প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে 'স্বাধীনতাৰ অমৃত মহোৎসৱৰ পৰা সোণালী ভাৰতলৈ' ৰাষ্ট্ৰীয় শুভাৰম্ভ অনুষ্ঠানত মুখ্য বক্তব্য আগবঢ়ায়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ব্ৰহ্মকুমাৰী সংসাৰ সাতটা প্ৰচেষ্টা আৰম্ভ কৰিছে
"আমি এক নতুন চিন্তা আৰু দৃষ্টিভংগীৰে এখন ভাৰত উদ্ভৱ হোৱা দেখিছোঁ, আৰু যাৰ সিদ্ধান্ত প্ৰগতিশীল"
"আজি, আমি এনে এক ব্যৱস্থা সৃষ্টি কৰিছো য'ত বৈষম্যৰ কোনো স্থান নাই, আমি এনে এখন সমাজ গঢ়ি তুলিছো যি সমতা আৰু সামাজিক ন্যায়ৰ ভেটিত দৃঢ়ভাৱে থিয় দিছে"
"যেতিয়া পৃথিৱীখন অন্ধকাৰৰ গভীৰ অৱস্থাত আছিল, নাৰীৰ বিষয়ে পুৰণি চিন্তাধাৰাত নিহিত আছিল, ভাৰতে মাতৃশক্তিক দেৱী হিচাপে উপাসনা কৰিছিল"
"অমৃতকালৰ এই সময়টো সপোন দেখিবলৈ নহয়, কিন্তু সাৰ পোৱা আৰু আপোনাৰ সংকল্প পূৰণ কৰা। পৰৱৰ্তী ২৫ বছৰ হৈছে ২৫ বছৰৰ কঠোৰ পৰিশ্ৰম, ত্যাগ, তপস্যা আৰু তপস্যা। এই ২৫ বছৰৰ সময়ছোৱাহৈছে আমাৰ সমাজে শ শ বছৰৰ দাসত্বত হেৰুওৱা খিনি পুনৰ প্ৰাপ্ত কৰা"
"আমি সকলোৱে দেশৰ প্ৰতিজন নাগৰিকৰ হৃদয়ত এটা চাকি জ্বলাব লাগিব – কৰ্তব্যৰ চাকি। একেলগে, যদি আমি দেশক কৰ্তব্যৰ পথত আগুৱাই নিওঁ, সমাজত প্ৰচলিত দুষ্টতাবোৰো আঁতৰ কৰা হ'ব আৰু দেশখন নতুন উচ্চতাত উপনীত হ'ব"
"আজি যেতিয়া আমি স্বাধীনতাৰ অমৃত মহোৎস
20 JAN 2022 12:57PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে 'সোণালী ভাৰতৰ পৰা স্বাধীনতাৰ অমৃত মহোৎসৱ'ৰ ৰাষ্ট্ৰীয় শুভাৰম্ভ অনুষ্ঠানত মুখ্য বক্তব্য আগবঢ়ায়। তেওঁ ব্ৰহ্মকুমাৰী সংস্থানৰ সাতটা প্ৰচেষ্টাও আৰম্ভ কৰিছিল। লোকসভাৰ অধ্যক্ষ শ্ৰী ওম বিৰলা, ৰাজস্থানৰ ৰাজ্যপাল শ্ৰী কলৰাজ মিশ্ৰ, ৰাজস্থানৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী অশোক গেহলট, গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী ভূপেন্দ্ৰ পেটেল, কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী জি কিষাণ ৰেড্ডী, শ্ৰী ভূপেন্দ্ৰ যাদৱ, শ্ৰী অৰ্জুন ৰাম মেঘৱাল, শ্ৰী পুৰুষোত্তম ৰূপালা আৰু শ্ৰী কৈলাশ চৌধুৰীও উপস্থিত আছিল।
সমবেত লোকসকলক সম্বোধন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে স্বাধীনতাৰ অমৃত মহোৎসৱ উদযাপনৰ সময়ত ব্ৰহ্মকুমাৰী সংস্থা কাৰ্যসূচী সোণালী ভাৰতৰ আত্মা, অনুপ্ৰেৰণা আৰু অনুশীলনৰ সূচক। তেওঁ কয় যে এফালে ব্যক্তিগত আকাংক্ষা আৰু সফলতা আছে, আনহাতে ৰাষ্ট্ৰীয় আকাংক্ষা আৰু সফলতা আছে, যাৰ কোনো পাৰ্থক্য নাই। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেশৰ প্ৰগতি আমাৰ প্ৰগতি বুলি গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। তেওঁ কয়, "আমাৰ পৰাই ৰাষ্ট্ৰৰ অস্তিত্ব আছে আৰু আমি ৰাষ্ট্ৰৰ পৰাই বিদ্যমান। এই অনুভৱ, এই ধাৰণা, নতুন ভাৰত গঢ়াৰ ক্ষেত্ৰত আমাৰ জনসাধাৰণৰ আটাইতকৈ ডাঙৰ শক্তি হৈ পৰিছে। আজি দেশত যি ঘটিছে তাৰ ভিতৰত আছে 'সবকা প্ৰয়াস'। তেওঁ কয় যে 'চবকা সাথ, চবকা বিকাশ, চবকা বিশ্বাস, চবকা প্ৰয়াস' দেশৰ চালিকা শক্তি হৈ পৰিছে।
নতুন ভাৰতৰ উদ্ভাৱনীমূলক আৰু প্ৰগতিশীল নতুন চিন্তা ধাৰা আৰু নতুন দৃষ্টিভংগীৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "আজি আমি এনে এক ব্যৱস্থা গঢ়ি তুলিছো য'ত বৈষম্যৰ কোনো স্থান নাই, আমি এনে এখন সমাজ গঢ়ি তুলিছো যি সমতা আৰু সামাজিক ন্যায়ৰ ভেটিত দৃঢ়ভাৱে থিয় দিছে। "
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতীয় উপাসনা পৰম্পৰা আৰু মহিলাৰ গুৰুত্বৰ কথা কয়। "যেতিয়া পৃথিৱীখন অন্ধকাৰৰ গভীৰ সময়ত আছিল, নাৰীসম্পৰ্কে পুৰণি চিন্তাধাৰাত নিহিত আছিল, ভাৰতে মাতৃশক্তিক দেৱী হিচাপে উপাসনা কৰিছিল। আমাৰ ওচৰত গাৰ্গী, মৈত্ৰেয়ী, অনুচুয়া, অৰুন্ধতী আৰু মাদালছাৰ দৰে বিদুষীয়ে সমাজক জ্ঞান প্ৰদান কৰিছিল। ভাৰতীয় ইতিহাসৰ বিভিন্ন যুগত উল্লেখনীয় মহিলাসকলৰ অৱদানৰ বিষয়ে উল্লেখ কৰি তেওঁ কয় যে এক কঠিন মধ্যযুগতো এই দেশত পান্নাধ্যা আৰু মীৰাবাইৰ দৰে মহান মহিলা আছিল আৰু স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ সময়ত বহুতো মহিলাই সেই ক্ষেত্ৰতো নিজৰ জীৱন উৎসৰ্গা কৰিছে। কিট্টুৰৰ ৰাণী চেন্নাম্মা, মাতঙ্গিনী হাজৰা, ৰাণী লক্ষ্মীবাই, বীৰাঙ্গনা ঝালাকাৰী বাইৰ পৰা সামাজিক ক্ষেত্ৰত অহল্যাবাই হোলকাৰ আৰু সাবিত্ৰীবাই ফুলেলৈকে, এই মহিলাসকলে ভাৰতৰ পৰিচয় বজাই ৰাখিছিল।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সশস্ত্ৰ বাহিনীত মহিলাৰ প্ৰৱেশ, মাতৃত্বকালীন ছুটি বৃদ্ধি, অধিক ভোটদানৰ ৰূপত উন্নত ৰাজনৈতিক অংশগ্ৰহণ আৰু মন্ত্ৰী পৰিষদত প্ৰতিনিধিত্বৰ দৰে সংস্কাৰক মহিলাসকলৰ মাজত নতুন আস্থাৰ প্ৰতীক হিচাপে অভিহিত কৰে। তেওঁ সন্তোষ ব্যক্ত কৰে যে সমাজৰ নেতৃত্বত আন্দোলন সংঘটিত হৈছে আৰু দেশৰ পুৰুষ আৰু মহিলাৰ অনুপাত উন্নত হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আমাৰ সংস্কৃতি, আমাৰ সভ্যতা, আমাৰ সংস্কাৰসকলক জীয়াই ৰাখিবলৈ, আমাৰ আধ্যাত্মিকতা, আমাৰ বৈচিত্ৰ্যক সংৰক্ষণ আৰু প্ৰচাৰ কৰিবলৈ আৰু লগতে প্ৰযুক্তি, আন্তঃগাঁথনি, শিক্ষা, স্বাস্থ্যৰ প্ৰণালীৰ নিৰন্তৰ আধুনিকীকৰণৰ বাবে সকলোকে আহ্বান জনায়।
"এয়া অমৃতকালৰ শোৱাৰ সময়ত সপোন দেখাৰ সময় নহয়, কিন্তু সাৰ পোৱা আৰু আপোনাৰ সংকল্প পূৰণ কৰাৰ সময়। পৰৱৰ্তী 25 বছৰ হৈছে কঠোৰ পৰিশ্ৰম, ত্যাগ, 25 বছৰৰ তপস্যা আৰু তপস্যাৰ পৰিসমাপ্তি। "
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে স্বাধীনতাৰ ৭৫ বছৰৰ ভিতৰত আমাৰ সমাজত, আমাৰ দেশত সকলোৰে হৃদয়ত এক অশুভ শক্তি প্ৰৱেশ কৰিছে বুলিও আমি স্বীকাৰ কৰিব লাগিব। আপোনাৰ কৰ্তব্যৰ পৰা বিচ্যুত হোৱা, আপোনাৰ কৰ্তব্য সৰ্বোচ্চ নকৰাটো দুষ্ট। তেওঁ কয় যে যোৱা ৭৫ বছৰত আমি কেৱল অধিকাৰ, অধিকাৰৰ বাবে যুঁজ, কাজিয়া, সময় সাপেক্ষৰ কথা কৈছো। কৰ্তৃত্বৰ বিষয়টো, কিছু সময়ৰ বাবে, এটা পৰিস্থিতিত সঠিক হ'ব পাৰে কিন্তু ইয়াৰ কৰ্তব্য সম্পূৰ্ণৰূপে পাহৰি যোৱাৰ বাবে, ই ভাৰতক দুৰ্বল কৰি ৰখাত এক ডাঙৰ ভূমিকা পালন কৰিছে। "আমি সকলোৱে দেশৰ প্ৰতিজন নাগৰিকৰ হৃদয়ত এটা চাকি জ্বলাব লাগিব - কৰ্তব্যৰ এটা দিয়া। একেলগে যদি আমি দেশক কৰ্তব্যৰ পথত আগুৱাই নিওঁ, সমাজত প্ৰচলিত দুষ্টতাবোৰো আঁতৰ কৰা হ'ব আৰু দেশখননতুন উচ্চতাত উপনীত হ'ব। "
আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়তো ভাৰতৰ ভাবমূৰ্তি কলুষিত কৰাৰ প্ৰৱণতাত শোক প্ৰকাশ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, "ভাৰতৰ ভাবমূৰ্তি কলুষিত কৰাৰ বাবে কেনেদৰে বিভিন্ন প্ৰচেষ্টা কৰা হৈছে সেয়া আপুনি সকলোৱে প্ৰত্যক্ষ কৰি আহিছে। আন্তৰ্জাতিক ভাৱেও বহুতো চলি আছে। এইটো কেৱল ৰাজনীতি বুলি কৈ আমি ইয়াৰ পৰা আঁতৰি যাব নোৱাৰো। এয়া ৰাজনীতি নহয়, ই আমাৰ দেশৰ প্ৰশ্ন। যেতিয়া আমি স্বাধীনতাৰ অমৃত মহোৎসৱ উদযাপন কৰোঁ, বিশ্ব, ভাৰতক সঠিক ধৰণে জনাটোও আমাৰ দায়িত্ব। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই সিদ্ধান্তত উপনীত হয় যে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় উপস্থিতি থকা প্ৰতিষ্ঠানসমূহে ভাৰতৰ বিষয়ে সঠিক কথা আন দেশৰ লোকসকলক জনোৱা উচিত, ভাৰতৰ বিষয়ে বিয়পি থকা উৰাবাতৰিৰ বিষয়ে সত্য ভাগ বতৰা কৰা, তেওঁলোকক তাত থকা লোকসকলৰ বিষয়ে অৱগত কৰা, সেয়াও আমাৰ সকলোৰে কৰ্তব্য। তেওঁ ব্ৰহ্মকুমাৰীৰ দৰে সংগঠনক মানুহক ভাৰতলৈ আহি দেশৰ বিষয়ে শিকিবলৈ উৎসাহিত কৰিবলৈ দাবী জনাইছিল।

Prime Minister's Office
PM delivers the keynote address at the national launch ceremony of 'Azadi Ke Amrit Mahotsav se Swarnim Bharat Ke Ore'
PM flags off seven initiatives of Brahma Kumaris
“We are witnessing the emergence of an India whose thinking and approach are innovative and whose decisions are progressive”
“Today we are creating a system in which there is no place for discrimination, we are building a society that stands firmly on the foundation of equality and social justice”
“When the world was in deep darkness and caught in the old thinking about women, India used to worship women as Maatru Shakti and Goddess.
“Amrit Kaal is not for dreaming while sleeping, but for deliberate fulfilling of our resolutions. The coming 25 years are the period of utmost hard work, sacrifice, and ‘tapasya’. This period of 25 years is for getting back what our society has lost in hundreds of years of slavery”
“All of us have to light a lamp in the heart of every citizen of the country - the lamp of duty. Together, we will take the country forward on the path of duty, then the evils prevailing in the society will be removed and the country will reach new heights”
“Today, when we are celebrating the Azadi ka Amrit Mahotsav, it is also our responsibility that the world should know India properly”
20 JAN 2022 12:57PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi delivered the keynote address at the national launch ceremony of 'Azadi Ke Amrit Mahotsav se Swarnim Bharat Ke Ore'. He also flagged off seven initiatives of Brahma Kumaris. Lok Sabha Speaker, Shri Om Birla, Governor of Rajasthan Shri Kalraj Mishra, Chief Minister of Rajasthan Shri Ashok Gehlot, Chief Minister Gujarat Shri Bhupendra Patel, Union Ministers Shri G. Kishan Reddy, Bhupender Yadav, Shri Arjun Ram Meghwal, Shri Parshottam Rupala and Shri Kailash Choudhary were among those present on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister said the program by Brahma Kumari Sanstha, in the Azadi Ka Amrit Mahotsav celebration, exemplifies the feeling, spirit and inspiration for a golden India. He said that there is no difference between personal aspirations and successes on the one hand and national aspirations and successes on the other. The Prime Minister stressed that our progress lies in the progress of the nation. “The nation exists from us, and we exist through the nation. This realization is becoming the biggest strength of us Indians in the making of a new India. Everything the country is doing today includes 'Sabka Prayas'”, he said. He added that ‘Sabka Saath, Sabka Vikas Sabka Vishwas, Sabka Prayas’ is becoming the guiding motto of the country.
Commenting on the innovative and progressive new thinking and new approach of the New India, the Prime Minister remarked that “today we are creating a system in which there is no place for discrimination, we are building a society that stands firmly on the foundation of equality and social justice”.
The Prime Minister remarked on the Indian tradition of veneration and the importance of women. He said “when the world was in deep darkness and caught in the old thinking about women, then India used to worship women as Maatru Shakti and Goddess. We had women scholars like Gargi, Maitreyi, Anusuya, Arundhati and Madalasa giving knowledge to society”. He noted the contribution of remarkable women in different epochs of Indian history. In the troubled medieval times, the Prime Minister recalled, there were great women like Panna Dai and Mirabai in this country. And during the freedom struggle too, many women have sacrificed. From Kittur's Rani Chennamma, Matangini Hazra, Rani Lakshmibai, Veerangana Jhalkari Bai to, in the social sphere, Ahilyabai Holkar and Savitribai Phule maintained India's identity, he said. The Prime Minister listed developments like entry of women in the armed forces, more maternity leaves, better political participation in the form of more voting and representation in the Council of Ministers as a mark of new confidence among women. He expressed satisfaction that this movement is society-led and the gender ratio has improved in the country.
The Prime Minister urged everyone to keep our culture, our civilization, our values ​​alive and to preserve and promote our spirituality and our diversity. At the same time, he emphasized the need to continuously modernize the systems of technology, infrastructure, education and health.
The Prime Minister noted that the time of “Amrit Kaal is not for dreaming while sleeping, but for fulfilling your resolutions awake. The coming 25 years are the period of utmost hard work, sacrifice, and ‘Tapasya’. This is a period of 25 years to get back what our society has lost in hundreds of years of slavery”.
The Prime Minister said that it needs to be admitted that in the 75 years after independence the evil of ignoring duties and not keeping them paramount has entered the national life. He noted that during this period, we only spent time talking and fighting about rights. He stressed that talk of rights, to some extent, may be correct, in some circumstances but forgetting one's duties completely has played a major role in keeping India weak. The Prime Minister urged everyone to “light a lamp in the heart of every citizen of the country - the lamp of duty. Together, we will take the country forward on the path of duty, then the evils prevailing in the society will also be removed and the country will reach new heights”.
The Prime Minister regretted the tendency to tarnish the image of India, even at the international level. “We cannot get away from this by saying that this is just politics. This is not politics, this is the question of our country. today, when we are celebrating the Azadi ka Amrit Mahotsav, it is also our responsibility that the world should know India properly”, he emphasized. The Prime Minister concluded that such organizations which have an international presence, should convey the correct picture of India to the people of other countries and tell the truth about the rumours being spread about India. He also appealed to the organizations like Brahma Kumaris to encourage people to come to India and know about the country.