Prime Minister's Office
PM dedicates to the nation various development projects in Gorakhpur, Uttar Pradesh
Inaugurates AIIMS, Fertilizer Plant and ICMR Centre
Double engine Government doubles the speed of Developmental works: PM
“Government that thinks of deprived and exploited, works hard as well get results”
“Today's event is evidence of determination new India for whom nothing is impossible”
Lauds UP Government for the work done for the benefit of sugarcane farmers
07 DEC 2021 4:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi dedicated to the nation various development projects in Gorakhpur, Uttar Pradesh.
The Prime Minister congratulated the people of UP for the inauguration of AIIMS and fertilizer plant and for the new building of Regional Medical Research Center of ICMR in Gorakhpur. He recalled laying the foundation stone for AIIMS and fertilizer plant, 5 years ago and inaugurating both today, underlining the working style of the government of finishing projects once undertaken.
The Prime Minister remarked that when there is a double engine Government, then the speed of implementing developmental works is also doubled. He said when work is done with a good intention, then even disasters cannot become a hindrance. When there is a government that cares about the poor, vulnerable & disadvantaged, it also works hard and shows results by bringing them along. He said today's event is proof that when the new India is determined, nothing is impossible.
The Prime Minister said, in a three pronged approach, the Government stopped the misuse of urea by introducing 100% neem coating of urea. He said soil health cards are given to crores of farmers so that they can decide what kind of fertilizer is needed for their farm. He said the Government laid emphasis on increasing the production of urea. Closed fertilizer plants were also forced to reopen to increase the production. The Prime Minister informed that with the completion of 5 fertilizer plants in different part of the country, 60 lakh tonnes of urea will be available in the country.
The Prime Minister appreciated the Government of Uttar Pradesh for the unprecedented work done for the sugarcane farmers in the recent years. He lauded the Government for increasing the remunerative price for sugarcane farmers, recently up to ₹300/- and for paying almost as much as the previous governments paid to sugarcane farmers in the past 10 years.
The Prime Minister said after independence till the beginning of this century, there was only one AIIMS in the country. Former Prime Minister Shri Atal Bihari Vajpayee had approved 6 more AIIMS. The Prime Minister said work is going on across the country to build 16 new AIIMS in the last 7 years. He announced the goal of his Government is that every district in the country must have at least one medical college.
The Prime Minister said everyone knew the importance of the fertilizer plant in Gorakhpur for the farmers of this region and also for providing employment. He said that in spite of the importance of the plant, the earlier governments did not show any interest in reopening it. Everyone knew that the demand for AIIMS in Gorakhpur was being raised for years. But those who were running the government before 2017 made all kinds of excuses for providing land for the construction of AIIMS in Gorakhpur. The Prime Minister noted drastic reduction in the cases of Japanese Encephalitis in the area and growth of the medical Infrastructure in the area. “With AIIMS and ICMR Centre, the fight against JE will gain new strength”, he said.
The Prime Minister criticized the politics of display of authority, power politics, scams and mafia that brought misery to the people of the state in the past. He appealed to people to be vigilant against such forces.
The Prime Minister said today our government has opened government godowns for the poor and the UP Chief Minister is busy delivering food to every household. He added that about 15 crore people of UP are getting its benefit. Recently, PM GaribKalyan Anna Yojanahas been extended beyond Holi. Earlier governments had defamed the name of UP by giving protection to criminals. Today the mafia is in jail and investors are investing freely in UP. That's the double development of the double engine. That's why UP has faith in a double engine government, he added.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না উত্তর প্রদেশকী গোরাখপুরদা তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়ামরুম জাতি মীয়াম্না খুৎশিন্নখ্রে
এম্স, ফর্তিলাইজর প্লান্ত অমসুং আই.সি.এম.আর. শঙ্গাখ্রে
দবল ইঞ্জিন সরকারনা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংগী খোঙজেল শরুক অনি হেনগৎহনখি: পি.এম.
“খুদোংচাবা ফংদ্রবা অমসুং শোত্থরবশিংগী খনবা সরকার অসিনা কন্না হোৎনখি লোয়ননা ফলসু পীবা ঙমখি”
“ঙসিগী থৌরম অসিনা ওইথোকপা ঙমদবা অমত্তা লৈতবা অনৌবা ভারতকী অখাং কনবা অদুগী খুদম ওইরি”
চু থারিবা লৌমীশিংগী য়াইফনবা তৌখিবা থবক অদুগীদমক য়ু.পি. সরকারবু থাগৎখি
07 DEC 2021 4:15PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা উত্তর প্রদেশকী গোরাখপুরদা তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্ত কয়ামরুম জাতি মীয়ামদা খুৎশিন্নখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা গোরাখপুরদা এম্স অমসুং ফর্তিলাইজর প্লান্ত শঙ্গাবদা অমসুং আই.সি.এম.আর.ঈ রিজনেল মেদিকেল রিসর্চ সেন্তরগী অনৌবা বিল্দিং শাখিবা অসিগীদমক য়ু.পি. মীয়ামদা নুংঙাইবা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না চহি ৫গী মমাংদা এম্স অমসুং ফর্তিলাইজর প্লান্ত অসিগী উরেপ-উয়ুং তমখিবা অদুবু নীংশিংখি, অমসুং অনিমক ঙসি শঙ্গাবা অসিনা প্রোজেক্তশিং পাইখৎপা হৌখ্রবদি লোইশিন্নবা হোৎনরিবা সরকার অসিগী মওং-মতৌ অদু থমখি।
ধান মন্ত্রীনা হায় মদুদি দবল ইঞ্জিন ওইবা সরকার লৈরবদি চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংগী খোঙজেল অসি শরুক অনি হেন্না য়াংখৎলি। মহাক্না হায়খি থবক অমা অফবা ৱাখল্লোনগা লোয়ননা পাইখৎলবদি খুদোংথিবা লাক্লবসু অপনবা পীবা ঙমদে। লৈতা-লাইরা, শোত্থরবা অমসুং খুদোংচাবা ফংদ্রবশিংগীদমক খনবা সরকার অমা লৈরবা মতমদা মসিনা থবক কন্না পাইখৎলি অমসুং মদু ফলশিং পুরক্তুনা উৎলি। মহাক্না হায়খি, ঙসিগী থৌরম অসিনা অনৌবা ভারত অসিনা অখাং কল্লবা মতমদা করিগুম্বা অমত্তা ওইথোক্তবা তৌদে হায়বগী খুদম পীখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, ময়া অহুম লোংবা লালোং অমগী খুত্থাংদা সরকার অসিনা চাদা ১০০ নীমনা কোতিং তৌবা য়ুরিয়া পুথোক্তুনা য়ুরিবা লান্না শীজিন্নবা থিংবা ঙমখি। মহাক্না হায়খি লৌমীশিংনা মখোয়গী লৌবুক্তা করম্বা মখলগী হার মথৌ তাবগে খঙবা ঙম্নবা লৌমী করোর কয়াদা সোইল হেল্থ কার্দশিং পীখি। মহাক্না হায়খি সরকার অসিনা য়ুরিয়া পুথোকপা হেনগৎহন্নবা মীৎয়েং চংখি। লোনদুনা লৈরুরবা ফর্তিলাইজর প্লান্তশিং অসি অমুক হন্না নমদুনা হাংদোকহন্দুনা য়ুরিয়া পুথোকপা হেনগৎনবা হোৎখি। লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা শরুকশিংদা ফর্তিলাইজর প্লান্ত ৫ মপুং ফানা শাব লোইখিবগা লোয়ননা লৈবাক অসিদা য়ুরিয়া তোন লাখ ৬০রোম ফংলগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
হৌখিবা চহি খরা অসিদা চুগী লৌমীশিংগীদমক অমুক্তা তৌখিদ্রিবা মওংদা থবক পাইখৎখিবগীদমক উত্তর প্রদেশকী সরকারবু প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখি। মহাক্না সরকার অসিনা হন্দক্তা চুগী রিম্যুনরেতিব প্রাইস অসি লুপা ৩০০/-দা হেনগৎহনখিবা অমসুং হৌখিবা চহি ১০দা মমাংগী সরকারনা চু থারিবা লৌমীশিংদা পীখিবা শেম অদুগা চপ মান্নবা শেনবা পীথোকপা ঙমখিবগীদমক থাগৎখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি নীংতম্বা ফংলবা মতুং চহিচা অসিগী অহৌবা শরুক ফাওবদা লৈবাক অসিদা এম্স অমা খক্তমক লৈরমখি। হান্নগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী অতল বিহারি বাজপায়ীনা এম্স ৬ অমগা অয়াবা পীরমখি। হৌখিবা চহি ৭ অসিদা লৈবাক শিনবা থুংবদা অনৌবা এম্স ৬ শানবা থবক পাইখৎলি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। মহাক্কী সরকারগী পন্দমদি লৈবাক অসিগী জিলা খুদিংমক্তা য়ামদ্রবদা মেদিকেল কোলেক অমা লৈহনবা অসিনি হায়না মহাক্না লাউথোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লমদম অসিগী লৌমীশিংগীদমক গোরাঝপুর ফর্তিলাইজর প্লান্ত অসি কয়াম মরু ওইবগে হায়বা মীপুম খুদিংমক্না খঙই। মহাক্না হায়খি প্লান্ত অসি ফনা মরু ওইরবসু মমাংগী সরকারনা মসি অমুক হন্না হাংদোকপদা মীৎয়েং চংলমখিদে। মীপুম খুদিংমক্না খঙই মদুদি গোরাখপুরদা এম্স শানবা দিমান্দ অসি চহি কয়া তৌদুনা লাকখি। অদুবু ২০১৭কী মমাংদা সরকার পাইরম্বশিং অদুনা গোরাখপুরদা এম্স শানবা লম অসি পীদনবা মরমশিং থিদুনা লৈখি। প্রধান মন্ত্রীনা লমদম অসিদা অঙকপা ফংনা জপানিজ এন্সেফলাইতিস কেসশিং হন্থরকপা অমসুং লমদম অসিদা মেদিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎলকপা অসিগী মতাংদা ফোঙদোকখি। “এম্স অমসুং আই.সি.এম.আর.গী সেন্তরগা লোয়ননা জে.ই.গী মায়োক্তা লান্থেংনবদা অনৌবা থৌনা হাপ্লগনি” হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা অঙম্বা শাবগী রাজনিতী অসিবু চৈখি, শক্তিগী রাজনিতী তৌবা, স্কেমশিং অমসুং মাফিয়া অসিনা মমাংদা রাজ্য অসিগী মীয়ামদা অৱাবা পীখি। মহাক্না অসিগুম্বা শক্তিশিং অসিদগী চেকশিন্নবা মীয়ামদা অপীল তৌখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঙসি ঐখোয়গী সরকার অসিনা লৈতা-লাইরবশিংগী সরকারগী গপদাউনশিং হাংদোকখি অমসুং য়ু.পি.গী সি.এম. অসি য়ুমথোং খুদিংদা চান্নবা পোৎলম য়েনবদা থবক চেল্লি হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় মসিগী কান্নবশিং য়ু.পি.গী মীওই করোর ১৫রোম্না ফংলি। হন্দক্তা পি.এম. গরিব কল্যান অন্ন য়োজনা অসু য়াওশঙ ফাওবা শাংদোকখি। মমাংগী সরকারনা ক্রিমিনেলশিংবু ঙাকলৌ পীদুনা য়ু.পি.গী মিংচৎ থিনবা হোৎনরমখি। ঙসি মাফিয়া অসি জেলদা লৈরে অমসুং ইনভেস্তরশিংনা মনিং তম্না য়ু.পি.দা ইনভেস্ত তৌরি। মসি দবল ইঞ্জিনগী দবল দিবেলপমেন্ত অদুনি। মরম অসিনা য়ু.পি.না দবল ইঞ্জিন সরকারদা থাজবা থমখি হায়না মহাক্না মখা তাখি।