প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না এন.দি.আর.এফ. তীমদা মখোয়গী রাইজিং দেনা লাকপদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
19 JAN 2022 10:08AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেস্নেল দিজাস্তর রেস্পোন্স ফোর্স (এন.দি.আর.এফ.) তীমদা মখোয়গী রাইজিং দেনা লাকপদা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে।
মথং-মথং ত্বিত তৌরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
"হোৎনবা কনবা @NDRFHQ তীমবু মখোয়গী রাইজিং দেনা লাকপদা য়াইফ-পাউজেল পীজরি। মখোয়না অয়াম্বা মতমদা য়াম্না খুদোংথিনীংঙাই ওইবা ফীভমশিংদা রেস্ক্যু অমসুং রিলিফকী খোঙথাং কয়াদা মাংজিল থাখি। এন.দি.আর.এফ.কী মথৌনা অমসুং প্রোফেস্নেলিজম অসি য়াম্না পুক্নীং থৌগৎনীংঙাই ওই। মখোয়গী তুংলমচৎকীদমক য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি।
দিজাস্তর মেনেজমেন্ত অসি সরকারশিংগী অমসুং পোলিসী শেম্লিবশিংগীদমক মরু ওইবা হীরম অমনি। দিজাস্তর মেনেজমেন্ত তীমশিংনা খুদোংথিবশিং থোকখ্রবা মতুংদা ফীভম অদু ফগৎহল্লিবা রিএক্তিব এপ্রোচ অমা ওইবগী মথক্তা ঐখোয়না খুদোংথিবা মায়োক্নবা ঙম্বা মপাঙ্গল কনবা ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মতাংদা খনবা তাই অমসুং হীরম অসিদা রিসর্চ তৌবদা মীৎয়েং চংবা তাই।
ভারতনা ‘দিজাস্তর রেজিলিয়ন্ত ইনফ্রাস্ত্রকচরগী কোলিজন’গী মওংদা খোঙথাং অমা লৌখৎখি। ঐখোয়না খুদোংথিবা অমা হেক্তা লাকপা মতম পুন্সি অমসুং লন-থুম য়ারিবা মখৈ কনবা ঙম্নবা ঐখোয়গী এন.দি.আর.এফ. তীমশিংগী স্কিলশিং হেনগৎহন্নবা থবকসু পাইখৎলি।”

Prime Minister's Office
PM greets NDRF team on their Raising Day
19 JAN 2022 10:08AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has greeted the National Disaster Response Force (NDRF) team on their Raising Day.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"Greetings to the hardworking @NDRFHQ team on their Raising Day. They are at the forefront of many rescue and relief measures, often in very challenging circumstances. NDRF’s courage and professionalism are extremely motivating. Best wishes to them for their future endeavours.
Disaster management is a vital subject for governments and policy makers. In addition to a reactive approach, where disaster management teams mitigate the situation post disasters, we also have to think of disaster resilient infrastructure and focus on research in the subject.
India has undertaken an effort in the form of the 'Coalition for Disaster Resilient Infrastructure.' We are also working on further sharpening the skills of our NDRF teams so that we can save maximum life and property during any challenge."