প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
উত্তৰ প্ৰদেশৰ গোৰক্ষপুৰত বিভিন্ন উন্নয়ণী প্ৰকল্প ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উচৰ্গা কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
‘এইমছ’, সাৰ কাৰখানা আৰু ‘আইচিএমআৰ’ৰ কেন্দ্ৰ-ৰ উদ্বোধন
ডবল ইঞ্জিন চৰকাৰে দুগুণলৈ বঢ়াইছে উন্নয়ণমূলক কাম-কাজৰ গতিবেগ : প্ৰধানমন্ত্ৰী
“বঞ্চিত আৰু শোষিতসকলৰ বাবে চিন্তিত চৰকাৰ, ফল লাভ কৰিব পৰাকৈ ব্ৰতীও হৈছে কঠোৰ শ্ৰমত”
“আজিৰ কাৰ্যক্ৰম নতুন ভৰতৰ সংকল্পৰ সাক্ষী, যাৰ বাবে অসম্ভৱ বুলি একোৱেই নাই”
কুঁহিয়াৰ খেতিয়কৰ বাবে কৰা কামৰ বাবে উত্তৰ প্ৰদেশ চৰকাৰক উচ্চ প্ৰশংসা
07 DEC 2021 4:15PM by PIB Guwahati
উত্তৰ প্ৰদেশৰ গোৰক্ষপুৰত আজি এলানি উন্নয়নী প্ৰকল্প ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উচৰ্গা কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে।
নৱ নিৰ্মিত এখন এইমছ আৰু এটা সাৰ কাৰখানা আৰু আইচিএমআৰ-ৰ এটা আঞ্চলিক চিকিত্সা গৱেষণা কেন্দ্ৰৰ নতুন ভৱন আনুষ্ঠানিক ভাবে উন্মোচন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উত্তৰ প্ৰদেশৰ জনসাধাৰণক অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে। আজি উদ্বোধন কৰা দুয়োটা প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা পাঁচবছৰৰ আগতে স্থাপন কৰিবলৈ অহাৰ কথা স্মৰণ কৰি তেওঁ বৰ্তমানৰ চৰকাৰে কাম এটা কৰিবলৈ ল’লে এনেকৈয়ে নিৰ্দ্ধাৰিত সময়ত সম্পূৰ্ণও কৰি তোলে সেই কথাকে আজিৰ অনুষ্ঠানে প্ৰতিপন্ন কৰিলে বুলি মন্তব্য কৰে। তেওঁ কয়, “আজিৰ কাৰ্যক্ৰম নতুন ভৰতৰ সংকল্পৰ সাক্ষী, যাৰ বাবে অসম্ভৱ বুলি একোৱেই নাই”। তেওঁ ইয়াৰ বাবে উত্তৰ প্ৰদেশৰ ৰাইজক অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে।
অনিুষ্ঠানত ভাষণ দি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ‘ডবল ইঞ্জিন’ৰ চৰকাৰ হোৱাৰ বাবেই কামবোৰ দুগুণ গতিবেগৰে সম্পূৰ্ণ কৰিব পৰা গৈছে। যেতিয়া আন্তৰিকতাৰে কামবোৰ কৰা হয় তেতিয়া কোনো সংকটেই বাধাৰ সৃষ্টি কৰিব নোৱাৰে বুলিও তেওঁ অভিমত প্ৰকাশ কৰে। তেওঁ কয় “যেতিয়া দুখীয়া-শোষিত-বঞ্চিতৰ বাবে চিন্তা কৰা চৰকাৰ প্ৰতিস্থা হয় তেতিয়া সেই চৰকাৰে পৰিশ্ৰমো কৰে আৰু ইয়াৰ সুবাদৰে ফলো আদায় কৰিব পাৰে”। প্ৰসংগক্ৰমে তেওঁ ইউৰিয়াৰ অপ-ব্যৱহাৰ ৰোধ কৰাৰ বাবে তেওঁৰ চৰকাৰে ১০০শতাংশ হাৰত ‘নীম কোটিং’-ৰ পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰিছে বুলি উল্লেখ কৰে।
ভাষণ প্ৰসংগত তেওঁ কৃষকক সংকটমুক্ত কৰাৰ বাবেই চৰকাৰে কোটি কোটি কৃষকক ভূমি স্বাস্থ্য পত্ৰ প্ৰদান কৰাৰ কথা উল্লেখ কৰি কয় যে ইয়াৰ দ্বাৰা খেতিয়কসকলে কোনডোখৰ মাটিত কি সাৰ কিমান পৰিমাণে দিয়া উচিত হব সেয়া নিৰ্দ্ধাৰণৰ সুবিধা পাব। ইউৰিয়াৰ উত্পাদন বঢ়োৱাৰ বাবে চৰকাৰে বিস্তৃত পৰিসৰত পদক্ষেপ লোৱাৰ কথা উল্লেখ কৰা প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইয়াৰ বাবে বন্ধ হৈ থকা সাৰ কাৰখানাসমূহক পুনৰুজ্জীৱিত কৰাৰ ব্যৱস্থা কৰা হৈছে বুলি মন্তব্য কৰে।
উত্তৰ প্ৰদেশৰ যোগী আদিত্যনাথৰ চৰকাৰখনে বিগত সময়ছোৱাত কুঁহিয়াৰ খেতিয়কসকলৰ বাবে অভুতপূৰ্ব হাৰত কাম কৰিছে বুলি মন্তব্য কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইয়াৰ বাবে ৰাজ্য চৰকাৰখনক ভূয়সী প্ৰশংসা কৰে।
স্বাধীনতাৰ পিচত এই শতিকাৰ আৰম্ভণী পৰ্যন্ত সমগ্ৰ দেশতে মাত্ৰ এখন এইমছ আছিল। অটল বিহাৰী বাজপেয়ী নেতৃত্বাধীন ‘এনডিএ’ চৰকাৰে প্ৰথমবাৰৰ বাবে দেশৰ ভিন্ন প্ৰান্তত স্থাপন কৰিব পৰাকৈ ৬খন ‘এইমছ’ৰ প্ৰস্তাৱলৈ অনুমোদন জনাইছিল বুলি উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বিগত ৭টা বছৰত দেশত ১৬খন ‘এইমছ’ৰ কাম বিভিন্ন পৰ্যায়ত চলি আছে বুলি জানিবলৈ দিয়ে। বৰ্তমানৰ চৰকাৰে দেশৰ প্ৰতিখন জিলাতে কমেও এখন চিকিত্সা মহাবিদ্যালয় স্থাপনৰ লক্ষ্য নিৰ্দ্ধাৰণ কৰিছে বুলিও তেওঁ জানিবলৈ দিয়ে।
বিগত সময়ত ৰাজ্যখনত শাসনাধিষ্ঠিত চৰকাৰৰ কাৰ্যকলাপ কঠোৰ ভাষাৰে সমালোচনা কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জনসাধাৰণৰ স্বাৰ্থক সম্পূৰ্ণ ৰূপে জলাঞ্জলি দি তদানীন্তন চৰকাৰে কেৱল নিজৰ স্বাৰ্থ সিদ্ধিত মনোনিৱেশ কৰাৰ বাবে বিভিন্ন কেলেংকাৰী সংঘটিত হোৱাৰ লগতে দুষ্কৃতিকাৰীক ৰক্ষণাবেক্ষণ দিয়াৰ দৰে অপকৰ্ম লিপ্ত হৈছিল বুলি অভিযোগ উথ্থাপন কৰে। তেওঁ সেইসমূহ ৰাজনৈতিক দলে ক্ষমতা সৰ্বস্ব ৰাজনীতিৰহে পোষকতা কৰে বুলিও তাত্পৰ্যপূৰ্ণ মন্তব্য কৰে।
বৰ্তমানৰ চৰকাৰে দুখীয়া-দৰিদ্ৰৰ বাবে খাদ্যৰ ভড়ালসমূহ মোকলাই দিছে বুলি আৰু উত্তৰ প্ৰদেশৰ মুখ্যমন্ত্ৰীয়ে নিজেই ঘৰে ঘৰে গৈ খাদ্যসম্ভাৰ বিলোৱাত সহযোগিতা কৰিছে বুলি উল্লেখ কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে। তেওঁ উত্তৰ প্ৰদেশৰ প্ৰায় ১৫কোটি নাগৰিক ‘গৰীৱ কল্যাণ অন্ন যোজনা’ৰ দ্বাৰা উপকৃত হৈছে বুলি তথ্য দাঙি ধৰে। আঁচনিখনৰ ম্যাদ ফাকুৱা পৰ্যন্ত বৃদ্ধি কৰাৰ কথাও তেওঁ প্ৰসংগক্ৰমে জানিবলৈ দিয়ে।
কেন্দ্ৰ আৰু ৰাজ্যত ‘ডবল ইঞ্জিন’ চৰকাৰ থকাৰ বাবেই এয়া সম্ভৱ হৈছে বুলি মন্তব্য কৰা প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় উত্তৰ প্ৰদেশৰ জনতাই এই কাৰণেই ‘ডাবল ইঞ্জিন’ চৰকাৰক আস্থাত লৈছে।

Prime Minister's Office
PM dedicates to the nation various development projects in Gorakhpur, Uttar Pradesh
Inaugurates AIIMS, Fertilizer Plant and ICMR Centre
Double engine Government doubles the speed of Developmental works: PM
“Government that thinks of deprived and exploited, works hard as well get results”
“Today's event is evidence of determination new India for whom nothing is impossible”
Lauds UP Government for the work done for the benefit of sugarcane farmers
07 DEC 2021 4:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi dedicated to the nation various development projects in Gorakhpur, Uttar Pradesh.
The Prime Minister congratulated the people of UP for the inauguration of AIIMS and fertilizer plant and for the new building of Regional Medical Research Center of ICMR in Gorakhpur. He recalled laying the foundation stone for AIIMS and fertilizer plant, 5 years ago and inaugurating both today, underlining the working style of the government of finishing projects once undertaken.
The Prime Minister remarked that when there is a double engine Government, then the speed of implementing developmental works is also doubled. He said when work is done with a good intention, then even disasters cannot become a hindrance. When there is a government that cares about the poor, vulnerable & disadvantaged, it also works hard and shows results by bringing them along. He said today's event is proof that when the new India is determined, nothing is impossible.
The Prime Minister said, in a three pronged approach, the Government stopped the misuse of urea by introducing 100% neem coating of urea. He said soil health cards are given to crores of farmers so that they can decide what kind of fertilizer is needed for their farm. He said the Government laid emphasis on increasing the production of urea. Closed fertilizer plants were also forced to reopen to increase the production. The Prime Minister informed that with the completion of 5 fertilizer plants in different part of the country, 60 lakh tonnes of urea will be available in the country.
The Prime Minister appreciated the Government of Uttar Pradesh for the unprecedented work done for the sugarcane farmers in the recent years. He lauded the Government for increasing the remunerative price for sugarcane farmers, recently up to ₹300/- and for paying almost as much as the previous governments paid to sugarcane farmers in the past 10 years.
The Prime Minister said after independence till the beginning of this century, there was only one AIIMS in the country. Former Prime Minister Shri Atal Bihari Vajpayee had approved 6 more AIIMS. The Prime Minister said work is going on across the country to build 16 new AIIMS in the last 7 years. He announced the goal of his Government is that every district in the country must have at least one medical college.
The Prime Minister said everyone knew the importance of the fertilizer plant in Gorakhpur for the farmers of this region and also for providing employment. He said that in spite of the importance of the plant, the earlier governments did not show any interest in reopening it. Everyone knew that the demand for AIIMS in Gorakhpur was being raised for years. But those who were running the government before 2017 made all kinds of excuses for providing land for the construction of AIIMS in Gorakhpur. The Prime Minister noted drastic reduction in the cases of Japanese Encephalitis in the area and growth of the medical Infrastructure in the area. “With AIIMS and ICMR Centre, the fight against JE will gain new strength”, he said.
The Prime Minister criticized the politics of display of authority, power politics, scams and mafia that brought misery to the people of the state in the past. He appealed to people to be vigilant against such forces.
The Prime Minister said today our government has opened government godowns for the poor and the UP Chief Minister is busy delivering food to every household. He added that about 15 crore people of UP are getting its benefit. Recently, PM GaribKalyan Anna Yojanahas been extended beyond Holi. Earlier governments had defamed the name of UP by giving protection to criminals. Today the mafia is in jail and investors are investing freely in UP. That's the double development of the double engine. That's why UP has faith in a double engine government, he added.