ବାଣିଜ୍ୟ ଓ ଶିଳ୍ପ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ବାଣିଜ୍ୟ ଏବଂ ଶିଳ୍ପ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସମ୍ଭାବ୍ୟ ବ୍ୟାଘାତକୁ ଏଡାଇବା ପାଇଁ ହେଲ୍ପ ଡେସ୍କ ଏବଂ କଣ୍ଟ୍ରୋଲ୍ ରୁମ୍ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କଲା କେନ୍ଦ୍ର
କୋଭିଡ୍ ସମୟରେ ବିନା ପ୍ରତିବନ୍ଧକରେ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀର ଯୋଗାଣ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବ ଡିପିଆଇଆଇଟି ହେଲ୍ପ ଡେସ୍କ
ମହାମାରୀ ସମୟରେ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ବାଣିଜ୍ୟରେ ସହାୟକ ହେବ ଡିଜିଏଫଟି କୋଭିଡ୍ 19 ହେଲ୍ପ ଡେସ୍କ
07 JAN 2022 1:41PM by PIB Bhubaneshwar
ସମଗ୍ର ଦେଶରେ କୋଭିଡ୍ ସଂକ୍ରମଣରେ ବୃଦ୍ଧି ଘଟୁଥିବା ପରିପ୍ରେକ୍ଷୀରେ ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟ ସରକାର / କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ଦ୍ୱାରା ନିଆଯାଇଥିବା ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକର ଅନୁଧ୍ୟାନ କରାଯାଇଛି। ତେଣୁ ଆମର ବ୍ୟବସାୟ ପରିସଂସ୍ଥାନକୁ ସହଯୋଗ କରିବା ପାଇଁ ଏକ ସତର୍କତା ମୂଳକ ପଦକ୍ଷେପ ସ୍ୱରୂପ, ଡିପିଆଇଆଇଟି ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟ ସରକାର / କେନ୍ଦ୍ର ଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ଦ୍ବାରା ଲଗାଯାଇଥିବା ପ୍ରତିବନ୍ଧକ (ଯଦି ଥାଏ) ତଥା ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ଦ୍ରବ୍ୟ ପରିବହନ ଏବଂ ବିତରଣ ସମୟରେ ଉତ୍ପନ୍ନ ହେଉଥିବା ସ୍ଥିତି ଏବଂ ସମସ୍ୟା ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେବ।
ଯଦି କୌଣସି ଉତ୍ପାଦନ, ପରିବହନ, ଆବଣ୍ଟନ, ହୋଲସେଲ କିମ୍ବା ଇ-ବାଣିଜ୍ୟ କମ୍ପାନୀଗୁଡିକ ପରିବହନ ଏବଂ ବଣ୍ଟନ କିମ୍ବା ସମ୍ବଳ ସଂଗ୍ରହରେ ଅସୁବିଧାର ସମ୍ମୁଖୀନ ହୁଅନ୍ତି, ତେବେ ନିମ୍ନଲିଖିତ ଟେଲିଫୋନ୍ ନମ୍ବର / ଇମେଲରେ ଏହି ବିଭାଗକୁ ସୂଚନା ଦିଆ ଯାଇପାରେ: -
ଟେଲିଫୋନ୍ : + 91 11 23063554, 23060625

Ministry of Commerce & Industry
Centre establishes help desks and control rooms to avoid any possible disruptions in Commerce and Industry
DPIIT help desk ensure supplies of delivery of goods and essential commodities continue without any restrictions during Covid times
DGFT opens COVID 19 help desk to support International Trade during pandemic surge
07 JAN 2022 1:41PM by PIB Delhi
In light of the surge in the COVID cases across the country, Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT) has taken cognizance of the steps taken by various State Governments/UTs to control the spread of COVID cases. Therefore, as a measure of precaution and for supporting our business ecosystem, DPIIT will monitor the status and issues arising (if any) during transportation and delivery of goods and essential commodities due to the restrictions (if any) imposed by various State Governments/UTs.
In the event of any manufacturing, transportation, distribution, wholesale or e-commerce companies facing difficulties in transportation and distribution of goods or mobilization of resources, the same may be informed to this Department at the following telephone number/email:-
Telephone: + 91 11 23063554, 23060625