ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ତାମିଲନାଡୁରେ ୧୧ ଟି ନୂତନ ମେଡିକାଲ କଲେଜ ଏବଂ ତାମିଲନାଡୁର ସେଣ୍ଟ୍ରାଲ ଇନଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟ ଅଫ କ୍ଲାସିକାଲ ତାମିଲର ଏକ ନୂତନ କ୍ୟାମ୍ପସ ଉଦ୍‍ଘାଟନ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣ
12 JAN 2022 5:47PM by PIB Bhubaneswar
ତାମିଲନାଡୁର ରାଜ୍ୟପାଳ ଶ୍ରୀ ଆର.ଏନ୍‍.ରଭି, ତାମିଲନାଡୁର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଏମ.କେ ଷ୍ଟାଲିନ, କ୍ୟାବିନେଟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମନସୁଖ ମାଣ୍ଡଭ୍ୟ, ତାମିଲନାଡୁ ସରକାରଙ୍କ ମନ୍ତ୍ରୀ ପରିଷଦରେ ଥିବା ମୋର ସହକର୍ମୀ ଶ୍ରୀ ଏମ. ମୁରୁଗାନ, ଭାରତୀ ପାୱାର ଜୀ, ସାଂସଦ, ତାମିଲନାଡୁ ବିଧାନସଭାର ସଦସ୍ୟ,
ତାମିଲନାଡୁର ଭଉଣୀ ଓ ଭାଇ, ଭାନକମ୍! ମୁଁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ପୋଙ୍ଗଲ ଏବଂ ମକର ସଂକ୍ରାନ୍ତିରି ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇ ଆରମ୍ଭ କରୁଛି । ଯେମିତି ପ୍ରସିଦ୍ଧ ଗୀତ ଯାଏ –
ରାସ୍ତା ସୃଷ୍ଟି ହୁଏ ଯେତେବେଳେ ବନ୍ଧଟି ଜନ୍ମ ନେଇଥାଏ
ଆଜି ଆମେ ଦୁଇଟି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର କାରଣ ପାଇଁ ସାକ୍ଷାତ କରୁଛୁ: ୧୧ ଟି ମେଡିକାଲ୍ କଲେଜର ଉଦଘାଟନ ଏବଂ ସେଣ୍ଟ୍ରାଲ୍ ଇନଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟ ଅଫ୍ କ୍ଲାସିକାଲ ତାମିଲ ନୂତନ କୋଠାର ଉଦଘାଟନ । ଏହିପରି, ଆମେ ଆମ ସମାଜକୁ ଆଗକୁ ବଢାଇବା ସହିତ ଆମର ସଂସ୍କୃତି ସହିତ ସଂଯୋଗକୁ ଅଧିକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ କରୁଛୁ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଡାକ୍ତରୀ ଶିକ୍ଷା ହେଉଛି ପାଠପଢା ପାଇଁ ସବୁଠାରୁ ଆବଶ୍ୟକୀୟ ବିଷୟ । ଭାରତରେ ଡାକ୍ତର ଅଭାବର ସମସ୍ୟା ବେଶ୍ ଜଣାଶୁଣା ଥିଲା । କିନ୍ତୁ ଏହି ସମସ୍ୟାର ସମାଧାନ ପାଇଁ ପର୍ଯ୍ୟାପ୍ତ ଯୋଜନା ନଥିଲା । ବୋଧହୁଏ ନ୍ୟସ୍ତ ସ୍ୱାର୍ଥ ମଧ୍ୟ ପୂର୍ବ ସରକାରମାନଙ୍କୁ ସଠିକ୍ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେବାକୁ ଦେଇନଥିଲା । ଏବଂ, ଡାକ୍ତରୀ ଶିକ୍ଷା ଏକ ସମସ୍ୟା ହୋଇ ରହିଲା । ଯେହେତୁ ଆମେ ଦାୟିତ୍ୱ ଗ୍ରହଣ କରିଛୁ, ଆମ ସରକାର ଏହି ପାର୍ଥକ୍ୟ ଦୂର କରିବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଆସୁଛନ୍ତି । ୨୦୧୪ ରେ, ଆମ ଦେଶରେ ୩୮୭ ମେଡିକାଲ କଲେଜ ଥିଲା । କେବଳ ଗତ ସାତ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଏହି ସଂଖ୍ୟା ୫୯୬ ଟି ମେଡିକାଲ କଲେଜରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଏହା ୫୪ ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି । ୨୦୧୪ ରେ, ଆମ ଦେଶରେ ପ୍ରାୟ ୮୨ ହଜାର ମେଡିକାଲ୍ ଅଣ୍ଡର ଗ୍ରାଜୁଏଟ ଏବଂ ପୋଷ୍ଟ ଗ୍ରାଜୁଏଟ୍ ସିଟ୍ ଥିଲା । ଗତ ସାତ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଏହି ସଂଖ୍ୟା ପ୍ରାୟ ୧ ଲକ୍ଷ ୪୮ ହଜାର ସିଟ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପହଞ୍ଚିଛି । ଏହା ପ୍ରାୟ ୮୦ ପ୍ରତିଶତ ବୃଦ୍ଧି ହୋଇଛି । ୨୦୧୪ ରେ, ଦେଶରେ କେବଳ ସାତଟି ଏମ୍ସ ଥିଲା । କିନ୍ତୁ ୨୦୧୪ ପରେ, ଅନୁମୋଦିତ ଏମ୍ସ ସଂଖ୍ୟା ବାଇଶିକୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଏଥି ସହିତ ଡାକ୍ତରୀ ଶିକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ରକୁ ଅଧିକ ସ୍ୱଚ୍ଛ କରିବା ପାଇଁ ବିଭିନ୍ନ ସଂସ୍କାର ମୂଳକ ପଦକ୍ଷେପ ନିଆଯାଇଛି । ଗୁଣାତ୍ମକ ମାନରେ କୌଣସି ସାଲିସ ନକରି ମେଡିକାଲ କଲେଜ ଏବଂ ଡାକ୍ତରଖାନା ପ୍ରତିଷ୍ଠା ପାଇଁ ନିୟମାବଳୀ କୋହଳ କରାଯାଇଛି ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ମୋତେ କୁହାଯାଇଛି ଯେ ଏହା ପ୍ରଥମ ଥର ହେବ ଯେ କୌଣସି ରାଜ୍ୟରେ ଅବସ୍ଥିତ ଗୋଟିଏ ଥରରେ ୧୧ ଟି ମେଡିକାଲ କଲେଜ ଉଦଘାଟନ ହେବ । କିଛି ଦିନ ପୂର୍ବରୁ, ମୁଁ ଉତ୍ତରପ୍ରଦେଶରେ ଏକ ସମୟରେ ୯ ଟି ମେଡିକାଲ କଲେଜ ଉଦଘାଟନ କରିଥିଲି । ତେଣୁ, ମୁଁ ମୋର ନିଜର ରେକର୍ଡ ଭାଙ୍ଗିବାକୁ ଯାଉଛି । ଆଞ୍ଚଳିକ ଅସନ୍ତୁଳନର ସମାଧାନ କରିବା ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ । ସେହି ଦୃଷ୍ଟିରୁ, ୨ ଟି ମେଡିକାଲ୍ କଲେଜ ରାମନାଥପୁରମ୍ ଏବଂ ବିରୁଧୁନଗରର ଆଙ୍କାକ୍ଷୀ ଜିଲ୍ଲାରେ ଉଦ୍ଘାଟିତ ହୋଇଛି । ଏଗୁଡ଼ିକ ହେଉଛି ସେହି ଜିଲ୍ଲା ଯେଉଁଠାରେ ବିକାଶର ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ବିଶେଷ ଧ୍ୟାନ ଆବଶ୍ୟକ କରେ । ଗୋଟିଏ କଲେଜ ନୀଳଗିରି ଜିଲ୍ଲାର ଅଗମ୍ୟ ପାହାଡ଼ିଆ ଅଞ୍ଚଳରେ ରହିଛି ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଜୀବନକାଳରେ ଥରେ କୋଭିଡ-୧୯ ମହାମାରୀ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କ୍ଷେତ୍ରର ଗୁରୁତ୍ୱକୁ ପୁନଃ ପ୍ରମାଣିତ କରିଛି । ଭବିଷ୍ୟତ ସେହି ସମାଜର ହେବ ଯିଏ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବାରେ ବିନିଯୋଗ କରୁଥିବ । ଭାରତ ସରକାର ଏହି କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅନେକ ସଂସ୍କାର ଆଣିଛନ୍ତି । ଆୟୁଷ୍ମାନ ଭାରତଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ, ଗରିବ ଲୋକମାନେ ଉନ୍ନତମାନର ଏବଂ ସୁଲଭ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ପାଇପାରୁଛନ୍ତି । ଆଣ୍ଠୁ ପ୍ରତିରୋପଣ ଏବଂ ଷ୍ଟେଣ୍ଟଣ୍ଟଗୁଡ଼ିକର ମୂଲ୍ୟ ଯାହା ଥିଲା ତାହା ଏକ ତୃତୀୟାଂଶ ହୋଇଗଲା । ସୁଲଭ ଔଷଧ ପାଇବାରେ ପିଏମ୍‍- ଜନ ଔଷଧି ଯୋଜନା ଏକ ବିପ୍ଳବ ଆଣିଛି । ଭାରତରେ ଏହିପରି ୮୦୦୦ ରୁ ଅଧିକ ବିକ୍ରୟ କେନ୍ଦ୍ର ଅଛି । ଏହି ଯୋଜନା ବିଶେଷ ଭାବରେ ଗରିବ ଏବଂ ମଧ୍ୟବିତ୍ତଙ୍କୁ ସାହାଯ୍ୟ କରିଛି । ଔଷଧ ପାଇଁ ଖର୍ଚ୍ଚ ହୋଇଥିବା ଅର୍ଥ ବହୁତ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ମହିଳାମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଅଧିକ ସୁସ୍ଥ ଜୀବନଶୈଳୀ ପାଇଁ ୧ ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟରେ ସାନିଟାରୀ ନାପକିନ୍ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଉଛି । ମୁଁ ତାମିଲନାଡୁର ଲୋକଙ୍କୁ ଏହି ଯୋଜନାରୁ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଫାଇଦା ନେବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିବି । ବିଶେଷକରି ଜିଲ୍ଲା ସ୍ତରରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଭିତ୍ତିଭୂମି ତଥା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଗବେଷଣା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଥିବା ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପାର୍ଥକ୍ୟ ଦୂର କରିବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆୟୁଷ୍ମାନ ଭାରତ ଭିତ୍ତିଭୂମି ମିଶନ ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖିଛି । ଆସନ୍ତା ପାଞ୍ଚ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ତାମିଲନାଡୁକୁ ତିନି ହଜାର କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଟଙ୍କା ସହାୟତା ଯୋଗାଇ ଦିଆଯିବ । ଏହା ସହରାଞ୍ଚଳ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ସୁସ୍ଥତା କେନ୍ଦ୍ର, ଜିଲ୍ଲା ଜନସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପରୀକ୍ଷାଗାର ଏବଂ ଗୁରୁତର ଚିକିତ୍ସା କେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରିବାରେ ସହାୟକ ହେବ । ତାମିଲନାଡୁର ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଏହାର ଲାଭ ବହୁତ ହେବ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆଗାମୀ ବର୍ଷଗୁଡିକରେ ମୁଁ ଗୁଣାତ୍ମକ ଏବଂ ସୁଲଭ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ପାଇଁ ଭାରତକୁ ଗନ୍ତବ୍ୟ ସ୍ଥଳ ବୋଲି କଳ୍ପନା କରୁଛି । ଡାକ୍ତରୀ ପର୍ଯ୍ୟଟନ ପାଇଁ ଏକ ହବ୍ ହେବା ସକାଶେ ସମସ୍ତ ଆବଶ୍ୟକତା ଭାରତରେ ରହିଛି । ଆମ ଡାକ୍ତରଙ୍କ ଦକ୍ଷତା ଉପରେ ଅଧାର କରି ମୁଁ ଏହା କହୁଛି । ମୁଁ ମେଡିକାଲ୍ ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ଟେଲି ମେଡିସିନ୍ ମଧ୍ୟ ଦେଖିବା ପାଇଁ ଅନୁରୋଧ କରୁଛି । ଆଜି ବିଶ୍ୱ ମଧ୍ୟ ଭାରତୀୟ ଅଭ୍ୟାସ ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେଇଛି ଯାହା ଆହୁରି ସୁସ୍ଥତା ଆଣିଦେବ । ଏଥିରେ ଯୋଗ, ଆୟୁର୍ବେଦ ଏବଂ ସିଦ୍ଧ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ । ବିଶ୍ୱ ବୁଝୁଥିବା ଭାଷାରେ ଆମେ ଏହାକୁ ଲୋକପ୍ରିୟ କରିବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛୁ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ସେଣ୍ଟ୍ରାଲ୍ ଇନଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟ୍ ଅଫ୍ କ୍ଲାସିକାଲ୍ ତାମିଲର ନୂତନ କୋଠା ତାମିଲ୍ ଅଧ୍ୟୟନକୁ ଅଧିକ ଲୋକପ୍ରିୟ କରିବ । ଏହା ଛାତ୍ର ଏବଂ ଗବେଷକଙ୍କୁ ଏକ ବ୍ୟାପକ କ୍ଷେତ୍ର ମଧ୍ୟ ଦେବ । ମୋତେ କୁହାଯାଇଛି ଯେ ସେଣ୍ଟ୍ରାଲ୍ ଇନଷ୍ଟିଚ୍ୟୁଟ୍ ଅଫ୍ କ୍ଲାସିକାଲ୍ ତାମିଲ୍ ତିରୁକୁକୁରାଲ୍ କୁ ବିଭିନ୍ନ ଭାରତୀୟ ଏବଂ ବିଦେଶୀ ଭାଷାରେ ଅନୁବାଦ କରିବାକୁ ଇଚ୍ଛା କରୁଛି । ଏହା ଏକ ଭଲ ପଦକ୍ଷେପ । ତାମିଲ ଭାଷା ଏବଂ ସଂସ୍କୃତିର ସମୃଦ୍ଧତା ଦ୍ୱାରା ମୁଁ ସର୍ବଦା ଆକର୍ଷିତ ହୋଇ ଆସିଛି । ମୋ ଜୀବନର ସବୁଠାରୁ ଖୁସିର ମୁହୂର୍ତ୍ତ ଥିଲା ଯେତେବେଳେ ମୁଁ ମିଳିତ ଜାତିସଂଘରେ ଦୁନିଆର ସର୍ବ ପୁରାତନ ଭାଷା ତାମିଲରେ କିଛି ଶବ୍ଦ କହିବାର ସୁଯୋଗ ପାଇଲି । ସଙ୍ଗମ କ୍ଲାସିକ୍ସ ହେଉଛି ପ୍ରାଚୀନ କାଳର ସମୃଦ୍ଧ ସମାଜ ଏବଂ ସଂସ୍କୃତି ପାଇଁ ଆମର ମୁଖଶାଳା । ଆମ ସରକାର ବନାରସ ହିନ୍ଦୁ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟରେ ତାମିଲ ଅଧ୍ୟୟନ ଉପରେ ‘ସୁବ୍ରମଣ୍ୟ ଭାରତୀ ଚେୟାର\' ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରିବାର ଗୌରବ ମଧ୍ୟ ପାଇଥିଲେ । ଏହା ମୋର ସଂସଦୀୟ ର୍ନିବାଚନମଣ୍ଡଳୀରେ ଅବସ୍ଥିତ, ଏହା ତାମିଲ ବିଷୟରେ ଅଧିକ ଉତ୍ସାହ ସୃଷ୍ଟି କରିବ । ଯେତେବେଳେ ମୁଁ ଗୁଜୁରାଟୀରେ ଥିରୁକ୍କୁରାଲର ଏକ ଅନୁବାଦ ଆରମ୍ଭ କଲି, ମୁଁ ଜାଣିଲି ଯେ ଏହି ସମୟହୀନ କାର୍ଯ୍ୟର ସମୃଦ୍ଧ ଚିନ୍ତାଧାରା ଗୁଜୁରାଟର ଲୋକଙ୍କ ସହ ଯୋଡି ହେବ ଏବଂ ପ୍ରାଚୀନ ତାମିଲ ସାହିତ୍ୟ ପ୍ରତି ଅଧିକ ଆଗ୍ରହ ସୃଷ୍ଟି କରିବ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆମର ଜାତୀୟ ଶିକ୍ଷା ନୀତି ୨୦୨୦ ରେ ଭାରତୀୟ ଭାଷା ଏବଂ ଭାରତୀୟ ଜ୍ଞାନ ପ୍ରଣାଳୀକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ଉପରେ ଆମେ ଅଧିକ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଛୁ । ତାମିଲ ବର୍ତ୍ତମାନ ମାଧ୍ୟମିକ ସ୍ତରରେ କିମ୍ବା ମଧ୍ୟମ ସ୍ତରରେ ବିଦ୍ୟାଳୟ ଶିକ୍ଷା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଶାସ୍ତ୍ରୀୟ ଭାଷା ଭାବରେ ଅଧ୍ୟୟନ କରାଯାଇପାରିବ । ଭାଷା-ସଙ୍ଗମରେ ତାମିଲ ହେଉଛି ଅନ୍ୟତମ ଭାଷା ଯେଉଁଠାରେ ସ୍କୁଲ ଛାତ୍ରମାନେ ଅଡିଓ, ଭିଡିଓରେ ବିଭିନ୍ନ ଭାରତୀୟ ଭାଷାରେ ୧୦୦ ଟି ବାକ୍ୟ ସହିତ ପରିଚିତ ହୁଅନ୍ତି । ଭାରତଭାନୀ ପ୍ରକଳ୍ପ ଅଧୀନରେ ତାମିଲର ସର୍ବ ବୃହତ ଇ-ବିଷୟବସ୍ତୁ ଡିଜିଟାଇଜଡ୍ କରାଯାଇଛି ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆମେ ବିଦ୍ୟାଳୟରେ ମାତୃଭାଷା ଏବଂ ସ୍ଥାନୀୟ ଭାଷାରେ ଶିକ୍ଷାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରୁଛୁ । ଆମ ସରକାର / ଭାରତୀୟ ଭାଷାରେ ଛାତ୍ରମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଇଞ୍ଜିନିୟରିଂ ଭଳି ବୈଷୟିକ ପାଠ୍ୟକ୍ରମ ଉପଲବ୍ଧ କରାଇବା ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି । ତାମିଲନାଡୁ ଅନେକ ଦକ୍ଷ ଇଞ୍ଜିନିୟର୍ ସୃଷ୍ଟି କରିଛି । ସେମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ ଅନେକ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ଇଞ୍ଜିନିୟର ଏବଂ ପ୍ରତିଷ୍ଠିତ ବ୍ୟବସାୟୀ ହୋଇପାରିଛନ୍ତି । ଏସ୍ଟିଇଏମ୍ ପାଠ୍ୟକ୍ରମରେ ତାମିଲ ଭାଷା ବିଷୟବସ୍ତୁ ବିକାଶରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବାକୁ ମୁଁ ଏହି ପ୍ରତିଭାବାନ ପ୍ରବାସୀ ତାମିଲଙ୍କୁ ଆହ୍ୱାନ କରୁଛି । ତାମିଲ ସମେତ ବାରଟି ବିଭିନ୍ନ ଭାରତୀୟ ଭାଷାରେ ଇଂରାଜୀ ଭାଷା ଅନଲାଇନ୍ ପାଠ୍ୟକ୍ରମକୁ ଅନୁବାଦ କରିବା ପାଇଁ ଆମେ ଏକ ଆର୍ଟିଫିସିଆଲ୍ ଇଣ୍ଟେଲିଜେନ୍ସ ଆଧାରିତ ଭାଷା ଅନୁବାଦ ଉପକରଣ ମଧ୍ୟ ବିକାଶ କରୁଛୁ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଭାରତର ବିବିଧତା ହେଉଛି ଆମର ଶକ୍ତି । ଏକ ଭାରତ ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଭାରତ ବିବିଧତା ଏକତାର ଆବେଗକୁ ବଢାଇବାକୁ ଏବଂ ଆମ ଲୋକଙ୍କ ନିକଟତର କରିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରେ । ଯେତେବେଳେ ହରିଦ୍ୱାରର ଏକ ଛୋଟ ପିଲା ଏକ ଥିରୁଭାଲୁଭାର୍ ପ୍ରତିମୂର୍ତ୍ତିକୁ ଦେଖେ ଏବଂ ତାଙ୍କ ମହାନତା ବିଷୟରେ ଜାଣେ, ସେତେବେଳେ ଏକ ଭାରତ ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଭାରତର ଏକ ମଞ୍ଜି ଏକ ଛୋଟ ମନରେ ରହିଯାଏ । ହରିୟାଣାର ଜଣେ ଶିଶୁ କନ୍ୟାକୁମାରୀରେ ଥିବା ପଥର ସ୍ମାରକୀ ପରିଦର୍ଶନ କରିବାବେଳେ ସମାନ ଆବେଗ ଦେଖାଯାଏ । ଯେତେବେଳେ ତାମିଲନାଡୁ କିମ୍ବା କେରଳର ପିଲାମାନେ ବୀର୍ ବଲ୍ ଦିବସ୍ ବିଷୟରେ ଜାଣନ୍ତି, ସେତେବେଳେ ସେମାନେ ସାହିବଜାଦର ଜୀବନ ଏବଂ ବାର୍ତ୍ତା ସହିତ ଯୋଡି ହୁଅନ୍ତି । ଏହି ମାଟିର ମହାନ ପୁତ୍ର ଯେଉଁମାନେ ନିଜ ଜୀବନକୁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଥିଲେ କିନ୍ତୁ ସେମାନଙ୍କ ଆଦର୍ଶରେ କଦାପି ସାଲିସ୍ କରିନଥିଲେ । ତେବେ ଅନ୍ୟ ସଂସ୍କୃତି ଆବିଷ୍କାର କରିବାକୁ ଚେଷ୍ଟା କରିବା । ମୁଁ ଆପଣଙ୍କୁ ନିଶ୍ଚିତ କରୁଛି ଯେ ଆପଣ ଏହାକୁ ଉପଭୋଗ କରିବେ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ମୁଁ ସମାପ୍ତ କରିବା ପୂର୍ବରୁ, ମୁଁ ଆପଣ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଅନୁରୋଧ କରିବାକୁ ଚାହେଁ ଯେକୋଭିଡ-୧୯ ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ସମସ୍ତ ମାର୍ଗଦର୍ଶିକାଗୁଡିକ ବିଶେଷ ଭାବରେ ମାସ୍କ ପିନ୍ଧିବା ଅନୁସରଣ କରନ୍ତୁ । ଭାରତର ଟୀକାକରଣ ଅଭିଯାନ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଭାବେ ଅଗ୍ରଗତି କରୁଛି । ଗତ କିଛି ଦିନ ମଧ୍ୟରେ, ୧୫ ରୁ ୧୮ ବୟସ ବର୍ଗର ଯୁବକମାନେ ସେମାନଙ୍କର ଟିକା ନେବା ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି । ବୃଦ୍ଧ ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ପାଇଁ ସର୍ତକତା ଡୋଜ୍ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି । ଯେଉଁମାନେ ଟୀକାକରଣ କରିବାକୁ ଯୋଗ୍ୟ ଅଟନ୍ତି ମୁଁ ସେମାନଙ୍କୁ ଟିକା ନେବାପାଇଁ ଅନୁରୋଧ କରୁଛି ।
ସବକା ସାଥ, ସବକା ବିକାଶ, ସବକା ବିଶ୍ୱାସ ଏବଂ ସବକା ପ୍ରୟାସ ମନ୍ତ୍ର ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ ଆମ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ୧୩୫ କୋଟି ଭାରତୀୟଙ୍କ ଜୀବନରେ ଏକ ସକରାତ୍ମକ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଆଣିବା ପାଇଁ ମିଳିତ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବାକୁ ପଡିବ । ମହାମାରୀରୁ ଶିକ୍ଷା ପାଇ ଆମର ସମସ୍ତ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ଅନ୍ତର୍ଭୂକ୍ତ ଏବଂ ଗୁଣାତ୍ମକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ ଜାରି ରଖିଛୁ । ଆମ ସମୃଦ୍ଧ ସଂସ୍କୃତିରୁ ଶିଖିବା ଏବଂ ଭବିଷ୍ୟତ ପୀଢି ପାଇଁ ଅମୃତ କାଳର ମୂଳଦୂଆ ପକାଇବା ଆବଶ୍ୟକ । ପୋଙ୍ଗଲ ଅବସରରେ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ପୁଣି ଥରେ ଶୁଭେଚ୍ଛା । ଏହା ଆମ ସମସ୍ତଙ୍କ ପାଇଁ ଶାନ୍ତି ଏବଂ ସମୃଦ୍ଧତା ଆଣିବ ।
ଭାନକମ୍
ଧନ୍ୟବାଦ

Prime Minister's Office
Text of the PM’s speech at the Inauguration of 11 new medical colleges and a new campus of Central Institute of Classical Tamil in Tamil Nadu
12 JAN 2022 5:47PM by PIB Delhi
Governor of Tamil Nadu, Shri R.N.Ravi, Chief Minister of Tamil Nadu, Shri MK Stalin, Cabinet Minister Shri Mansukh Mandaviya, My colleague in the Council of Ministers Shri L. Murugan, Bharti Pawar Ji Ministers of the Tamil Nadu Government, Members of Parliament, Members of the Tamil Nadu Assembly,
Sisters and brothers of Tamil Nadu, Vanakkam! Let me begin by conveying Pongal and Makar Sankranti greetings to you all. As the famous song goes –
தை பிறந்தால் வழி பிறக்கும்
Today we are meeting for two special reasons: The inauguration of 11 medical colleges. And The inauguration of the new building of the Central Institute of Classical Tamil. Thus, we are furthering the health of our society and making the connect with our culture stronger.
Friends,
Medical education is one of the most desired streams for studies. The problem of shortage of doctors in India was well-known. But there were not enough efforts to address this problem. Perhaps vested interests also did not let previous governments take the right decisions. And, access to medical education remained an issue. Ever since we have taken office, our Government has worked to address this gap. In 2014, our country had 387 medical colleges. In last seven years only, this number has gone up to 596 medical colleges. This is an increase of 54 percent. In 2014, our country had around 82 thousand medical Under Graduate and Post Graduate seats. In last seven years, this number has gone up to around 1 lakh 48 thousand seats. This is an increase of about 80 percent. In 2014, there were only seven AIIMS in the country. But after 2014, the number of AIIMS approved has increased to twenty two. At the same time, various reforms have been under-taken to make the medical education sector more transparent. Regulations for setting up medical colleges and hospitals have been liberalised without compromising on quality.
Friends,
I am told that this would be the first time that 11 medical colleges are being inaugurated at one stroke located in any one State. Just few days back, I had inaugurated 9 medical colleges at the same time in Uttar Pradesh. So, I am getting to break my own record. It is important to address regional imbalances. In that light, it is good to see 2 of the medical colleges inaugurated are in the aspirational districts of Ramanathapuram and Virudhunagar. These are districts where the development needs require special attention. One college is in the remote hilly district of the Nilgiris.
Friends,
The once in a lifetime COVID-19 pandemic has re-affirmed the importance of the health sector. The future will belong to societies which invest in healthcare. The Government of India has brought many reforms in the sector. Thanks to Ayushman Bharat, the poor have access to top quality and affordable healthcare. The cost of knee implants and stents have become one third of what it was. PM-Jan Aushadhi Yojana has brought about a revolution in access to affordable medicines. There are over 8000 such stores in India. This scheme has particularly helped the poor and the middle class. The money spent on medicines has come down greatly. To further healthy lifestyle among women, sanitary napkins are being provided at a cost of 1 Rupee. I would urge the people of Tamil Nadu to take full advantage of this scheme. The Pradhan Mantri Ayushman Bharat Infrastructure Mission aims to address the critical gaps in health infrastructure and health research especially at District level. A support of over Rupees three thousand crore would be provided to Tamil Nadu in the next five years. This will help in establishing Urban Health & Wellness Centres, District Public Health labs and Critical Care Blocks across the state. The benefits of this for the people of Tamil Nadu will be immense.
Friends,
In the coming years I envision India as being the go-to destination for quality and affordable care. India has everything needed to be a hub for medical tourism. I say this based on the skills of our doctors. I urge the medical fraternity to look at tele-medicine as well. Today, the world has also taken note of Indian practices that further wellness. This includes Yoga, Ayurveda and Siddha. We are working to make these popular in a language the world understands.
Friends,
The new building of the Central Institute of Classical Tamil will make Tamil studies more popular. It will also give a wider canvas to students and researchers. I am told that the Central Institute of Classical Tamil intends to translate Tirukkural in various Indian and foreign languages. This is a good step. I have always been fascinated by the richness of the Tamil language and culture. One of the happiest moments of my life was when I got a chance to speak a few words in the world's oldest language, Tamil, at the United Nations. The Sangam classics are our window to the rich society and culture of the ancient times. Our Government also had the honour of setting up 'Subramania Bharati Chair' on Tamil Studies at Banaras Hindu University. Located in my Parliamentary constituency, this will drive greater curiosity about Tamil. When I launched a translation of Thirukkural in Gujarati, I knew that the rich thoughts of this timeless work would connect with the people of Gujarat and drive greater interest in ancient Tamil literature.
Friends,
We have given great emphasis on promotion of Indian languages and Indian Knowledge Systems in our National Education Policy 2020. Tamil can now be studied as a classical language in school education at the secondary level or middle level. Tamil is one of the languages in the Bhasha-Sangam where school students get familiar with 100 sentences in various Indian languages in audio, videos. Largest e-content of Tamil has been digitized under the Bharatavani project.
Friends,
We are encouraging education in mother tongue and local languages at schools. Our Government has also started making technical courses like Engineering available to students in Indian languages. Tamil Nadu has produced many bright Engineers. Many of them have become top global technology and business leaders. I call upon this talented Tamil diaspora to help develop Tamil language content in STEM courses. We are also developing an Artificial intelligence based language translation tool to translate English language online courses into twelve different Indian languages including Tamil.
Friends,
India's diversity is our strength. Ek Bharat Shreshtha Bharat seeks to enhance the spirit of unity in diversity and bring our people closer. When a young child in Haridwar sees a Thiruvalluvar statue and finds out about his greatness, a seed of Ek Bharat Shreshtha Bharat is laid in a young mind. A similar spirit is seen when a child from Haryana visits the rock memorial at Kanyakumari. When children from Tamil Nadu or Kerala learn about Veer Baal Divas, they get connected with the life and message of the Sahibzades. The great sons of this soil who sacrificed their lives but never compromised on their ideals. Let us make efforts to discover other cultures. I assure you that you will enjoy it.
Friends,
Before I conclude, I would like to request you all to follow all COVID-19 related protocols particularly mask discipline. India's vaccination drive is making remarkable progress. In the last few days, youngsters in the 15 to 18 category have begun to get their doses. The precaution dose for the elderly and healthcare workers have begun too. I urge all those who are eligible to get vaccinated.
Guided by the mantra of Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas, all of us have to work together to bring a positive change in the lives of 135 crore Indians. Learning from the pandemic we keep working to ensure inclusive and quality healthcare services to all our countrymen. We need to learn from our rich culture and build the foundations of Amrit Kaal for the future generations to come. Best wishes once again to all on the occasion of Pongal. May it bring peace and prosperity to all of us.
Vanakkam.
Thank you.