবু লোক সভাদা পুথোকখ্রবা তুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা বজেৎ অসিদা অহেনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর, অহেনবা ইনভেস্তমেন্ত, অহেনবা শাহৌ অমসুং অহেনবা থবক কয়া পীবগী খুদোংচাবা কয়ানা থল্লি হায়না পাউদমখি। মসিনা মখা তানা গ্রীন জোব সেক্তর অমবু হাংদোক্লগনি। বজেৎ অসিনা হৌজিক্কী মতমগী তঙাই ফদবশিংদসু মিৎয়েং চঙদুনা লৈবাক্কী হয়েংবুসু য়াইফহল্লগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
কিসান দ্রোন, বন্দে ভারত ত্রেন, দিজিতেল করেন্সী, বেঙ্কিংগী সেক্তরদা দিজিতেল য়ুনিৎ লৈরকপা, ৫জি. সর্বিস হৌবা, নেস্নেল হেল্থকীদমক্তা দিজিতেল ইকোসীস্তেমগী খুত্থাংদা পুন্সিগী হীরম খুদিংদা মতমগা চুনবা অমসুং তেক্নোলোজী শিজিন্ননবা হোৎনরিবা অসিনা মরম ওইরগা ঐখোয়গী নহারোল, মিদ্দল ক্লাস অমসুং দলিৎ-শোত্থরবা মীওইশিংদা কান্নবা ফংহনগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হন্দক্কী বজেৎ অসিদা লাইরবশিংগী নুংঙাই য়াইফবগী হীরম অসিনা খ্বাইদগী মরু ওইবা ৱাফম্নি হায়না ফোংদোকখি। লাইরবা খুদিংগী পক্কা য়ুম লৈবা, তোতিদগী ঈশিং লাকপা, অমাংশঙ লৈবা, গ্যাসকী খুদোংচাবা লৈবা হায়বসি বজেৎ অসিগী পান্দম্নি। মসিগা লোয়ননা মতমগা চুনবা ইন্তর্নেত কন্নেক্তিবিতীদসু ঐখোয়না মান্নবা মিৎয়েং চঙখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হিমাচল, উত্তরাখন্দ, জম্মু অমসুং কশ্মির, অৱাং নোংপোক্কুম্বা লমদমশিং অসিগীদমক্তা লৈবাক অসিদা অহানবা ওইনা চিংগী লমদমগী স্কিম অমা হৌদোকখ্রে হায়খি। মসিগী স্কিম অসিনা চিংগী লমদমশিংদা ত্রান্সপোর্তেসন অমসুং কন্নেক্তিবিতীগী মতমগা চুনবা খুদোংচাবা কয়া লৈহল্লগনি।
মীওই মিলিয়ন কয়াগী লাইনীংবগী মফম অমা ওইরিবা গঙ্গা তুরেল শেংবগী খোঙথাংগা লোয়ননা সরকারনা উত্তরাখন্দ, উত্তর প্রদেশ, বিহার, ঝার্খন্দ, নোংচুপ বেঙ্গোলগুম্বা রাজ্যশিং অসিদা গঙ্গাগী তোর্বান্দা নেচরেল ফার্মিং পাংথোকহন্নবা পুক্নিং থৌগৎকনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। মসিদি লৌমীশিংগী য়াইফ য়ুম্বালগী মরু ওইবা খোঙথাং অমনি অমসুং মসিনা ইমা গঙ্গাবু কেমিকেলশিংদগী মনীং তমহনবদসু য়াম্না তেংবাংগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মখা তাখি।
বজেৎ অসিনা লৌউ-শিংউববু শেন্দোং হেন্না লৈহন্নবা অমসুং মসিদা অতোপ্পা অনৌবা খুদোংচাবা কয়া শোইদনা লৈহন্নবা পান্দম থম্লি। অনৌবা এগ্রিকলচরেল স্তার্ত-অপশিংবু পুক্নিং থৌগৎনবগীদমক্তা অখন্নবা ফন্দ লৈহনবা, নত্ত্রগা ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীগী অনৌবা পেকেজ লৈহনবগুম্বা অখন্নবা খোঙথাংশিং অসিদগী লৌমীশিংগী শেন্থোক হেনগৎহনবদা য়াম্না তেংবাংগনি। এম.এস.পি.দা পোত্থোক লৈবগী খুত্থাংদগী লৌমীশিংগী বেঙ্ক একাউন্ততা লুপা করোর লাখ ২.৫ হেনবগী শেনফমশিংসু হৌজিক হকথেংননা পীরিবনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
বজেৎ অসিদা ক্রেদিৎ গেরেন্তীদা হান্না তৌখিদবগুম্না য়াম্না হেনগৎহনবগা লোয়ননা অতোপ্পা স্কিম কয়া অমসু লাউথোকখ্রে। “ভারতকী এম.এস.এম.ই.শিংনা দিফেন্সকী কেপিতেল বজেৎকী ৬৮%বু লৈবাক্কী ইন্দস্ত্রীগীদমক্তা খাকপগী থৌওং অসিদগী চাউনা কান্নবা ফংগনি। লুপা করোর লাখ ৭ মখায়গী পব্লিক ইনভেস্তমেন্ততগী শেন্মিৎলোন্দা অনৌবা পাঙ্গল হাপ্পগা লোয়ননা অপীকপা অমসুং অতোপ্পা ইন্দস্ত্রীশিংদসু অনৌবা খুদোংচাবা কয়া পীগনি।