প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
সংবিধান সভাৰ প্ৰথম ঐতিহাসিক বৈঠকৰ ৭৫ বছৰ উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সংবিধান সভাৰ মহান ব্যক্তিসকলক অভিবাদন জনায়
09 DEC 2021 12:22PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে সংবিধান সভাৰ প্ৰথম ঐতিহাসিক বৈঠকৰ ৭৫ তম বাৰ্ষিকী উপলক্ষে সংবিধান সভাৰ মহান ব্যক্তিসকলক অভিবাদন জনাইছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেওঁৰ শৃংখলাবদ্ধ টুইটত কয়:
"৭৫ বছৰ পূৰ্বে আজিৰ দিনটোতে সংবিধান সভাৰ প্ৰথম খন বৈঠক অনুষ্ঠিত হৈছিল। ভাৰতৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ মহান লোকসকলৰ, বিভিন্ন পৃষ্ঠভূমিৰ পৰা আনকি বিভিন্ন মতাদৰ্শৰ পৰাও, ভাৰতৰ জনসাধাৰণক এক সুন্দৰ সংবিধান প্ৰদান কৰাৰ একেই উদ্দেশ্য আছিল। মই এই মহান লোকসকলক নমস্কাৰ জনাইছো।
সংবিধান সভাৰ প্ৰথম খন বৈঠকত সভাপতিত্ব কৰে ড০ সচ্চিদানন্দসিনহা, যি সদনৰ জ্যেষ্ঠতম সদস্য আছিল।
তেওঁৰ নাম আচাৰ্য কৃপালানীয়ে প্ৰস্তাৱ কৰিছিল আৰু তেওঁক অধ্যক্ষ হিচাপে নিযুক্তি দিয়া হৈছিল।
আজি আমি সংবিধান সভাৰ প্ৰথম ঐতিহাসিক বৈঠকৰ ৭৫ তম বাৰ্ষিকী উদযাপন কৰি ছো, মই মোৰ যুৱ বন্ধুসকলক এই সন্মানীয় সদনৰ কাৰ্যক্ৰম আৰু ইয়াত জড়িত মহান ব্যক্তিসকলৰ বিষয়ে যিমান সম্ভৱ শিকিবলৈ অনুৰোধ জনাইছো। এনে কৰিলে তেওঁলোকৰ অভিজ্ঞতা বৌদ্ধিকভাৱে সমৃদ্ধ হ'ব।"

Prime Minister's Office
PM pays tributes to eminent stalwarts of Constituent Assembly to mark 75 years of its historic first sitting
09 DEC 2021 12:22PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to eminent stalwarts of Constituent Assembly to mark 75 years of its historic first sitting.
In a series of tweets, the Prime Minister said;
"Today, 75 years ago our Constituent Assembly met for the first time. Distinguished people from different parts of India, different backgrounds and even differing ideologies came together with one aim- to give the people of India a worthy Constitution. Tributes to these greats.
The first sitting of the Constituent Assembly was Presided over by Dr. Sachchidananda Sinha, who was the eldest member of the Assembly.
He was introduced and conducted to the Chair by Acharya Kripalani.
Today, as we mark 75 years of the historic sitting of our Constituent Assembly, I would urge my young friends to know more about this august gathering’s proceedings and about the eminent stalwarts who were a part of it. Doing so would be an intellectually enriching experience."