Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh remembers the courage & sacrifice of Armed Forces during 1971 war on ‘Swarnim Vijay Diwas’
Terms 1971 war as the golden chapter in India’s military history
16 DEC 2021 10:04AM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh joined the Nation in remembering the courage, valour and sacrifice of the Armed Forces during the 1971 war on the occasion of ‘Swarnim Vijay Diwas’ on December 16, 2021. In a series of tweets, the Raksha Mantri termed the 1971 war as the golden chapter in India’s military history.
Shri Rajnath Singh also shared some archival pictures from the 1971 war, which include the historic photograph of Instrument of Surrender.
Swarnim Vijay Varsh is being celebrated to mark 50 years of India’s victory in 1971 war. The aim is to spread the message of unity, nationalism and pride among people in general and Armed Forces in particular, in addition to showing respect to the veterans who participated in the war.

ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂ ‘ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣିମ ବିଜୟ ଦିବସ’ ଅବସରରେ ୧୯୭୧ ଯୁଦ୍ଧରେ ସଶସ୍ତ୍ର ବାହିନୀର ଅଦମ୍ୟ ସାହସ ଏବଂ ବଳିଦାନକୁ ସ୍ମୃତିଚାରଣ କଲେ
ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂ ୧୯୭୧ ବର୍ଷର ଯୁଦ୍ଧକୁ ଭାରତୀୟ ସାମରିକ ଇତିହାସର ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣିମ ଅଧ୍ୟାୟ ବୋଲି କହିଥିଲେ
16 DEC 2021 10:04AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂ ୧୬ ଡିସେମ୍ବର ୨୦୨୧କୁ ‘ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣିମ ବିଜୟ ଦିବସ’ ଅବସରରେ ଦେଶ ସହିତ ୧୯୭୧ ଯୁଦ୍ଧରେ ସଶସ୍ତ୍ରବାହିନୀର ସାହସ, ବୀରତ୍ୱ ଏବଂ ବଳିଦାନକୁ ରାଷ୍ଟ୍ର ସହିତ ସ୍ମରଣ କଲେ । ତାଙ୍କର ଅନ୍ୟ ଟୁଇଟ୍ ବାର୍ତ୍ତାରେ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରୀ ୧୯୭୧ ଯୁଦ୍ଧକୁ ଭାରତର ସାମରିକ ଇତିହାସର ଏକ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣିମ ଅଧ୍ୟାୟ ବୋଲି କହିଛନ୍ତି ।
ଶ୍ରୀ ରାଜନାଥ ସିଂ ୧୯୭୧ ମସିହା ଯୁଦ୍ଧର କିଛି ପୁରୁଣା ତଥା ମହତ୍ତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଫଟୋଗୁଡ଼ିକୁ ମଧ୍ୟ ବାଣ୍ଟିଥିଲେ ଯେଉଁଥିରେ ସମର୍ପଣ ସମୟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଥିବା ଦସ୍ତାବିଜ୍‌ର ଚିତ୍ର ମଧ୍ୟ ସାମିଲ ରହିଛି ।
୧୯୭୧ ଯୁଦ୍ଧରେ ଭାରତ ବିଜୟର ୫୦ ବର୍ଷ ପୂରଣ ହେବା ଉପଲକ୍ଷେ ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣିମ ବିଜୟ ବର୍ଷ ପାଳନ କରାଯାଉଛି । ଏହାର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ସେହି ଯୁଦ୍ଧରେ ସାମିଲ ହୋଇଥିବା ଶକ୍ତିଶାଳୀ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ପ୍ରତି ସମ୍ମାନ ପ୍ରକଟ କରିବା ବ୍ୟତୀତ, ସାମାନ୍ୟ ଭାବେ ସାଧାରଣ ଲୋକ ଏବଂ ବିଶେଷ ଭାବେ ସଶସ୍ତ୍ରବାହିନୀ ମଧ୍ୟରେ ସାମଞ୍ଜସ୍ୟ, ଜାତୀୟତାବାଦ ଏବଂ ଗୌରବର ବାର୍ତ୍ତା ପ୍ରସାର କରିବା ।