নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়ানা হেনগৎলক্লিবা কোবিদ কেসশিং লাকশিন্নবা অনৌবা এস.ও.পি.শিং থোকখ্রে
06 JAN 2022 3:25PM by PIB Imphal
স্পোর্তস ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়ানা অয়াম্বনা ওমিক্রোন ভেরিয়েন্তনা মরম ওইরগা খঙহেন হেনগৎলক্লিবা কোবিদ কেসশিং অসি লাকশিন্নবা অনৌবা স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোসিদ্যুরশিং (এস.ও.পি.শিং) থোকখ্রে। হায়রিবা চেকশিল থৌরাংশিং অসি তোঙান-তোঙানবা নেস্নেল সেন্তর্স ওফ এক্সিলেন্স (এন.সি.ও.ই.) লোয়ননা হৌজিক চত্থরিবা কোচিং কেম্পশিংদা অকনবা মওংদা চৎনহনগনি।
ত্রেনিং সেন্তরশিংদা য়ৌরকপদা শান্নরোয় পুম্নমক্না শুকশোই শোইদনা রেপিদ এন্তিজেন তেস্ত (আর.এ.তি.) তৌগদবনি। করিগুম্বা তেস্ত অদুদা নেগেতিব ওইরবদি মখোয়বু ত্রেন তৌহনগনি অমসুং চংলকপগী নুমিৎ তরুকনি শুবা ফাওবা তোখাইনা চাক পীজগনি। ৫নি শুবা নুমিৎতা অমুক হন্না আর.এ.তি. অমা তৌগনি। মসিদা পোজিতিব ওইরকপশিংনা আর.তি.পি.সি.আর. তেস্ত অমা তৌগনি অমসুং আইসোলেসন্দা থমদুনা লায়েং চত্থগনি, অমরোমদা নেগেতিব ওইবা শান্নরোয়শিং অদুনা মখা তানা মহৌশাগী ত্রেনিং অসি চত্থগনি।
কেম্পশিংদা লৈরিবা কোবিদ পোজিতিব ওইবা নত্ত্রগা লাইওং উৎলকপা শান্নরোয়শিংগীদমক নীংথিনা আইসোলেসন ফেসিলিতীশিং খাক্তুনা থম্লি অমসুং ফিসিলিতীশিং অসি নোংমদা অনিরক সেনিতাইজ তৌগনি। শান্নরোয়শিংবু ত্রেনিং অমসুং দাইনিংগীদমক অপীক-অপীকপা কাংলুপশিংদা খাইদোক্কদবা মাইক্রো বাইও-বব্বল অমসু লৈগনি। শান্নরোয়শিংদা অতোপ্পা কাংলুপশিংগা য়ারিবা মহৈ ৱারী-ৱাতাই শাদনবা চেকশিনৱসু থমখ্রে।
এন.সি.ও.ই.দা লৈরিবা শান্নরোয়শিং, কোচশিং, সপ্পোর্ত স্তাফ অমসুং নন-রেসিদেন্সিএল স্তাফ অসি নুমিৎ ১৫নি খুদিংগী রেন্দম তেস্তিংসু তৌগনি। শান্নরপয়শিংনা মখোয়গী মরী লৈনবা নেস্নেল স্পোর্তস ফেদরেসনশিং (এন.এস.এফ.শিং) অমসুং সাই ঐচ.ক্যু. ওফিসিএলশিংনা রিকম্মেন্দ তৌবা কম্পিতিসনশিংদা খক্তা শরুক য়ানবসু রিকম্মেন্দ তৌখি। ইনভিতেস্নেল তোর্নামেন্তশিং অমসুং নন-ওলিম্পিক ক্বালিফাইয়িং ইভেন্তশিংগী ওইনা মরী লৈনবা এন.সি.ও.ই.শিংগী রিজনেল দিরেক্তরশিং (আর.দি.শিং)না রিকম্মেন্দেসনশিং পীগনি।
অকক্নবা রাজ্যশিংদা মখোয়গী রাজ্য সরকারশিংনা পীবা চৎন-কাংলোনশিং অদুনা হায়রিবা এস.ও.পি.শিং অসি সুপরসিদ তৌগনি হায়নসু খঙহল্লি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Sports Authority of India issues fresh SOPs to combat rising Covid cases
06 JAN 2022 3:25PM by PIB Delhi
The Sports Authority of India has come up with fresh Standard Operating Procedures (SOPs) to deal with the drastic rise in the Covid cases, mostly owing to the Omicron variant. These measures will be strictly implemented at the various National Centres of Excellence (NCOE) as well as the ongoing national coaching camps.
Upon arrival to the training centres, all athletes will undergo mandatory Rapid Antigen Test (RAT). If the test comes negative, they will train and dine separately until the sixth day of joining. A repeat of the RAT would take place on the 5th day. The ones who get a positive result would undergo a RTPCR test and be treated in isolation, while the athletes testing negative would continue normal training.
Proper isolation facilities are being earmarked for Covid positive or symptomatic athletes across the camps and the facilities would be sanitized twice a day. There will also be a micro bio-bubble, where the athletes will be divided into small groups for training and dining. The athletes have also been strictly asked to avoid interacting with other groups.
There will also be random testing of athletes, coaches, support staff and non-residential staff in the NCOE, once every 15 days. It has also been recommended that athletes would be participating in only those competitions recommended by the respective National Sports Federations (NSFs) and the SAI HQ officials. For invitational tournaments and non-Olympic qualifying events, recommendations would be made by the respective Regional Directors (RDs) of the NCOEs.
It is also to be noted that guidelines from the respective State Governments shall be superseding these SOPs in those particular States.