প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ময়াইথংবা এসিয়াগী লৈবাকশিংগী মপান থৌরম পুবা মন্ত্রীশিংগা উনখ্রে
20 DEC 2021 4:39PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিসেম্বর ২০দা কজাকিস্তান, কির্গিজ রিপব্লিক, তাজিকিস্তান, তুর্কমেনিস্তান অমসুং উজবেকিস্তানগী মপান থৌরম পুবা মন্ত্রীশিংগা উনখ্রে। ময়াইথংবা এসিয়াগী মপান থৌরম পুবা মন্ত্রিশিং অসি ইন্দিয়া-সেন্ত্রেল এসিয়া দাইলোগকী ৩শুবা মীফম শরুক য়ানবা নই দিল্লীদা লাকখিবনি
ময়াই থংবা এসিয়াগী মপান থৌরম পুবা মন্ত্রীশিংনা মখোয়গী রাস্ত্রপতীনা পীরকপা য়াইফ-পাউজেলশিং অদু প্রধান মন্ত্রীদা পাউদমখি অমসুং ভারতকা মখাতানা মরী ফগৎহন্নবা মখোয়গী লুচিংবশিংনা শেম-শারিবা অদু খংহনখি। মখোয়না ললোল-ইতিক, কন্নেক্তিবিতী, দিবেলপমেন্ত পার্নরশীপ অমসুং আফগানিস্তান্দা ওইরিবা ফীভম অদু য়াওনা রিজনেল দিবেলপমেন্তশিংদা মীৎয়েং চংদুনা ২০২১গী দিসেম্বর ১৮-১৯ ফাওবা ভারতকী মপান থৌরম পুবা মন্ত্রীনা চিয়র্মেন ওইদুনা পাংথোকখিবা ইন্দিয়া-সেন্ত্রেল এসিয়া দাইলোগকী খন্ন-নৈনখিবশিং অদুগী মতাংদা শমলপ্না পাউদমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ‘এক্সতেন্দেদ নাইবর্হুদ’কী শরুক অমা ওইনা ভারতনা ময়াইথংবা এসিয়াগী লৈবাকশিংগা মতম শাংনদগী লৈরক্কিবা মরী অসিগী মরুওইবা অদুগী মতাংদা ফোঙদোকখি। চহি অসিদা মখোয়গী নিংখা তম্বগী চহি ৩০ শুখিবা অসিদা মন্ত্রীশিংদা মহাক্না য়াইফ-পাউজেল পীখি। মহাক্না ২০১৫দা ময়াইথংবা এসিয়াগী লৈবাকশিংদা অমসুং মদুগী মতুংদা কজাকিস্তান, উজবেকিস্তান অমসুং কির্গিজ রিপব্লিকতা চৎখিবা কাউঙম্লরোইদবা খোংচৎ অদুগী মতাংদা পাউদমখি। প্রধান মন্ত্রীনা মফম অসিদা ভারতকী ফিল্মশিং, মুজিক, য়োগনচিংবা মীয়াম্না পাম্নরিবা অসি য়েংলগা ভারত অমসুং ময়াইথংবা এসিয়াগী মরক্তা চৎন-লোনচৎ অমসুং মীয়ামগী মরক্তা অফবা মরী থম্বগী মরুওইবা অদুগী মতাংদা পনখি। ভারত অমসুং ময়াইথংবা এসিয়াগী মরক্তা শেন্মীৎলোনগী ওইবা তেংবাং ফগৎহন্নবা ওইথোকপা য়াবা অমসুং মসিগা মরী লৈননা কন্নেক্তিবিতীনা লৌগদবা থৌদাং অদুগী মতাংদা ফোঙদোকখি।
ইন্দিয়া-সেন্ত্রেল এসিয়া দাইলোগ অসিনা ভারত অমসুং ময়াইথংবা এসিয়াগী লৈবাকশিংগী মরক্তা লৈরিবা ফীদমনীংঙাই ওইরবা বাইলেতরেল মরীশিং অদুদা মরুওইবা মীয়েং চংই। ভারত অমসুং ময়াইথংবা এসিয়াগী লৈবাকশিংনা মথংগী চহিদা মখোয়গী দিপ্লোমেতিক ওইবা মরী শেমগৎখিবগী চহি ৩০ মপুং ফারগনি।

Prime Minister's Office
Call on PM by Foreign Ministers of Central Asian countries
20 DEC 2021 4:39PM by PIB Delhi
The Foreign Ministers of Kazakhstan, Kyrgyz Republic, Tajikistan, Turkmenistan and Uzbekistan called on Prime Minister Shri Narendra Modi on 20 December 2021. The Foreign Ministers of the Central Asian countries are visiting New Delhi for participating in the 3rd meeting of the India-Central Asia Dialogue.
The Central Asian Foreign Ministers conveyed the greetings of their Presidents to Prime Minister Modi, and emphasized the readiness of their leadership to further strengthen relations with India. They briefed the Prime Minister on the deliberations of the India-Central Asia Dialogue held under the chairmanship of External Affairs Minister of India on 18-19 December 2021, which focused on trade and connectivity, development partnership and regional developments, including the situation in Afghanistan.
Prime Minister emphasized the importance that India attaches to its long-standing relations with Central Asian countries, which are part of its ‘Extended Neighbourhood’. He conveyed his felicitations to the Ministers on the 30th anniversary of their independence this year. He recalled his memorable visits to all Central Asian countries in 2015 and subsequently to Kazakhstan, Uzbekistan and Kyrgyz Republic. Prime Minister underlined the importance of maintaining cultural and people-to-people contacts between India and Central Asia, given the popularity of Indian films, music, yoga etc in the region. He also underscored the potential of enhanced economic cooperation between India and Central Asia, and the role of connectivity in that regard.
The India-Central Asia Dialogue has given impetus to the excellent bilateral relations between India and Central Asian countries. India and the Central Asian countries will mark the 30th anniversary of the establishment of their diplomatic relations next year.