PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯দা পি.আই.বি.গী বুল্লেতিন
28 JAN 2022 5:29PM by PIB Imphal
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image0020FX3.png
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001BPSF.jpg
• লৈবাক শিনবা থুংবগী তীকা কাপ্পগী দ্রাইবকী মখাদা হৌজিক ফাওবদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৬৪.৪৪ কাপখ্রে
• ভারতকী হৌজিক্কী এক্তিব কেস মশিংনা ২১,০৫,৬১১ ওইরি
• এক্তিব কেসশিংনা ৫.১৮% ওইরি
• নাবা ফগৎলকপগী চাংনা ৯৩.৬০% ওইরি
• মমাংগী পুং ২৪দা মীওই ৩,৪৭,৪৪৩ নাবা ফগৎলক্তুনা নাবা ফরবা অপুনবা মশিংনা ৩,৮০,২৪,৭৭১ ওইরি
• মমাংগী পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,৫১,২০৯ লাকখি
• নোংমগী পোজিতিব ওইবগী রেত (১৫.৮৮%)
• চয়োলগী পোজিতিব ওইবগী রেত (১৭.৪৭%)
• মমাংগী পুং ২৪দা তেস্ত ১৫,৮২,৩০৭ তৌখিদুনা হৌজিক ফাওবগী অপুনবা তেস্ত তৌখ্রবা মশিংনা করোর ৭২.৩৭ ওইরি
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
প্রেস ইনফোর্মেসন ব্যুরো
ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
ভারত সরকার
*****
Description: Image
Description: Image
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৬৪.৪৪ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৫৭ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৩.৬০% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,৫১,২০৯ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ হৌজিক্কী ওইনা ২১,০৫,৬১১দা লৈরি
চয়োলগী পোজিতিবিতী রেত হৌজিক্কী ওইনা ১৭.৪৭%দা লৈরি
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ লাখ ৫৭ (৫৭,৩৫,৬৯২) হেন্না কাপখিবগা লোইননা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৬৪.৪৪ (১,৬৪,৪৪,৭৩,২১৬) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে।
মসি সেসন ১,৭৯,৬৩,৩১৮ খুত্থাংদা কাপখি। ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
অপুনবা ভেক্সিন দোজ কভরেজ
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৯৪,১২৬
২শুবা দোজ
৯৮,৪৩,৯৫৫
প্রিকোসন দোজ
৩০,৮০,২৬৮
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৯৩,১৭৮
২শুবা দোজ
১,৭১,৮৭,১২২
প্রিকোসন দোজ
৩২,৭২,২৩০
চহি ১৫-১৮গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪,৪৩,৮৯,১৩৭
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৫৩,৭৯,৩৪,৯২৬
২শুবা দোজ
৩৯,৭২,৭২,৮০৭
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৯,৯৭,৩১,০৮৩
২শুবা দোজ
১৬,৯০,৬৮,১৪৫
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১২,৪৪,৮৬,১৩৪
২শুবা দোজ
১০,৫৪,৩১,১৬১
প্রিকোসন দোজ
৩৯,৮৮,৯৪৪
প্রিকোসন দোজ
১,০৩,৪১,৪৪২
অপুনবা
১,৬৪,৪৪,৭৩,২১৬
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা অনাবা মীওই ৩,৪৭,৪৪৩ নাবা ফগৎখ্রে অমসুং মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৮০,২৪,৭৭১ নাবা ফখ্রে (লাইচৎ হেক হৌরকপদগী)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৩.৬০% দা লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ২,৫১,২০৯ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ২১,০৫,৬১১ ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেস মশিংগী ৫.১৮% ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১৫,৮২,৩০৭ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৭২.৩৭ (৭২,৩৭,৪৮,৫৫৫) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা লৈবাক অসিদা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ১৭.৪৭%দা লৈরি অমদি নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেতসু ১৫.৮৮%দা রিপোর্ত তৌরি
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1793132
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন অপদেৎ
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা ভোক্সিন দোজ করোর ১৬৩.৯৬ হেন্না ফংহনখ্রে
স্তেত/য়ু.তি.শিংদা লেমহৌবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা ভেক্সিন দোজ করোর ১৩ হেন্না হৌজিক লৈরি
কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাক শিনবা থুংনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী খোঙজেল য়াঙখৎহনবা অমদি মীৎয়েং পাকথোক চাউথোকহন্নবা ফিরেপ লৌরি‍। মীপুম খুদিংদা ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্কক অসি ২০২১গী জনুৱারী ১৬তগী হৌখিবনি‍। কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসনগী য়ুনিভর্সলাইজেসনগী অনৌবা ফেজ অসি ২০২১গী জুন ২১দগী হৌখ্রে। স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা মখোয় মশানা হেন্না ফবা মওংদা থৌরাং তৌজনবা অমদি ভেক্সিন সপ্লাই চেন স্ত্রীমলাইন তৌনবা ভেক্সিন হেন্না ফংহন্দুনা অমদি ভেক্সিন লৈবা লৈতবগী ফীভম মাঙজৌননবা উহন্দুনা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসি হেনগৎহল্লে‍।
লৈবাক পুমবগী ওইবা ভেক্সিনেসন দ্রাইব অসিগী শরুক অমা ওইনা ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা কোবিদ ভেক্সিন লেম্না পীদুনা ঙাক্লৌ পীরি‍। মীপুম খুদিং কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ফংহনবগী অনৌবা তাঙ্ককসিদা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৈবাকসিদা লৈরিবা ভেক্সিন পুথোক্লিবা কম্পেনীশিংনা পুথোকপা ভেক্সিনগী ৭৫% লৈদুনা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিংদা (লেম্না) পীগনি ‍।
ভেক্সিন দোজ
(জানুৱারী ২৮, ২০২২দা ওইখিবা)
সপ্লাই তৌখ্রবা
১,৬৩,৯৬,৪৬,৭২৫
হৌজিক লৈরিবা
১৩,০০,৮৪,৬৫১
ভারত সরকারগী লৈঙাক্কী (মমল লৌদবা চেনেলদা) অমদি দাইরেক্ত স্তেত প্রোক্যুরমেন্ত কাঙলুপকী থোংদা হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ভেক্সিন দোজ করোর ১৬৩.৯৬ (১,৬৩,৯৬,৪৬,৭২৫) হেন্না ফংহনখ্রে‍।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কাপ্ননবা লেমহৌরিবা অমদি শীজিন্নদ্রিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজ করোর ১৩ (১৩,০০,৮৪,৬৫১) হেন্না লৈরি‍।
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1793131
ত্বীৎ লিঙ্কশিং:

PIB Backgrounder
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
28 JAN 2022 5:29PM by PIB Delhi
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image0020FX3.png
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001BPSF.jpg
• 164.44 cr vaccine doses have been administered so far under Nationwide Vaccination Drive
• India's Active caseload currently stands at 21,05,611
• Active cases stand at 5.18%
• Recovery Rate currently at 93.60%
• 3,47,443 recoveries in the last 24 hours increases Total Recoveries to 3,80,24,771
• 2,51,209 new cases recorded in the last 24 hours
• Daily positivity rate (15.88%)
• Weekly Positivity Rate (17.47%)
• 72.37 cr Total Tests conducted so far; 15,82,307 tests conducted in the last 24 hours
#Unite2FightCorona #IndiaFightsCorona
PRESS INFORMATION BUREAU
MINISTRY OF INFORMATION & BROADCASTING
GOVERNMENT OF INDIA
*****
Description: Image
Description: Image
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 164.44 cr
More than 57 lakh Vaccine Doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently stands at 93.60%
2,51,209 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload currently stands at 21,05,611
Weekly Positivity Rate is presently at 17.47%
With the administration of more than 57 lakh Doses (57,35,692) vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 164.44 Cr (1,64,44,73,216) as per provisional reports till 7 am today.
This has been achieved through 1,79,63,318 sessions. The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
Cumulative Vaccine Dose Coverage
HCWs
1st Dose
1,03,94,126
2nd Dose
98,43,955
Precaution Dose
30,80,268
FLWs
1st Dose
1,83,93,178
2nd Dose
1,71,87,122
Precaution Dose
32,72,230
Age Group 15-18 years
1st Dose
4,43,89,137
Age Group 18-44 years
1st Dose
53,79,34,926
2nd Dose
39,72,72,807
Age Group 45-59 years
1st Dose
19,97,31,083
2nd Dose
16,90,68,145
Over 60 years
1st Dose
12,44,86,134
2nd Dose
10,54,31,161
Precaution Dose
39,88,944
Precaution Dose
1,03,41,442
Total
1,64,44,73,216
3,47,443 patients have recovered in the last 24 hours and the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) is now at 3,80,24,771.
Consequently, India’s recovery rate stands at 93.60%.
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001BRC4.jpg
2,51,209 new cases were reported in the last 24 hours..
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image002FROD.jpg
India’s Active Caseload is presently at 21,05,611. Active cases constitute 5.18% of the country's total Positive Cases.
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image0034GQH.jpg
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 15,82,307 tests being conducted. India has so far conducted over 72.37 Cr (72,37,48,555) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate in the country currently stands at 17.47% and the Daily Positivity rate also reported to be 15.88%.
Description: https://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image004S202.jpg
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1793132
Update on COVID-19 Vaccine Availability in States/UTs
More than 163.96 Crore vaccine doses provided to States/UTs
More than 13 Crore balance and unutilized vaccine doses still available with States/UTs
The Union Government is committed to accelerating the pace and expanding the scope of COVID-19 vaccination throughout the country. The nationwide COVID 19 vaccination started on 16th January 2021. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June 2021. The vaccination drive has been ramped up through availability of more vaccines, advance visibility of vaccine availability to States and UTs for enabling better planning by them, and streamlining the vaccine supply chain.
As part of the nationwide vaccination drive, Government of India has been supporting the States and UTs by providing them COVID Vaccines free of cost. In the new phase of the universalization of the COVID19 vaccination drive, the Union Government will procure and supply (free of cost) 75% of the vaccines being produced by the vaccine manufacturers in the country to States and UTs.
VACCINE DOSES
(As on 28th January, 2022)
SUPPLIED
1,63,96,46,725
BALANCE AVAILABLE
13,00,84,651
More than 163.96 crore (1,63,96,46,725) vaccine doses have been provided to States/UTs so far through Govt. of India (free of cost channel) and through direct state procurement category.
More than 13 Cr (13,00,84,651) balance and unutilized COVID Vaccine doses are still available with the States/UTs to be administered.
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1793131
Tweet Links: