Cabinet
Cabinet approves Agreement between India and Spain on Cooperation and Mutual Assistance in Customs Matters
06 JAN 2022 4:29PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi has approved the signing of Agreement between India and Spain on Cooperation and Mutual Assistance in Customs Matters.
Benefits:
The Agreement will help in making available, reliable, quick and cost-effective information and intelligence for the prevention and investigation of Customs offences and apprehending of Customs offenders.
The Agreement would provide a legal framework for sharing of information between the Customs authorities of the two countries and help in the proper administering of Customs laws and detection and investigation of Customs offences and the facilitation of legitimate trade.
The agreement has following provisions:
1. The correct assessment of customs duties, especially information pertaining to the determination of the customs value, tariff classification and the origin of the goods traded between the two countries;
2. The authenticity of any document produced in support of a declaration (such as certificate of origin, invoices etc.) made to the requesting authority;
3. Customs offence concerning illicit movement of the following:
1. Arms, ammunition, explosives and explosive devices;
2. Works of art and antiques, which are of significant historical, cultural of archaeological value;
3. Toxic materials and other substances dangerous to the environment and public health;
4. Goods subject to substantial customs duties or taxes;
5. New means and methods employed for committing Customs offences against Customs legislation.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা কস্তমসকী হীরমশিংদা কোওপরেসন অমসুং ম্যুচুএল এসিস্তেন্স পীনবা ভারত অমসুং স্পেনগী মরক্তা য়ান্না ৱারোল অয়াবা পীখ্রে
06 JAN 2022 4:29PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা কস্তমসকী হীরমশিংদা কোওপরেসন অমসুং ম্যুচুএল এসিস্তেন্স পীনবা ভারত অমসুং স্পেনগী মরক্তা য়ান্না ৱারোল খুৎয়েক পীনবদা অয়াবা পীখ্রে।
কান্নবশিং:
য়ান্না ৱারোল অসিনা কস্তমসকী ৱায়েল কাইবা থবকশিং ঙাকথোক্নবা অমসুং থীজিন্নবা অমসুং কস্তমসকী ৱায়েল কাইবা থবক তৌরিবা মীওইশিং ফানবগীদমক লাইনা ফংবা, থাজবা য়াবা, অথুবা অমসুং শেল চংদবা ইনফোর্মেসন অমসুং ইন্তিলিজেন্স ফংহনবদা মতেং ওইরগনি।
য়ান্না ৱারোল অসিনা লৈবাক অসিগী কস্তমসকী ওথোরিতীশিংগী মরক্তা ই-পাও পীথোক-পীশিন তৌনবা লিগেল ফ্রেমৱার্ক অমা পীনবা অমসুং কস্তমসকী আইনশিং নীংথিনা থম্বা অমসুং কস্তমসকী ৱায়েল কাইবা থবকশিং খঙদোক্নবা অমসুং থীজিনবদা অমসুং আইন্না য়াবা ললোন-ইতিক তৌহনবদা খুদোংচাবা পীবদা মতেং ওইরগনি।
য়ান্না ৱারোল অসিদা পীরিবা প্রোভিজনশিং অসি য়াওই:
1. কস্তমস দ্যুতিশিং চুম্না এসেসমেন্ত তৌবা, মরু ওইনা কস্তমসকী ভেল্যু লেপ্পা, তারিফ খাইদোকপা অমসুং লৈবাক অনিগী মরক্তা ললোন ইতিক তৌরিবা পোৎলমশিংগী হৌরফমগা মরী লৈনবা ই-পাও;
2. রিক্বেস্ত তৌরিবা ওথোরিতী অদুদা পীবা দেক্লেরেসন অমগী ( সর্তিফিকেৎ ওফ ওরিজিন, ইনভোইসশিং অসিগুম্বা) সপ্পোর্ত ওইনা পুথোকপা চে-চাং অমা হেক্তগী ওথেন্তিসিতী;
3. পীরিবশিং অসিগী আইন্না য়াদবা মওংদা পোৎ পুবগা মরী লৈনবা কস্তমসকী ৱায়েল কাইবা থবক:
1. নোংমৈ, এম্ম্যুনিসন, এক্সপ্লোসিবস অমসুং এক্সপ্লোসিব দিভাইসশিং;
2. আর্কিওলোজিকেলগী ভেল্যু লৈবা মরু ওইবা পুরৱারীগী, নাৎকী ওইবা আর্ত অমসুং এন্তিকশিংগী পোৎলমশিং;
3. অকোইবদা অমসুং মীয়ামগী হকশেলদা খুদোংথিনীংঙাই ওইবা হু চেনবা পোৎচাকশিং অমসুং অতোপ্পা পোৎলমশিং;
4. চাউনা কস্তমস দ্যুতিশিং নত্ত্রগা তেক্সশিং লৌবা গুদশিং;
5. কস্তমসকী লৈরিবা আইনগী মায়োক্তা কস্তমসকী ৱায়েল কাইবা থবকশিং চত্থবদা শীজিন্নবা অনৌবা পাম্বৈশিং অমসুং থৌশিলশিং।