Prime Minister's Office
PM to visit Balrampur, UP on 11th December and inaugurate the Saryu Nahar National Project
Project lying pending for nearly four decades completed in four years
Completion of project a result of PM’s vision to prioritise long pending projects of national importance and his commitment towards farmer welfare and empowerment
Project will provide assured water for irrigation of over 14 lakh hectares of land and benefit about 29 lakh farmers of over 6200 villages of Eastern UP
Farmers will now be able to maximise agri-potential of the region
Project also involves interlinking of five rivers - Ghaghara, Saryu, Rapti, Banganga and Rohini
10 DEC 2021 8:25AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Balrampur, Uttar Pradesh and inaugurate the Saryu Nahar National Project on 11th December at around 1 PM.
The work on the project started in 1978 but due to lack of continuity of budgetary support, interdepartmental coordination and adequate monitoring, it got delayed and was not completed even after nearly four decades. Prime Minister’s vision for farmer welfare and empowerment, and his commitment to prioritise long pending projects of national importance, brought much needed focus on the project. Consequently in 2016, the project was brought under Pradhan Mantri Krishi Sinchayee Yojana with the target to complete it in a time bound manner. In this endeavour, innovative solutions were found for new land acquisition to construct new canals and fill the critical gaps in the project, and also for resolving the pending litigation related to the previous land acquisitions. The renewed focus on the project has resulted in the project being completed in only about four years.
The Saryu Nahar National Project has been built with a total cost of more than Rs. 9800 crore, out of which more than Rs 4600 crore was provisioned in the last four years. The project also involves interlinking of five rivers - Ghaghara, Saryu, Rapti, Banganga and Rohini to ensure optimum usage of water resources of the region.
The project will provide assured water for irrigation of over 14 lakh hectares of land and benefit about 29 lakh farmers of over 6200 villages. It will benefit nine districts of Eastern Uttar Pradesh namely - Bahraich, Shravasti, Balrampur, Gonda, Siddharthnagar, Basti, Sant Kabir Nagar, Gorakhpur and Maharajganj. The farmers of the region, who were the worst sufferers of the inordinate delay in the project, will now immensely benefit from the upgraded irrigation potential. They will now be able to grow crops on a larger scale and maximise the agri-potential of the region.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দিসেম্বর ১১দা য়ু.পি.গী বলরাম্পুর্দা চত্তুনা সর্য়ু নহার নেস্নেল প্রোজেক্ত শঙ্গাগনি
চাউরাকপা দিকেদ মরি পন্দুনা লৈরক্লবা প্রোজেক্ত চহি মরিদা লোইশিনখ্রে
প্রোজেক্ত লোইশিনবা ঙম্বা অসি মতম কুইনদগী পল্লক্লবা লৈবাক্কীদমক্তা মরু ওইবা প্রোজেক্তশিংদা অহানবা মিৎয়েং চঙবা অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-য়ুম্বাল অমসুং মপাঙ্গল লৈহন্নবা খোঙফম চেৎপা মঙলানগী মহৈনি
প্রোজেক্ত অসিনা হেক্তর লাখ ১৪ হেন্না পাক চাউবা লমগী ইরিগেসনগীদমক্তা ঈশিং শোইদনা পীগনি অমসুং নোংপোকথংবা য়ু.পি.গী খুঙ্গং ৬২০০ হেনবগী চাউরাকপা লৌমী লাখ ২৯দা কান্নবা পীগনি
লৌমীশিংনা হৌজিক্তি লমদম অসিগী লৌউ-শিংউগী মতিক লৈবশিং হেনগৎহনবা ঙম্লগনি
প্রোজেক্ত অসিদা তুরেল মঙা- ঘাগরা, সর্য়ু, রাপ্তী, বঙ্গংগা অমসুং রোহিনিবু শম্নহনবগী থৌওং য়াওগনি
10 DEC 2021 8:25AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিসেম্বর ১১দা উত্তর প্রদেশকী বলরাম্পুর্দা চত্তুনা সর্য়ু নহার নেস্নেল প্রোজেক্তপু নুংথিলগী পুং ১ অদুৱাইদা শঙ্গাগনি।
প্রোজেক্ত অসিগী থবকশিং অসি ইং ১৯৭৮দা হৌখিবনি অদুবু লেপ্তনা শেল থাদবগী খুদোংচাবা, বিভাগ মশেল তেংবাংনবা অমসুং মতিক চানা য়েংশিনবগী থৌওং লৈতবদগী থেংথখি অমসুং চাউরাকপা দিকেদ মরি লোইরক্লবা ফাওবদা লোইশিনবা ঙমদনা লাকখি। প্রধান মন্ত্রীনা মতম কুইনদগী পল্লক্লবা লৈবাক্কীদমক্তা মরু ওইবা প্রোজেক্তশিংদা অহানবা মিৎয়েং চঙবা অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-য়ুম্বাল অমসুং মপাঙ্গল লৈহন্নবা খোঙফম চেৎপনা তঙাই ফদনা মিৎয়েং চঙফম থোকপগী থৌওংবু ওইথোকহনখি। মসিগী মহৈ ওইনা, প্রোজেক্ত অসিবু অকক্নবা মতমগী মনুংদা লোইশিনবা ঙম্বগী পান্দমগা লোয়ননা ইং ২০১৬তা প্রধান মন্ত্রী কৃষি সিঞ্চায়ী য়োজনাগী মখাদা পুরকখি। হায়রিবা থৌওং অসিদা অনৌবা কেনেল শানবা অনৌবা লম লৈশিনবগী থৌওং অমসুং প্রোজেক্ত অসিগীদমক্তা মরু ওইবা অহোবশিং মেনশিন্নবগীদমক্তা অনৌবা ৱারোইশিন কয়া অমসু পুথোকখি। মসিদা নত্তনা, লম লৌশিনবগী মতাংদা মমাংদা লৈরম্বা শিংনবশিংগা মরী লৈনবা পন্দুনা লৈবা লিতিগেসন কয়াগী ৱারোইশিন পুরকপদসু অনৌবা থৌওং কয়া পুথোকপা ঙমখি। প্রোজেক্ত অসিদা নৌহৌননা মিৎয়েং চঙবনা প্রোজেক্ত অসিবু শুপ্নগী চহি মরিখক্কী মনুংদা লোইশিনহনবা ঙমখি।
সর্য়ু নহার নেস্নেল প্রোজেক্ত অসি অপুনবা লুপা করোর ৯৮০০গী শেনফম চঙদুনা শাবনি অমসুং মসিগী মনুংদগী লুপা করোর ৪৬০০তি হৌখিবা চহি মরিদা কায়থখি। লমদম অসিগী ঈশিং ফংফমশিংবু নীংথিনা শেন্নদুনা হেন্না কান্ননা শিজিন্নবা ঙম্নবগীদমক্তা প্রোজেক্ত অসিদা তুরেল মঙা- ঘাগরা, সর্য়ু, রাপ্তী, বঙ্গংগা অমসুং রোহিনিবু অমত্তা ওইনা শম্নহনবগী থৌওংসু য়াওগনি।
প্রোজেক্ত অসিনা হেক্তর লাখ ১৪ হেন্না পাক চাউবা লমগী ইরিগেসনগীদমক্তা ঈশিং শোইদনা পীগনি অমসুং নোংপোকথংবা উত্তর প্রদেশকী খুঙ্গং ৬২০০ হেনবগী চাউরাকপা লৌমী লাখ ২৯দা কান্নবা পীগনি। মসিনা নোংপোকথংবা উত্তর প্রদেশকী জিলা মাপল, মিং ওইনা পল্লবদা- বাহরাইচ, শ্রভস্তী, বলরাম্পুর, গোন্দা, সিধার্থনগর, বস্তি, সন্ত কবির নগর, গোরাখপুর অমসুং মহারাজগঞ্জতা কান্নবা ফংহনগনি। প্রোজেক্ত অসিনা থেংথবদগী খ্বাইদগী অৱাবা নংহল্লম্লিবা লমদমসিগী লৌমীশিংনা হৌজিক্তি হেন্না ফগৎলবা ইরিগেসনগী খুদোংচাবশিংদগী য়াম্না কান্নবা ফংলগনি। মখোয়না মখোয়গী লৌরোকপু পাক-চাউনা থাবা ঙম্লগনি অমসুং লমদম অসিগী লৌউবা ঙম্বগী মতিকসু য়াম্না হেনগৎহনবা ঙম্লগনি।