Prime Minister's Office
Text of the PM’s speech at the Inauguration of 11 new medical colleges and a new campus of Central Institute of Classical Tamil in Tamil Nadu
12 JAN 2022 5:47PM by PIB Delhi
Governor of Tamil Nadu, Shri R.N.Ravi, Chief Minister of Tamil Nadu, Shri MK Stalin, Cabinet Minister Shri Mansukh Mandaviya, My colleague in the Council of Ministers Shri L. Murugan, Bharti Pawar Ji Ministers of the Tamil Nadu Government, Members of Parliament, Members of the Tamil Nadu Assembly,
Sisters and brothers of Tamil Nadu, Vanakkam! Let me begin by conveying Pongal and Makar Sankranti greetings to you all. As the famous song goes –
தை பிறந்தால் வழி பிறக்கும்
Today we are meeting for two special reasons: The inauguration of 11 medical colleges. And The inauguration of the new building of the Central Institute of Classical Tamil. Thus, we are furthering the health of our society and making the connect with our culture stronger.
Friends,
Medical education is one of the most desired streams for studies. The problem of shortage of doctors in India was well-known. But there were not enough efforts to address this problem. Perhaps vested interests also did not let previous governments take the right decisions. And, access to medical education remained an issue. Ever since we have taken office, our Government has worked to address this gap. In 2014, our country had 387 medical colleges. In last seven years only, this number has gone up to 596 medical colleges. This is an increase of 54 percent. In 2014, our country had around 82 thousand medical Under Graduate and Post Graduate seats. In last seven years, this number has gone up to around 1 lakh 48 thousand seats. This is an increase of about 80 percent. In 2014, there were only seven AIIMS in the country. But after 2014, the number of AIIMS approved has increased to twenty two. At the same time, various reforms have been under-taken to make the medical education sector more transparent. Regulations for setting up medical colleges and hospitals have been liberalised without compromising on quality.
Friends,
I am told that this would be the first time that 11 medical colleges are being inaugurated at one stroke located in any one State. Just few days back, I had inaugurated 9 medical colleges at the same time in Uttar Pradesh. So, I am getting to break my own record. It is important to address regional imbalances. In that light, it is good to see 2 of the medical colleges inaugurated are in the aspirational districts of Ramanathapuram and Virudhunagar. These are districts where the development needs require special attention. One college is in the remote hilly district of the Nilgiris.
Friends,
The once in a lifetime COVID-19 pandemic has re-affirmed the importance of the health sector. The future will belong to societies which invest in healthcare. The Government of India has brought many reforms in the sector. Thanks to Ayushman Bharat, the poor have access to top quality and affordable healthcare. The cost of knee implants and stents have become one third of what it was. PM-Jan Aushadhi Yojana has brought about a revolution in access to affordable medicines. There are over 8000 such stores in India. This scheme has particularly helped the poor and the middle class. The money spent on medicines has come down greatly. To further healthy lifestyle among women, sanitary napkins are being provided at a cost of 1 Rupee. I would urge the people of Tamil Nadu to take full advantage of this scheme. The Pradhan Mantri Ayushman Bharat Infrastructure Mission aims to address the critical gaps in health infrastructure and health research especially at District level. A support of over Rupees three thousand crore would be provided to Tamil Nadu in the next five years. This will help in establishing Urban Health & Wellness Centres, District Public Health labs and Critical Care Blocks across the state. The benefits of this for the people of Tamil Nadu will be immense.
Friends,
In the coming years I envision India as being the go-to destination for quality and affordable care. India has everything needed to be a hub for medical tourism. I say this based on the skills of our doctors. I urge the medical fraternity to look at tele-medicine as well. Today, the world has also taken note of Indian practices that further wellness. This includes Yoga, Ayurveda and Siddha. We are working to make these popular in a language the world understands.
Friends,
The new building of the Central Institute of Classical Tamil will make Tamil studies more popular. It will also give a wider canvas to students and researchers. I am told that the Central Institute of Classical Tamil intends to translate Tirukkural in various Indian and foreign languages. This is a good step. I have always been fascinated by the richness of the Tamil language and culture. One of the happiest moments of my life was when I got a chance to speak a few words in the world's oldest language, Tamil, at the United Nations. The Sangam classics are our window to the rich society and culture of the ancient times. Our Government also had the honour of setting up 'Subramania Bharati Chair' on Tamil Studies at Banaras Hindu University. Located in my Parliamentary constituency, this will drive greater curiosity about Tamil. When I launched a translation of Thirukkural in Gujarati, I knew that the rich thoughts of this timeless work would connect with the people of Gujarat and drive greater interest in ancient Tamil literature.
Friends,
We have given great emphasis on promotion of Indian languages and Indian Knowledge Systems in our National Education Policy 2020. Tamil can now be studied as a classical language in school education at the secondary level or middle level. Tamil is one of the languages in the Bhasha-Sangam where school students get familiar with 100 sentences in various Indian languages in audio, videos. Largest e-content of Tamil has been digitized under the Bharatavani project.
Friends,
We are encouraging education in mother tongue and local languages at schools. Our Government has also started making technical courses like Engineering available to students in Indian languages. Tamil Nadu has produced many bright Engineers. Many of them have become top global technology and business leaders. I call upon this talented Tamil diaspora to help develop Tamil language content in STEM courses. We are also developing an Artificial intelligence based language translation tool to translate English language online courses into twelve different Indian languages including Tamil.
Friends,
India's diversity is our strength. Ek Bharat Shreshtha Bharat seeks to enhance the spirit of unity in diversity and bring our people closer. When a young child in Haridwar sees a Thiruvalluvar statue and finds out about his greatness, a seed of Ek Bharat Shreshtha Bharat is laid in a young mind. A similar spirit is seen when a child from Haryana visits the rock memorial at Kanyakumari. When children from Tamil Nadu or Kerala learn about Veer Baal Divas, they get connected with the life and message of the Sahibzades. The great sons of this soil who sacrificed their lives but never compromised on their ideals. Let us make efforts to discover other cultures. I assure you that you will enjoy it.
Friends,
Before I conclude, I would like to request you all to follow all COVID-19 related protocols particularly mask discipline. India's vaccination drive is making remarkable progress. In the last few days, youngsters in the 15 to 18 category have begun to get their doses. The precaution dose for the elderly and healthcare workers have begun too. I urge all those who are eligible to get vaccinated.
Guided by the mantra of Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas, all of us have to work together to bring a positive change in the lives of 135 crore Indians. Learning from the pandemic we keep working to ensure inclusive and quality healthcare services to all our countrymen. We need to learn from our rich culture and build the foundations of Amrit Kaal for the future generations to come. Best wishes once again to all on the occasion of Pongal. May it bring peace and prosperity to all of us.
Vanakkam.
Thank you.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না তামিল নাদুদা অনৌবা মেদিকেল কোলেজ ১১ অমসুং সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুত ওফ ক্লাসিকেল তামিলগী অনৌবা কেমপস শঙ্গাবা মতমদা থমখিবা ৱারোল
12 JAN 2022 5:47PM by PIB Imphal
তামিল নাদুগী গোবর্নর, শ্রী আর.এন. রবি, তামিল নাদুগী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী এম.কে. স্তেলিন, কেবিনেত মিনিস্তর, শ্রী মন্সুখ মান্দৱিয়া, কাউন্সিল ওফ মিনিস্তরসদা লৈরিবা ঐগী কলীগ, শ্রী এল. মুরুগন, ভার্তি পাৱর জি, তামিল নাদু সরকারগী মিনিস্তরশিং, পার্লিয়ামেন্তকী মেম্বরশিং, তামিল নাদু এসেমব্লীগী মেম্বরশিং,
তামিল নাদুগী ইচে-ইচলশিং অমসুং ইয়াম্বা-ইনাওশিং, ৱনক্কম! নখোয় ময়ামদা পোঙ্গল অমসুং মকর সংক্রান্তিগী য়াইফ পাউজেল পীরদুনা ঐহাক্না অহৌবা ওইনা, অফাওবা ইশৈগী শৈশকগুম -
தை பிறந்தால் வழி பிறக்கும்
ঙসি ঐখোয়না উনরিবা অসি অখন্নবা মরম অনিগীদমক্তনি: মেদিকেল কোলেজ ১১ শঙ্গাবগী। অমসুং সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুত ওফ তামিলগী অনৌবা বিল্দিং শঙ্গাবগী। অসুম্না ঐখোয়গী কুনাইগী ফিভম মখাতানা ফগৎহল্লি অমসুং ঐখোয়গী কলচরগা ঐখোয়গা লৈনরিবা মরী অসি হেন্না কনখৎহল্লি।
মরুপশিং,
মেদিকেল এজুকেশন হায়বসি লাইরিক-লাইসু তম্বগী স্ত্রীমশিংগী মনুংদা খ্বাইদগী হেন্না পাম্নবা অমনি। ভারত্তা দোক্তরশিং ৱাৎপগী অৱাবা অসি য়াম্না খঙনরম্মি। অদুবু মসিগী অৱাবা অসিবু কোকহন্নবদি হোৎনরমদে। মমাংগী সরকারগী অপাম্বশিং অদুদা খেৎনবা লৈবনা মরম ওইরগা অচুম্বা ৱারেপ লৌবদা ঙমহন্দবা ওইরম্বা য়াই। অমসুং মেদিকেল এজুকেশনগী খুদোংচাবা লৌবা হায়বসিসু অৱাবা অমা ওইরম্মি। ঐখোয়না ওফিস হেক পাইবদগী, ঐখোয়গী সরকার অসিনা মসিগী অহাংবা অসিবু মেন্সিন্নবা হোৎনরকখি। ২০১৪দা, ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা মেদিকেল কোলেজ ৩৮৭ লৈরম্মি। হৌখিবা চহি তরেত অসিদা খক্তমক, মসিগী মশিং অসি হায়গৎলক্তুনা মেদিকেল কোলেজ ৫৯৬ ফাওবা য়ৌহনখি। মসি চাউরাক্না চাদা ৮০গী চাংদা হেনগৎপনি। ২০১৪দা, লৈবাক অসিদা এ.আই.আই.এম.এস. তরেত খক্তমক লৈরম্মি। অদুবু ২০১৪গী মতুংদদি, এপ্রুব তৌখিবা এ.আই.আই.এম.এস.কী মশিং অসি ২২দা হেনগৎখ্রে। মতম অসিমক্তদা, মেদিকেল এজুকেশন সেক্তর অসিবু হেন্না ত্রান্সপরেন্ত ওইহন্নবা অহোংবা কয়া অমা পুরকখ্রে। মেদিকেল কোলেজশিং অমসুং হোসপিতালশিং লিংখৎনবগী রেগুলেশনশিং অদুসু ক্বালিতীদা কমপ্রোমাইজ তৌদনা কোমথোকহনখ্রে।
মরুপশিং,
রাজ্য অমদা অমুক্তদা মেদিকেল কোলেজ ১১ শঙ্গাবা অসি মসিনা অহানবা ওইগনি হায়না ঐঙোনদা হায়রকখি। নুমিৎ খরনিগী মমাংদা, ঐহাক্না উত্তর প্রদেশতা মতম অমুক্তদা মেদিকেল কোলেজ ৯ শঙ্গাখ্রে। মরম অদুনা ঐনা ইশাগী রেকোর্দ থুগাইরগনি। রিজনেল ইম্বেলেন্সশিং য়েংশিনবা হায়বসি য়াম্না মরু ওই। অসুম্না য়েংলুরগদি, শঙ্গাখিবা মেদিকেল কোলেজশিং অদুগী মনুংদা ২ অমদি রামানাথাপুরম অমসুং ভিরুধুনাগরগী য়াম্না এস্পিরেশনেল ওইবা দিস্ত্রিক্ত অনিদা লৈখিবা হায়বসি য়াম্না ফৈ। মসিগী জিলাশিং অসিদনি চাউখৎ-থৌরাংগী ওইবা অখন্নবা মিৎয়েং চংবগী মথৌ তারিবসি। কোলেজ অমদি নিলগিরিশিংগী অথাপ্পা চিংগী জিলাদা লৈ।
মরুপশিং,
পুনশিদা অমুক্তা থোক্ত্রিবা কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসিনা হেল্থ সেক্তরগী মরু ওইবা অদু অমুক্কসু হেন্না খঙহল্লে। তুংগী মতম অসি হেল্থকেয়রদা ইনভেস্ত তৌবা খুনাইশিং অদুগী ওইহৌরগনি। আয়ুশমান ভারতনা মরম ওইরগা, লৈতবা লায়রবশিংনা অৱাংবা থাক্কী অমসুং হোংনা হেল্থকেয়র ফংবা ঙম্লে, মসিগীদমক ঐনা আয়ুশমান ভারতপু হন্না হন্না থাগৎলি। নী ইমপ্লান্তশিং অমসুং স্তেন্তশিংগী অচংবা মমল অদু হান্না চংলম্বা অদুগী শরুক অহুম থোকপগী অমা খক্তমক ওইরে। পি.এম. জন ঔসধি য়োজনানা অহোংবা মমলদা হিদাক-লাংথকশিং ফংহনবগী মতাংদা অচৌবা অহোংবা অমা পুরক্লি। ভারত্তা অসিগুম্বা স্তোর ৮০০০দগীসু হেন্না লৈরি। স্কীম অসিনা মরু ওইনা লায়রবা অমসুং মিদল ক্লাসপু মতেং পাংলি। হিদাক্তা শেল থাধবগী চাং য়াম্না হন্থরক্লে। নুপীশিংবু মখা তানা অফবা পুনশি মহিং অমা হিংহন্নবা, সেনিতরী নেপকিনবু লুপা ১দা ফংহল্লি। তমিলনাদুগী মীয়াম পুম্নমক্তা মসিগী স্কীম অসিগী খুদোংচাবা লৌনবা ঐহাক্না হায়জরি। প্রধান মন্ত্রী আয়ুশমান ভারত ইন্ফ্রাস্ত্রকচর মিসন্না মরু ওইনা দিস্ত্রিক্ত লেভেলদা হেল্থকী ইন্ফ্রাস্ত্রকচর অমসুং হেল্থ রিসর্চকী মতাংদা লৈরিবা অহাংবা অসিবু মেনশিনবগী পান্দম থম্লি। লাক্লিবা চহি ৫ অসিদা তামিল নাদুদা লুপা করোর লিশিং অহুমগী মথক্তা মতেং পীরগনি। মসিনা রাজ্য শিনথুংনা অর্বান হেল্থ অমসুং ৱেলনেস সেন্তরশিং, দিস্ত্রিক্ত পব্লিক হেল্থ লেবশিং অমসুং ক্রিতিকেল কেয়র ব্লোকশিং হাংদোকপদা মতেং পাংগনি। মসিনা তামিল নাদুগী মীয়ামগীদমক্তা য়াম্না কান্নবা পীরগনি।
মরুপশিং,
লাক্কদবা চহিশিং অসিদা ঐহাক্না ভারত অসিবু ক্বালিতী লৈবা অমসুং অহোংবা কেয়রগীদমক্তা ময়াম্না পাম্নবা মফম অমা ওইহন্নবগী মঙলান অমা মঙলি। ভারত্তা মেদিকেল তুরিজমগী হব ওইনবগীদমক্তা মথৌতাবা পুম্নমক লৈ। ঐহাক্না মসি ঐখোয়গী দোক্তরশিংগী হৈশিংবা অদুদা য়ুমফম ওইরগা হায়রিবনি। ঐহাক্না মেদিকেল ফ্রেতর্নিতীদা তেলিমেদিসিনগী মাইকৈদসু মিৎয়েং চংনবা হায়রি। ঙসি হকচাং ফববু শৌগৎলিবা ভারতকী চৎনবী কয়া মালেম পুম্বনসু মশক খংলে। মসিদা, য়োগা, আয়ুর্ৱেদা অমসুং সিদ্ধা য়াওরি। মসি পুম্নমক অসে ঐখোয়না মালেম পুম্বনা খঙনবা লোন অমদা খংহন্নবা হোৎনরি।
মরুপশিং,
সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুত ওফ ক্লাসিকেল তামিলগী অনৌবা বিলদিং অসিনা তামিল স্তদিশিংবু হেন্না খঙনরগনি। মসিনা মহৈরোইশিং অমসুং রিসার্চরশিংদা হেন্না পাকপা কেনভাস অমা পীরগনি। সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুত ওফ ক্লাসিকেল তামিলনা তিরুক্কলবু ভারত অমসুং মপান লমগী লোন কবা অমদা হন্দোকপা পাম্লি হায়না ঐঙোন্দা হায়রকখ্রে। মসি অফবা খোংথাং অমনি। ঐহাক্না মতম চুপ্পদা তামিল লোন অমসুং কলচরগী ফজবা অসিদা পুক্নিং চিংশন্দুনা লাক্লি। ঐগী পুনশিদা খ্বাইদগী নুংঙাইবা মিৎকুপ অদুদি ঐহাক্না য়ুনাইতেদ স্তেতসতা, মালেমগী খ্বাইদগী লিরবা লোন, তামিলদা ৱাহৈ খরদং ঙাংবগী তাঞ্জা অমা ফংখিবা অদু ওইখি। সঙ্গম ক্লাসিকশিং অসি য়াম্না লিরবা মতমগী ফজরবা খুনাই অমসুং কলচর খঙনবগী পাম্বৈ অমনি। ঐখোয়গী সরকার অসিনা বনারস হিন্দু য়ুনিভর্সিতীদা তামিল স্তদীজদা ‘সুব্রমানিয়া ভার্তি চেয়র’ হাপ্পগী খুদোংচাবসু ফংখ্রে। ঐহাক্কী পার্লিয়ামেন্তরী কোন্সতিত্বেন্সীদা লৈবা অসিনা তামিলগী মতাংদা হেন্না খঙনিংবগী ৱাখল্লোন অমা পোকহল্লগনি। ঐহাক্না গুজরাতিদা থিরুক্কলগী ত্রান্সলেশন অমা ফোংবা মতমদা মতম নাইদ্রবা থবক অসিগী ফজরবা ৱাখল্লোনশিং গুজরাতকী মীয়ামদা হেন্না নক্নবা মরী অমা ফাওহল্লগনি অমসুং অরিবা তামিল লিতরেচরদা হেন্না থৱায় য়াওবগী ইথিল অমা ফাওহল্লগনি হায়বা ঐহাক্না খঙই।
মরুপশিং,
ঐখোয়না ২০২০গী নেস্নেল এজুকেসন পোলিসীদা ভারতকী লোনশিং অমসুং ভারতকী নোলেজ সীস্তেমবু প্রোমোত তৌবদা য়াম্না মরু ওইবা পীখি। হৌজিক তমিল লোনবু সেকেন্দরি অমসুং মিদল লেভেলদা ক্লাসিকেল লোন অমা ওইনা তম্বা য়ারগনি। তামিল অসি ভাসা-সঙ্গমগী মনুং চনবা লোন অমনি, মসিগী মতুং ইন্না স্কুলগী মহৈরোইশিংনা ওদিও অসুং ভীদিওগী খুত্থাংদা ভারতকী লোন কয়া অমগী ৱাহৈ পরেং ১০০ তম্মি। ভারতৱানি প্রোজেক্তকী মখাদা তমিলগী খ্বাইদগী অচৌবা ই-কন্তেন্ত শেমখ্রে।
মরুপশিং,
ঐখোয়না স্কুলশিংদা মমা লোন অমসুং লোকেলগী লোনশিংদা লাইরিক-লাইসু তম্নবা থৌগৎলি। ঐখোয়গী সরকার অসিনা ভারতকী লোনশিংদা মঐরোইশিংদা ইঞ্জিনীয়রিংগুম্বা তেক্নিকেল কোর্সশিং অসি ফংহনবা হৌরে। তামিল নাদুনা য়াম্না ফবা ইঞ্জিনীয়র কয়া অমা পুথোকখ্রে। মখোয় অয়াম্বনা মকোক থোংবা মালেমগী তেক্নোলোজী অমসুং বিজনেসকী লুচিংবা ওইখ্রে। ঐহাক্না হৈ-শিংলবা তামিল দাইসপোরাদা তামিল লোনগী কন্তেন্ত অসিবু স্তেম কোর্সশিংদা দিবেলপ তৌবদা মতেং পাংনবা হায়রি। ঐখোয়না ইংলিশ লোনগী ওনলাইন কোর্সশিংবু তামিল য়াওনা ভারতকী তোঙান-তোঙানবা লোন তরানিথোইদা হন্দোক্নবা আর্তিফিসিয়েল ইন্তেলিজেন্সতা য়ুমফম ওইবা ত্রান্সলাশন তুল অমা পুথোক্নবসু হোৎনরি।
মরুপশিং,
ভারতকী দাইভর্সিতী অসি ঐখোয়গী পাঙ্গলনি। এক ভারত শ্রেস্থা ভারতনা য়ুনিতী অমসুং দাইভর্সিতীগী ৱাখল্লোন অসিবু হেন্না হেনগৎহন্নবা অমসুং ঐখোয়গী মীশিংবু হেন্না নকশিনহন্নবা হোৎনরি। নহা ওইরিবা অঙাং অমনা হরিদ্বারদা থিরুবল্লুৱরগী মীতম অমা উবা মতমদা অমসুং মহাক্কী মতিক-মগুনশিং অদুগী মতাংদা খঙবা মতমদা, ‘এক ভারত, শ্রেস্থা ভারত’কী মীহুল অমা নহা ওইরিবা অদুগী ৱাখলদা ফাওহল্লগনি। অসিগা চপ মান্নবা ৱাখল্লোন অসি হরিয়ানাদগী অঙাং অমনা কন্যাকুমারিদা লৈবা রোক মেমোরিয়েলদা চৎপা মতমদা উবা ফংগনি। তামিল নাদু নত্রগা কেরলাদগী অঙাংশিনা বীর বাল দিৱসকী মরমদা খঙবা মতমদা সাহিবজাদেশিং পুনশি অমসুং পাউতাকশিং অদুগী মতাংদা ফাওবা ঙমগনি। মখোয়গী পুনশিং মাংজরবসু মখোয়গী আইদিয়লশিং অদুবুদি কৈদৌনুংদা কমপ্রোমাইজ তৌখিদবা লমদম অসিগী থৌরবা মচাশিং। অতোপ্পা কলচরশিং খঙদোক্নবা হোৎনমিন্নসি। নখোয়না মসিদা নুংঙাইবা ফাওগনি হায়না ঐহাক্না থাজবা পীরি।
মরুপশিং,
ঐহাক্না লোইশিন্দ্রিঙৈগী মমাংদা, ঐহাক্না নখোয় পুম্নমক্তা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা চৎনা কাংলোনশিং মরু ওইনা মাস্ক দিসিপ্লিন ঙাক্না চৎনবা হায়জরি। ভারতকী ভেক্সিনেশন দ্রাইব অসিনা শিংথানিংঙাই ওইবা মওংদা খুমাং চাউশিল্লি। হৌখিবা নুমিৎ খরনি অসিদা চহি ১৫দগীনা ১৮ ফাওবগী কাংলুপকী নহাশিংনা মখোয়গী দোজশিং অদু কাপ্পা হৌখ্রে। অহল ওইরবশিং অমসুং হেল্থকেয়র ৱার্করশিংগীদমক্তা ওইবা প্রেকোশন দোজশু হৌখ্রে। ঐহাক্না ভেক্সিন কাপ্পা য়ারবশিংদা ভেক্সিন অসি কাপথোক্নবা হায়রি।
সবকা সাথ, সবকা ভিকাস, সবকা বিশ্বাস অমসুং সবকা প্রয়াসকী মন্ত্রা অসিনা লমজিংদুনা, ঐখোয় পুম্নমক্না ভারত মচা করোর ১৩৫গী পুনশিংদা অফবা মখলগী অহোংবা অমা পুরক্নবা পুল্লপ পুন্না থবক তৌমিন্নগদবনি। লাইচৎ অসিদগী পরা তমদুনা ঐখোয়না ঐখোয়গী লৈবাক মচাশিংদা ইনক্লুসিব ওইবা অমসুং অফবা মখলগী হেল্থকেয়র সার্বিসশিং ফংহন্নবা হোৎনরি। ঐখোয়না ঐখোয়গী ফজরবা কলচরদগী তমশিনবা মথৌ তাই অমসুং তুংদা লাক্কদবা মীরোলগীদমক্তা অমৃত কালগী ফাউন্দেশনশিং শেমগদবনি। মসিনা ঐখোয় পুম্নমক্তা ইং-তপ্পা, মরা চেৎপা অমসুং চাউখৎপা-য়াইফবা পুরকপা ওইরসনু।