Prime Minister's Office
PM to lay foundation stone of four laning of key sections of Shri Sant Dnyaneshawar Maharaj Palkhi Marg and Shri Sant Tukaram Maharaj Palkhi Marg on 8th November
Dedicated walkways for ‘Palkhi’ will be constructed on either side of these National Highways
PM to also dedicate to the nation multiple road projects for boosting connectivity to Pandharpur
07 NOV 2021 3:49PM by PIB Delhi
In an effort to facilitate the movement of devotees to Pandharpur, Prime Minister Shri Narendra Modi will lay the foundation stone for four laning of five sections of Shri Sant Dnyaneshawar Maharaj Palkhi Marg (NH-965) and three sections of Shri Sant Tukaram Maharaj Palkhi Marg (NH-965G), on 8th November, 2021 at 3:30 PM via video conferencing. Dedicated walkways for ‘Palkhi’ will be constructed on either side of these National Highways, providing hassle free and safe passage to devotees.
About 221 km of Sant Dnyaneshwar Maharaj Palkhi Marg from Diveghat to Mohol and about 130 Km of Sant Tukaram Maharaj Palkhi Marg from Patas to Tondale – Bondale, will be four laned with dedicated walkways for ‘Palkhi’ on either side, at estimated costs of more than Rs. 6690 crore and about Rs. 4400 crore respectively.
During the event, Prime Minister will also dedicate to the nation more than 223 Km of completed and upgraded road projects, constructed with an estimated cost of over Rs. 1180 crore at different National Highways for boosting connectivity to Pandharpur. These projects include Mhaswad - Piliv - Pandharpur (NH 548E), Kurduwadi - Pandharpur (NH 965C), Pandharpur - Sangola (NH 965C), Tembhurni-Pandharpur section of NH 561A and Pandharpur - Mangalwedha - Umadi section of NH 561A.
Union Road Transport & Highways Minister and Chief Minister Maharashtra will be present on the occasion.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନଭେମ୍ବର ୮ ତାରିଖରେ ଶ୍ରୀ ସନ୍ଥ ଦ୍ୟାନେଶ୍ୱର ମହାରାଜ ପାଲଖୀ ମାର୍ଗ ଏବଂ ଶ୍ରୀ ସନ୍ଥ ତୁକାରାମ ମହାରାଜ ପାଲଖୀ ମାର୍ଗର ଚାରି ଲେନ୍‍ ପାଇଁ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିବେ
ଏହି ଜାତୀୟ ରାଜପଥର ଉଭୟ ପାଶ୍ୱର୍ରେ ‘ପାଲଖୀ’ ପାଇଁ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ପାଦଚଲା ରାସ୍ତା ର୍ନିମାଣ କରାଯିବ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ ପାନ୍ଧରପୁର ସହିତ ସଂଯୋଗ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ଏକାଧିକ ସଡକ ପ୍ରକଳ୍ପକୁ ଦେଶ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ
07 NOV 2021 3:49PM by PIB Bhubaneswar
ପାନ୍ଧରପୁରକୁ ଭକ୍ତଙ୍କ ଯାତାୟତକୁ ସୁଗମ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନଭେମ୍ବର ୮, ୨୦୨୧ ଅପରାହ୍ନ ୩.୩୦ ରେ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସି ମାଧ୍ୟମରେ ଶ୍ରୀ ସନ୍ଥ ଦ୍ୟାନେଶ୍ୱର ମହାରାଜ ପାଲଖୀ ମାର୍ଗର (ଏନ୍ଏଚ୍‍-୯୬୫) ଏବଂ ଶ୍ରୀ ସନ୍ଥ ତୁକାରାମ ମହାରାଜ ପାଲଖୀ ମାର୍ଗ (ଏନ୍ଏଚ୍‍-୯୬୫ଜି)ର ତିନିଟି ଭାଗର ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିବେ । ‘ପାଲଖୀ’ ପାଇଁ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ପଦଚଳା ରାସ୍ତା ଏହି ଜାତୀୟ ରାଜପଥର ଉଭୟ ପାଶ୍ୱର୍ରେ ର୍ନିମାଣ ହେବ, ଯାହା ଭକ୍ତମାନଙ୍କୁ ମୁକ୍ତ ଏବଂ ନିରାପଦ ଯାତାୟାତ ଯୋଗାଇବ ।
ଦିଭେଘାଟରୁ ମୋହୋଲ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରାୟ ୨୨୧ କିଲୋମିଟର ସନ୍ଥ ଦ୍ୟାନେଶ୍ୱର ମହାରାଜ ପାଲଖୀ ମାର୍ଗ ଏବଂ ପାଟାସରୁ ଟୋଣ୍ଡାଲେ - ବୋଣ୍ଡାଲେ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ପ୍ରାୟ ୧୩୦ କିଲୋମିଟର ସନ୍ଥ ତୁକାରାମ ମହାରାଜ ପାଲଖୀ ମାର୍ଗ, ଉଭୟ ପାଶ୍ୱର୍ରେ ‘ପାଲଖୀ' ପାଇଁ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ପାଦଚଲା ରାସ୍ତା ସହିତ ଚାରି ଲେନ ବିଶିଷ୍ଟ ହେବ, ଏହାର ଆନୁମାନିକ ମୂଲ୍ୟ ଯଥାକ୍ରମେ ୬୬୯୦ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଏବଂ ପ୍ରାୟ ୪୪୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ହେବ ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ପ୍ରାୟ ୨୨୩ କିଲୋମିଟରରୁ ଅଧିକ ର୍ନିମାଣ ଏବଂ ନବୀକରଣ ହୋଇଥିବା ସଡକ ପ୍ରକଳ୍ପକୁ ଦେଶ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିବେ, ଯାହାର ଆନୁମାନିକ ମୂଲ୍ୟ ୧୧୮୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ହେବ ଏବଂ ପାନ୍ଧରପୁର ସହିତ ସଂଯୋଗ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ବିଭିନ୍ନ ଜାତୀୟ ରାଜପଥକୁ ସଂଯୋଗ କରିବ । ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକରେ ମସ୍ୱାଦ - ପିଲିଭ - ପାନ୍ଧରପୁର (ଏନ୍ଏଚ୍‍ ୫୪୮ଇ), କୁର୍ଦ୍ଦୁୱାଡି - ପାନ୍ଧରପୁର (ଏନ୍ଏଚ୍‍ ୯୬୫ସି), ପାନ୍ଧରପୁର - ସାଙ୍ଗୋଲା (ଏନ୍ଏଚ୍‍ ୯୬୫ସି), ଏନ୍ଏଚ୍‍ ୫୬୧ଏର ତେମ୍ଭୁର୍ନି-ପାନ୍ଧରପୁର ବିଭାଗ ଏବଂ ଏନ୍ଏଚ୍‍ ୫୬୧ଏ ର ପାନ୍ଧରପୁର – ମଙ୍ଗଲୱେଧା - ଉମାଡି ବିଭାଗ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ।
ଏହି ଅବସରରେ କେନ୍ଦ୍ର ସଡ଼କ ପରିବହନ ଓ ରାଜପଥ ମନ୍ତ୍ରୀ ଏବଂ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଉପସ୍ଥିତ ରହିବେ ।