প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা কানপুর মেত্রো রেল প্রোজেক্ত শঙ্গাখ্রে
বিনা-পঙ্কি মলতিপ্রদক্ত পাইপলাইন প্রোজেক্ত শঙ্গাখ্রে
“উত্তর প্রদেশকী দবল ইঞ্জিন সরকারনা ঙসি মমাংদা মাঙখ্রবা মতম মেনখৎনবা হোৎনরি। ঐখোয়না শরুক অনি হেন্না য়াঙবা খোঙজেলদা থবক পায়খৎলি”
“ঐখোয়গী সরকারনা কানপুর মেত্রোগী উরেপ উয়ূং তমখি অমসুং মসিবু মীয়ামদা খুৎশিন্নরি। ঐখোয়গী সরকারনা পুর্বাঞ্চল এক্সপ্রেসৱেগী উরেপ উয়ুং তমখি অমসুং হৌজিক মসিগী থবক লোইশিল্লে”
“করিগুম্বা ঐখোয়না কানপুর মেত্রোগী অশাঙবসি ঙসি তিন্সিল্লবদি, উত্তর প্রদেশকী মেত্রো লম্বীগী অশাঙবনা হৌজিক্তি কিমি. ৯০ হেল্লে। ইং ২০১৪দা কিমি. ৯ অমসুং ইং ২০১৭তা শুপ্নগী কিমি. ১৮ ওইরম্বনি”
“ঐখোয়না রাজ্যগী থাক্কী ওইনা, খুন্নাইগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবা মুথৎপসি য়াম্না মরু ওইবনি। মসিনা মরম ওইদুনা, ঐখোয়গী সরকারনা সবকা সাথ, সবকা বিকাসকী মন্ত্রদা থবক পায়খৎলিবনি”
“দবল ইঞ্জিন সরকার অসিনা অচৌবা পান্দম থমদুনা করম্না ফংবা ঙমগনি হায়বা খঙই”
28 DEC 2021 3:53PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি কানপুর মেত্রো রেল প্রোজেক্ত শঙ্গাখ্রে। মহাক্না কানপুর মেত্রো রেল প্রোজেক্ত য়েংশিনখি অমসুং আই.আই.তি. মেত্রো স্তেসন্দগী গীতা নগর ফাওবা মেত্রো তোংদুনা চৎখি। মহাক্না বিনা-পঙ্কি মলতিপ্রদক্ত পাইপলাইন প্রোজেক্তসু শঙ্গাখ্রে। পাইপলাইন অসি মধ্য প্রদেশকী বিনা রিফাইনরীদগী কানপুরগী পঙ্কি ফাওবা শাংই অমসুং লমদমসিগী মীয়ামদা বিনা রাইফাইনরীগী পেত্রোলিয়ম প্রদক্তশিং ফংহনবদা তেংবাংগনি। উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী য়োগি অদিত্যনাথ, কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরিসু অতোপ্পা মীথুংলেনশিংগা লোয়ননা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রীনা কানপুরগী মীয়াম্বু মেত্রো কন্নেক্তিবিতী অমসুং পাইপলাইন প্রোজেক্ত শঙ্গাখিবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্কা শহর অসিগা মতম শাংনদগী মরী লৈনরকপগী ৱাফম অমুক হন্না নীংশিংদুনা মহাক্না লোকেলগী মতাং কয়াগী ৱারোল পন্দুনা অমসুং কানপুরগী মীয়ামগী হরাও-নুংঙাইনা লৈগনবা অমসুং পুন্সিবু নুংঙাইনা হিংবগী মতৌগী মতাংদা পল্লদুনা মহাক্কী ৱারোল হৌদোকখি। সহর অসিনা দীন দয়াল উপাধ্যায়, অতল বিহারী ভাজপায় অমসুং সুন্দর সিংহ ভন্দারীগুম্বা শক্নাইরবা মীওই কয়া শেম্বদা লৌখিবা থৌদাং কয়াগী মতাংদা মহাক্না পনখি। ঙসি, লৈবাকপোকপগী নুমিৎ অসি মহাক্না পল্লদুনা উত্তর প্রদেশকী চাউখৎ-থৌরাংদা অতোপ্পা সনাগী তাঙ্কক অমসু পঙ্কি ৱালে হনুমাঞ্জীগী থৌজালদগী হাপ্লবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। “উত্তর প্রদেশকী দবল ইঞ্জিন সরকারনা ঙসি মমাংদা মাঙখ্রবা মতম মেনখৎনবা হোৎনরি। ঐখোয়না শরুক অনি হেন্না য়াঙবা খোঙজেলদা থবক পায়খৎলি”, হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেশকী শক্তাক্তা অহোংবা লাক্লিবশিংগী মতাংদা পনখি। আইন্না য়াদবা খুৎলায়গীদমক্তা শকখঙনরম্বা রাজ্য অসি লৈবাক্কী ঙাক-শেনবা অমসুং তেক্ত-কায়দবগীদমক্তা তেংবাংদুনা দিফেন্স কোরিদোরগী হব অমা হৌজিক ওইরে হায়না মহাক্না পাউদমখি। দেদলাইন নঙনবা থবক শুবগী চৎনবী লৈবগী মতাংদা পল্লদুনা, উরেপ উয়ুং তমখ্রবা থবক কয়াবু লোইশিইনবগীদমক্তা দবল ইঞ্জিন সরকার অসিনা অহিং নুংথিল নাইদনা থবক শুখি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। “ঐখোয়গী সরকারনা কানপুর মেত্রোগী উরেপ উয়ূং তমখি অমসুং মসিবু মীয়ামদা খুৎশিন্নরি। ঐখোয়গী সরকারনা পুর্বাঞ্চল এক্সপ্রেসৱেগী উরেপ উয়ুং তমখি অমসুং হৌজিক মসিগী থবক লোইশিল্লে”, হায়না মোদীনা শেংদোকখি। উত্তর প্রদেশতা হৌজিক শারিবা খ্বাইদগী চাউবা ইন্তর্নেস্নেল এয়রপোর্তকুম্বা মরু ওইবা মাই পাকপশিং পল্লদুনা রাজ্যসিদা লৈবাক্কী খ্বাইদগী শাংবা এক্সপ্রেসৱে শারি অমসুং উত্তর প্রদেশতা দেদিকেতেদ ফ্রৈত কোরিদোর হবসু লৈরগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
উত্তর প্রদেশকী মেত্রোগী অশাংবা অসি ইং ২০১৪গী মমাংদা শুপ্নগী কিমি. ৯খক ওইরম্মি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মিৎয়েং চঙখি। মেত্রোগী অশাংবনা ইং ২০১৪দগী ২০১৭ ফাওবগী মনুংদা অপুনবা কিমি. ১৮ হেনগৎখি। করিগুম্বা ঐখোয়না কানপুর মেত্রোগী অশাঙবসি ঙসি তিন্সিল্লবদি, উত্তর প্রদেশকী মেত্রো লম্বীগী অশাঙবনা হৌজিক্তি কিমি. ৯০ হেল্লে হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা মমাংগী মতমদা খল নাইদনা চাউখৎলিবসি পল্লদুনা দিকেদশিং অসিদা করিগুম্বা মফম অমা চাউখৎপা মতমদা অতোপ্পা মফম অমনা অদুমক লৈহৌই হায়না ফোংদোকখি। “ঐখোয়না রাজ্যগী থাক্কী ওইনা, খুন্নাইগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবা মুথৎপসি য়াম্না মরু ওইবনি। মসিনা মরম ওইদুনা, ঐখোয়গী সরকারনা সবকা সাথ, সবকা বিকাসকী মন্ত্রদা থবক পায়খৎলিবনি”, হায়না ফোংদোকখি। রাজ্যগী তঙাই ফদবশিংবু খঙদুনা, দবল ইঞ্জিন সরকার অসিনা মশক থোকপা থবক কয়া পাংথোক্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। মমাংগী মতমশিংদা, উত্তর প্রদেশকী য়ুম্থোং খুদিংদা তোতি পাইপ্তগী ঈশিং য়ৌরমদে। ঙসিদি, ঐখোয়না হর ঘর জল মিসনগী খুত্থাংদা য়ু.পি.গী য়ুম্থোং খুদিংদা অশেংবা ঈশিং য়ৌহনবগী থবক চত্থরি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামগী মফমদা খঙহনখি।
দবল ইঞ্জিন সরকার অসিনা উত্তর প্রদেশপু চাউখৎপগী অনৌবা অমসুং অৱাংবা থাক্তা য়ৌহন্নবা থম্মোই শেংনা অমসুং মীয়ামদা থাজবা ফাওহন্দুনা থবক পায়খৎলি। দবল ইঞ্জিন সরকার অসিনা অচৌবা পান্দম থমদুনা করম্না ফংবা ঙমগনি হায়বা খঙই। মৈখু থাদোকপা, মৈগী ফিভম, শহর অমসুং তুরেলশিং লু-নানবগী ফিভম ফগৎলক্লিবা অসিগী খুদম কয়া মহাক্না পীখি। ইং ২০১৪দা শহর মচাগী লাইরবশিংগীদমক্তা য়ুম শাবগী অয়াবা পীখিবা লাখ ২.৫গা চাংদম্নবদা, মমাংগী চহি মরি মখায়দা য়ুম লাখ ১৭ শাবগী অয়াবা পীখি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। মান্নবা ওইনা, লম্বীদা পোৎ য়োনবশিংবুসু সরকারনা অহানবা ওইনা শকখঙলে অমসুং পি.এম. স্বনিধী য়োজনাগী মখাদা রাজ্যসিগী মীওই লাখ ৭ হেনবনা লুপা করোর ৭০০ হেন্না ফংখ্রে হায়না মহাক্না হায়খি। লাইচৎ মনুং অসিদসু, সরকারনা রাজ্যসিগী নাগ্রিক করোর ১৫ হেনবদা লেম্না রেসন পীখি। লৈবাক অসিদা ইং ২০১৪দা এল.পি.জি. কন্নেক্সন শুপ্নগী করোর ১৪খক লৈরম্মি। হৌজিক্তি, মসিগী মশিংনা করোর ৩০ হেল্লে। উত্তর প্রদেশ খক্তদা, ইমুং করোর ১.৬০না অনৌবা এল.পি.জি. কন্নেক্সন ফংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা লো অমসুং ওর্দরগী ফিভমদা ফগৎলক্লিবা অসিবু পল্লদুনা য়োগী সরকারনা মাফিয়া কলচর মুত্থত্তুনা য়ু.পি.দা ইনভেস্তমেন্ত হেনগৎহল্লক্লিবগী ৱাফম ফোংদোকখি। য়ু.পি. সরকারনা কারবার অমসুং ইন্দস্ত্রীগী কলচর খুমাং চাউশিলহন্নগীদমক্তা কানপুর অমসুং ফসলগঞ্জতা মেগা লেদর ক্লস্তরগী অয়াবা পীখ্রে। দিফেন্স কোরিদোর অমসুং ৱান দিস্ত্রিক্ত ৱান প্রদক্তকুম্বা স্কিম্না কানপুরগী ওন্তোপ্রিনর অমসুং কার্বার তৌবা মীওইশিংদা কান্নবা পীগনি। লোবু কিবদগী অরানবা তৌবশিংসু মনিং হল্লে হায়না মহাক্না ফোংদোকখি। ওফিসিএল রেদকী খুত্থাংদা হন্দক্তা আইনগী ৱাংমদা তাশিনবা শেল কয়া ফাগৎখিবগী মতাংদা পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা অসিগুম্বা মীওইশিং অসিগী থবক তৌবগী চৎনবী অদু মীয়াম্না উবা ফংলে হায়না ফোংদোকখি।

Prime Minister's Office
PM inaugurates Kanpur Metro Rail Project
Inaugurates the Bina-Panki Multiproduct Pipeline Project
“The double engine government of Uttar Pradesh today is trying to make up for the loss of time in the past. We are working at double speed”
“Our government laid the foundation stone of Kanpur Metro and our government is dedicating it. Our government laid the foundation stone of Purvanchal Expressway and our government completed the work”
“If we include Kanpur Metro today, the length of the metro in Uttar Pradesh has now exceeded 90 km. It was 9 km In 2014 and just 18 km in 2017”
“At the level of the states, it is important to remove the inequality in society. That is why our government is working on the mantra of Sabka Saath Sabka Vikas”
“The double engine government knows how to set big goals and how to achieve them”
28 DEC 2021 3:53PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurated Kanpur Metro Rail Project today. He inspected the Kanpur Metro Rail Project and undertook a metro ride from the IIT metro station to Geeta Nagar. He also inaugurated the Bina-Panki Multiproduct Pipeline Project. The pipeline extends from the Bina refinery in Madhya Pradesh to Panki in Kanpur and will help the region access petroleum products from the Bina refinery. Chief Minister of Uttar Pradesh, Shri Yogi Adityanath, Union Minister Shri Hardeep Puri were among those present on the occasion.
The Prime Minister congratulated the people of Kanpur for the metro connectivity and for the inauguration of the pipeline project. Recalling his long association with the city, he started his speech with many local references and a light-hearted comment on the carefree and fun-loving nature of the people of Kanpur. He also mentioned the city’s role in shaping the stalwarts like Deen Dayal Upadhyaya, Atal Bihari Vajpayee and Sundar Singh Bhandari. He also noted today’s day i.e Tuesday and invoked the blessings of Panki Wale Hanuman ji for another golden chapter being added in the development of Uttar Pradesh. “The double engine government of Uttar Pradesh today is trying to make up for the loss of time in the past. We are working at double speed”, he said.
The Prime Minister noted the change of the image for the state of Uttar Pradesh. A state, he said, that was known for illegal arms is now the hub of the Defence Corridor, contributing to the safety and security of the country. Commenting on the work culture of adhering to deadlines, the Prime Minister said that double engine governments work day and night to complete the work for which the foundation stones have been laid. “Our government laid the foundation stone of Kanpur Metro, our government is also dedicating it. Our government laid the foundation stone of Purvanchal Expressway, our own government completed its work”, Shri Modi clarified. He listed major achievements like upcoming largest international airport in Uttar Pradesh, longest expressway of the country is also getting built in the state and Dedicated Freight Corridor hub coming up in Uttar Pradesh.
The Prime Minister stressed that before the year 2014, the total length of the Metro running in Uttar Pradesh was 9 km. Between 2014 and 2017, the length of the metro increased to a total of 18 km. If we include Kanpur Metro today, the length of the metro in the state has now exceeded 90 km, he said.
Noting the uneven development of the past, the Prime Minister said for decades, if one part was developed, the other was left behind. “At the level of the states, it is equally important to remove this inequality in society. That is why our government is working on the mantra of Sabka Saath Sabka Vikas”, he emphasized. The Prime Minister said that understanding the needs of the state, the double engine government is doing a solid job. Earlier, piped water was not reaching crores of households in Uttar Pradesh. Today we are engaged in providing clean water to every household of UP through the Har Ghar Jal Mission’ The Prime Minister pointed out.
The Double Engine Government is working sincerely and with accountability to take Uttar Pradesh to new heights of development. The double engine government knows how to set big goals and how to achieve them. He gave examples of improvement in transmission, electricity situation, cleanliness of cities and rivers. He informed, compared to the mere 2.5 lakh houses for urban poor of the state by 2014, 17 lakh houses have been approved in the last four and half years. Similarly street vendors got Government attention for the first time and through PM Svanidhi Yojna, more than 7 lakh people got more than 700 crore rupees in the state. During the pandemic the government arranged for free ration for more than 15 crore citizens in the state. In 2014 there were just 14 crore LPG connections in the country. Now there are more than 30 crore. In Uttar Pradesh only, 1.60 crore families got new LPG connections.
Referring to the improved law and order situation, the Prime Minister mentioned the elimination of the mafia culture by the Yogi Government leading to an increase in investment in UP. In order to promote the culture of business and industry, the government has approved a Mega Leather Cluster in Kanpur and a Fazalganj. Defence Corridor and schemes like One District One Product will benefit entrepreneurs and businessmen of Kanpur, he said. He also said criminals are on a backfoot due to the fear of law. He also referred to recent unearthing of illegal money through official raids and said that people are seeing the work culture of such people.