Ministry of Finance
STRATEGIC TRANSFER OF OWNERSHIP OF AIR INDIA COMPLETED
STRATEGIC PARTNER FOR NEELANCHAL ISPAT NIGAM LIMITED SELECTED
PUBLIC ISSUE OF THE LIC EXPECTED SHORTLY
NATIONAL BANK FOR FINANCING INFRASTRUCTURE AND DEVELOPMENT & NATIONAL ASSET
RECONSTRUCTION COMPANY COMMENCED THEIR ACTIVITIES
CENTRE FOR PROCESSING ACCELERATED CORPORATE EXIT (C-PACE) TO BE ESTABLISHED TO QUICKEN WINDING-UP OF COMPANIES
AMENDMENTS IN IBC TO ENHANCE EFFICACY OF THE RESOLUTION PROCESS
01 FEB 2022 1:01PM by PIB Delhi
“Towards implementation of the new Public Sector Enterprise policy, the strategic transfer of ownership of Air India has been completed”, said the Union Minister for Finance and Corporate Affairs, Smt. Nirmala Sitharaman, while presenting the Union Budget for 2022-23, in Parliament today. She further said that the strategic partner for NINL (Neelanchal Ispat Nigam Limited) had been selected. Also, the public issue of the LIC was expected shortly. Others too are in the process for 2022-23.
Smt. Sitharaman further said that the National Bank for Financing Infrastructure and Development (NaBFID) and National Asset Reconstruction Company had commenced their activities.
Accelerated Corporate Exit
Smt. Sitharaman stated that several IT-based systems had been established for accelerated registration of new companies. She said that now the Centre for Processing Accelerated Corporate Exit (C-PACE) with process re-engineering, would be established to facilitate and speed up the voluntary winding-up of these companies from the currently required 2 years to less than 6 months.
Insolvency and Bankruptcy Code
The Finance Minister further stated that necessary amendments in the Insolvency and Bankruptcy Code would be carried out to enhance the efficacy of the resolution process and facilitate cross border insolvency resolution.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
এয়র ইন্দিয়াগী ওনরশিপ স্ত্রাতিজিক ত্রান্সফর তৌবগী থৌওং লোইশিনখ্রে
নীলঞ্চল ইস্পাৎ নিগম লিমিতেদকী স্ত্রাতিজিক পার্তনর খনখ্রে
এল.আই.সি.গী পব্লিক ইসু অতেনবা মতমদা পাংথোক্লগনি হায়না পানরি
নেস্নেল বেঙ্ক ফোর ফাইনান্সিং ইনফ্রাস্ত্রকচর এন্দ দিবেলপমেন্ত অমসুং নেস্নেল এসেৎ
রিকন্সত্রক্সন কম্পেনীনা মখোয়গী থবক-থৌরাংশিং পাংথোকপা হৌখ্রে
কম্পেনীশিং খোংলৈ থুনা ৱাইন্দিং-অপ তৌনবগীদমক সেন্তর ফোর প্রোসেসিং এসিলিরেতেদ কোর্পোরেৎ এগজিৎ(সি-পেস) শেমগৎলগনি
রিজোলুসন প্রোসেসকী ইফিকেসী হেনগৎহন্নবা আই.বি.সি.দা এমেন্দমেন্তশিং তৌরগনি
01 FEB 2022 1:01PM by PIB Imphal
অনৌবা পব্লিক সেক্তর এন্তরপ্রাইস পোলিসী চৎনহনবরোমদা, এয়র ইন্দিয়াগী ওনরশিপ ত্রান্সফর তৌবগী লাল্লোং অদু মপুং ফাখ্রে”,হায়না ঙসি পার্লিয়ামেন্তদা য়ুনিয়ন বজেৎ ২০২২-২৩ পুথোক্লদুনা শেল-থুম অমদি কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মলা সিতারামননা ফোংদোকখি৷ এন.আই.এন.এল.(নীলঞ্চল ইস্পাৎ নিগম লিমিতেদ)গীদমক পার্তনর শেমগদবা অদুসু খনখ্রে হায়না মহাক্না মখাতানা ফোংদোকখি৷ অদুগা, অথুবা মতমদা এল.আই.সি. পব্লিক ইসু তৌগনি হায়নসু পানরি৷ অতোপ্পশিংসু ২০২২-২৩দা প্রোসেস তৌরগনি৷
নেস্নেল বেঙ্ক ফোর ফাইনান্সিং ইনফ্রাস্ত্রকচর এন্দ দিবেলপমেন্ত(এন.এ.বি.এফ.আই.দি.) অমদি নেস্নেল এসেৎ রিকন্সত্রক্সন কম্পেনীনা মখোয়গী থবক থৌরমশিং পাংথোকপা হৌখ্রে হায়নসু শ্রীমতি সিতারামননা মখাতানা ফোংদোকখি৷
এসিলিরেতেদ কোর্পোরেৎ একজিৎ
অনৌবা কম্পেনীশিং রেজিস্ত্রেসন তৌবগী খোংজেল য়াংখৎহন্নবগীদমক আই.তি.-বেজ সিস্তেম কয়া অমা শেমগৎখ্রে হায়না শ্রীমতি সিতারামননা ফোংদোকখি৷ হৌজিক্তি হায়রিবা কম্পেনীশিং অসি ভোলুন্তরী ৱাইন্দিং-অপ তৌবদা লাইথোকহন্নবা অমদি ৱাইন্দিং-অপ তৌবদা হৌজিক হৌজিক চহি অনি দরকার ওইরিবা অসিদগী থা ৬কী মখাদা হন্থনবা প্রোসেস রি-ইঞ্জিনিয়রিংগা লোইননা সেন্তর ফোর প্রোসেসিং এসিলিরেতেদ কোর্পোরেৎ এগজিৎ(সি-পি.এ.সি.ই.) শেমগৎলগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
ইনসোলবেন্সী অমদি বেঙ্ক্রপ্সী কোদ
রিজোলুসন প্রোসেসকী ইফিকেসী অসি ফগৎহন্নবা অমদি ক্রোস বোর্দর ইনসোলবেন্সী রিজোলুসন লাইথোকহন্নবা কোদতা তঙাই ফদবা এমেন্দমেন্তশিং পাংথোক্লগনি হায়না শেল-থুম মন্ত্রীনা মখাতানা ফোংদোকখি৷