ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଟେଲିଫୋନ୍‍ ଯୋଗେ ଜର୍ମାନୀ ଚାନସେଲର ମାନ୍ୟବର ଓଲାଫ ସ୍କୋଲାଜଙ୍କ ସହ କଥା ହୋଇଛନ୍ତି
05 JAN 2022 8:33PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଜର୍ମାନୀର ଚାନସେଲର ମାନ୍ୟବର ଓଲାଫ ସ୍କୋଲାଜଙ୍କ ସହ ଫୋନରେ କଥା ହୋଇଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମାନ୍ୟବର ସ୍କୋଲାଜଙ୍କୁ ତାଙ୍କର ଚାନସେଲର ନିଯୁକ୍ତି ପାଇଁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ପୂର୍ବତନ ଚାନସେଲର ମାନ୍ୟବର ଆଞ୍ଜେଲା ମର୍କେଲଙ୍କ ଭାରତ-ଜର୍ମାନୀ ରଣନୀତିକ ଭାଗିଦାରୀକୁ ମଜବୁତ କରିବାରେ ଅବଦାନ ପାଇଁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ମାନ୍ୟବର ସ୍କୋଲାଜଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଏହି ସକରାତ୍ମକ ଗତି ଜାରି ରଖିବାକୁ ଅପେକ୍ଷା କରିଥିବା କହିଛନ୍ତି ।
ଦୁଇ ନେତା ଏକମତ ହୋଇଥିଲେ ଯେ ନୂତନ ଜର୍ମାନ ସରକାର ଏବଂ ଭାରତର ନିଜସ୍ୱ ଅର୍ଥନୈତିକ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣରୁ ଘୋଷିତ ଶାସନ ପ୍ରାଥମିକତା ମଧ୍ୟରେ ମହତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସମନ୍ୱୟ ରହିଛି । ନିବେଶ ଏବଂ ବାଣିଜ୍ୟ ଲିଙ୍କକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ସହିତ ଜାରି ରହିଥିବା ସହଯୋଗ ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକର ସମ୍ଭାବନାକୁ ସେମାନେ ସମୀକ୍ଷା କରିଥିଲେ । ନୂତନ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ଏବଂ ବିନିମୟକୁ ଅଧିକ ବ୍ୟାପକ କରିବାର ସମ୍ଭାବନା ଉପରେ ସେମାନେ ସହମତ ହୋଇଥିଲେ । ବିଶେଷ ଭାବରେ, ସେମାନେ ଜଳବାୟୁ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ଏବଂ ସବୁଜ ଶକ୍ତି କ୍ଷେତ୍ରରେ ନୂତନ ସହଯୋଗ ଉପରେ ପଦକ୍ଷେପ ଆରମ୍ଭ କରିବା ସହିତ ଉଭୟ ଦେଶକୁ ଜଳବାୟୁ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ହାସଲ କରିବାକୁ ସକ୍ଷମ କରିବାକୁ ଆଶା ପ୍ରକଟ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମାନ୍ୟବର ସ୍କୋଲାଜ ଏବଂ ଜର୍ମାନବାସୀଙ୍କୁ ନୂତନ ବର୍ଷ ପାଇଁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି ଏବଂ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ଆନ୍ତଃ - ସରକାରୀ ପରାମର୍ଶର ପରବର୍ତ୍ତୀ ବୈଠକ ପାଇଁ ତାଙ୍କୁ ଶୀଘ୍ର ଭେଟିବାକୁ ଅପେକ୍ଷା କରିଥିବା କହିଛନ୍ତି ।

Prime Minister's Office
PM speaks on phone with the Federal Chancellor of Germany, His Excellency Olaf Scholz
05 JAN 2022 8:33PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi spoke on phone today with the Federal Chancellor of Germany, His Excellency Olaf Scholz.
Prime Minister congratulated H.E. Scholz on his appointment as Chancellor. He expressed his appreciation for the immense contribution of former Chancellor H.E. Angela Merkel in strengthening the India-Germany Strategic Partnership, and looked forward to continuing this positive momentum under the leadership of H.E. Sholz.
The two leaders agreed that there was significant synergy in the governance priorities announced by the new German Government and India's own economic vision. They reviewed the potential of ongoing cooperation initiatives, including for promoting investment and trade links. They agreed on the potential for further diversifying cooperation and exchanges in new areas. In particular, they expressed the hope to commence new cooperation initiatives in the areas of Climate Action and Green Energy, to enable both countries to achieve their respective climate commitments.
Prime Minister conveyed his good wishes for the New Year to H.E. Chancellor Sholz and to the German people, and looked forward to meeting him soon for the next meeting of the bilateral Inter-Governmental Consultations.