প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জনুৱারী ৭তা কোলকতাগী চিত্তরঞ্জন নেস্নেল কেন্সর ইন্সতিত্যুৎকী অনিশুবা কেম্পস শঙ্গাগনি
কেম্পস অসিনা লৈবাক্কী নোংপোক অমসুং অৱাং-নোংপোক্কী শরুক্তা লৈবা কেন্সরগী অনাবশিংদা মরু ওইনা নীংথিনা লাইয়েংবগী খুদোংচাবা পীগনি
মসিদি প্রধান মন্ত্রীগী লৈবাক শিনবা থুংবগী হকশেলগী ফেসিলিতীশিংবু হেন্না চাউথোকহনবা অমসুং ফগৎহনবগী মঙলানগী মতুং ইনবনি
06 JAN 2022 11:42AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জনুৱারী ৭, ২০২২গী নুংথিলগী পুং ১ তাবা মতমদা কোলকতাগী চিত্তরঞ্জন নেস্নেল কেন্সর ইন্সতিত্যুৎ (সি.এন.সি.আই.)কী অনিশুবা কেম্পস ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা শঙ্গাগনি।
অনিশুবা কেম্পস অসি প্রধান মন্ত্রীগী লৈবাক শিনবা থুংবগী হকশেলগী ফেসিলিতীশিংবু হেন্না চাউথোকহনবা অমসুং ফগৎহনবগী মঙলানগী মতুং ইন্না শাখিবনি। সি.এন.সি.আই.দা লাইয়েংনবা লাকপা কেন্সরগী অনাবা মশিং অসি য়াম্না হেনগৎলকপদগী কেম্পস অসি পাকথোক-চাউথোক্তবা য়াদ্রে হায়বগী ৱাখল্লোন অমা মতম খরদগী লৈরক্লবনি। অসিশুবা কেম্পস অসিনা মসিগী ৱারোইশিন পুরক্লগনি।
সি.এন.সি.আই.গী অনিশুবা কেম্পস অসি লুপা করোর ৫৩০ হেন্না চঙদুনা শাখিবনি অমসুং মসিদগী লুপা করোর ৪০০দি কেন্দ্রনা পুথোকখি অমসুং লেমহৌরিবা শেনফম অসিনা নোংচুপ বেঙ্গোল সরকারনা ৭৫:২৫গী রেসিওদা পুথোকখি। কেম্পস অসি কেন্সর দাইগ্নোস, স্তেজিং, ত্রিতমেন্ত অমসুং কেয়রগীদমক্তা খ্বাইদগী ফবা ইনফ্রাস্ত্রকচর লৈবা ফমুং ৪৬০গী কেন্সর নীংথিনা লাইয়েংবগী য়ুনিৎ অমা ওইগনি। কেম্পস অসিদা ন্যুক্লিয়র মেদিসিন (পি.ই.তি.), ৩.০ তেসলা এম.আর.আই., ১২৮ স্লাইস সি.তি. স্কেন্নর, রেদিওন্যুক্লাইদ থেরাপী য়ুনিৎ, এন্দোস্কোপী সুইত, মোদর্ন ব্রেকীথেরাপী য়ুনিৎনচিংবা মতমগা চুনবা খুৎলায় কয়া লৈগনি। কেম্পস অসিনা এদভান্স কেন্সর রিসর্চ ফেসিলিতী ওইনা মথৌ পাংথোকপগা লোয়ননা লৈবাক্কী নোংপোক অমসুং অৱাং-নোংপোক্কী শরুক্তা লৈবা কেন্সরগী অনাবশিংদা মরু ওইনা নীংথিনা লাইয়েংবগী খুদোংচাবা পীগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate second campus of Chittaranjan National Cancer Institute in Kolkata on 7th January
Campus to provide comprehensive care to cancer patients especially those from Eastern and North-Eastern parts of the country
In line with PM’s vision to expand and upgrade health facilities all across the country
06 JAN 2022 11:42AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the second campus of Chittaranjan National Cancer Institute (CNCI) in Kolkata on 7th January, 2022 at 1 PM via video conferencing.
The second campus of CNCI has been built in line with the Prime Minister's vision to expand and upgrade the health facilities in all parts of the country. CNCI was facing a heavy load of cancer patients and a need for expansion was being felt for sometime. This need will be fulfilled through the second campus.
The second campus of CNCI has been built at a cost of over Rs 530 crore, out of which around Rs 400 crores have been provided by the Union government and rest by the West Bengal government, in the ratio of 75:25. The campus is a 460 bedded comprehensive cancer centre unit with cutting edge infrastructure for cancer diagnosis, staging, treatment and care. The campus is equipped with modern facilities like Nuclear Medicine (PET), 3.0 Tesla MRI, 128 slice CT scanner, Radionuclide therapy unit, endoscopy suite, modern brachytherapy units etc. The campus will also work as an advanced cancer research facility and will provide comprehensive care to cancer patients especially those from Eastern and North-Eastern parts of the country.