প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না নবেম্বর ৮দা শ্রী সান্ত দনিয়ানেশ্বর মহারাজ পলখি মার্গ অমসুং শ্রী সান্ত তুকরাম মহারাজ পলখি মার্গকী মরুওইবা সেক্সনগী লেন মরিগী উরেপ উয়ুং তমগনি
মীয়ামদা কৎথোকখ্রবা ‘পলখি’গী খোঙলম্বী হায়রিবা নেস্নেল হায়ৱেজ অসিগী নাকন অনিদা শেমগৎলগনি
পি.এম.না পন্ধার্পুরগী লম্বী হেন্না ফগৎনবা লম্বীগী প্রোজেক্ত কয়া অমা লৈবাক অসিদা খুৎশিন্নরগনি
07 NOV 2021 3:49PM by PIB Imphal
পন্ধার্পুরগী ভক্তশিংগী চৎথোক চৎশিন হেন্না নুঙাইননবা, প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২১গী নবেম্বর ৮গী নুংথিল পুং ৩:৩০ তাবা মতমদা শ্রী সান্ত দয়ানেশ্বর মহারাজ পলখি মার্গ (এন.ঐচ.-৯৬৫)গী সেক্সন মঙা অমসুং শ্রী সান্ত তুকরাম মহারাজ পলখি মার্গকী (এন.ঐচ.-৯৬৫.জি.)গী সেক্সন অহুম লেন মরিগী উরেপ উয়ুং ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা তমগনি। মীয়ামদা কৎথোকখ্রবা ‘পলখি’গী খোঙলম্বী হায়রিবা নেস্নেল হায়ৱেজ অসিগী নাকন অনিদা শেমগৎলগনি।
সান্ত দনিয়ানেশ্বর মহারাজ পলখি মার্গকী চাওরাক্না কিলোমিতর ২২১ শাংবা দিবেঘাত্তগী মোহোল ফাওবা অমসুং সান্ত তুকরাম মহারাজ পলখি মার্গকী চাওরাক্না কিলোমিতর ১৩০ শাংবা পতাস্তগী তোন্দালে – বোন্দালে, নাকন অনিদা কৎথোক্লবা ‘পালখি’গী খোঙলম্বীগা লোয়ননা লেন্দ মরি ওইগনি, হায়রিবা অসি লুপা কোতি ৬৬৯০ হেন্না অমসুং চাওরাক্না লুপা কোতি ৪৪০০ মথংশিৎনা ওইবা শেনফম পারি।
থৌরম অসিদা, প্রধান মন্ত্রীনা লুপা কোতি ১১৮০গী মথক্তা চংবা পন্ধার্পুরগী লম্বী ফাওনবা ফগৎনবা নেস্নেল হায়ৱে কি.মি. ২২৩ শাংবা লোইশিল্লবা অমসুং শেমগৎলবা প্রোজেক্তশিংসু খুৎশিন্নগনি। মসিগী প্রোজেক্তশিং অসিদা মহাস্বাদ-পিলিপ – পন্ধার্পুর (এ.ঐচ. ৫৪৮ই.), কুর্দুৱাদি – পান্ধার্পুর (এন.ঐচ. ৯৬৫ সি.), পান্ধার্পুর – সনগোলা (এন.ঐচ.৯৬৫.সি.), তেমভুর্নি- পান্ধার্পুর এন.ঐচ. ৫৬১.এ. অমসুং পান্ধার্পুর – মঙ্গলৱেধা – উমাদি সেক্সন এন.ঐচ. ৫৬১ এ.
কেন্দ্রগী রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱে মন্ত্রী অমসুং মহারাস্ত্রগী মুখ্য মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি।

Prime Minister's Office
PM to lay foundation stone of four laning of key sections of Shri Sant Dnyaneshawar Maharaj Palkhi Marg and Shri Sant Tukaram Maharaj Palkhi Marg on 8th November
Dedicated walkways for ‘Palkhi’ will be constructed on either side of these National Highways
PM to also dedicate to the nation multiple road projects for boosting connectivity to Pandharpur
07 NOV 2021 3:49PM by PIB Delhi
In an effort to facilitate the movement of devotees to Pandharpur, Prime Minister Shri Narendra Modi will lay the foundation stone for four laning of five sections of Shri Sant Dnyaneshawar Maharaj Palkhi Marg (NH-965) and three sections of Shri Sant Tukaram Maharaj Palkhi Marg (NH-965G), on 8th November, 2021 at 3:30 PM via video conferencing. Dedicated walkways for ‘Palkhi’ will be constructed on either side of these National Highways, providing hassle free and safe passage to devotees.
About 221 km of Sant Dnyaneshwar Maharaj Palkhi Marg from Diveghat to Mohol and about 130 Km of Sant Tukaram Maharaj Palkhi Marg from Patas to Tondale – Bondale, will be four laned with dedicated walkways for ‘Palkhi’ on either side, at estimated costs of more than Rs. 6690 crore and about Rs. 4400 crore respectively.
During the event, Prime Minister will also dedicate to the nation more than 223 Km of completed and upgraded road projects, constructed with an estimated cost of over Rs. 1180 crore at different National Highways for boosting connectivity to Pandharpur. These projects include Mhaswad - Piliv - Pandharpur (NH 548E), Kurduwadi - Pandharpur (NH 965C), Pandharpur - Sangola (NH 965C), Tembhurni-Pandharpur section of NH 561A and Pandharpur - Mangalwedha - Umadi section of NH 561A.
Union Road Transport & Highways Minister and Chief Minister Maharashtra will be present on the occasion.