Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Union Minister Dr Jitendra Singh says, pregnant women employees and Divyang employees have been exempted from attending office due to rising COVID cases
09 JAN 2022 2:46PM by PIB Delhi
Briefing about the guidelines issued by the Department of Personnel and Training (DoPT) in the wake of the third wave of the pandemic, Union Minister of State (Independent Charge) Science & Technology; Minister of State (Independent Charge) Earth Sciences; MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr Jitendra Singh today said that pregnant women employees and Divyang employees have been exempted from attending office. However, they will be required to remain available and work from home.
All officials and staff living in the Containment Zone shall also be exempted from coming to office till the time Containment Zone is denotified, he added.
The Minister further informed that the physical attendance of government servants below the level of Under Secretary has been restricted to 50% of the actual strength and the remaining 50% shall work from home. Roster will be prepared accordingly by all the departments concerned, he added.
However, the Minister said, the officials/staff who are not attending the office and are working from home shall remain available on telephone and other electronic means of communications at all times.
In view of the rapid spread of the Virus infection, Dr Jitendra Singh said that a DoPT O.M. has been issued with the advice that the official meetings shall be conducted as far as possible through video conferencing. Similarly, personal meetings with visitors are to be avoided, unless absolutely necessary, he said.
In order to avoid overcrowding in the office premises, the Minister said, the officials/staff shall follow staggered timings i.e., (a) 9 am to 5.30 p.m. and (b) 10 am to 6.30 p.m.
Meanwhile, DoPT has advised all the officers/staff to ensure strict compliance of COVID-appropriate behaviour i.e. frequent washing of hands/sanitisation, wearing face mask/face cover and observing social distancing all the time.
Proper cleaning and sanitisation of the workplace, particularly frequently touched surfaces, may also be ensured.
Dr Jitendra Singh said that the guidelines issued as per the DoPT O.M. will remain in force till 31st January 2022. In the meantime, regular review will be carried out from time to time and the guidelines may be revised accordingly depending on the situation.

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মন্ত্রী দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায়রি, কোবিদ কেস হেনগৎলকপনা মরম ওইরদুনা মীরোলবী নুপী এমপ্লোয়ীজ অমসুং দিব্যাং এমপ্লোয়ীজশিংনা ওফিস কাবদা কোমথোক্লগনি
09 JAN 2022 2:46PM by PIB Imphal
লায়চৎ অসিগী অহুমশুবা ৱেবনা লাকপদা পর্সোনেল অমসুং ত্রেনিংগী দিপার্তমেন্ত (দি.ও.পি.তি.)না ইসু তৌখিবা গাইদলাইন্দগী মরমদা পল্লদুনা, সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী; আর্থ সাইন্সেসকী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ); এম.ও.এস., পি.এম.ও.; পর্সোন্নেল, পব্লিক গ্রাইভেন্সস, পেন্সন্স, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেসকী কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ), দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা ঙসি হায়খি মদুদি মীরোলবী নুপী এমপ্লোয়ীজ অমসুং দিব্যাং এমপ্লোয়ীজশিংনা ওফিস কাবদা কোমথোক্লগনি। অদুম ওইনমক, মখোয়না শেম শাদুনা লৈবা অমা মথৌ তাই অমসুং য়ুমদগী থবক তৌগদবনি।
কন্তেনমেন্ত জোন্দা লৈরিবা ওফিসিএল অমসুং স্তাফশিং পুম্বা কন্তেনমেন্ত জোনগী মতম লৌথোক্ত্রিবা ফাওবা ওফিস কাবগীদমক কোমথোক্লগনি হায়না মহাক্না মখা তাখি।
মন্ত্রীনা মখা তানা খঙহল্লি মদুদি সেক্রেতরী মখাগী থাক্তা লৈবা সরকারগী কর্মচারীশিংনা অপুনবা মশিংগী ৫০% ওফিস কাগদবনি অমসুং লৈহৌবা ৫০% অমনা য়ুমদগী থবক শুগদবনি। মরী লৈনবা দিপার্তমেন্তশিংনা মতম-মতমগী মতুং ইন্না রোস্তর শেমগনি, হায়না মহাক্না মখা তাখি।
মন্ত্রীনা হায়খি, অদুম ওইনমক, ওফিস কাদবা অমসুং য়ুমদগী থবক শুরিবা ওফিসিএল/স্তাফশিংনা তেলেফোন অমসুং অতৈ অতোপ্পা পাউ ফাওনবা য়াবা ইলেক্ত্রোনিক্সকী পাম্বৈশিংগা লোয়ননা মতম পুম্বদা লৈগদবনি।
ভাইরস ইনফেক্সন য়াম্না থুনা শন্দোরকপা অসি য়েংলগা, দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি মদুদি পাউতাক্কা লোয়ননা দি.ও.পি.তি. ও.এম. অমা ইসু তৌখ্রে মদুদি ওফিসিএলগী মিতিংশিং য়ারিবমখৈ ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা পাংথোক্কনি। অসুম্না, তঙাইফদবা খক্তা নত্তনা মীতোপকা উনবসু থিংলগনি, হায়না মহাক্না হায়খি।
ওফিসকী অকোইবদা মী য়াম্না চিনবা থিংনবা লৌখৎপা ওইনা, মন্ত্রীনা হায়খি, ওফিসিএল/স্তাফশিংনা অকক্নবা মতম হায়বদি এ) অয়ুক্কী পুং ৯দগী নুংথিলগী পুং ৫.৩০ ফাওবা অমসুং বি) অয়ুক্কী পুং ১০দগী নুংথিলগী পুং ৬.৩০ ফাওবা ইন্দুনা চৎকদবনি।
চৈরক অসিদা, দি.ও.পি.তি.না ওফিসর/স্তাফশিংবু কোবিদকী-চৎন কাংলোন হায়বদি মতম পুম্বদা তোইনা খুৎ-শা হাম্বা/সেনিতাইজেসন, ফেস মাস্ক/মাইখুম উপ্পা অমসুং অমগা-অমগা থাপ্না লৈনবা অসি য়াম্না চেকশিন্না ইন্ননবা পাউতাক পীরি।
থবক মফম, মরু ওইনা তোইনা খুৎনা শোকপা মফমশিং নিংথিনা তৈথোক-চামথোকপসু শোইদনা তৌগদবনি।
দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায়খি মদুদি দি.ও.পি.তি. ও.এম.না ইসু তৌরিবা গাইদলাইন্দশিং অসি ২০২২গী জানুৱারীগী ৩১ফাওবা শোইদনা থমগনি। মরক অসিদা, মতম-মতমগী ওইনা চাং নাইনা য়েংশিনগনি অমসুং ফিভম মতুং ইন্না গাইদলাইন্দশিং অসি রিভাইস তৌবা য়াই।