Ministry of Finance
Revenue Deficit Grant of Rs. 9,871 crore released to 17 States
Total Revenue Deficit Grant of Rs. 98,710 crore released to States in current Financial Year
06 JAN 2022 1:28PM by PIB Delhi
The Department of Expenditure, Ministry of Finance, today released monthly Post Devolution Revenue Deficit (PDRD) Grant of Rs. 9,871 crore to 17 States. This was the 10th instalment of the PDRD grant released to the States.
So far, an amount of Rs. 98,710 crore has been released to eligible States as Post Devolution Revenue Deficit Grant in the current financial year. State-wise details of the grant released this month and total amount of Post Devolution Revenue Deficit Grant released to the States in 2021-22 is annexed.
The Post Devolution Revenue Deficit Grants are provided to the States under Article 275 of the Constitution. The grants are released to the States as per the recommendations of the Fifteenth Finance Commission to meet the gap in Revenue Accounts of the States post devolution. The Commission has recommended PDRD grants to 17 States and the same is being released in monthly installments.
The eligibility of States to receive this grant and the quantum of grant was decided by the Commission based on the gap between assessment of revenue and expenditure of the State after taking into account the assessed devolution for the financial year 2021-22. The Fifteenth Finance Commission has recommended a total Post Devolution Revenue Deficit Grant of Rs. 1,18,452 crore to 17 States in the financial year 2021-22. Out of this, an amount of Rs. 98,710 crore (83.33%) has been released so far.
The States who have been recommended Post Devolution Revenue Deficit Grant by the Fifteenth Finance Commission are: Andhra Pradesh, Assam, Haryana, Himachal Pradesh, Karnataka, Kerala, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Punjab, Rajasthan, Sikkim, Tamil Nadu, Tripura, Uttarakhand and West Bengal.
State-wise Post Devolution Revenue Deficit Grants Released
(Rs. in crore)
S.No.
Name of State
Amount released in January 2022
(10th installment)
Total amount released in 2021-22
1
Andhra Pradesh
1438.08
14380.83
2
Assam
531.33
5313.33
3
Haryana
11.00
110.00
4
Himachal Pradesh
854.08
8540.83
5
Karnataka
135.92
1359.17
6
Kerala
1657.58
16575.83
7
Manipur
210.33
2103.33
8
Meghalaya
106.58
1065.83
9
Mizoram
149.17
1491.67
10
Nagaland
379.75
3797.50
11
Punjab
840.08
8400.83
12
Rajasthan
823.17
8231.67
13
Sikkim
56.50
565.00
14
Tamil Nadu
183.67
1836.67
15
Tripura
378.83
3788.33
16
Uttarakhand
647.67
6476.67
17
West Bengal
1467.25
14672.50
Total
9871.00
98710.00

শেল-থুম মন্ত্রালয়
স্তেত ১৭তা লুপা করোর ৯,৮৭১গী রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্ত কাইথখ্রে
চৎলিবা শেনবা চহিসিদা স্তেতশিংদা লুপা করোর ৯৮,৭১০গী অপুনবা রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্ত কাইথখ্রে
06 JAN 2022 1:28PM by PIB Imphal
শেলথুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা ঙসি স্তেত ১৭তা লুপা করোর ৯,৮৭১গী থাগী ওইবা পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ (পি.দি.আর.দি.) গ্রান্তকী শেনফম কাইথখ্রে। হন্দক্কী অসিনা স্তেতশিংদা থাদোকপা পি.দি.আর.দি. গ্রান্তকী ১০শুবা ইন্সতোলমেন্তনি‍।
হৌজিক ফাওবদা স্তেতশিংদা পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্ত ওইনা চৎলিবা শেনবা চহি অসিগী ওইনা লুপা করোর ৯৮,৭১০গী অপুনবা শেনফম কাইথখ্রে। স্তেত স্তেতকী ওইনা কাইথখিবা গ্রান্তকী অকুপ্পা ৱারোল অমসুং ২০২১-২২দা রাজ্যশিংদা কাইথখিবা পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্তগী অপুনবা শেনফম হাপ্লি‍।
সংবিধানগী আর্তিকল ২৭৫গী মখাদা স্তেতশিংদা পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্ত পীবন‍ি‍। গ্রান্তশিং অসি তরামঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসনগী রিকম্মেন্দেসনশিংগী মতুং ইন্না স্তেতশিংগী পোস্ত দিভোল্যুসনগী রিভেন্যু একাউন্তশিংদা লাকপা অৱাৎপা মেনখৎনবা পীবন‍ি‍। কম্মিসন্না স্তেত ১৭তা পি.দি.আর.দি. গ্রান্তশিং রিকম্মেন্দ তৌখি অমদি হায়রিবা শেনফমদুমক থাগী ইন্সতোলমেন্ত ওইনা পীবন‍ি‍।
স্তেতশিংনা গ্রান্ত অসি ফংবা য়াবগী ইলিজিবিলিতী অমসুং গ্রান্তগী শেন্ফমগী চাং অসি শেনবা চহি ২০২১-২২গী এসেস তৌরবা দিভোল্যুসন য়েংলবা মতুংদা স্তেত অদুগী শেন্থোক অমসুং চাদিংগী ফীভম নৈনরবা মতুংদা মরক্তা লৈরিবা অহোবা অদুদা য়ুম্ফম ওইরগা লেপ্পনি‍। তরামঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসন্না শেনবা চহি ২০২১-২২গী ওইনা স্তেত ১৭দা অপুনবা লুপা করোর ১,১৮,৪৫২গী পোই্ত দিভোলুসন রিভিন্যু দিফিসিত গ্রান্ত রিকম্মেন্দ তৌখিবনি‍। মসিগী মনুংদা হৌজিক ফাওবদা লুপা করোর ৯৮,৭১০ (৮৩.৩৩%)গী শেনফম থাদোকখ্রে‍।
পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্তগীদমক তরামঙাশুবা ফাইনান্স কম্মিসন্না রিকম্মেন্দ তৌখ্রবা স্তেতশিং অদুদি: অন্ধ্র প্রদেশ, অসাম, হরিয়ানা, হিমাচল প্রদেশ, কর্নাতক, কেরলা, মনিপুর, মেঘালয়, মিজোরাম, নাগালেন্দ, পঞ্জাব, রাজস্থান, সিক্কিম, তামিল নাদু, ত্রিপুরা, উত্তরাখন্দ অমসুং নোংচুপ বেঙ্গলনি‍।
স্তেত-স্তেতকী ওইনা কাইথখিবা পোস্ত দিভোল্যুসন রিভেন্যু দেফিসিৎ গ্রান্ত
(লুপা করোরগী খুজিংদা)
সেরিএল মশিং
স্তেত মমিং
জনুৱারী ২০২০দা থাদোকখিবা শেনফম
(১০শুবা ইন্সতোলমেন্ত)
২০২১-২২দা থাদোকখ্রবা অপুনবা শেনফম
১
অন্ধ্র প্রদেশ
১৪৩৮.০৮
১৪৩৮০.৮৩
২
অসাম
৫৩১.৩৩
৫৩১৩.৩৩
৩
হরিয়ানা
১১.০০
১১০.০০
৪
হিমাচল প্রদেশ
৮৫৪.০৮
৮৫৪০.৮৩
৫
কর্নাতকা
১৩৫.৯২
১৩৫৯.১৭
৬
কেরলা
১৬৫৭.৫৮
১৬৫৭৫.৮৩
৭
মনিপুর
২১০.৩৩
২১০৩.৩৩
৮
মেঘালয়
১০৬.৫৮
১০৬৫.৮৩
৯
মিজোরম
১৪৯.১৭
১৪৯১.৬৭
১০
নগালেন্দ
৩৭৯.৭৫
৩৭৯৭.৫০
১১
পঞ্জাব
৮৪০.০৮
৮৪০০.৮৩
১২
রাজস্থান
৮২৩.১৭
৮২৩১.৬৭
১৩
সিক্কিম
৫৬.৫০
৫৬৫.০০
১৪
তামিল নাদু
১৮৩.৬৭
১৮৩৬.৬৭
১৫
ত্রিপুরা
৩৭৮.৮৩
৩৭৮৮.৩৩
১৬
উত্তরাখন্দ
৬৪৭.৬৭
৬৪৭৬.৬৭
১৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৪৬৭.২৫
১৪৬৭২.৫০
অপুনবা
৯৮৭১.০০
৯৮৭১০.০০