প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
দিসেম্বর ৭তা প্রধান মন্ত্রী গোরখপুর চৎলগনি অমদি লুপা কোতি ৯৬০০ হেনবগী দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিং লৈবাক অসিদা কৎলগনি
চহি ৩০ হেন্না হাংলুদ্রবা গোরখপুর ফর্তিলাইজর প্লান্ত অমুক হন্না হাংলগনি
য়ুরিয়া পুথোকপদা সেল্ফ সফিসিয়েন্সী ওইহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী মংলান অদুনা অমুক হন্না হিংগৎহনবা ঙম্লিবনি
প্রোজেক্ত অসিনা মরু ওইনা পুর্বানচল রিজন অমসুং তাইনরিবা মফমশিংগী লৌমীশিংদা চাওনা কান্নবা পীরগনি
এ.আই.আই.এম.এস., গোরখপুরনা ক্বালিতী তর্চিয়রী হেল্থকেয়র ফংহনবদা থেংনরিবা রিজনেল ইম্বেলেন্স অদু চুমথোকপদা অতোপ্পা মরু ওইবা স্ত্রাইদ মার্ক তৌখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা প্রোজেক্ত অনিমক্কী উরেপ-উয়ুং ২০১৬তা তমখ্রে
03 DEC 2021 7:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২১গী দিসেম্বর ৭কী নুংথিল পুং ১ তাবা মতমদা গোরখপুর চৎলগনি অমদি লুপা কোতি ৯৬০০ হেনবগী দিবেলপমেন্ত প্রোজেক্তশিং লৈবাক অসিদা কৎলগনি৷
প্রধান মন্ত্রীনা ২০১৬কী জুলাই ২২দা মশামক্না উরেপ-উয়ুং তমখিবা গোরখপুর ফর্তিলাইজর প্লান্ত অদু লৈবাক অসিদা কৎলগনি৷ চহি ৩০ হেন্না তুমিন্না লৈরুরবা মতুংদা, মদু অমুক হন্না হিংগৎহনখ্রে অমদি লুপা কোতি ৮৬০০রোমগী শেল থাদদুনা শেমগৎখ্রে৷ য়ুরিয়া পুথোকপদা সেল্ফ সফিসিয়েন্সী ওইহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী মংলান অদুনা অমুক হন্না হিংগৎহনবা ঙম্লিবনি৷ গোরখপুর প্লান্ত অসিনা ইন্দিজিনিয়র্স নীম হাপ্লবা য়ুরিয়া চহি অমদা এল.এম.তি. ১২.৭ পুথোকপা ঙম্লগনি৷ প্রোজেক্ত অসিনা মরু ওইনা পুর্বানচল রিজন অমসুং তাইনরিবা মফমশিংগী লৌমীশিংদা চাওনা কান্নবা পীরগনি৷ মসিনা লমদম অদুগী ইকোনোমিক গ্রোথসু হেনগৎহল্লগনি৷
নেস্নেল থর্মেল পৱার কোর্পোরেসন, কোইল ইন্দিয়া লিমিতেদ, ইন্দিয়ন ওইল কোর্পোরেসন লিমিতেদ, ফর্তিলাইজর কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া অমসুং হিন্দুস্তান ফর্তিলাইজর কোর্পোরেসন লিমিতেদকী জোইন্ত বেঞ্চর কেম্পেনী অমা ওইরিবা হিন্দুস্তান উর্বারক অমসুং রসায়ন লিমিতেদ(ঐচ.য়ু.আর.এল.)কী লুচিং মখাদা প্রোজেক্ত অসি শেমগৎখিবনি অমদি গোরখপুর, সিন্দ্রি অমসুং বরৌনি ফর্তিলাইজর প্লান্তশিং হিংগৎনবা হোৎনরি৷ তেক্নোলোজী/লাইসেন্সরশিং মমিং ওইনা কে.বি.আর, য়ু.এস.এ.(এমোনিয়াগী) অমসুং তোকিও, জপান(য়ুরিয়াগী)গা খুৎশম্নরগা এম/এস তোয়ো ই়ঞ্জিনিয়রিং কোর্পোরেসন, জপান অমসুং তোয়ো ইঞ্জিনিয়রিং ইন্দিয়া প্রাইভেৎ লিমিতেদনা গোরখপুরগী থবক অসি পাংথোকখিবনি৷ প্রোজেক্ত অসিদা মালেমগী খ্বাইদগী ৱাংবা মীতর ১৪৯.২গী প্রিল্লিং তৱার য়াওরি৷ মসিদা সেফতী এস্পেক্তশিং হেনগৎনবা ভারতকী অহানবা এয়র ওপরেতেদ রবর দাম অমসুং ব্লাস্ত প্রুফ কন্ত্রোল রুমসু য়াওরি৷
লুপা কোতি ১,০০০ হেন্না থাদদুনা শেমগৎখিবা মপুং ফানা মথৌ তৌবা য়ারবা এ.আই.আই.এম.এস., গোরখপুরগী কমপ্লেক্সসু প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিদা কৎলগনি৷ কমপ্লেক্স অসিগী উরেপ-উয়ুং অসি প্রধান মন্ত্রীনা ২০১৬কী জুলাই ২২দা তমখি৷ মসি প্রধান মন্ত্রী স্বাস্থ্য সুরক্সা য়োজনাগী মখাদা শেমগৎখিবনি৷ ক্বালিতী তর্চিয়রী লেবেল হেল্থকেয়র ফংহনবদা থেংনরিবা রিজনেল ইম্বেলেন্সশিং অদু চুমথোক্নবা প্রধান মন্ত্রীগী মংলানগী মতুং ইন্না ইন্সতিত্যুতশিং অসি লিংখৎখিবনি৷ এ.আই.আই.এম.এস., গোরখপুরগী ফেসিলিতীশিংগী মনুং চল্লিবশিং অদুদি ফমুং ৭৫০ লৈবা হোস্পিতাল, মেদিকেল কোলেজ, নর্সিং কোলেজ, অয়ুশ বিল্দিং, স্তাফ পুম্নমক্কী রিসিদেন্সিয়েল একোমোদেসন, য়ু.জি. অমসুং পি.জি. মহৈরোইশিংগী হোস্তেল একোমোদেসন্না চিংবনি৷
প্রধান মন্ত্রীনা আই.সি.এম.আর.-রিজনেল মেদিকেল রিসর্স সেন্তর(আর.এম.আর.সি.) গোরখপুরগী নৌনা শেমগৎলিবা বিল্দিং অদু শঙ্গারগনি৷ লমদম অসিদা জাপানিস এন্সেফেলাইতিস/এক্যুইত এন্সেফেলাইতিস সিন্দ্রোমগী চেলেঞ্জ থেংনবদা কেন্দ্রবু শিজিন্নখ্রে৷ স্তেত-ওফ-দি-আর্ত ফেসিলিতীশিং হাপ্লবা অনৌবা বিল্দিং অসিনা কম্মুনিকেবল অমসুং নন-কম্মুনিকেবল লাইনাশিংগী এরিয়াশিংদা রিসর্সকী অনৌবা হোরাইজোনশিং হাংদোক্লগনি অমদি কেপাসিতী বিল্দিংদা মতেং পাংলগনি অমসুং লমদম অসিগী অতোপ্পা মেদিসিন ইন্সতিত্যুতশিংদা সপোর্ত পীরগনি৷

Prime Minister's Office
PM to visit Gorakhpur on 7th December and dedicate to the nation development projects worth over Rs 9600 crore
Gorakhpur Fertilizer Plant to be revived after remaining shut for more than 30 years
Revival driven by vision of PM to achieve self sufficiency in production of urea
Project to be of immense benefit especially to farmers of Purvanchal region and adjoining areas
AIIMS, Gorakhpur marks yet another significant stride in correcting regional imbalances in availability of quality tertiary healthcare
Foundation Stone of both these projects was laid by the Prime Minister in 2016
03 DEC 2021 7:54PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Gorakhpur and dedicate to the nation development projects worth over Rs 9600 crore on 7th December, 2021 at 1 PM.
Prime Minister will dedicate to the nation the Gorakhpur Fertilizer Plant, whose foundation stone was laid by him on 22nd July, 2016. Lying shut for more than 30 years, it has been revived and built at a cost of around Rs. 8600 crore. The driving force behind the revival of the Fertilizer Plant is the vision of the Prime Minister to achieve self-sufficiency in production of urea. The Gorakhpur Plant will make available 12.7 LMT per annum indigenous neem coated Urea production. It will help prove to be of immense benefit for the farmers of Purvanchal region and adjoining areas by meeting their demand for Urea fertilizer. It will also boost the overall economic growth of the region.
The project has been set up under the aegis of Hindustan Urvarak & Rasayan Limited (HURL), which is a Joint Venture Company of National Thermal Power Corporation, Coal India Limited, Indian Oil Corporation Limited, Fertilizer Corporation of India & Hindustan Fertilizer Corporation Limited, and is working towards reviving Gorakhpur, Sindri and Barauni Fertilizer Plants. The work for the Gorakhpur Plant has been executed by M/s Toyo Engineering Corporation, Japan & Toyo Engineering India Private Limited Consortium with Technology / licensors as KBR, USA (For Ammonia) and Toyo, Japan (For Urea). This project has the world's highest Prilling Tower of 149.2 Meter. It also consists of India’s first air operated Rubber Dam and Blast Proof Control Room to enhance safety aspects.
Prime Minister will also dedicate to the nation the fully functional complex of AIIMS, Gorakhpur which has been built at a cost of over Rs 1,000 crore. The foundation stone for the complex was laid by the Prime Minister on 22nd July, 2016. It has been established under Pradhan Mantri Swasthya Suraksha Yojna, through which institutes are being set up as per the vision of the Prime Minister to correct regional imbalances in availability of quality tertiary level healthcare. The facilities at AIIMS, Gorakhpur include a 750 bed hospital, Medical college, Nursing college, AYUSH Building, residential accommodation for all staff, hostel accommodation for UG and PG students etc.
Prime Minister will also inaugurate the new building of ICMR-Regional Medical Research Centre (RMRC), Gorakhpur. The Centre has been instrumental in tackling the challenge of Japanese encephalitis /Acute Encephalitis Syndrome in the region. The new building with state-of-the-art facilities will open new horizons of research in areas of Communicable and Non-Communicable diseases as well as help in capacity building and provide support to other medicine institutes of the region.